Orijinalini görmek için tıklayınız : egzersiz çalışmaları
ruimelih
10-09-2013, 13:43
hocam merhabalar eşimin okulunda müdürü egzersiz çalışmalarını hafta içi kesinlikle vermeyeceğini hafta sonu egzersiz yapılabileceğini söylemiş. bunuda sene başı öğretmenler kurulu tutanağına yazdırmış. eşim hafta içi egzersiz yapamayacakmı?
Arkadaşım yeni ( http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/09/20130907-4.htm )orta öğretim yönetmeliğe göre ders dışı egzersiz diye bir şey yok.Tabi yeni bir genelge çıkmazsa
ruimelih
10-09-2013, 19:20
Bu durumda hiçkimse egzersiz yapamayacakmı?
webkerem
10-09-2013, 19:50
Hocam yönetmeliğe göre okul müdürü ve şube müdürünün onayı denmektedir. O yüzeden bu iki kurumun yetkisinde bulunmaktadır.
Ders dışı eğitim çalışmaları MEB Yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ekdersleri ile ilgili kararlarının 17.maddesine göre düzenlenir. Ne ortaöğretim yönetmeliğinde ne de ilköğretim yönetmeliğin(şimdi ki ortaokullar) de vardır. Ve hiç bir zamanda bu yönetmeliklerde olmamıştır. Ders dışı beden eğitimi çalışmalrı için ayrıca 2010/49 sayılı genelgede bu çalışmaları ne zaman ve hangi saatler arasında yapılacağı açıkça belirtilmiştir. Bu genelgeyi okumanı tavsiye ederim. Okul müdürü tabii ki bu çalışmalardan birinci derecede sorumludur. Başlamış olan bir çalışmayı durdurma ve iptal etme yetkisi vardır. Ama sadece haftasonu yapabilirsin demeye kanunen hakkı yoktur.
webkerem
12-09-2013, 22:53
Hocam 2010/49 nolu genelgeye göre konuşuyoruz. Ve bu durum genelgenin 1. maddesinde çok açık belirtilmiştir.
1) Eğitim kurumu müdürlükleri, okullarında yürütülecek ders dışı eğitim çalışmalarının hangi tür çalışmalar olacağını ders yılı içerisinde saptayarak, bu çalışmaların yürütülmesinde esas olacak programı hazırlayacak ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yürülüğe koyacaktır.
Bu madde ile okul müdürlerine sınırsız yetki verilmiştir. Yani genelgede açık uçludur. o yüzden okul müdürü ve şube müdürü yetkileri çok yüksektir. biz bunu sitemizde bir çok kez dile getirdik. Haber yaptık. İnşallah değişir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.