PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : egzersiz kimin hakkı?

escape07
15-09-2011, 19:06
arkadaşlar merhaba, yeni atandığım okulda egzersize çok yoğun ilgi var neredeyse öğretmenlerin tamamı egzersiz yapmak istiyor. haliyle yüzde 5 engeline takılıyoruz işin garibi bu egzersiz yapmak isteyen öğretmenlerden 6 tanesi izcilik çalışması yapmak istiyor ve bunun diğer egzesizlerin önünde geldiğini iddia ediyorlar. bana kalırsa bir okulda 6 izcilik çalışması demek bir okuldan 6 ayrı futbol takımı çıkarmak gibi saçma birşey. konunun özüne gelirsek müdürümüz 6 saatlik egzersizi dörder saate düşürme ve herkese egzersiz yaptırma planları yapıyor. izciliği küçümsemek istemem ama bizim yaptığımız takım ve kulüp çalışmalarıyla aynı kefeye konması büyük haksızlık. egzersizde benim bildiğim önce beden eğitimi öğretmeninin altı saati verilir kalan ders kadar diğer öğretmenlere bölüştürülür. ama bunun yasal dayanağı var mı bilmiyorum bununla ilgili bilgisi olan arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum. saygılar

gustavyo
15-09-2011, 22:27
hocam beden eğt öğrt'nin hakkıdır diye bir şey yok yapılabilecek çalışmalar 2010/49 sayılı genelgeyle belirlenmiştir okul müdürlükleri okulda egzersiz yapabilecek öğretmenlere eşit dağıtma zorunluluğu da yok faydalı olmayacağını anladığı ders dışı etkinliğin açılmasını reddedebilir ama insaniyet namına genelde eşit dağıtılır. Aşağıdaki adresten indirip okuyabilirsin.

http://forum.bedenegitimi.gen.tr/ders-disi-egitim-calismalari-esaslari-degisti-2010-49-t9949.html

okany6
18-09-2011, 19:28
Insaniyet namına diğer öğretmenlere eşit dağıtılır.. örneğin bizdede herkez masa tenisi ve satranç almış ufak bi odada ya yapılıyo ya yapılmıyo belli değil... Biz beden eğitimi öğretmenlerine gelince futbol isterler voleybol isterler atletizim isterler basketbol isterler hepsi dışarda zor ve üzerimize kalan branşlar en az 12 saat eğzersiz yaptırırsın haftada ve 6 saat alırsın bide adamlar eşitlemeye çalışsın sonuç bunları idareyle görüş kararı onlara bırak.. Cevaba göre yaparsın okuldaki işlerini..

erdiben
25-09-2011, 16:26
beden eğitimi öğretmeniyim vekil müdür yardımcılığı yapıorum egzersiz alabilirmiyim teşekkürler...

webkerem
25-09-2011, 19:52
beden eğitimi öğretmeniyim vekil müdür yardımcılığı yapıorum egzersiz alabilirmiyim teşekkürler...

Alamazsınız, müdür, müdür yardımcılar formatörler vs. egzersiz yapamazlar.