Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!!!! EK DERSLER !!!!!!!!
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif Sevgili arkadaşlarım, meslektaşlarım, yeni göreve başlayan kardeşlerim. Geçen 23 Nisan'dan bu yana ödendi, ödenmedi tartışması süre dursun, 17--18--19--ARALIK 2007 tarihlerinde ek ders ücreti ödenmeyecek. Zira yeni ek ders yönetmeliğine göre 20--21--ARALIK tatil( kurban bayramı) .......Aklımın almadığı bir yönetmelik bu.
Ne diyorsunuz....???? Bilginiz varmı????
calimero
13-12-2007, 21:53
pes doğrusu...öğretmenin iki kuruşluk ücretini nereden nasıl keseceklerini şaşırıyorlar..sonrada ay sonunu zor getiren öğretmenlerime vay niye sinirlendi vay niye bağırdı diye çullanıyorlar..insanda ruh sağlığı mı kalır yahuu..bunun peşini bırakmamak lazım...sağol hat64 arkadaşım..
Ahmet Köseoğlu
13-12-2007, 23:03
Sevgili Hatice Öğretmenim, ben de, tatil günlerinde ek derslerimizin ödeneceğini duymuştum. ama artık inanın ki kimseye güvenmiyorum,
Sadece Allahlarından bulsunlar..........
calimero
14-12-2007, 21:04
bugün okuldaki memurumuz ödeneceğini söyledi,bu ayın ekderslerini yaptığını söyledi..bilemiyorum son dakika golü olur mu acaba!!!
ek derslerin altı çizili olurdu ders programımızda. Daha sonra kalktı. Sordum? dedilerki olmaz ben bilirim dedi. Olmaz dedim , bilmem gerek. Zorla çizdirdim ek derslerimin aktını. Bildim ki o gün izinliyim yada sevkliyim, ek dersim kesilecek. . Peki benim 17--18--19-- aralık ek derslerim neye göre, nasıl kesilir ???? kesilecek.... Çünkü 23--24-- nisan da patlak veren yeni ek ders yönetmeliğini bilenler varsa kesilir. Merakla bekliyoruz gelişecek olayları. Bilgisi olan arkadaşlar bu ek ders uönetmeliğini paylaşsın bizle arkadaşlar. NOT. ::: 2gün raporlu olan arkadaşların o hafta ek derslerinin tümü kesilmedimi?
hagi20200
15-12-2007, 13:20
3 gün için 1 saat ek ders ücreti yazık.
Ben yönetmelikte sadece milli bayram ve törenlerde ek ders kesilemeyeceğini biliyorum.Ama dini bayramlarla ilgili bir madde olduğunu hatırlamıyorum. Bu doğrultuda kurban bayramı tatilinde ek dersler kesilecektir.
HEP DESTEK TAM DESTEK
Tamam tabiiki kessinler. ama perşembe ve cuma günkü ek dersleri. pazartesi --salı--çarşamba günkü ek dersleri kesiyorlar arkadaşım. sorun da bu yaaaaaaa.
Arkadaşlar, yönetmelikte dini bayramlar ibaresi geçmediğinden yazıkki ekdersler kesilecek sendikalar bu konuda toplantı ve eylem yapmayı düşünüyormuşnasıl sonuçlanır bilinmez herkes gibi temennim lehimize olması... bu arada yönetmelikteki eksiklikgüya gözden kaçmışmışşhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley24.gif
Salı günü ögretmenler hastalanabilir.!!
aynen öyle hocam http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif Aysu 'ya.
EK DERS PUANTAJLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR = o ns = />
1- Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 27/02/2007 tarihli ve 11707 sayılı 2007/19 nolu genelgesinin 16. maddesinde; “Buna göre yalnızca Kararın 10,14 ve 21. maddelerinde belirtilen görevlilerin ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılacak, bunun dışında kalanların ek ders saati sayıları, öncelikle aylık karşılığı kısmı değerlendirilmek üzere o hafta okuttukları derslerin tamamı üzerinden belirlenecektir ” ifadesi gereği;
a) öğretmenlerin ek ders saatlerinin hesaplaması; öğretmenin hafta sonu o hafta
girdiği ders yükünden aylık karşılığı girmesi gereken ders saati düşülerek bulunacak, 10
saatte 1 saat planlama, branş öğretmeni ise sınıf öğretmenliği veya sosyal kulüp için 2 saat
eklenmek suretiyle o haftanın ek ders ders saati toplamı bulunacaktır.
(Örnek 1 ; Aylık ders yükü 27 saat olan bir Matematik Öğretmeninin alacağı ek ders;
27 – 15 saat (aylık karşılığı ders) = 12 saat ek ders + 2 Saat Sınıf Öğretmenliği + 2 Saat
Hazırlık ve Planlama = 16 saat ek ders alacaktır.
Örnek 2 : Branşı Sınıf Öğretmeni olan bir öğretmenin haftalık ders yükü 30 saat olduğundan 30 – 18 saat (aylık karşılığı) = 12 saat + 3 saat (hazırlık ve planlama) = 15 saat ek ders ücreti alabilecektir.
Ay sonu itibariyle haftadan az kalan günler (29,30,31 gibi) bir sonraki ayda haftalık olarak
değerlendirilecektir .
b) İdareciler ile rehber öğretmenler günlük olarak yazılacaktır .
2- Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramının hafta içine gelmesi durumunda ; öğretmen o gün üzerinde bulunan ders yükünü yerine getirmemiş sayılacaktır.
Örneğin : Haftalık ders yükü 30 saat olan bir sınıf öğretmeninin günlük ders yükü 6 saat
olduğundan arefe günü 3 saat, bayram günü de 6 saat olmak üzere o hafta toplam 9 saat ders
yükünü yerine getirmediğinden, o hafta 30 – 9 = 21 saat ders yükünü yerine getirmiştir.
21 saat derse girdiğinden 21-18 (maaş karşılığı) = 3 Saat + 2 saat (planlama) = 5 saat ek ders tahakkuk
ettirilecektir.
NOT. ::Hatay il milli eğt. web. sayfasından alınmıştır.
2. madde sınıf öğretmenlerine göre tamam. Sorun yok. Fakat arkadaşlar, branş öğretmenleri.....arife ve bayram günlerine kaçar saat ek dersiniz geliyor biliyormusunuz????????
Arkadaşlar bu benim değil bizim sorunumuz. Görüşü olan yokmu?
enjoyment333
16-12-2007, 18:32
bunların ne yapmaya çalışıtğı bilnimiyor ek derslerle ilgili o kadar çok değişiklik yaptılarki kimse çok fazla yorum yapamıyor kimin ne yaptığı belirsiz
tarkandi
16-12-2007, 19:41
arkadaşım yömetmelikte aktif olarak katıldığım bYRmlRIN DENİYOR YANİ 23 NİSAN 29 EKİM GİBİ
evet arkadaşlar pazartesi ve salı ekdersler kesilmeyecek çarşamba yarım kesilir.perşembe cuma derse girilmediği için ek ders kesilir.bu arada 10 kasımda ekders verildi çünkü aktif olarak katıldığımız için milli bayramlarda katılım zorunlu olduğu için ek ders kesilmez..bu arada bi öğretmenin ayda 4 defa ayakta tedavi olmak üzere sevk alma hakkı vardır vede ayakta tedavi olduğu için ek dersi kesilmez.ama bir gün dahi istirahata yani rapora çevirirse ekdersi kesilir.
calimero
17-12-2007, 19:33
arkadaşlar ekdersler kesiliyor..uyumayalım..bizler sevkimizi aldık,okullara gitmiyoruz..duyarlı arkadaşları da aynı şeyi yapmaya bekliyoruz..
Sevgili göksell arkadaşım. aralık ayının ek dersleri yapıldı bile....... siz idareciyim dediniz. nasıl kesilmez dersiniz canım . kesildi işteeeeeee. bu hafta ek ders yok. bayramdan sonra da bi zahmet 2 günlük istirahatli ol bak 1 hafta daha ek ders yok. saygılar. doğru bilgi verelim lütfen.
.
saygı değer hocam kesinlikle katılmıyorum nasıl kesilebilir bunu sizin mantığınız alıyormu?bugün pazartesi ve hepimiz derse girdik.eğer ekders çizelgenize göre bugün ek dersiniz yazılıyorsa hiç ama hiç kimse ek dersinizi kesemez.bakın ben idareciyim dedim 6 saat zorunlu dersim var bunun haricinde 4 saat daha beden eğitimi derslerimi bırakmadım giriyorum yani haftada 10 saat beden eğitimidersine giriyorum bunun 6 saat zorunlu, 4 saatinde iseekders alıyorum.ekders saatlerime gelince 2 saat pazartesi bi saat perşembe bi saatte cuma gözüküyor (bunun nedeni ogünlerdeki ders saatimin çok olması)görevlendirme kağıdımda bugün girdiğim ders saatinde 2 saat ekdersim olduğu içinkesilmedi ama perşembe ve cuma ders olmayacağı için doğal olarak diğer 2 saatim kesilecek.lütfen görev yaptığınız okulda görevlendirme belgelerinizi idaredenalın ve de hangi günlerde ki ders saattleriniz ek derse giriyor inceleyin.ben ekdersleri geçen cuma doldurdum vede gönderdim hiç bir öğretmeninim pazartesi ve salıya gelen ek derslerini kesmedim....çarşamba yarım.lütfen sizde daha dikkatli olun ve hakkınızı arayın..
bu arada evet sevk olayınıda daha önce izah etmiştim.2 günlük rapor maalesef ki tüm haftanın ekdersini götürüyor.okonuda haksızlık var.ama bi öğretmen aykta tedavi olmuş ise rapora dönüştürmemiş ise o günkü ek dersi kesilmez.bu arada beni yanlış tanımanızı istemem ek dersler konusundaki haksızlıklarda kesinlikle sizlerleyim arkadaşlar.maalesefki öğretmenlerin maaşları çok refah düzeydeymiş gibi ek derslerimize gözlerini diktiler..bu devlet ne zaman öğretmenine gereken önemi verdiki..http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley25.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley25.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley25.gif
Sayın göksell hocam. Sakın size karşı olduğumu zannetmeyin. Size haksızlık da etmek istemiyorum. Ben beni geçtim, biz diyorum. Haftada 30 saat derse giren bir sınıf ögretmeninin p.tesi--salı--ç.ba-- yaptığınız ek dersi ne?? sınıf öğretmenlerinin 17--18--19 aralık ödenen , yazılan ek dersleri kaçar saat hocam?
sayın hocam sınıf öğretmenlerinin ek dersi 3-3-3 diye yazılır.ama dediğim gibi biz branşlarda aynı şey söz konusu değil.bi branş öğretmeni eğer ful 30 saat derse giriyorsa18saat yazılır.sınıf öğretmeninin haftalık ek ders saati15 tir.
Sayın hocam sonuçta 30 saat derse giren branş yada sınıf öğretmeninin p.tesi--salı--ççba ek dersleri y o k. değilmi?
hocam bugün pazartesi yarın salı derse girdikmi evet ozaman sorun yok kimse kesemez.resmi evrağa imza atıyorsunuz girdiğinize dair(sınıf defteri) ek ders yazdık.sınıfçılara da branşlara da..
mehmetali
19-12-2007, 22:40
sayın arkadaşlar özel bi durumu tartışmaya açmak istiyorum haftada 15 saat ders göreviniz var
örnek 23 Nisan günü veya 29 -Ekim günüders görevinizin olmadığı bir güne denk gelmişolduğunu düşünelim görevli olarak olarak görev yaptınız
sınıf Öğretmenleri o gün ücret aldı o gün ders görevi bulunmayan fakat törende görevli branş öğretmenlerinin ücret alamadığını düşünelim
örnek Beden Eğitimi Öğretmeninin haftada 15 saat derse giriyor 11Aralık günü dersinin olmadığı günde Öğrencilerle birlikte okullar arası maça gidip tam gün görev yaptınız yine ücret alamadınız
bu konuda düşüncelerinizi bildirirseniz memnun olurum
Sayın Dini Bayramlarda Ek Ders Kesilecek Mi?
width=468 >
http://www.bedenegitimi.gen.tr/images/spacer.gif
borderColor=#990000 height=130 width=468 border=1>
borderColor=#ffffff ="
width=453 >
vAlign=center width=145>http://www.bedenegitimi.gen.tr/images/meb-yeni-logo-2.jpg
width=308>
width=287 >
width=285>
align=justify ="style15">
MEB Yeni ek ders kararnamesine göre, milli bayramlar ve resmi törenler ek ders alacağız. Fakat Dini bayramlarda alamıyoruz. Milli bayramlardaki ve sevklerdeki haksızlıkların düzeltilmesine rağmen, mazeret izni, rapor ve dini bayramlardaki ek ders kesme adaletsizliği giderilmemiştir. 20 Aralık 2007'de Kurban Bayramından dolayı öğretmenlerimiz 2,5 günlük ek ders alamayacaklardır. Hemde ellerinde olmayan sebeblerden dolayı. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için, bu adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi gereklidir.
width=468 >
http://www.bedenegitimi.gen.tr/images/spacer.gif ocam.Tartışmalarımızın tüm özeti, sitemizin ana sayfasın da da belirtildiği gibi üste aldığım alıntıdır. 18--ARALIK ta da yurt çapında öğretmenler sevk eylemi yaparak bunu gündeme getirmişlerdir. Tartışmaya açtığınız şu an ki konunuz anlaşılır gibi değildir. Bir yıl yazışsak , yine de çözemeyiz. Özet üstteki gibidir.Sayın; Mehmetali hocamıza!!
ama o 2,5 gün çarşamba perşembe ve cuma
onu kasdediyorlar.
23 nisanda dersiniz olsada olmasa da ek ders yazılıyor.
herkese iyi bayramlar...
hocam tatil olan ç.ba-p.be-cuma günü için kim ek ders ister ki! yanlışınız var. kastedilen.....pazartesi--salı ve çarşamba günü dür. Kim tatil gününün ek dersini ister hocam.??
ege121345
20-12-2007, 20:39
slm
keseceklerini kessinler,zaten ne veriyorlarki........
branş olarak sadece derece aldığın zaman müsabakalarda veya 19 mayıs 23 nisan çelenk koyma törenlerinde akıllara gelen beden eğitimi öğretmenleri gerek yok diye seçtirilmeyen biz beden eğitimi öğretmenleri zaten ders saatini dolduramayıp okul okul gezmiyormuyuz......
bunları diğer arkadaşlar kafalarını yorsun senelerdir törenlerde görev verdiler yağmurun karın altında beklettiler ek ders vermediler şimdide vermesinler ben istemiyorummmmmmmmmmmmm.
ege121345
20-12-2007, 20:40
başımızın gözümüzün sadakası olsun
yiğit efe
21-12-2007, 18:51
Yeni çıkan ek ders yönetmeliğinde ulusal ve milli bayramlarda ek ders ödenir diyor.Diğer yani dini bayramlarda ödenir demediği için ödenmeyecekmiş.Eskiden okula gidemediğimiz günlerde yarısı bizden yarısı devletten kesiliyordu şu anda dini bayrama denk gelen günlerde hepsi bizden kesiliyor.Hayırlısı ne diyelim.
arkadaşlar ben bu konuda ''daha geniş düşünmeliyiz '' diye düşünüyorum. Ülkemizde neredeysetüm insanlar sonuç dan hareketle refleksler gösteriyor, böylelikle neden-sonuç ilişkisi kuramadan teslimiyetçi, sürekli mevzi kaybeden, ortak çıkarlarının bilincine varana kadar, egemen olanların yeni saldırılarıyla,komutlara uyan ''küçük adamlara'' dönüştürülüyor.Bu nedenle; hiç olmazsa beden eğitimi öğretmenleri olarak sadece mesleki sorunlarımızı tartışıp birikimlerimizi paylaştığımız sitemize sahip çıkarak bir yerden başlamalı,yaşamda hiçbirşeyin birbirinden bağımsız olmadığını farkederek bu günkü hak gasplarının bununla kalmayacağını anlamalıyız.Unutmayalım'' taşı delen suyun gücü değil,damlaların sürekliliğidir''
yiğitefe arkadaşım. atı alan üsküdarı geçti, biz halen aynı yerdeyiz. Arkadaş, 17-18-19-aralık ek dersi olanların kesildi. yani bu hafta hiç ek ders yok. Siz halen milli, ulusal (ikisi de aynı şey) bayramlardasınız. dini bayramlarda ekn ders isteyen yokki!!
mehmetali
24-12-2007, 22:04
değerli meslektaşlarım anlatmak istediğimi örneklleyerek anlatayım
pazartesi 6 saat ders, salı 6 saat ders, çarşamba boşgün, perşambe 3 saat dersiniz var haftada 15 saat eder
şimdi bu hafta çarşamba ( boş gününüz ) resmi törene görevli olduğunuzu düşünün, siz o gün 6 saat derse girmiş sayılıp, bu hafta 21 saat üzerinden ücret almanız gerekir
oysa bu uygulanmıyor .uygulanan yer varsa yönetmelik maddeleri hakkında haberleşelim
hocam ben tartışmaya noktayı koydum.
mustibeden
26-12-2007, 17:37
Bazı branş öğretmenleri ikili öğretim yapan okullarda sabahtan akşama kadar derse giriyor bu öğretmenlerin ekdersleride kesiliyor.Bunun yanısıra bir öğretmen 6 saat derse giriyorsa 3 ü maaş karşılığı 3 ü ise ekders olarak veriliyordu acaba yönetmelikte haftalık mı? hesaplanıyor yoksa aylık ekders üzerinden mi kesiliyor işte asıl sorun burada.......
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.