PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ek Ödeme Alamayanlar Dikkat


webmaster
27-12-2008, 13:21
EK DERS TASLAĞI

Maliye Bakanlığı'ndan uygun görüşle, 21.11.2008 tarihinde Kemal Unakıtan imzası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na gelmiş, Milli Eğitim Bakanlığı da Sayıştay'a göndermiştir.

Sayıştay' dan da uygun görüşle dönen tasarı, alınan duyum üzerine 25.12.2008 tarihinde Bakanlar Kurulu'na gönderilmiştir.

Tasarıda:
1. Görevli öğretmenlerin 01.07.2006 dan itibaren alamadıkları denge tazminatları ödenecektir.

2. 15.08.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, fiilen derse girmeden yönetim görevi karşılığı ücret alan yöneticilerin, izinli ve raporlu oldukları sürelerde kesilen ek ders ücretleri geri ödenecek, ve izin durumlarında ek dersler kesilmeyecek.

3. il ilçe şube müdürleri, ve müdür yardımcıları, ilçe milli eğtim müdürleri ve bakanlık şube müdürlerini haftalık 15 olan ek ders ücretlerine ilave olarak 10 saat, ilköğretim müfettişlerine de 5 saat ek ders ücreti eklenecektir.

webceren
29-12-2008, 22:12
bu ek dersi il ve ilçe koordinatörleride alacakmı acaba.http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif

webceren
26-01-2009, 11:11
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley9.gif

webceren
26-01-2009, 13:48
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK
DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1 – 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar"ın 16 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.<WBR>."
MADDE 2 – Aynı Kararın 23 üncü maddesindeki "10, 14 ve 21 inci maddelerindeki" ibaresi "10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 3 – Aynı Kararın 25 inci maddesinin üçüncü fıkrasındaki "10, 14 ve 21 inci maddeleri" ibaresi "10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası" şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"Ancak, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücret ödemeleri nedeniyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca yapılmakta olan ek ödemeden yararlanamayanlar için bu fıkra hükmü uygulanmaz."
MADDE 4 – Aynı Karara aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"EK MADDE 1 – (1) İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ve şube müdürlerine haftada 10 saat, ilköğretim müfettişi ve ilköğretim müfettiş yardımcılarına ise haftada 5 saat daha ek ders ücreti ödenir."
MADDE 5 – Aynı Kararın 21 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 6 – Maliye Bakanlığı ile Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 7 – Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

>
=EC_MsoTableGrid medium none; medium none; medium none; medium none; width=529 border=1>


text 1pt solid; text 1pt solid; text 1pt solid; medium none" width=571 colSpan=3>
Bakanlar Kurulu Kararının Yayımlandığı Resmî Gazete'nin


medium none; medium none; text 1pt solid; text 1pt solid" width=285
Tarihi
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=285>
Sayısı

text 1pt solid; medium none; text 1pt solid; text 1pt solid" width=285
16/12/2006
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=285>
26378

text 1pt solid; medium none; text 1pt solid; medium none" width=571 colSpan=3>
Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapan Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmî Gazete'lerin

medium none; medium none; text 1pt solid; text 1pt solid" width=43>

medium none; medium none; medium none; text 1pt solid" width=242>
Tarihi
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=285>
Sayısı

text 1pt solid; medium none; text 1pt solid; text 1pt solid" width=43>
1-
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=242>
21/7/2007
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=285>
26589

text 1pt solid; medium none; text 1pt solid; text 1pt solid" width=43>
2-
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=242>
10/5/2008
text 1pt solid; medium none; medium none; text 1pt solid" width=285>
26872