Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzersiz
arkadaşlar, benim bulunduğum ilçede lig heyeti yok dolayısıyla yapılan yarışmaların hiçbir resmiyeti yok yani mahalli.Ben her yıl yapılan yarışmalara katılıyordum ancak bu sene katılmak istemediğimi belirttim okul idaresine ve onlarda okeylediler.Benim sizlere sorum şu olacak, ben egzersiz yapmadığım ve katılmak istemediğimhalde okul idaresi benden bu yarışmalara katılmamı isteyebilirmi beni zorlayabilirmi.Ellerinde bunu yapmak için bir dayanakları varmıdır.Mesela görevlendirme falan çıkarabilirlermi, bu gibi durumlarla karşılaşırsam ben ne yapmalıyım, bununla ilgili bi yönetmelik falan varmı.Yani ben egzersiz yapmıyorum dolayısıyla yarışmalara katılmayacam diyebilirmiyim.Bizleri öyle bir hale getirdilerki en sevdiğimiz şeyi "spor" u yapmaktan kaçar olduk.Lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler...http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif
webceren
09-09-2009, 20:58
yapılan müsabakalarda hakem olarak görev verebilirler.İnanın artık sıkmaya başladı bu egzersiz konusu keşke hiç olmasaydı. tüm idareciler aldıgımız haftada 6 saate gözünü dikmişler buyursun alsınlar. bu egzersiz e kanunen değişiklik yapılmadıktan sonra yıllar geçtikçe bir çok meslektaşımız bizim gibi düşünecek . ben 10 yıl mücadele ettim ve artık pes ettim.
yavuz selim
10-09-2009, 00:52
mrb lar bildiğim kadarıyla siz istemedikden sonra kimse size zorla egzersiz yapın demezl vede takım çıkarında diyemezler ööle bi yönetmelik yok.sadece idareyle papaz olursunuz.
webceren
10-09-2009, 21:06
haklısınız hocam
egzersiz yapmayabilisin
görevlendirme sadece var olan başkası tarafından çalıştırılmış bir takımı mçlara götürüp getirmek yani refakat etmek için çıkarılabilir
idareciğim biliyorum
Arkadaşlar tek sorun egzersizmi* Hiç zorunuza gitmiyormu 1. kademede derse biz girerken , öğretmenler odasında örgü ören yada televizyon seyreden sınıf öğretmeninin aldığı ücret. okulumda 2 şube 4. sınıf, 2 şube 5. sınıf Beden Eğitimi,Din kültürü,,Resim, Trafik,Müzik,İngilizce toplam haftada 12 saat ayda 48 saat bir sınıf öğretmenine havadan ücret eğer bu sınıf öğretmeni birde okul müdüründen torpilli ise 6 saat te izcilikten egzersiz, oh ne ala memleket. Ama müdürcüğüm senin egzersizine laf eder, sen yağmurun altında müsabakalara giderken çalışma yaparken izci olan sınıf öğretmeni herdönem birkere hafta sonu bir kamp yapar oh neala. Arkadaşlar 4 şubede 12 saatten yapar haftada 48 Ayda 192 saat birde ilçenizde ilinizde ve türkiye genelinde düşünün. Bunun kimse lafını bile etmez ama BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ "Ver Topu Oynasın ! " yapıyor ya birileride orada ücreti götürüyorya senin egzersizini kim takar Sevgilerle kalın
Arkadaşlar tek sorun egzersizmi* Hiç zorunuza gitmiyormu 1. kademede derse biz girerken , öğretmenler odasında örgü ören yada televizyon seyreden sınıf öğretmeninin aldığı ücret. okulumda 2 şube 4. sınıf, 2 şube 5. sınıf Beden Eğitimi,Din kültürü,,Resim, Trafik,Müzik,İngilizce toplam haftada 12 saat ayda 48 saat bir sınıf öğretmenine havadan ücret eğer bu sınıf öğretmeni birde okul müdüründen torpilli ise 6 saat te izcilikten egzersiz, oh ne ala memleket. Ama müdürcüğüm senin egzersizine laf eder, sen yağmurun altında müsabakalara giderken çalışma yaparken izci olan sınıf öğretmeni herdönem birkere hafta sonu bir kamp yapar oh neala. Arkadaşlar 4 şubede 12 saatten yapar haftada 48 Ayda 192 saat birde ilçenizde ilinizde ve türkiye genelinde düşünün. Bunun kimse lafını bile etmez ama BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ "Ver Topu Oynasın ! " yapıyor ya birileride orada ücreti götürüyorya senin egzersizini kim takar Sevgilerle kalın
aynen katılıyorum öğretmenim size.bende 11 yıllık öğretmenim.ben 5 kuruş daha fazla kazanacağım diye uğraşıp durayım elin oğlu oturduğu yerden ful ek ders alsın birde izci kampına gidip yan gelip yatsın. oh ne ala memleket bu ya .işlerine gelince beden eğitimi öğretmeniyiz gelmeyince bedenci !
kardeşlik
23-09-2009, 12:47
ben
webceren
23-09-2009, 18:17
hocam bir yıl birlikte hareket ederek egzersiz yapmasak ne olur .tek tek değil tüm beden egitimi öğretmenleri birlik olsa neler değişir sizce.
size kesinlikle katılıyorum bütün beden eğitimi öğretmenleri agzersiz yapmasın, o zaman bakalım ne oluyo ama malesef biz birlik olamıyoruz sadece acizce şikayet ediyoruz.
webceren
02-10-2009, 02:54
sadece karşılaştıgımız sorunları dile getirmekle olmuyor''lafla peynir gemisi yürümez.''mücadele etmemiz gerekiyor. tepkimizi ortaya koyalım lütfen arkadaşlar. kimler egzersiz yapmış,haksız yere ücret almış gelin bunları araştırmayı bırakalım.söz konusu olan beden egitimi ders saatlerini 1 saate düşürülmesidir. meslegimiz elden gidiyor arkadaşlar. bu durum değişmezse bizden sonra atama bekleyen binlerce meslektaşım atanamayacak.( 2 saat olamasına karşın atama az yapılıyor diye şikayet eder durumda iken ,birde 1 saate düşürülünce atama bekleyen arkadaşlarımızı hiç düşünen oldumu. bana dokunmayan yılan bin yaşasın derken ,ileriye dogru baktıgımızda yüzbinlerce meslektaşımızın ögretmen olma hayallerinin,umutlarının yıkıldıgını düşünüyormusunuz. meslegimiz nereye gidiyor önce bunu düşünelim ve daha sonra direnmeye hazırmıyız değilmiyiz önce vijdanımıza soralım. lütfen duyarlı olalım artık birlikteligin zamanı geldi de geçiyor .geç olmadan ....
yarkan53
03-10-2009, 15:51
Egzersiz konusuna başka açıdan bakacak olursak, okullarda yapılan egzersizlere baktığımızda hakkıyla yapan genel olarak beden eğitimi öğretmenleridir. Şiir dinletisi, tiyatro vb. egzersizler bir veya 2 ay kala başlar temsilden sonra biter. Beden eğitimi öğretmeni ise sonuna kadar devam eder.Ama yinede okulda yatan çalışmayan öğretmenler olarak bakılır bizlere...
webceren
03-10-2009, 19:13
sorunlar çok daha.
yavuzlar
12-10-2009, 22:09
yönetmelikte, beden eğtimi öğretmeni takım çıkarmakla yükümlüdür, diye bir ibare var.egzersiz yapmasan bile takım çıkarmak zorundasın.
hocam bu hangi yönetmelik? biraz daha aydınlatırsanız sevinirim
fatihömer
23-06-2010, 16:20
Arkadaşlar sorun orada vicdanı ile başbaşa kalmış öğretmende mi yoksa o öğretmeni orada boş oturtan idarecidemi.ver bireysel eğitim planını okuma yazma öğrenemeyen öğrenciye bireysel ders versin o saatte. Biz kurumumuzda yaptık ve çok olumlu sonuçlar aldık.bunu düşünemeyen idareci sizce hangi yeterliliği il idareci olmuştur???
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.