PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BESYO Sınavına gireceklere tavsiyeler

webmaster
13-08-2008, 19:04
Değerli üyelerimiz;

sitede bir çoküyemizden soru geliyor; "ÖSS'den şu kadar aldım acaba şu üniversitede şansım nedir?" Bu sorularının yanıtını ancak sizin performansınızı gördükten sonra cevaplayabiliriz. Ama yinede sizler içinsınava hazırlık aşamasında ve sınav esnasında bir kaç ipucu verebilirim. Öncelikle ben size senin şansın şu kadar, seninki şu kadar desem doğru olmaz. Ben sizin performansınızı bilmiyorum, sporculuğunuz ne derecede bilmiyorum, sağlık durumunuz ne decede, psikilojik durumunuz nasıl, sınava hazır bulunuşluluk durumunuz nasıl gibi durumları bilmiyorum. Bu saydıklarım sizin durumunuz hakkında genel bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Eğer bu saydıklarım sizde var ise o zaman kazanmanız için gereken tek şey tevekkül. Yani elinizden gelenin en iyisini yapacaksınız, gerisini Allah'a bırakacaksınız. Zaten çalışan her zaman için kazanıyor (istisnai durumlar hariç).

Gelilim ÖSS puanınıza. ÖSS, sınavı etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi. Tabiki ÖSS yüksek olursa sınavda işiniz biraz daha kolay olur. Ama ÖSS'niz düşük olması da sınavın ciddiyetinide artırır. İsterse puanınız 250 olsun, (bu paunla bir çok arkadaşım kazanamadı), isterse puanınız 210 olsun (bu puanlada kazanan bir çok arkadaşım var) sizin durumunuz sınavı etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. Ne kadar çok çalışırsanız (yani faydalı) o kadar çok kazanma şansınız olur.

Aşağıda sayacağım faktörlersizin sınava hazırlanırken yada sınav esnasında dikkat etmeniz gereken hususlardır. Eğer BESYO sınavını kazanmak istiyorsanız, aşağıdaki hussuslara dikkat etmeniz gerekir.;

1- Kendinize inanmalısınız. (puanınız düşük olsa bile)

2- Beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. (Aldığımız besinlere, vitaminlere,tuzlara, şekerlere dikkat etmelisiniz)

3- Dinlenmeyi çok iyi yapmalısınız. (bu işin en önemli faktörü bence bu, eğer dinlenme doğru yapılırsa antrenmanın faydası olur, aksi takdirde antrenmanda yorulmaktan öteye gidemezsiniz)

4- Sağlığınıza dikkat etmelisiniz.(antrenmanlardan sonra terliyken içtiğimiz sulara dikkat etmeli, hemen duşumuzu almalı, iyi bir kurulanmalıdır. Ayrıca anive bilinçsiz hareketlerde ciddi sakatlıklar oluşabilir)

5- Konsantrasyonunuz son derece iyi olması lazım. (Sınavda 2 haktan başka şansınız yok, konsantrasyonunuz eğer iyi olmazsa yapacağınız bir hatanın belki geri dönüşü olmayacaktır)

6-İyi bir antrenörle çalışmak (akıllı ve bilinçli çalışmak için şart iyi bir antrenöre ihtiyaç vardır)

7- Bilinçli ve faydalı çalışmanız lazım. (İyi bir antrenörle , doğru ve faydalı antrenmanlar yapılmalıdır)

8- Performansınızın en üst seviyesine çıkmalısınız. (Sınavlar genelde 2 hak.Bu yüzden performasınızn en üst seviyesine çıkmalısınız)

Şimdi yukarıdaki saydıklarım eğer sizde var ise o zaman sınavı kazanmamanız için hiç bir sebep yoktur. Siz elinizden gelini yapınız, gerisini Allah'a bırakınız.

Sınava girecek tüm üyelerimize başarılar dilerim.

Kerem BALYEMEZ
Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
www.bedenegitimi.gen.tr (http://www.bedenegitimi.gen.tr)

webkenan
13-08-2008, 22:01
sevgili abime en içten dileklerimle katılıyorum yalnız arkadaslar besyo sınavını kazanan arkadaslar bizlerede müjdeli haberi versın hepinize basarılar dilerım

overcome
24-09-2008, 16:52
arkadaşlar bu sene ege ünv ögretmanlik kazandım girecek arkadaşlara tavsiyelerde bulunabilirim bizde hazırlanırken çok yardımcı olan arkadaşlarımız olmuştu bende elimden geldiğince yardımcı olmaya calışabilirim

tiBoJan
15-10-2008, 18:32
ii akşamlar abilerim ben lise 3 öğrencisiyim spor lisesinde okuyorum öss çalışmalarına geçen seneden basladım bu sene dahada artırdım ve önümüzdeki yıla ii ce üstüne düşeceğim yanlız aklıma takılan bi kaç soru var ege üniversitesi B.E.S.Y.O için giriş puanı kaç ?? birde spor lisesi oldugumuz için öss den ek 40 puan gelecektir bu bize ne kadar şasn tanıo şimdidden teşekkürler...

bülent101
13-01-2009, 17:47
slm ben suan hangi ünv gideceğime kararsızım egeyi düşünüyorum ama özel yetek sınavlarının ne şekilde yapıldığıhakkında bilgim yok yardımcı olursan sevinirim msn mi verim orda daha iyi konuşuruz mavi-boncuk58@hotmail.com

s3rhat
17-01-2009, 18:55
ya aslında benimde sormak istediğm konu şu besyo'daöss taban puanaşman gerekiyo ama puanın fazla olması ne kadar gerekir açıkçası bilmiyorum besyo'da tamamen bireysel yetenek ön planda değilmi... benim geçen sene girdiğim sınavda gördüm ki artık bireysel yetenek o kadarda ön planda tutulmuyo yanlış düşünüyor da olabilirm.önerileriniz olursa sevinirim cevap bekliyorum bu sene tekrar gircem sınavlara çünkü...

tiBoJan
17-01-2009, 21:46
öss puanının da büyük etkisi var die biliorum ben ama bireysel yetenek ön planda biraz daha

m-coach
16-07-2009, 18:39
SLMLAR. OSS PUANININ IYI OLMASI HEMEN HERKESİN SOLEDİGİ Bİ NOKTA. VERİLEN ORNEKLERDEDE PUANINI ISTER 250 FALAN OLSUN ISTERSE 210 OLSUN GIBI MISALLER VERILIYOR. bENIM SORUM SU 175 PUANLA GIRSEM HIC SANSIM YOKMU YANI. SOLENILENLERDEN ONU ANLIYORUM. CVP VERIRSENIZ SEVINIRIM SIMDIDEN TESEKKURLER..!

s3rhat
17-07-2009, 10:19
derecelerinin iyi olması gerekiyo.

serap_10
17-07-2009, 20:00
mrhaba bende bu sene giricem şunu duydum yök kararına göre 0.3le çarpılan puan alınıomuş artık buna çok sevindim erzurum besyo istiorum ama çalıştığımda iyiyim ve çok istiorum düzgün antrönörüm yoksa napıcam:(

webmaster
18-07-2009, 10:22
m-coach arkadaşım 170 puan çok düşük, ama kazanılmaz diyede bir şey yoktur. Hangi üniversitede gireceğine iyi karar vermelisin. sıkı çalışmanız gerek.
serap_10 arkadaşım antrenör gerçektende çok önemli, inanın tek başınıza çalışmak çok zor. Eğer bu işte de hiç bilginiz yoksa muhakkak iyi bir antrenör bulmak lazım.Bulunduğunuz yerde bu işi yapan iyi arkadaşlar vardır. Araştırmak lazım.

çalışmalarınızda başarılar dilerim.

serap_10
18-07-2009, 15:27
peki yoksa napıcaz ilçedeyiz ve böle şelerle ilgilenen çok insan yok ben ilgileniodum şimdi benle ilgilenicek yok:(spor salonunda vücut ve kareteye gidioruz spor olsun die ayriyettende basketbol çalışıoruz hızım ii zaten sizce yararı olurmu???teşekkürler

m-coach
19-07-2009, 20:54
Tavsiye edebilceginiz bi okul varmidir acaba? Yani su puanla su univde girersen senin icin daha ii olur diye! Sporun onemli oldugu bi okul soleyebilirmsnz yada. Sporuma oldukca guveniyorum cunku..!

webmaster
20-07-2009, 00:50
serap_10 arkadaşım ilçede ve kasabalarda bu işlerle ilgilenen az, bu durumda kendiniz çalışmanız gerekmektedir. vücut ve ağırlık çalışması fazla yapıldığında vücutta hantallaşma olur bu yüzden fazlası tavsiye edilmez. yeterli ölçülerde yapılmalıdır. haftada 1-2 kez sezon başlarında olabilir.diğerantrenmanlarımız ise koşular. koşu her antrenmanınızda yer alsın.Koordinasyonsınavları içinde takım sporları salonda çalışılmalıdır (basketbol, voleybol, futbol vs.) İşte bunlar tek başına yapmalısınız. Dinlenmeye önem vermelisiniz. Sizlerin durumlarını bilmediğim için şua natrenmanı yapın şunu edin demiyorum. Yanlış algılanmasın. Bu şekilde size zararı bile dokunabilir antrenmanların. Eğer bir bilen varsa muhakak onunla çalışın.

m-coacharkadaşım, yukarıdada yazdığım gibi sizlere üni. söylemem yanlış olur. Eğer sporuna güveniyorsan o zaman elem branşı olan yerlerde girewceksin. Bir çok üni. artık eleme yapıyor ÖSS ile girişin önünü kapatmak için. Üniversiteler artık hemÖSS yüksek hemde sporda başarılı olanöğrenciler istiyor. Bu yüzdende ÖSS etkili olan yerlerde var, sporculuk isteye yerlerede, her ikisinde yapanda var. Seni çalıştıran hocalarınla görüş zaten onlar senin durumuna göre sana yerler tayin edeceklerdir. Onların tavsiyelerine muhakak uyunuz. Tabiki sizde sitemizden araştırma yapınız.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

serap_10
20-07-2009, 14:05
teşekkür ederim yha çok zorlanıcaz galiba :(

@yfer
21-07-2009, 11:59
bana yardım edin!!!!!!!!!!! ben 1500 metre koşocusuydum faakat şimdi sınavda 400 metre koşucam kendimi ayarlayamıyorum en az 90 saniyede koşmam lazım antrenörde bulamadım bu konuda profesyonel http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley5.gif

s3rhat
21-07-2009, 15:15
ama bu senin için avantaj sayılır bence kendm 1500 mtre çalışıyodum dyosun devamlı şimdi ise 400 metre koşcam diyoun iyi motivasyon ve adepte olursan bu senin için kolay olması lazım fark şu olcak 1500 belli bir tempoyla koşuyodun 400 metrede 1500 metredeki temponun üstünde yapcan fazla farkeden bişey olmaz diye düşünüyorum

serap_10
22-07-2009, 01:27
edd ben 400 mtreyi 75 sn koşarım mesela 100 mtre koşucakmış gibi çalışmalısın sürat atarak 90 sn altına düşmeye çalış ki kolay değil ben kısa mesafeciyim o yüzden ii koşuorum idmanlarda hızlı yavaş hızlı yavaş çalış bencce...

s3rhat
23-07-2009, 16:04
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley20.gifdoğrudur katılıyorum :)

canakan79
23-07-2009, 21:46
bu 400 metre hangi üniversitini sınavı

karakız07
06-08-2009, 22:04
arkadaşlar öncelikle kerem hocama teşekkür ediyorum,bizim zamanımızda bilgi alabileceğimiz bi yer yoktu siz şanslısınız ama sınav gerçekten zor ve ciddi anlamda çalışmak gerekiyor.ÖSS niz düşük olabilir ama yetenek sınavındaki dereceleriniz çok iyi olmalı.İlçe ve köylerde olup çalıştıracak kimseyi bulamayan arkadaşlar önceden hoca bulup gerekirse sınava girecekleri şehirde kalmalılar sınava kadar.Benimde bi arkadaşım girecek,herkes için hayırlısı ne ise o olsun

zoomlem_05
10-08-2009, 02:51
öss düşük olması bence cokta önemli değil özelyetnk sınavına bomba gbi hazrlanın.öss puanım 170 + meslek lisesi mezunuyum ve kendime çok guveniyorum bu sene besyoya gircem eminim (:

yuki cross
12-08-2009, 22:13
parkur sınavından sonra birde yazılı sınav varmış.acaba bu sınavda nerelerden sorular geliyor?...

Esra.K
10-10-2009, 20:54
Merhaba arkadaşlar.. Ben Gazi'de Moda Tasarım Öğrt. okuorum. bu sene tekrar össye girip beden eğitimi öğrt. istiyorum. Ankara üni, Gazi Üni, ve Kırıkkale düşünüorum. Hangisine girmek daha kolay olur,sadece bi tanesini deniycem. Kendi imkanlarımla hazırlanıcam, deersaneye gitmiycem.Cevap yazarsanız sevinirim.. Hoşçakalın =)

webkenan
10-10-2009, 21:06
degerli üyemiz su an için bir sey sölemek erken olur senın öncelikli olarak öss ye calısıp ıyı bır puan alman gerekıyor.sonra da zamanı gelddıgınde bır beden egıtımı hazırlık kursuna gıdıp calısman ve bu kararı kurs hocan ıle bırlıkte senın vermen gerekıyor.bu kararıda senın oss den alacagın puan, sporculugun ve hangı üniv.okumak ıstemen ile alakalı basarılar dılerım

oceans
28-10-2009, 01:36
tek başına hazırlanman zor ii antreman yapman lazım?

orhan öztürkmen
28-10-2009, 16:34
besyoya girecek arkadaşlar için: ben 6 yıllık beden eğt. öğretmeniyim.yalovada çalışıyorum.kısa mesafe koşucusuyum.besyo sınavına girecekler için 210 puanın altında kazanılması çok zor.ayrıca öğretmenlik bölümü için 225 ten az olmamalı.sınavada en az 5 ay çalışın.30 gün sadece 20-30 ve 40 dk lık yavaş tempolu düz koşularla başlayın.kesinlikle sıçrama,hız antrenmanı falan yapmayın.daha öncede öğrenci çalıştırdım.tabi herkesin fiziki durumu,yaptığı spor dalı bir değil.hiç spor yapmamışsanız sıkı çalışmalısınız.lütfen 1 aylık gelişigüzel antrenmanlarla sınava girmeyin.orhan öztürkmen

halilibrahim33
28-10-2009, 21:45
2 yıllık beden eğitimi öğretmeniyim ama9 senedir bu işin içindeyim. besyo sınavlarına girecekler için öss den en az 225-230 puan çekmelisiniz. antrenmanlara gelince yeni başlayanlar için ilk 1-1,5 ay 2 günde 1, 20 dk lık,yarım satlikdüşük tempolu düz koşular yapılmalı. kesinlikle vücudu zorlayıcı sürat kuvvet gibi bedeni zorlayan antrenman ve hareketlerden uzak durun bunu bir uçağın kalkıştaki ivmelenmesi gibi düşünün. önce vücudu hazırlamak son derece önemlidir. daha sonra bacak gücü ve nefes açıcı kros benzeri uzun mesafe antrenmanları yapılmalıdır. düzenli bir hazırlık için en az 6 ay gibi bir zaman zarfı gerekir. son 2 ay salon çalışması gereklidir. tabi birazda şansınız yanınızda olacak ama unutmayınki hiçbirşey imkansız değildir ve insan kendi şansını kendi yaratır. başarılar :)

besyocomu
27-03-2010, 01:42
canakkale hazırlık besyo sınavlarında kişi en ust duzeyde hazırlık yapmalıdır.spordan iyi puan toplarsanız sansınız artar.öss puanı etkilidir,fakat öss yuksek olanda calısmazsa kazanma sansın cok azdır.genel bilgiler bunlar
www.besyoakademi.com