Orijinalini görmek için tıklayınız : besyo yetenek sınavları..
besyo yetenek sınavlarının nasıl olduğu, nasıl bir sınava tabi tutulduğu hakkında az da olsa bir fikrim var ancak daha kesin bir bilgiler istediğim için yardım eder misiniz?
webmaster
03-02-2008, 22:51
Nasıl bilgiler istiyorsunuz, sorun cevabını verelim.
yetenek sınavlarında nasıl bir sınava tabi tuutlunduğunu. puanlamaların nasıl verildiği gibi bilgiler.
webmaster
04-02-2008, 14:42
Yetenek sınavları her üni. göre değişir. Yani her üni. değişik bir sınav uyguluyor.
Genelde iki türlü olur sınavlar. Bir koordinasyon, diğeride branş şeklindedir. Koordinasyon, spor salonun içerisinde belirli branşlara özgü hareketlerin ardarda sıralanması sonucu oluşur. Bu koordinason sıralaması şöyle olabilir, takla ile başlar, denge aletinden yürüme, futbol topunu ile duvara pas, basketbol topu ile duvara pas, slalomdan geçme, paralel aletinden geçme olarak bir koordinasyon yapılabilir. Bu koordinasyonu en iyi derecede tamamlamak lazımdır. Bazı üni. koordinasyon sınavdından önce 800 yada 1500 m. koşu sınavı yapıyorlar.
Diğeri ise branştır. yani futbol, basketbol, hentbol, atletizm vs. özgü hareketleri sergilemektir. Örn. Futbolda şut atma, top sektirme, gibi.
yardımlarınız için çok saolun. Teşekkür ederim..
webmaster
04-02-2008, 18:50
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
enjoyment333
06-02-2008, 00:03
sevgili arkadşım daha detaylı bilgileri üniversitelerin kendi sayfalarından bulabilrsin nerde sınava girmek nerde okumak istiyorsan o okullardan sayfalarından ulaşabilrsin
çok saol. hiç aklıma gelmemişti valla. deneyeyim.:D
ozlem_03
06-03-2008, 23:16
meraba arkadaşlar bende bir besyo adayıyım aslında kendime çok güveniyor ve kendimden çok eminim ama nedense koşuyu geçemiyorum çnkü koşmuyorum sizce ne zaman koşu antrenmalarına
başlamalıyım ne nasıl bir proglam uygulamalıyım.. şimdiden teşekkürler
Ahmet Köseoğlu
06-03-2008, 23:39
sevgili arkadaşım; eğer beden eğitimi ne girmek istiyorsan hemen yarın koşulara başla derim... ayrıca spor ile daha önce uğraşmamışsan, geç bile kalmışsındır... ve mutlaka bir beden eğt. öğr. nezaretinde çalışmalısın...
sana şimdiden kolay gelsin
ozlem_03
08-03-2008, 20:06
olurmu ya benim işim gücüm spor hemde her branş...ama uyarınızı dikkate alırım cevap için teşekkür..
özlem koşmak istemiyorsan koşu sınavı olmayan yerleri denemelisin besyoda. http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
ayrıca voleybol5 arkadaşım dumlupınarla iligli bilgi istersen geniş geniş bilgiler verebilirimhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
webkenan
08-03-2008, 20:14
ben senin yerınde olsam özlem hocam öss sınavına daha cok calışırım önce öss mi alırım ama bu arada yavas yavaş basla sen antrenmanlara ama öncelık öss ye ver
ozlem_03
08-03-2008, 22:58
hımm ewet arkadaşlar teşekkürler bilgileriniz için.. elbette öss en önemli faktör.. haklısınız biran evvel başlamalıyım..
Ahmet Köseoğlu
11-03-2008, 01:12
Özlem arkadaş; eğer işiniz gücünüz spor ise; hiç düşünmenize bile gerek yoktur yani kazanırsınız... yeter ki kendinize güvenin...
Zaten bayanların şansı da erkeklere nazaran bir hayli yüksek ....
kolay gelsin.....
ozlem_03
11-03-2008, 19:24
teşekkür ettim hocam..
ozlem_03
16-03-2008, 21:33
hocam bir sorum olacak benim bir arkadaşımda besyo yetenek sınavlarına girmek istiyor fakat biraz heycanlı haycanlandığında da kekeliyor ve muhakkak heyecanlanıyo onun sınava girmesinde sorun çıkarmı yada bu durum onun için engel mi?..cevap için şimdiden teşekkürler..
enjoyment333
16-03-2008, 21:59
yok hocam herhangi bir sorun olamz önemli olan uygulamada sıkıntı yaşamaması
enjoyment333
16-03-2008, 22:01
özlem hnm eger kendinize güveniyorsanızönce öss sonra haftada 3 gün antremanla bugünden itibaren başalayabilirsiniz bulunduğunuz yerde koşu parkuru filan varsa antreman konusunda yardımcı olayım size ufak yolu bir çizelge verrim çalışırsınız
başarılar
ozlem_03
17-03-2008, 18:40
hımm tamam hocam teşekkür ederim cevabınız için yani öğretmen olmaya engel olmaz değilmi?..ayrıca antrenman konusundada yardımcı olursanızda çok sevirim..
enjoyment333
17-03-2008, 19:25
elimizden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım ulaşırsanız bana yardımcı olurum
ozlem_03
17-03-2008, 20:14
elbette bende elimden geldiğince uyarım..
hocam çok afedersizniz bayadan beri bağlantım olmadığı için göremedim..
tabi ki isterim bir üniversitenin yetenekler sınavlarının nasıl olduğu hgakkında geniş bilgiler..
ozlem_03
25-03-2008, 19:38
hocam sizce hangi üniversite iyi besyo ve eğitimi bakımından yada hangi üniversitenin yetenek sınavı kolay
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ tabiiki .. sınav da; çalışan ve yetenekliler için kolaydır..http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
arkadaşlar izzet baysal oldukç aii bir üiversitedir. beden eğitimi oldukça iidir
hocaların titreleri bence çok önemli
çoğu yrd doç yada profesördür
derslere alanınada uzman hocalar girmektedir. bir sitesine bakrsan ne dediğimi anlarsın
ozlem_03
25-03-2008, 22:18
hımm teşekkür ederim
Ahmet Köseoğlu
25-03-2008, 23:16
sevgili arkadaşım, Eğer ki iyi bir çalışma yaparsan ve spora yatkınsan bence her üniversiteye girebilirsin, ama bizim ülkemizde maalesef ki torpil uygulamaları oluyor ve ben buna çok üzülüyorum, Zaten bize bedenci denmesinin tek nedeni de bu torpille giren kişilerden kaynaklandığını düşünüyorum... Anlatmaya çalıştığım; sen sen ol, vargücünle çalış ve torpillileri de ezip geç. sana şimdiden kolay gelsin
ozlem_03
26-03-2008, 09:20
o emeğe saygısızlık işte sen kazanacam diye çalış dur ama sporun s sini bilmeyenler elini kolunu sallayarak kazanıyorlar çok acı bir durum neyse cevabınız için teşekkür..
ahmet hocam çok doğru söylemişş
ozlem_03
18-06-2008, 11:54
s.a hocam malum sınav bitti uzun zamandır siteye girmedim siz beden eğitimi ögretmeni misiniz yada aranızda olan varmı
burakkocak
12-07-2008, 20:32
SELAM ARKAFDAŞLAR BEN ÖSS SINAVINDAN 230 PUAN ALDIM SİZCE BU PUAN BESYOYAY GİRMEM İÇİN YETERMİ 1500 METREYİ 5:10 LARDA KOŞUYORUM 100 METREYİDE 10:58 Dİ EN SON SİZCE BU BAŞARIYLA Bİ YERE GİREBİLİRMŞİYİM BU ARADA BEN BUZ PATENİ ANTRENÖRÜYÜM KENDİ BRANŞIMA GİERMEK İSTİYORUM AMAM BEDEN ÖĞRETMENLİĞİ OLARAK Bİ SORUN ÇIKARMI SİZCE
burakkoçak kısa mesafen çok iyi. 1500 m de idare eder. muhtmelen koordinasyonunda kısa mesafene bağlı olarak iyidir. gireceğin okullarda buz pateni branşı olmayabilir. olmazsa atletizm branşından girebilirsin 100 ve 200 m de çalışırsan tam puan alırsın. ama sınavın şekli önemli. tabii ki. beden eğitimi öğretmeni ile çalışmanı tavsiye ederim. kazanma şansın söylediğin derecelere göre yüksek görüyorum ama el kronometre ile fotosel fark eder. sınava gideceğin üniversiteninkısa kursları olur onlarada katılmanı tavsiye ederim. başarılar.
feritbal
13-07-2008, 00:29
s.a. osman hocam forumda yazılanları okudum bu konudada bilginiz olduğu kanısına vardım...
hocam öss puanım 274 1500 mt 4.53 koşuyorum 100 mtryi yaklaşık bi 10.50 -10.55koşuyorum ankarada prof futbolcuyum herhanqi bir besyoya girme şansım nedir sizce ??
a.s ferit prof. futbol oynuyorsan şansını yüksek görüyorum. çünkü üniversitelerin kndi takımları var orada sni değerlendirmk isteyeceklerdir. zaten kısa mesafen ve 1500 m iyi durumda. çok iyi araştırma yaparak kendine uygun sınav sistemi olan muhakkak bir çok üni. vardır. arkadaşlar torpilden bahstmiş. değerli arkadaşım futbolda prof. isen zaten kendi torpilini kendin yapmışsın. iyi araştırma sonucu muhakkak seni kaçırmak istemeyen üni. olacaktır. fakat zaten bir çok yeri kazanabileceğin kanısındayım. şimdiden hayırlı olsun
feritbal
13-07-2008, 00:52
görüşleriniz için teşekkür ediyorum hocam..torpil olayları vsler dönmüyor diil bunların bende bilincindeyim fakat bu tür konularda torpilin olması bnm için ayrıbirtepkioluyor ve nerde torpil yapılıyorsaeğer alanda ben varsam 2 kat fazla çalışıp rakiplerimi altedebiliyorum =)) bu nedenle arkadaşlar torpil olabilir sizde bunun bilincinde olabilirsiniz fakat siz iyiyseniz karşınızdaki kişinin torpili işlemez hattabu torpil onlara patlar =))
SİYAHİNCİ
14-07-2008, 18:12
ben harran ünv sitesinde antrenörlük ve spor yöneticiliği sınavına gircem 215 puanım var acaba yeterli olur mu ?
SİYAHİNCİ
14-07-2008, 18:19
osman hocam ben harran ünv sitesi antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümüne girmek istiyorum 215 puanım var yeterli olur mu acaba ?
merve1341
15-07-2008, 14:10
mrb bende ege unı bed egıtmınde okumak ıstıyorum oss puNIM 250 sızce gırebılırmıyım yetenek sınavları hakkında hıc bı bılgım yok yardımcı olabılırmısınız acıl
webmaster
15-07-2008, 14:15
Puanınız çok güzel, eğer sporculuğunuzda iyi ise istediğiniz üniversitede okuyabilirsiniz. Antrenman yapmıyorsanız hemen başlayın, Kursa gitmiyorsanız hemen bir kursa gitmenizi tavsiye ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
merve1341
15-07-2008, 15:04
bıraz cok oluyorum ama yatenek sınavında neler var yada soyle soruyım kac metreyı kac sanıyede koscaz yada bu gıbı seyler anlatabıldım mıhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley24.gif
bu yılın en iyi sınavı malatya http://beden.inonu.edu.tr/ (http://beden.inonu.edu.tr/)
webkenan
19-07-2008, 11:45
kesinlikle hocam http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gifkatılıyorum size
feritbal
14-08-2008, 01:39
ham puan alınıomuş bnm eklenmiş puanım 274 tü ham puan 211 inş qirerim =)) yada qirmek için rekor kırarım napalım iş başa düştü
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.