PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : destekleme kursu hakkında

kappa1981
03-09-2015, 00:43
Slm hoca arkadaşlarım;
Ben ortaokulda görev yapmaktayım.Beden eğitimi dersi olarak biz de destekleme kursu adı altında kurs açabilir miyiz ve eğer açarsak bu kursu hangi branşlardan açabiliriz?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese şimdiden hayırlı ve kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı dilerim.
Hoşçakalın..

Adem Tırpancı
03-09-2015, 02:17
Slm hoca arkadaşlarım;
Ben ortaokulda görev yapmaktayım.Beden eğitimi dersi olarak biz de destekleme kursu adı altında kurs açabilir miyiz ve eğer açarsak bu kursu hangi branşlardan açabiliriz?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese şimdiden hayırlı ve kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı dilerim.
Hoşçakalın..

http://www.bedenegitimi.gen.tr/Beden-Egitimi/Hafta-sonu-kurs-hakkinda-tum-detaylar_-15299.htm

serifenur82
03-09-2015, 18:55
egzersiz gibi mi olacak plan.sadece bir branştan yani.yok mu bir plan örneği

yusufefe
06-09-2015, 02:33
Hocam bizim okul hafta sonu yetiştirme kursları açacağını söyledi. Ama ben hafta içinde kurs açmak istiyorum. Müdür olmaz diyor kurslar eğer okul hafta sonu acarsa herkes hafta sonu yapmaliymis bu doğru mu bilginiz varmı bu konuda ? Teşekkür ederim.

leventdinc
07-09-2015, 18:25
Destekleme kursları hangi branşlardan açılabilir?

MÜCAHİT ERTOSUN
08-09-2015, 14:50
Hocam,branş olarak farkedecegını sanmıyorum.eylul 15 ınden sonra modul acılacakmıs mebbıs uzerınden bekleyıp gorelım...

HepsiCanlı
08-09-2015, 17:22
kardeşim yapacağın zümrede (il,ilçe veya okul zümresi) destekleme kurslarının hafta içi ve hafta sonu açılacağına dair karar alman yeterli.Ayrıca bazı illerde okullardan destekleme kursunu ne zaman yapacaklarını sordu meb (hafta içi ve hafta sonu) ve çoğu okul hem hafta içi hem de hafta sonu olarak bunu belirledi.Müdür kıllık yapıyor olabilir

herbakici
10-09-2015, 10:31
Arkadaşlar destekleme kursları 5-6-7. Sınıflarda 3 dersle sınırlandırıldı yani kısaca beden eğitimi kurs hayal oldu bakanlık son dakika golünü Attı yine bizlere çünkü TEOG derslerine ağırlık verilecek İngilizce matematik Türkçe fen sosyal bunlardan 3 ü seçileceği için bizi hesaba katmamışlar ANLAŞILAN. 8. Sınıflar son sene diye 5 kurs tercihini bu derslerden yapıyor zaten idarelerde bunlardan kurs Açıyor. Tepki vermezsek kurs açmak hayal

Kayıtsız Üye
10-09-2015, 14:06
Hocam bugün müd. Yardımcısı bana beden eğitiminden açılmayacak dedi. Soruyorum çoğu arkadaşım (farklı illerde, genellikle istanbul) açacak. Hatta müdürleri talep etmişler. Teog tabanlı bi yaklaşım olacak. Yönetmelik kendi grubunuzu kurabilirsiniz diyor. Yani siz kendinize 10-15 öğrenci bulup onların o 3 dersine de beden eğitimi ekletmen gerekiyor. Ben bunun için çabalayacağım. Kerm hocam a da danışmak lazım ama numarası bende yok. 8. Sınıflar 6 ders seçebiliyor.
Hafta içi/sonu farketmez 40 saatinizi dolduracak şekilde ayarlayabiliyorsun. Yani peşine düşmek gerekiyor.
Okullar cuma günü (11 eylül 2015) açılacak kursları girmek zorunda ders olarak. Yarın muhakkak görüşüp sizin dersi de ekletin kurs merkezi derslerine ki tercih yapabilesiniz.

fetkus
14-09-2015, 13:43
Arkadaşlar destekleme kursu açabiliyoruz.Ama idare şimdiden dersleri belirlemiş.İlçeye açacağı dersleri belirtmiş.Öğrencileri de sınıf bazında okula çağırıp belirledikleri derslerden seçim yaptırıyorlar.Mebbisten başvuru yapıp ,Öğrenci bulsak ta okulun açacağı kurslarda branşımız olmadığı için başka okullarda görevlendirilebiliriz.Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.

nurten
16-09-2015, 21:11
Arkadaşlar görev yaptığım ilçede ki milli eğitim müdürü destekleme ve yetiştirme kurslarının sadece TEOG sınavını kapsayan temel derslerden açılacağını söyledi. Bakanlık beden eğitimi, resim, müzik derslerinden açılabileceğini yönetmelikte net bir şekilde ifade etmişken il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri böyle bir değişikliğe gidebilir mi? Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi şimdide teşekkürler.

mazimazi
16-09-2015, 22:17
arkadaşlar bizim ilçede müdürler toplanıp karar almışlar ve hiç bir okulda açılmıyor ayrıca bu kurslar hafta içi yapılacak öğrencilerin çoğu kursa katılacak saat 16:00 da başlayacak sizde egzersiz yapın diyorlar biz hangi öğrencilerle yapacağız bu gözlerine batan eğzersizi bilemiyorum kalan öğrencilerle yapın diyor kurs açamadığımız gibi egzersizede öğrenci olmadığından onuda açamayacak gibiyiz.

mazimazi
16-09-2015, 22:32
arkadaşlar bizim ilçede okul müdürleri bu konu için toplantı yaptılar ve hiç bir okulda beden eğitimi resim ve müzik derslerini seçmediler dolayısıyla açmak için dilekce versek bile başvuru
yapamıyoruz üstelik dersler 16:00 da başlayacak ve hafta içi yapılacak yani bu durumda bizde egzersiz için öğrenci sıkıntısı yaşayacağız yani kurs açamadığımız gibi sanırım egzersiz için öğrenci bulamayacağız bende egzersiz yapmayı düşünmüyorum hoş çokta umurlarında değil ama bir tepki olsun ....

besyolu23
18-09-2015, 15:14
Arkadaşlar eğer okulunuz kurs derslerini seçmiş ve dersler arasında beden eğitimi dersimiz yoksa okul ve milli eğitim müdürlüğü bugün yani 18.09.2015. cuma günü saat 17.00 ye kadar sistem üzerinde değişiklik yapabilip ders eklemesi yapabiliyorlar.Arkadaşlar okul idaresiyle iletişime geçip dersimizi ekletebilirler.

ouzy
22-09-2015, 17:00
Kurslarda derslerin örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanacak olan kurs programı çerçevesinde yürütülmesi esastır. Programı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders programı oluşturulur. Kurs programları en geç kursların açıldığı ilk haftanın son işgününe kadar kurs merkezi müdürüne onaylatılır.

beden eğitimi futbol bransından yetiştirme kurs planı nasıl yapılacak bilgisi olan? daha önce onaylanan hazır plan örneği varmı arkadaşlar?

ylmzz
28-09-2015, 19:25
kerem hocam yetiştirme kursu için lise lere yıllık plan hazırlayacak mısınız acaba bu konuda bir çalışmanız var mı birde sene içi kullandığımız yıllık planlardan karma yapsak olur mu

ferituslu
29-09-2015, 13:44
yetiştirme kursu planları hkkında sıkıntıyı çözemedik. bazıları açamazken, bazıları da cuma günü son olan onay tarihine kadar planı yetiştirme telaşına girdi. planı yıllık planımız gibi mi hazırlamamaız gerekiyor. beden eğitiminden açacağım kursu , fakat 3 branş çalışması yapacağım. plan?

ozcaglayan1903
29-09-2015, 23:42
Kurs planı olan varsa alabilirmiyim teşekkürler

yasin20
30-09-2015, 12:10
Arkadaşlar destekleme kursunda planlamalarımız tek branşta mı olacak,yoksa bütün branşları mı içerecek.Bilgisi olan var mı

cınarcoskun
10-10-2015, 09:31
bu işi idareye bırakırsanız kurs açamazsınız öğrencileri ikna edip beden eğitimini seçmelerini sağlayacaksınız özellikle sporcuları yönlendirin...

geveryok
27-12-2015, 01:11
hocam 8.siniflara desteklem kursu acicam spor lisesine hazirlik gibi acaba nasil plan hazirlamam lazim

webkerem
27-12-2015, 20:09
hocam 8.siniflara desteklem kursu acicam spor lisesine hazirlik gibi acaba nasil plan hazirlamam lazim

hangi branşları alacaksınız kursunuzda onları yıllık planda göstereceksiniz.