PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eğitimde yeni değerler..

binali
14-12-2008, 18:56
EĞİTİMDE YENİ DEĞERLER..

Okulların beklentileri karşılayamadığı, eğitimciler dahil,herkes tarafından kabul edilmektedir. Sık sık eğitim sisteminin “tıkandığını”, “iflas ettiğini” ve “mutlaka değiştirilmesi gerektiğini” duymaktayız.
Göreve gelenbakanlar, sistemin ihtiyaçlara karşılık veremediğini,köklü değişikliklerin yapılması gerektiğini ifade etmektedirler.İş
dünyası,okulların, ihtiyaç duydukları insan gücünü yetiştiremeyişinden şikayet etmektedir. Ancak, bütün eleştirilere rağmen, okulların verimliliği ve etkililiği konusunun kamuoyunda yeterince tartışıldığını söylemek mümkün değildir. Yazılı veya görüntülü basın sadece sansasyonel bir konu olduğunda okulunbahçesine girmektedir. Ülkenin geleceğini belirleyecek olan on beş milyonu aşkın gencin aldığı eğitimin kalitesi, okutulan kitapların içeriği gibi konular kamuoyunda, hak ettiği biçimde tartışılmamaktadır. Eğitim konuları gündeme geldiğinde de, kendi zeminlerinde tartışılmamakta, siyasi veya ticari çıkarlara alet edilebilmektedir. Bu nedenle, gerçekçi eğitim politikaları belirlemeleri için, siyasiler üzerinde ciddi ve sürekli bir kamuoyu baskısı oluştuğunu söylemek mümkün değildir.

DOWNLOAD (http://uploaded.to/?id=qhpxxz)