PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Besyo Mezunlarına Denklik Belgesi

webmaster
13-02-2008, 03:03
Uzmanlık (ihtisas) belgesiyle hangi kademe antrenörlük belgesi alabilirim?
Uzmanlık belgesiyle (İhtisas) Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. Maddesine göre; "Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri spor dalındaki ihtisasları ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla seçmeli (uzmanlık) spor dalında II. Kademe (Antrenör) antrenör belgesi verilir.

Aldığım seçmeli ders için antrenörlük belgesi alabilir miyim?
Evet alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. Maddesine göre "Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir."

Tüm seçmeli dersler için antrenörlük belgesi alabilir miyim?
Hayır alamazsınız. Sadece bir branştan belge alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. maddesine göre uzmanlık belgesi almayanlar seçmeli ders olarak gördüğü bir spor branşından antrenörlük belgesi alabilir.

Hem uzmanlıktan hemde seçmeli dersten antrenörlük belgesi alabilir miyim?
Hayır alamazsınız. Ya uzmanlıktan ya da seçmeli derslerden birinden belge alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. maddesine göre uzmanlık belgesi alanlar 2. Kademe, alamayanlar seçmeli derslerden bir tanesinden 1. kademe antrenörlük belgesi alabilir denmektedir.

Futboldan antrenörlük belgesi alabilir miyim?
Evet alabilirsiniz. 2003 yılına kadar B denlik verilirken UEFA güncellemelerinden sonra d denklik verilmeye başlandı. Futbol branşından belge almak isteyenlerin Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmaları gerekmektedir.

Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin İlgili Maddesi:
Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi Veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar
Madde 20 — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir.

Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri spor dalındaki ihtisasları ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla seçmeli (uzmanlık) spor dalında II. Kademe (Antrenör) antrenör belgesi verilir.

Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesi verilir. III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az 2 seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde IV. Kademe (Başantrenör) antrenör belgesi doğrudan verilir.

Yönetmeliğin tamamını indirmek için tıklayınız... (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2002/08/20020816.htm#2)

Denklik İşlemleri İçin İstenen Belgeler:
16 Ağustos 2002 tarih ve 24848 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, 01 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe giren ve 5 Kademeli olarak uygulanan ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ ne göre Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan istenen belgeler;

1. Dilekçe (Açık Adresli) -- ( Dilekçe örneklerini aşağıdaki doküman kısmından temin edebilirsiniz.)
2. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
3. Diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli sureti-(Spor Genel Müdürlüğü ilgili birimler-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri veya noterce tasdik edilecektir.)(Üniversite mezunları için e-devletten alınan mezuniyet belgesi geçerlidir.)
4. Transkript (Tasdikli sureti veya aslı, seçmeli veya uzmanlık spor branşı transkriptte belirtilmiş olacak ayrıca üniversitelerden alınmış olan yazılar dikkate alınmayacaktır.)
5. Adli Sicil Kaydı Sorgulaması (aslı veya e-devletten alınan olacak, Resmi Kurum seçilecektir.)
6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
7. Sağlık raporu (Sağlık Ocağı veya Hükumet Tabipliğinden Ek-5 Sağlık Raporu Formu )(Belgenin aslı) aşağıdaki dokümanlar kısmından indirebilirsiniz.
8. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü nden Sporda Cezaları Olmadığına Dair Yazı (ASLI) aşağıdaki dokümanlar kısmından indirebilirsiniz.
9. Halkbankası Yenişehir Şubesi (212) 06000088 (IBAN TR14 0001 2009 2120 0006 0000 88) Nolu Hesabına 100 TL Yatırıldığına Dair Dekont Aslı (İnternet Çıktısı ve Bankamatik makbuzu kabul edilmemektedir.) (2017 yılı için)

Yukarıdaki belgelerin tamamlanmasından sonra Spor Genel Müdürlüğü, Örnek mahallesi, Oruç Reis caddesi No:13 Altındağ/ANKARA adresine gönderilmesi halinde uygun denklik işlemi ilgili federasyon başkanı ve makamın onayından sonra dilekçede belirtilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Elden takip işlemi yapılamamaktadır.

Seçmeli spor dalı için örnek dilekçe (https://sporegitim.sgm.gov.tr/dokuman/SE%C3%87MEL%C4%B0%20SPOR%20DALI%20%C4%B0%C3%87%C4% B0N%20%C3%96RNEK%20D%C4%B0LEK%C3%87E.docx)
Uzmanlık spor dalı için örnek dilekçe (https://sporegitim.sgm.gov.tr/dokuman/UZMANLIK%20SPOR%20DALI%20%C4%B0%C3%87%C4%B0N%20%C3 %96RNEK%20D%C4%B0LEK%C3%87E.docx)
Sağlık raporu (EK5) (https://sporegitim.sgm.gov.tr/dokuman/SA%C4%9ELIK%20RAPORU%20(EK%205).xlsx)
GHSİM sporda ceza almadığına dair yazı (https://sporegitim.sgm.gov.tr/dokuman/GEN%C3%87L%C4%B0K%20H%C4%B0ZMETLER%C4%B0%20VE%20SP OR%20%C4%B0L%20M%C3%9CD%C3%9CRL%C3%9C%C4%9E%C3%9CN DE%20SPORDA%20CEZA%20ALMADI%C4%9EINA%20DA%C4%B0R%2 0YAZI.docx)

Ahmet Köseoğlu
13-02-2008, 12:24
Bu bilgiler için çok sağolun Kerem hocam

enjoyment333
13-02-2008, 15:25
tşkler kardeşim

muamma2516
24-02-2008, 19:29
arkadaşlar antrönörlük belgesi sadece seçmeli almış olduğumuz dersler için mi verilecek ve birde sadece bu evrakları yollamak belgeyi almamız için yeterli olacakmı yani daha sonra herhangi bir kursa tabi tutulacakmıyız bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler

webmaster
24-02-2008, 19:39
Hocam uzmanlık belgesi alan arkadaşlar, ve seçmeli derslerdende en az dönem gördüğümüz seçmeli dersden alabilrisiniz, Herhangi bir kursa tabi tutulmayacksınız (okulda gördüğünüz için)

alpagon
24-02-2008, 22:03
Arkadaşlar bana net olarak açıklayabilecek bir arkadaşım varsa cevaplayabilir mi.Ben futbol dersini sadece 1 dönem seçmeli olarak gördüm bu durumda ben bu belgeleri göndermem durumunda alabilirmiyim alamazmıyım, gençlik spordaki kişilere soruyorum biz bilmiyoruz diyorlar kim biliyor kimle muhattap olacağız kime soracağız.Lütfen net ve açıklayıcı bir şekilde cevaplayabilirmisiniz.

hsagcan
27-02-2008, 18:53
Sn. Alpagon öğretmenim gibi bende birkaç branştan antrenörlük belgesi almak istiyorum. Ancak her branş için belgeleri ayrı ayrı düzenlemek gerekir mi, ayrıca hepsi için ayrı ayrı ücret ödememiz gerekir mi. Şimdiden tşkrler.

mami1174
28-02-2008, 09:06
Değerli kardeşim sitede bu bilgileri verdiğin teşekkür ederim.sorum şu olacaktı yardımcı uzmanlık içinde belge veriliyormu, bilginiz varmı

fdirgen
17-03-2008, 22:45
arkadaşlar güze bi paylaşım oluyor bu site.yorumlayan tüm arkadaşlara tesekkürler. gençlik spor müdürlüğünde ki kişiler gerçektende biz bilmioruz deiolar. ankaradaki gsgm'ye su ana kadar evrak gönderip onayı gelen var mı acaba.
birde orda görüştüğünüz bilgi alabileceğimiz kişi var mı?

tungalper
18-03-2008, 02:18
ben degılde bı arkadasım ıcın yuzme bransından bu sekılde 1. kademe belgesı almıstık. fakat belgelerı posta ıle degıl bızzat elden verdık ve bıkac saat ıcınde belgeyı aldık. yanı belgelerı hazırladıktan osnra ımkan varsa ankaraya gıtmek daha garantılı bı yontem postalamaya gore...

seyrüsefer55
25-03-2008, 21:36
Arkadaşlar 1 dönem seçmeli olarak gördüğümüz ders için belge alabiliyormuyuz??

osman20
28-03-2008, 21:51
bende merak ediyorum 1 döem gördüğümüz seçmeli ders için belge alabiliyormuyuz.

webkerem
29-03-2008, 12:19
arkadaşlar merakınız giderecek madde;

21 Ocak 2003 tarih ve 25000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin 20.inci maddesinde yapılan değişiklik.
Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi Veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar

Madde 20- Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar kademeler itibariyle sadece bir branşta olmak kaydıyla talep ettikleri antrenör belgesi alabilmesi için;
a)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi .
b)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri spor dalındaki ihtisasları ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla seçmeli (uzmanlık) spor dalında II. Kademe (Antrenör) antrenör belgesi. (yani B denklik)
c)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesi , III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az 2 seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde doğrudan IV. Kademe (Başantrenör) antrenör belgesi verilir.
Yurt dışındaki üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren dört yıllık yüksek öğrenim kurumlarından mezun Türk vatandaşları ile Türk vatandaşlığı hakkını elde eden yabancıların öğrenim denkliği yüksek öğretim Kurumu tarafından kabul edilen ve spor dalındaki ihtisaslarını belgeleyen kişilere; Daire Başkanlığınca oluşturulacak Denklik Komisyonu Kararının Genel Müdürlük Makamının onayından sonra (a), (b) ve (c) bentlerinden durumuna uygun olan yalnız bir spor dalında antrenör belgesi verilir.

Yani Antreörlk eğitimi yönetmeliğinin 20. maddesinin a fıkrasına göre 1 saatlik seçmeli ders bile olsa sadece 1 branştan antrenörlük belgesi alıyoruz. Tabiki birinci kademe.

tknblc
29-03-2008, 23:26
hocam anlayamdım bu denklık belgesi almak istersek hangi dalda antrenörlük belgesi vercekler bi açıklama yaparmısınız ben beden eğitimi öğretmenlik mezunuyum uzmanlık almadık nasıl olcak...atakan balcı

tknblc
29-03-2008, 23:29
hocam aldıgımız seçmeli derslerden sadece 1 tanesinemi yoksa her istediğimiz için antrenörlük belgesi alabilirmiyız

webmaster
29-03-2008, 23:32
Hocam üniversitede görüdüğünüz seçmeli derslerden bir tanesinden alabilirsiniz.

tknblc
29-03-2008, 23:34
hhocam futboldan istesek alabilirmiyiz

webmaster
29-03-2008, 23:55
Hocam futbol dersi eğer seçmeli ise tabiki alırsınız.

tknblc
30-03-2008, 00:01
hocam kusura bakmakyın kafanızı şişirdim ama biz seçmeli olarak bireysel sporları aldık o yuzden sordum ve o seçmelilerden sadece birtaneyemi hak tanımışlaar

webmaster
30-03-2008, 00:03
hocam madde açık 1 tanesi diyor hocam, a)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi .

http://www.bedenegitimi.gen.tr/swf/site1.swf

tknblc
30-03-2008, 00:05
teşekküler hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı

olimpia
30-03-2008, 23:42
hocam meraba beden eğitimi öğretmeniyim.seçmeli dersler yanında son sınıfta uzmanlık ve yardımcı uzmanlık olarak branş seçtik.sadeceuzmanlık olarak aldığım branş dersinden antrenörlük belggesi alabilirim demi.tşk

alibaba76
11-04-2008, 00:34
hocam öncelikle teşekkür ederim bizleri
böyle bilgilendirdiğiniz için. herhangi bir tarih sınırlaması varmı belgeyi alabilmek için. birde seçmeli ders yada ihtisas gördüğümüz belge için transkrip yeterli ouyor mu?

webmaster
11-04-2008, 19:00
hocam herhangi bir tarih sınırlaması yok. Uzmanlık belgeniz varsa (ihtisas) gerek yok fakat seçmeli dersten alacaksanız transkrip belgesi tabiki lazım. Seçmeli dersleri ancak transkipde görebilirler.

http://www.bedenegitimi.gen.tr/swf/banner1.swf

onurcaglar
12-04-2008, 09:04
arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla futbol federasyonu uzmanlık almayanlara belge göndermiyor diğer branşlardan alınabiiyor

zolzy
25-04-2008, 21:53
off ne uzun bir konu ya okudum okudum bitmedi aynı zamanda çokta karmaşık bir konu bu sene mezun olucam neyden antrenörlük alıcam onu bile anlatmadılar bu güne kadar iyiki böyle bir sitemiz var kerem hocam her şeyi anlatmış ama ben yine kerem hocama bişeler sorucam tam anlamadım sanırsam http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley36.gif

bengü
30-04-2008, 11:18
Hocam gördüğümüz seçmeli derslerden birden fazla belge alabilirmiyiz. Ben üniversitedeyken güreşten 2.liğim var ama seçmeli ders olarak görmedim bu durumda alabilirliğim varmı? Bizi aydınlattığınız için teşekkürler.

webmaster
30-04-2008, 14:45
Antrenörlük eğitimi yönetmeliğinin 20. maddesinin a fıkrasına göre 1 saatlik seçmeli ders bile olsa sadece 1 branştan antrenörlük belgesi alıyoruz.

Arkadaşlar seçmeli ders yada uzmanlık belgesi diyor. Seçmeli ders olarak görmediyseniz alamazsınız.

Ama şu şekilde yapabilirsiniz antrenörlük kurslarını takip edersiniz ve kursa katılrak belge alabilrisiniz.

alaboras
05-05-2008, 13:41
antrenörlük eğitimi bölümü futbol antrenörlüğü mezunuyum, belgelerimi futbol federasyonuna gönderdim, 15 gün içinde bana antrenörlük belgemi gönderdiler.
araştırdığım kadarıyla, beden eğitimi öğretmenliği vs. branşlarda okuyanlar aldıkları seçmeli derslerden herhangi bir tanesinden 1. kademe antrenörlük belgesi alabiliyorlar. ancak ikinci bir branştan belge alamıyorlar. eger uzmanlık dersi almışlarsa o branştanda 2. kademe antrenörlük belgesi alıyorlar.. yani ister antrenörlük eğitimi bölümü olsun, ister öğretmenlik bölümü olsun sonuçta elimizde sadece bir tane branştan antrenörlük belgesi oluyor. ben futbolun yanında yüzme antrenörlüğünüde almayı düşündüm fakat bana olumsuz yanıt verdiler. ancak açılacak kurslara katılarak alabiliyormuşuz. bu kurslarda da beden eğitimi mezunu oldugumuz için birçok dersten muaf oluyormuşuz.
umarım yardımcı olmuşumdur. yanlışım varsa düzeltin lütfen, iki branştan belge alan varsa nasıl oldugunu anlatırsa sevinirim.....

skytwo
12-05-2008, 17:26
merhaba.geçen hafta (07.05.2008) futbol federasyonunun beylerbeyi şubesini aradım.antrenörlük kursları ile ilgilenen kişi ile konuştum ve denklik verilip verilmediğini sordum ama karşımdakı kişi konudan gayet uzak bi şekilde ''bizde öle bi şey yohk '' :) dedi.
acaba futbol federasyonundan nasıl denklik alabiliriz??

gurcan16
23-05-2008, 15:25
hocam belgeleri gönderdim tahminen ne zaman cevap gelir

webmaster
23-05-2008, 17:10
hocam futbol federasyonundan ben uzmanlık belgesiyle B denlik belgesi aldım. 20 gün içinde gönderdiler. Tabi ben federasyonu arasım sağolsunlar yardımcı oldular, hemen gönderdiler, sizde ararsanız hemen göndeririler.

skytwo
23-05-2008, 20:23
hocam senin futbol uzmanlıktı zannedersem.peki seçmeli olarak aldığımız da hangi belgeyi veriyorlar? C lisans mı?

gurcan16
27-05-2008, 16:19
hocam gsgm le konuştum futbol 1. kademe antrenörlük belgesi veremeyeceklerini söylediler sebeb ise futbol fedarasyonun özerk yapıda olması . benim herhangi bir uzmanlık alanım yok sadece okulda futbol dersi aldım bu dersle ilgili bir sertifika alabilirmiyim bilgi verirsen sevinirim

28-05-2008, 00:27
dilekçe de hangi seçmeli dersten antrenörlük belgesi istediğimizi belirticez ve hangi branştan belge alıcas sorusuna bir cvp bulmuş olucaz.sanırım.yanlışsa düzeltin lütfen..

gurcan16
28-05-2008, 11:11
Madde 2-Bu Yönetmelik; sualtı sporları, dağcılık, otomobil sporları ve izcilik dışındaki spor dallarında; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü antrenör eğitimi programları ile bu programların uygulama, esas ve usullerini kapsar.
hocam sadece bu alanları kapsıyor

fdirgen
30-05-2008, 19:53
gürcan hocam gsgm ile konuştugunu söyledin ankara ile görüştün mü futbol yardımcı antrenör belgesi ile ilgili.başvurular ankaraya yapılıo cünkü?bende senle aynı konumdayım cünkü eger herhangi olumlu bi cevap alırsam evrakları hazırlıcam yoksa acılacak olan yeni bir kursu beklicem.

arasna
01-06-2008, 20:26
arkadaşlar bu denklikle ilgili sorum olcak..
arkadaşlar aldı bizim ama ordan onlara demişlerki seçmeli derslerden sadece öğretim yöntemleri olarak gördüğün derslerden alabilirsin demişler..
ne derece doğru acaba.. yazarsanız sevinirim

mehmetarifkaya
02-06-2008, 21:31
herkese veriliyor mu bence seçmeli dersleri almış öğrencilere yani antrenörlük kurslarındaki verilecek derslerin hepsini almış olmak gerekir.doğru mu bilen var mı?

hiwron
03-06-2008, 17:36
bence antrenörlük bölümünü okuyanlara ve antrenörlük mezunlarına büyük haksızlık.
denklik değil bu çifte standart

gulis
11-06-2008, 12:59
MERHABA ARKADAŞLAR ANTRENÖRLÜK BELGESİ İÇİN YANİ DENKLİK SEÇMELİ DERSLERDEN SADECE 1 ANTRENÖRLÜK 1.KADEME ,UZMANLIK İÇİNDE 1 ANTRENÖRLÜK VE 2.KADEME OLARAK VERİLİYOR.BENİM ARKADAŞLARIM HEP ALDILAR BENDE BELGE TAMAMALAYAMADIM ÜNİV. UZAK OLDUĞU İÇİN

ZaGNa
12-06-2008, 23:14
hocam bu yüksek okullar içinmi geçerli yoksa eğitim fakülteleride dahilmi buna cevaplarsanız teşekkür ederim ?

gulis
13-06-2008, 12:27
besyo ve eğitim fakülteleri için her ikisinede veriliyor

ZaGNa
14-06-2008, 09:17
teşekkurler

aocerrah
16-06-2008, 22:07
Merhabalar,

Antrenörlük Eğitimi Bölümünden mezun olanların yukarıda verilen belgelerin aynısınımı tamamlaması gerekiyor yoksa farklı belgelermi. Yardımlarınızı bekliyorum

sadık20
18-06-2008, 20:15
slm bende yuzme secmeli dersi almıstım diploma yerine mezuniyet belgesi de yeterli olurmu kerem hocam saygılar.

sahinder
12-07-2008, 00:41
Arkadaşlar federasyonlar ilgilenmiyor gençlik spor ilgileniyor yanlız ankaradakiler. ben tenisten almayı planlıyorum zaman sorunu yok çünkü bu bizim hakkımız belgeleri götürdüğünüz ya da yolladığınız zaman alınıyor.bende bi telefon numarası var yardımcı olur galiba size

gençlik spor il müdürlüğü 0312 430 33 06

sadık20
12-07-2008, 01:03
ilgilenen ve yardım eden arkadaslara tesekkurler...

leemveelnt
14-07-2008, 13:34
Bende okuldan seçmeli ders olarak futbol aldıgıma dair bir yazı aldım.ama ne federasyon ne de gsgm böylebir hakkımın olmadıgını, sadece uzmanlık alanların bu belgeyi alabileceklerini söylediler.sanırım futbol dışındaki derslerden birinden sertifika alabiliyormuşuz...

arslanengin
26-07-2008, 14:18
hocam ben antrenörlük 4. sınıf öğrencisiyim ve futbol uzmanlık dersi alıorum bu belgeyi uzmanlık dersi aldığım için kesin olarak alıcam zaten fakat anlayamadığım konu tenis dersini seçmeli ders olarak aldım futbol uzmanlık belgesi aldıktan sonra seçmeli ders tenis aldığım için söylediğiniz belgeleri toplayıp yollasam bana 1. kademe tenis antrenörlüğü belgesini verirler mi?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.ilginize şimdiden teşekkür ederim...

arsedat
27-07-2008, 01:18
hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.gerçekten çok aydınlatıcı olmuş.emeğinize, yüreğinize sağlık
sedat AKBALIK

arslanengin
27-07-2008, 14:49
hocam ben antrenörlük 4. sınıf öğrencisiyim ve futbol uzmanlık dersi alıorum bu belgeyi uzmanlık dersi aldığım için kesin olarak alıcam zaten fakat anlayamadığım konu tenis dersini seçmeli ders olarak aldım futbol uzmanlık belgesi aldıktan sonra seçmeli ders tenis aldığım için söylediğiniz belgeleri toplayıp yollasam bana 1. kademe tenis antrenörlüğü belgesini verirler mi?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.ilginize şimdiden teşekkür ederim...

toprakk
27-07-2008, 17:37
bilgiler çok yardımcı oldu herkese çok teşekkür ederimm..

arslanengin
27-07-2008, 23:15

arslanengin
30-07-2008, 00:41
bana yardımcı olurmusunuz?

ZaGNa
30-07-2008, 10:10
arslan engin kardeş evet alabiliyorsun bir derss saati bile gördüğün dersin gsgm tarafından belgesini alırsın sana numarasını vereyım ara kesin bilgiyi kendin al (0312 435 0910 ---- 0312 4306863 ) arayıp daha detaylı bilgi alabilirsin

arslanengin
30-07-2008, 11:52
çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için iyi günler

yıldıray
03-08-2008, 12:14
ben suan öğretmenlik yapıyorum istanbulda.geçen sene son sınıfda futbol dersi aldım seçmeli olarak.aynı zamanda 2.sınıfdada almıştım.suan ben 2.kademe antrenörlük belgesi alabiliyomuyum bana net olarak cevap atabilirmisiniz ona göre hazırlıcam evrakları ve belge acil olarak lazım bana .cevaplarsanız çok sevinirim....

gulis
04-08-2008, 11:13
KUSURA BAKMA NET OLMADIĞI İÇİN GECİKTİ CEVAP EVET KESİN ALABİLİYORSUNUZ SEÇMELİ DERSTEN DE AMA BELGELERİNİZ EKSİKSİZ OLSUN SORUN ÇIKMASIN BYE

tknblc
11-08-2008, 10:54
hangi belgeler gerekiyor belgeyi alabilmek için

tknblc
19-08-2008, 00:53
dilekçe örneği varmı

tknblc
19-08-2008, 00:54
arkadaşlar
acil bır örnek

tknblc
19-08-2008, 00:56
kimse yokmu arkadaşlar acil dilekçe örneği lazım denklik için

haydin06
19-08-2008, 01:51
Ben iki farklı dilekçe yazdım.istersen bi bak.
1.dilekçe

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü
Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı’na

21 Ocak 2003 tarih ve 25000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin 20.inci maddesinde yapılan değişiklik , Madde 20- Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar kademeler itibariyle sadece bir branşta olmak kaydıyla talep ettikleri antrenör belgesi alabilmesi için;
a)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir.
Yukarıdaki yönetmeliğe istinaden Üniversitede okurken seçmeli ders olarak almış olduğum Taekwondo branşında I.Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi almak istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres:Tarih
Ad- soyad
imza

2.dilekçe

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü
Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı’na

Üniversitede okurken seçmeli ders olarak almış olduğum Taekwondo branşında I.Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi almak istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres:Tarih
ad- soyad
imza

Hangisini istersen onu yaz.Tabi değişiklik yapman gereken yerleri sen yaparsın.

Ben en kısa zamanda başvuracam.Sonucu sizinle paylaşırım

Saygılarımla

smileys/smiley2.gif smileys/smiley2.gif

whitegull
21-08-2008, 20:51
şimdi beden eğitimi öğretmenlik mezunuyum uzmanlığımda yüzme 2 . kademe antrenörlük belgesi içinmi başvurucam yoksa 1 kadememi acil cevap verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

murat27
25-08-2008, 10:48
hocam mrb futbol antrenörlük denklik belgesi almak için belgeleri hangi adrese göndermemiz gerekiyor

habana
26-08-2008, 11:04
arkadaşlar herşey hazır diyelim ( transkript vb.) gençlik sporamı göndericez yoksa antrenörlük istediğimiz branşın federasyonunamı bide belli bi ücret istiyolar diye duydum onu nereye yatırcaz???

haydin06
26-08-2008, 16:20
Öncelikle üzülerek söylüyorum Foruma yazı yazanların bazıları yazılanların tamamını okumadan yazı yazıyorlar.Halbuki sordukları soruların çoğunun cevabı yazılarda geçiyor. Hangi belgelerin istendiği ve nereye verileceği,nasıl verileceği,kaç para yatırılacağı,kimlerin başvurabileceği tek tek yazıyor.
Şimdi istenen belgeler en baştaki yazıda mevcut.Orada açık açık yazıyor.Kİmlerin başvurabileceğide yazıyor.35 ytl bankaya ulus ziraat şubesine yatırılacağıda orada yazıyor.Sadece bir braştan aldığımız seçmeli dersten 1.kademe antrenörlük belgesi alabiliyoruz.Belgeler ise Spor Eğitim Daire Başkanlığına verilecek.İster elden ver ister postayla yolla.Ancak elden verirsen belgeyi alman daha çabuk olur.Adresi ise yine konun en başındaki yazıda yazıyor.Uzmanlığı olanlar uzmanlık belgesini, seçmeli ders alanlar ise transkripti ibraz etmek durumunda.Buraya kadar hala anlaşılmayan bir şey varsa Spor Eğitim Daire Başkanlığının 0312 430 33 06 nolu telefonundan detaylı bilgi alabilirler.Saygılarımla...

zolzy
25-09-2008, 14:48
Arkadaşlar bu para yatırma olayı futbol branşında farklıdır söyleyeyim. Eğer uzmanlık dalınız futbol ise gsgm ile işiniz olmaz o yüzden gsgm ye sakına para yatırmayın

ssafiyee
25-10-2008, 15:05
valla kerem hocam işiniz zor anlaşılmaya çalışmak sürekli,Allah kolaylık versin.tekrar teşekkürler...

irreversible
03-11-2008, 02:03
webkerem hocam degerlı bılgılerınınz ıcın tesekkur edıyorum.bu konuyu yenı gördüm ve verdıgın bılgıler doğrultusunda antranörlük belgesı alma konusunda yardımcı olmanı ıstıyorum.Su anda hala devam edıyormu bu uygulama bunu sormak ıstıyorum ben sana yanı bu belgelerle herhangı bır branstan belge alabılırmıyız hala bunu öğrenmek istıyorum.bılgılendırırsen cok sevınırım.tesekkurler

cenkertas
02-12-2008, 06:52
öncelikle merhaba arklar ben abant izzet baysal inü de antrenörlük son sınıf öğrencisiyim öncelikle sunu kesinlikle belirtmek istiyorum bizim hocamız bölüm başkanımız futbol federasyonunda görevli ondan öğrendiğim futbol federasyonu hiç bir öğretmenlik bölümü mezunu na belge vermeyecek olmasıdır bizim okulda öğretmenlik bölümünde uzmanlık okuyan arkadasım var ve ev arkım futboldan aldı uzmanlıgı ve okul bitince bizzat kendi federasyona başvurdu belge almak için fakat okullarda sadece antrenörlük bölümüne 3. kademe kıdemli antrenörlük belgesi verildiğini sölemişler yasada tam olarak ne yazıyor bilmiorum ama özerk bir federasyondan belge almak için federasyon tüzüğünde belirtilene uymak gerekıyormus öğretmenlik bölümlerine önceden verilen bu belgeler suanda verilmiyor bundan kesin ve net eminim belge yollamanız sadece zaman kaybetmenize neden olur. bu arada antrenörük bölumu okuyupda hazırlık eğitimi alanlar için 5 yıl içinde belgelerini uefa ya yukseltme imkanıda mevcut tabi hazırlıkda başarılı olup prof. sınavını geçenler için.

adidas
03-12-2008, 08:50
denklik belggesi futbol antrenörlük belgesi vermiyo sadece gençlik spor bünyesinde bulunan dallardan veriyo

ndgl
26-12-2008, 16:03
arkadaşlar beylerbeyine evraklarımı ve uzmanlık belgemi haziranda gönderdim önce oluyor dediler,sonra ağustosta denklik için kurslara katılmanız gerekiyor dediler. beylerbeyi tff de birinin söylediği diğerini tutmadı. umarım gsgm de böyle olmaz.tşk

çölkartalı
26-12-2008, 17:19
FutbolAntrollük belgesi veriyorlarmı buna bir cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

karaeagle
27-12-2008, 11:08
arkadaşlar yeni çıkan yasa ile sadece yüzme dalında seçmeli derslerden belge veriyorlar yani ihtisas dalı yüzme olanlar alabiliyor diğer hiçbir şekilde hiçbir branşta öğretmenlik bölümüne belge verilmiyor sanırım yüzmede bu sene mezunlar için son bilgilerinize....

sportwear
27-12-2008, 15:52
arkadaşlar denklik belgesi için istenen belgeleri hazırlayıp ilinizdeki il müdürlüğüne giderek evrakları oradanda teslim edebiliyrosunuz ama size tavsiyem elden arnkaraya götürerekbir gün içinde evrakları teslim alabilirsiniz

burçak
28-12-2008, 23:21
Kerem Hocam
2009 yılı itibariyle ücret degişikliği başvuruda olur heralde nasıl bilği saglayabiliriz.
iyi çalışmalar

webceren
28-12-2008, 23:58
BEN VOLEYBOL ANTRENÖRLÜK BELGESİ ALDIM. BELGELERİMİ DİLEKÇE İLE BİRLİKTE GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM ETTİM 20 GÜNDE ELİME GELDİ BELGEM . TÜM BRANŞLARDA VAR. BAŞVURUNUZU YAPARSANIZ ALIRSINIZ HOCAM. SAYGILARIMLA

dewil666
02-01-2009, 15:45
ben seçmeli olarak futbol aldım. futbol federasyonuna tüm belgelerimi vermeme rağmen antrenörlük falan vermiyorlar. alabilmek için 4 milyar kurs ücreti ödemek gerekiyor.

webceren
02-01-2009, 17:36
BEN GEÇEN YIL ALMIŞTIM BELKİ BU YIL DEĞİŞMİŞTİR.http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley9.gif

haydin06
27-01-2009, 16:59
Arkadaşlar ben tekvando branşı için 1.kademe monitörlük belgesi almak için başvurdum.Bu hak sadece 1.kademe için geçerli diğerleri için böyle bi hak yok.Belgelerimi hazırladım ve gençlik spor il müdürlüğüne verdim.2009 yılı için bankaya 40 tl yatırlıyomuş.Hesap numaraları önceki yazılarımda var.Bana 10 gün içinde verileceği söylendi.Elden takip edenler ise daha kısa zamanda alabilirler.Belgeyi aldığım zaman gene size bilgi veririm.Saygılarımla

webceren
29-01-2009, 13:14
teşekkürler hocam.

29-01-2009, 13:28
güzel haber teşekkür ederiz

webceren
29-01-2009, 15:22
TEŞEKKÜRLER HOCAM .

hugo boss
05-02-2009, 17:31
Kimisi futbol branşından belge verilmiyor diyor sonuç olarak ne yapmamız gerekiyor futbol branşından uzmanlık alanlar olarak ?

08-02-2009, 16:26
walla benim sorunum hepinizden berbat:( balıkesir besyo antrenörlük 4. sınıf öğrncisiyim..uzmanlık dersimi 1.dönem tenisten aldım..!2. dönemde başka bi branştan seçicekmişiz yüzme seçtim..ve sene sonunda ikisinden birinden tercih yapıp onu uzmanlık dalı alıcakmışız..ve dersi veren hocanın 1 kademe aşağısından olucakmış bu belge..ee benim tenis hocamın kademesi 1.kademe zaten ben -0 kademe falan olucam sanırım..rezalet wallahii..bizim okuldaki hocaların hiçbirinde iş yok yemin ederim 0 bilgileri war yaa..şu siteye girip bi okumamışlardır bile..4 sene boşuna ailem para harcadı..böle bişi yok yaa..ayrıca tenis federasyonu okullara denklik belgesi wermiyomuş..kendi bünyesinde kursundan alabilirmişiz..walla biraz fazla oldu ama kerem hocam yardımızı acilen bekliyorumm..tüm baü besyo bundan şikayetçi sadece bana değil büyük bi kitleye yardım ediceksiniz..şimdiden teşekkür ederim..

toprakk
09-02-2009, 16:45
hocaların niteliksizliği konusunda çok haklısın. bende deü deyim aama kendi çabamızla hep...

beso61
10-02-2009, 23:45
2003 k.t.ü beden eğitimi ve spor öğretmenliği mezunuyuz.bizde uzmanlık yoktu.sadece secmeli oda 1 dönemlik birkaç ders görmüş olduk. ayrı ayrı dönemlerde yüzme. kayak. futbol. badminton benim gördüğüm dersler. ama bize o dönemde belge verilmiyor du .burada yazanlar bizi ilgilendiriyor mu bir karar veremedim. cevabınız diğer arkadaşlarıda aydınlatacaktır.teşekkürler

banane
12-02-2009, 17:59
hocam tesekkurler aydınlattığnz için çok karışmiştı 2 donem alınn dersler için denklık verıldıği soylenıyordu ama siz aytınlatıp 1 saat bıle demenz herseye yettıhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif

haydin06
19-03-2009, 02:29
Ben tekvando için bi dönem ders almı´ştım.1.kademe için baş´vurmuş´tum antrenörlü~k için.´´Şu an ise antrenörlü~k belgem çıkmı´ş il müdü~rğ¨üğünde imi´ş.En kısa zamanda gidip ordan alcam belgemi.Saygılarla..

arslanengin
24-03-2009, 04:06
<DIR>

merhaba arkadaşlar ben antrenörlük bölümü 4. sınıf öğrencisiyim forumları takip ettiğim kadarıyla aldığımız herhangi bir seçmeli dersten belgeleri tamamlayıp spor daire başkanlığına yolladığımızda istediğimiz branştan belge weriyorlarmış fakat ben antrenörlük bölümü öğrencisi olduğum için uzmalığım da futbol sadece futboldan alabiliyorum die duydum eer öğretmenlik bölümü olsaymışım bundan yararlanabiliyormuşum antrenörlük bölümü olduğum için alamazmıyım net olarak soruma cvp werirmisiniz yoksa açılan kursa gidicem ve süre çok kısıtlı ltfn msj atarsanız sewinirim</DIR>

haydin06
30-03-2009, 23:39
Önceki mesajlarımda Ankarada ki Gençlik Spor Müdürlüğünün telefonunu yazmıştım.Orayı arayıp daha sağlıklı bilgi alabilirsin.Ben Öğretmenlik bölümü mezunuyum ve Tekvando için başvurmuştum.Antrenörlük belgem çıkmış İl Müdürlüğünde şu an.Ankaraya gittiğim zaman alcam belgemi.Saygılarımla

GÖVCE
09-04-2009, 21:20
arkadaşlar ben uzmanlık olarak futbol aldım ancak yüzme dersini seçmeli olarak aldım.belgeleri ankara gsim gönderdim bana yüzme dersinden belge veremeyeceklerini gerekçe olarakta uzmanlık aldığın branştan sadece belge alabiliyomuşuz.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.şimdiden ilginize teşekkürler.

09-04-2009, 21:55
mersi....

ahmet aras
27-04-2009, 16:51
merhaba hocam besyo mezunlarına denklik konusunda bu bilgi bu yıl için de geçerlimi futbol da dahilmi futbol antrönürlüğü konusunda bi bilginiz varsa yada beni yönlendirirseniz sevinirim teşekürler ahmetormanoglu@hotmail.com

fatih54_54
28-04-2009, 18:53
hocam 2009 yılı için bu devam ediyormu ücreti ne kadar ve banka hesabı aynımı fatih kuru

fatih54_54
28-04-2009, 18:54
2009 yılı için bunu nereden öğrenebiliriz

emrahhoroz
26-05-2009, 13:36
arkadaslar anadoluda antrenorluk bolumunde okuorum secmelı olarak bı cok mesleki ders aldım.acaba bu derslerinde denklık belgesını alma ıhtımalım varmı??

cenkertas
07-06-2009, 04:52
İyi günler arkadaşlar bütün yorumlarınız okudum ve gerçekten bana gelişi güzel yazılmış gibi geldi yönetici hocamın yazdıkları hariç yasa doğru fakat eksik yerleri var branşlar belirli yani. öncelikle ben bu sene antrenörlük eğitimi muzunu oldum belge için bütün şartları bizzat gidip öğrendim antrenörlük belgesi futbol için konuşuyorum antrenörlük bölümü okumayanlara verilmeyecek öğretmenlik okuyan arkadaşlarda kursları kafalarına göre katılamayacak artık futbol gelişim yani antrenörlük kursları belirli sayıda ve belirli zamanlarda belirli şartlar aranacak mesela 10 yıl amator yada 5 yıl prof. lisansli top oynamak ( vize vurulmak şartı ile) suanlık bana söylenen her kurs için 25 kişi alınacak olmasıdır. son olarak geçen sene boluda açılan kursa 675 başvuru yapmış ve sadece 32 kişi kabul edilmiştir c lisans yardımcı antrenörlük için. spor özgeçmişi olan yani futbol oynayanlar için bi sorun yok ama futbolu sadece tv den görüpde antrenör olmak isteyenler için yazılmış bir cvb tır kişisel değil ve kimseyi küçük düşürmek için yazılmamıştır. kırdıydam şimdiden affola ama herkes kendi işini yapsın antrenör olmak isteyen antrenörlük okusun ben ve benim gibiler 5 senesini veriyor bu eğitim ve belge için 15 günde alınan belge ile antrenör olunmaz. öğretmenlik okuyup da antrenör olmak veterinerlik okuyupda beyin cerrahı olmaya benziyor. herkese hayırlı günler ( cenk ertaş futbol antrenörü b lisans)

anatolia
28-07-2009, 14:32
HOCAM BENİM DÖNEMİMDE TEZİ KALDIRDIKLARI İÇİN HERHANGİ BİR UZMANLIK DALI DA SEÇEMEDİK. YANİ BENİM UZMANLIK ALANIM RESMİ ANLAMDA YOK. AMA ANLIYORUM Kİ SEÇMELİ DERS OLARAK GÖRDÜĞÜM HERHANGİ BİR BRANŞTAN BELGE ALABİLİRİM. BU KONUDA YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN.AYRICA BAŞVURU YAPABİLMEMİZ İÇİN HERHANGİ BİR SINIRLI TARİH VAR MI? YOKSA BU TARİHİ BEN KAÇIRDIM MI? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER. İYİ ÇALIŞMALAR...

havvanur
13-09-2009, 10:08
hocam 2005 mezunuyum. uzmanlık aldığımızı düşünüyordum ama 2004 yılından sonra uzmanlığın yerini seçmeli ders almış. transgripte son iki dönem futbol seçmeli aldığım görünüyor. fedarasyonu aradım seçmeli ders aldıysanız belge veremeyiz dendi. okulumlada irtibata geçtim. yapabileceğimiz bir şey yok dediler. hocam yardımcı olursanız sevinirim......

dnz35_dnz35
19-12-2009, 21:19
yaa arkdaslar denklık ıslemlerı ıcın acık adreslı dılekce ıstenıoo bunun bı örnegını paylasabılırmısınız yada bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olabılırmı??

millisporcu2
18-01-2010, 21:27
bigilendirdiğiniz için teşekkür ederiz...

rukii
19-01-2010, 13:26
merhaba arkadaşlar.ben gsgmyi 2 sene önce aradığımda seçmeli derslerden uzmanlık vermediklrini sölediler.yani aldığımız seçmeli dersler için herhangi bir belge almıyoruz.ben 2007 beden eğitimi öğrtmnliği aibü mezunuyum ve futboldan uzmanlık aldım.istanbuldan belgemi aldım.adresi veriyorum.istinye mh.darülşafaka cd.no 45 kat:2-3 istinye istanbul.02123622222.bu sadece futboldan uzmanlık alanlar için...

Rossin
26-01-2010, 19:02
Merhaba herkese...2009 haziran ayında beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun oldum..3.sınıfta iken zorunlu basketbol dersini zaten almıstım..daha sonra son senemde basketbol uzmanlık I ve basketbol uzmanlık II derslerini aldım denklik işlemlerim için gerekli belgeleri 2009 aralık ayı içerisinde gsgmye yolladım ve tarafıma YARDIMCI ANTRENÖRLÜK BELGEM geldi..

Bu işte bir yanlışlık var ama normalde direk ANTRENÖRLÜK BELGESİ almam gerekiyordu cünkü basketbol uzmanlık derslerini iki dönem boyunca aldım..GSGMİ hata mı yaptı yoksa ben mi yanlıs anladım ilgili maddeyi..tüm belgelerimi eksiksz toparladm harfi harifine her sey tamam dı..

webkerem hocamın önceki iletilerde belirttiği ilgili maddeye baktığımızda;

b)Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri spor dalındaki ihtisasları ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla seçmeli (uzmanlık) spor dalında II. Kademe (Antrenör) antrenör belgesi. (yani B denklik)

bu şartlara tabiyim ve tarafıma YARDIMCI ANTRNÖRLÜK BELGESİ yollandı bu işte bir yanlıslık var bu konu ile ilgili yorum yapmak isteyen varmı..yardmcı olursanz sevinirim..

WEBKEREM HOCAM BİR YORUM YAPARMISINZ

angels31
30-01-2010, 22:38
Arkadaşlar Herkeze Selam, Sadece Uzman olduğunuz Branşdan Alıyorsunuz ; Fakat Futbol Uzmanlık Alnlar Futbol Federasyonuna belgelerini Yollasın Boşuna gençlik spor müdürlüğüyle uğraşmasın Futbol Federasyonu Özerk olduğu için futbolu GSGM vermiyor diğer tüm branşlar için Belgelerinizi Ankaraya yollayabilirsiniz bide 45 TL yatırıyorsunuz GSGM hesabına Futbol Uzmanlık Olanlar ise DoKtordan Yani Tam teşekküllü Hastaneden belge Alıyorlar Transkrip belgesi noter tastikli olacak, Uzmanlık Belgeniz üniversiteden verilen belge noter tastikli ve diploma noter tastikli olacak ben 29.01.2010 tarihi itibariyle bu belgeyi aldım futbol uzmanlıktan çok uğraştım kimse mağdur olmasın....

akrelf
02-02-2010, 20:21
iygünler 2009 haziran besyo antrenörlük mezunuyum uzmanlık futbol aldım belgemi alabilmek için gerekli tam teşeküllü evraklar nelerdir ve hangi adrse yollamak gerekiyor..lütfen söleyebilirmisiniz mağdur duruma düşmek istemiyorum ne zamandır ne yapcağımı bilemiyorum ve moralim bozuldu verilmiyo dedıler ama peşini bırakmak istemiyorum cvbınızı bekliyorum iygünler.....

ÇETDER
06-02-2010, 00:37
arkadaşlar ben 2.sınıfta tenısı secmıstım secmelı olarak okulum seneye bıtıyor ben okul bıtmeden o belgeyı alabılıyormuyum:::şimdiden tesekkurler

adem_61
18-02-2010, 14:52
sayın hocam bizler BESÖ mezunuyuz yani Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü diye geçiyo.Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu diye geçmiyo diplomamızda.Seçmeli ders olarak da voleybol ve basketbol aldım.Acaba ben ve benim durumumda olanlarda faydalana biliyormu bu belgeden.Yani bu uygulama da BESYO ya da BESÖ diye ayrım yapılıyor mu?teşekkürler.

oğuzayaz
02-03-2010, 00:58
antrenörlük belgesi posta yolu ile de alınmakta. yanlız 1 ayı geçebiliyor

BKSBK
04-07-2010, 05:37
arkadaşlar, ben de lisans işlemlerim için başvuru yapacağım ve tüm araştırmalarımı yaptım bi şekilde yardımcı olmaya çalışayım.

besyo antrenörlük bölümü mezunları için konuşuyorum,
birincisi futbol basketbol ve tenis özerk federasyonlar olduğu için gsgm ile ilgili bağlantıları yoktur. başvurularınız direk federasyonlaradır ve bu branşlardaki sorularınıza gsgm cevap vermekte yetersiz kalmaktadır.

ikincisi özerk federasyonlara başvurmak için yolunuz gsgm den geçmektedir fakat sadece federasyona iletmeniz gereken besyo denklik antrenörlük belgesi içindir.

gsgm den alacağınız besyo denklik belgesi için başvuru evraklarınız şunlardır,

http://www.gsgm.gov.tr/spor_egitim/dosyalar/denklik/besyodenklik.htm

1-
Dilekçe (Açık Adresli) -- Dilekçe Örnekleri (yukarıda verdiğim linkten dilekçe örneğini indirip doldurup çıktısını alabilirsiniz) -- Seçmeli -- Uzmanlık

2-
2 Adet Vesikalık Fotoğraf

3-
Diploma veya geçici mezuniyet belgesi (Tasdikli sureti)

4-
Transkript (Tasdikli sureti veya aslı - yıllara göre ders ve not dökümü belirtilmiş olacak ayrıca ilgili derslerin seçmeli veya uzmanlık olarak alındığı yazı ile transkripte belirtilmiş olacak)

5-
Savcılık Sabıka Kaydı (ASLI)

6-
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

7-
Sağlık Raporu (Hükümet Tabipliği veya Sağlık Ocağından-ASLI)

8-
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Sporda Cezaları Olmadığına Dair Yazı (ASLI) ( http://www.istanbul-gsim.gov.tr/Default.asp?Section=Page&Act=Detail&ID=17 linkinde bu belgeyi indirip doldurup çıktısını alabilirsiniz)

9-
Halkbankası Yenişehir Şubesi (212) 06000071 (IBAN TR850001 2009 2120 000 6000071) Nolu Hesabına 45 TL Yatırıldığına Dair Dekont (2010 yılı için)

Yukarıdaki belgelerin tamamlanmasından sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı, Süleyman Sırrı Sokak 3/7 Sıhhiye – ANKARA adresine gönderilmesi yada elden teslim edilmesi halinde uygun denklik işlemi yapılarak ilgili kişiye Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri aracılığıyla en kısa sürede teslim edilecektir.

üçüncüsü bu işlemleri tamamlayıp antrenörlük belgenizi aldıktan sonra antrenörlük belgenizi alacağınız federasyona başvurunuzu yapacaksınız. kendi adıma basketbol için konuşmam gerekirse de, federasyonun web sitesinde eğitim kurulu başlığı altında vize işlemleri için gerekli başvuru evrakları adı altında link bulunmaktadır.

dördüncüsü yalnızca tek bir branştan antrenörlük belgesi alabilirsiniz. ben 4 yıl boyunca 35 çeşit seçmeli ders aldım 35 inin de antrenörü olcam deme gibi bir hakkınız hatta lüksünüz yok, beden eğitimi öğretmenliğine saygımız sonsuz ama herşeyin de bir sınırı var diye düşünüyorum :)) kaldı ki tek bir dönemle bile verilen bu belgenin ne kadar nitelikli olacağı konusunda şüphelerim olmuyor değil, nitekim camiada yaşıyoruz görüyoruz artık, elmalarla armutlar aynı kesede değiliz :)) ama herkesin çabası için bunu başaranları da ayrıca tebrik ediyorum..

hepinize iyi günler,
iyi çalışmalar,
kolay gelsin....

reactivated1
28-08-2010, 16:05
merhabalar, Marmara Üniversitesi spor yöneticiliği mezunuyum, bizler antrenörlük denklik belgesi alamıyormuyuz?

pnrnewo
29-08-2010, 23:15
Arkadaslar besyo antrenörlük mezunuyum fakat uzmanlık branşımdan başka bir branş daha alma hakkımın olduğunu soledıler bole bi olay varmı acaba teşekkurler

apik47
14-09-2010, 14:24
Selam ben 2006 besyo mezunuyum..antrenörlük belgesi almak istiyorum.federasyonla gençlik spor müdürlüğüyle de görüştüm .. Antrenörlük belgesini alabilmem için seminerlere katılmamı söylediler ve bu seminer ücreti 3-4 bin arasıymış bunun aslını bilenler aydınlatırlarsa beni çok sevinirim iyi çalışmalar

slaymutlu
21-10-2010, 20:39
hocam teşekkür ederiz bilgiler için ama ben bu sporda ceza olmadığına dair çıktı alacağım linki açamadım bana yardımvı olur musunuz...

yusuf08
09-11-2010, 15:19
arkadaşlar sadece almış oldugumuz secmeli derslerin mi belgesini alacağız

millisporcu2
24-11-2010, 15:05
teşekkürler

millisporcu2
05-01-2011, 14:16
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ellerine sağlık

mersin 33
01-04-2011, 22:11
ihtisas değilde, yardımcı ihtisas branşından antronörlük belgesi alamiliyormuyuz ? gsm yi aradım kimse kesin biryanıt vermiyor sadece seçmeliden 1. kademe alırsınız diyor diğer konuda bilgi yok bilgisi olan var mı acil cevap bekliyorum

burcueren
19-05-2011, 22:06
peki bu olay antrenörlük bölümündeki tüm branşlar için geçerli mi?

türker45
29-06-2011, 12:09
cok tesekuurler arkdaslar

ahmetsonmez
23-07-2011, 16:33
hocalarım bısey sorcam.bende yuzmeden belgeyı almak ıstıorum.evrakları elden teslım ettıgımde aynı gun ıcınde belgeyı alabılırmıyım.bilgisi olan varmı bu konuda

webkerem
24-07-2011, 11:23
Malesef aynı gün alamazsınız, yinede fedetasyonla görüşünüz

kadircihan1981
12-12-2011, 19:42
hocam 2011 yılı için gerekli şartlar nedir?ben transklip ve seçmeli dersler kağıdını 2 yıl önce almıştım 2011 yılı para ücreti nedir?gsgm sayfası yenilendiği için bşey yazmıyor sanırım...

salihlili
18-12-2011, 17:38
bu denklik meselesi hala devam ediyormu gerçekten böyle bi şey yetecekmi sadece transkripti göndermekle bana bilen biri si anlatabilirmi.

ottoman0101
25-12-2011, 13:53
uzmanlık dalınız varsa direk 3 kademe antreötlük belgesi alıyorsun.ama seçmeli ders olarak almışsan transklıpte göstermen gerek,

Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu Mezunlarının Antrenör Belgesi Alması İçin Gerekli Belgeler

16 Ağustos 2002 tarih ve 24848 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, 01 Ocak 2003 yürürlüğe giren ve 5 Kademeli olarak uygulanacak olan ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ’ne göre Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi veren yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlardan istenen belgeler;

Dilekçe (Açık Adresli)
2 adet vesikalık fotoğraf (orijinal-kravatlı ve sakalsız)
Diploma (noter-tasdikli)
Transkript (yıllara göre ders ve not dökümanı)
Mezun olduğu üniversiteden uzamanlık veya seçmeli ders gördüğüne dair alınacak belge
Savcılık sabıka kaydı (aslı)
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Sağlık raporu (Hükümet tabipliği ve sağlık ocağından) (aslı)
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden sporda Cezaları olmadığına dair yazı (aslı)
Ziraat Bankası Ulus/Ankara Şubesi 36261168-5002 nolu hesabına 35 YTL yatırıldığına dair dekont (2008 yılı için)
Yukarıdaki belgelerin tamamlanmasından spnra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı, Süleyman Sırrı Sokak 3/7 sıhhiye – Ankara adresine gönderilmesi yada elden teslim edilmesi halinde uygun denklik işlemi yapılarak kişiye Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri aracılığıyla en kısa sürede teslim edilecektir.

pnrnewo
15-03-2012, 01:16
arkadaslar antrenörlük mezunuyum uzmanlığım hentbol ama cok pısmanım denklıkten farklı yardımcı bı brans daha alabıyomuyum acabaa

kocanaz
16-03-2012, 13:30
alabilirsiniz ...

mamifan
27-08-2012, 11:50
tam olarak konu neyden bahsediyor denklik nedir bilgi verirseniz sevinirim.

sanane33
30-08-2012, 11:38
merabalar.benim seçmeli dersim kort tenisiydı ben bu alanda denklık almak istıyorum fakat gsgm aldığim bılgıye gore teniste 2006 sonrası mezunlarına denklık verılmemektedır şeklındedır.bu konuda bılgısı olan varmı.teşekkürler...

webkerem
30-08-2012, 18:41
Doğrudu denklik belgeleri federayonlardan alınmaktadır. İlgili federasyona başvuru yapınız.

uzaklardaki01
19-09-2012, 10:50
spor eğitim dairesi başkanlığını sitesine giriniz tüm ayrıntılar orda mevcuttur. belgelerinizi eksiksiz gönderdiğiniz takdirde spor eğitim dairesi başkanlığına 1 veya 2 gün içinde size evraklarınızı onaylayıp gönderiyorlar

ssahin83
09-11-2012, 19:46
halkoyunlarını seçmeli ders olarak aldım peki bundan da antrenörlük belgesi alabiliyormuyum ?

karadişoğlu
11-11-2012, 20:59
arkadaşlar ben denklik futbol için başvurdum transkiribinde bir dönem futbol olduğu için en düşük belgeyi yolladılar onuda hiçbir kulüpte kullanamıyorum denklikte iki dönem futbol almam gerekiyormuş onun için kurs açılmasını bekliyorum

overmars
26-12-2012, 14:18
Arkadaşlar ben Beden Eğitimi öğretmenlik mezunuyum.istanbul istinye şubesini aradım ; eğer antrenörlük mezunu ve uzmanlık futbolsa tff C gönderiyoruz,Beden eğitimi öğretmenlik mezunuysanız Tff D belgesi gönderiyoruz dediler.Ben bir kere takım sporları 2 kere de seçmeli olarak aldım yani hakkım Tff C değil mi ? Yani bir standartı yok mu ? Demek ki 3. kez arasam belge vermiyoruz diyecekler galiba :) bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursas sevinirim.

webkerem
08-02-2013, 11:32
TFF artık C lisnas veriyor

tugcek
03-06-2013, 12:30
kafam çok karıştı ya bisürü şey yazılmış. antrenörlük eğitimi mezunu oluyorum bu sene uzmanlık alanımı tenis seçtim ancak voleybolcuyum. voleybol belgesini dışarıdan almak istedim o yüzden tenis seçtim böylece 2 belgem olacaktı. voleybol antrenörlük kursu açıldığında almam mümkün değil mi? bir de ben uzmanlığımdan değilde voleyboldan gsgmye başvurmak istiyorum mümkün müdür?

ottoman0101
15-08-2013, 14:00
hocam gençlik spor bilmez sadece futbol ant belgesini futbol federasyonu verir.istanbuldaki tff bu evrakları gönderirsen sana yardımcı ant bengesini gönderirler

E_N_D_E_R_
24-09-2014, 09:56
merhabalar. bende posta yoluyla gerekli evrakları göndermiş ve 1.kademe yüzme sertifikamı almıştım. biraz süre geçiyor posta yoluyla ama takibini yaparsanız hızlanıyor.
benim sorumda şu olacak 2 dönem seçmeli alanlar buna hak sahibi oluyor, ben başka bir branş içinde iki(2) dönem ders almıştım acaba bu branş içinde belge almaya hakkım varmı yokmu? teşekkür ederim.

aytac777
07-11-2014, 19:16
Selam Ben Ege Besyo Öğretmenlik mezunuyum, futbol denklik almak istiyorum,
1 dönem zorunlu, 1 dönemde futbolda okul içi organizasyon (seçmeli kuramsal)
adı altında futbol dersi aldım, tff yi aradım veriyor musunuz dedim, veriyoruz dediler, forumları okudum kafam karıştı, bilgilendirecek bir arkadaş varsa tşk. ederim.

cehen
19-10-2015, 20:06
Bu emeğin için teşekkürler ...

suecesi
20-10-2015, 14:33
Önemli güncel bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. kerem hocam Antrenörlük hakkında bilgi almak istiyorum. 2002 mezunuyum Beden eğitimi spor yüksek okulunda yüzme ihtisas almıştım zorunlu derslerdi. 1. kademe antrenörlük belgemi yıllar öncesinde almıştım. Ama 2015 değişikliğe göre 2. kademe antrenörlüğü alabilmem gerekiyor. ama Transkripte uzmanlık alanı diye bir ibare yok transkribi gönderirken onun belirtilmesi gerekiyormuş ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

HÜLYABES
11-01-2016, 11:26
Transkriptte bi değişiklik yapamazsınız diye biliyorum

titi14
05-03-2016, 03:23
Merhaba arkdşlar.2007 Anadolu Beyo meznuyum, 2008 yılında Besyo denklik işlemlerinde Tenis Antrenörlüğünde sıkıntı çıkarıyorlardı.. Tüm belgeleri toplayıp göndermiştim fakat Tenis te denklik yok Tenis Federasyonundan alacaksınız demişlerdi.. sın zamanlarda alan yada bir değişiklikten haberi olan var mı, teşekkürler...

Adem Tırpancı
05-03-2016, 08:54
Merhaba arkdşlar.2007 Anadolu Beyo meznuyum, 2008 yılında Besyo denklik işlemlerinde Tenis Antrenörlüğünde sıkıntı çıkarıyorlardı.. Tüm belgeleri toplayıp göndermiştim fakat Tenis te denklik yok Tenis Federasyonundan alacaksınız demişlerdi.. sın zamanlarda alan yada bir değişiklikten haberi olan var mı, teşekkürler...

Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığına sorun.

titi14
06-03-2016, 00:33
teşekkürler hocam :)

s1000rr
23-08-2016, 14:17
1.kademe yüzme sertifikası ne zaman elinize ulaştı acaba?

Kayıtsız Üye
05-01-2017, 00:21
Arkadaşlar ben hem yüzme hemde futbol için denklik belgelerini aldım .futbol için işte Beylerbeyi federasyona gittim yazılan evrakları tamamlayıp c lisans aldım .yüzme içinde evrakları posta Yoku ile yapıp gençlik spordan aldım imkanı ve fırsatı olan Ayl sizdenalom kaçırmayın derim

loftdog
20-02-2017, 17:02
Merhaba öğretmenlerim.Birkaç sorum olacaktı yardımlarınızı bekliyorum.
Gençlik Spor Müdürlüğüne denklik işlemleri için tüm evrakları gönderdim fakat tarafıma Transkriptinizin tasdikli suretini (Kaşe,Mühür,İmza) durumunuzu belirtendilekçe ile birlikte başkanlığımıza göndermeniz gerekmektedir diye bir yazı geldi.
Transkriptimde sanırım kaşe imza ve mühürden dolayı bir sıkıntı yaşanmış.
Sanırım ya üniversitemden fax yolu ile tekrar istemem gerekecek
yada ilçemde bulunan gençlik müdürlüğünden müdür tarafından onaylatmam gerekecek.Durumunuzu belirten dilekçe ile birlikte derken kendim olağan durum ile ilgili bir dilekçe yazıp transkriptimi posta yoluyla tekrar mı göndermem gerekcek ?
Yapan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.