PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum – Atatürk Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı 2015

webkerem
01-07-2015, 11:21
Erzurum – Atatürk Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı 2015

Ön Kayıt Tarihleri ve Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
 Online kayıtlar; ozelyetenek.atauni.edu.tr internet sayfasında 10-20 Temmuz 2015
tarihlerinde yapılacaktır. Adayların online kayıt esnasında sadece biyometrik fotoğraf
kullanmaları zorunludur. (Online kayıt işlemlerinde doğabilecek aksama vb. durumlarda
kayıtlar 21-23 Temmuz 2015 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Spor
Bilimleri Fakültesi Kayıt Ofisinde yapılacaktır). Online kayıt esnasında adayların her
hangi bir aksaklık yaşamaları halinde (0442) 2311380 no.lu telefonu aramaları
gerekmektedir.
 Evrak teslim ve kayıt onayı ise; 21-23 Temmuz 2015 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi
yerleşkesi, Spor Bilimleri Fakültesi Kayıt Ofisinde mesai saatleri içerisinde
yapılacaktır. Evrak teslim ve kayıt onayına adayın kendisi gelmek zorundadır.
Gelmeyen adayların Online kayıtları geçersiz sayılacaktır.
Not: Aday, Spor Bilimleri Fakültesi’nin bütün bölümlerini (ikinci öğretim de dâhil) ve
Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü tercih
edebilir.

Ön kayıt için başvuruda bulunacak adayların;
a) 2015-YGS’ ye girmiş ve 2015-YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan almış
olması gereklidir.
b) 2014-ÖSYS'de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim
programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanlarına uygulanacak katsayıları
yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de
uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan
sınırlaması olmayan programlarına 2014-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara bu kural
uygulanmayacaktır. Adaylar durumlarını ön kayıt esnasında bildirmek zorundadır. Yanlış
beyanda bulunanların sınavları geçersiz sayılarak kayıtları silinecektir.

detaylar ektedir.