PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : beden eğitimi sınavı


bezan
26-09-2013, 21:05
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Sınavlar
MADDE 36 – (Değişik:RG-07/09/2013-28758)
Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım derslerinde öğrencilerin başarıları, öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme etkinlikleri esas alınarak belirlenir. Seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler puanla değerlendirilmez. Ancak öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Diyor arkadaşlar ve öğretim programı yeni müfredat da

Düzey belirleme, yetiştirme-biçimlendirme ve değer biçmeye yönelik yapılacak değerlendirmelerde öğretmenler çeşitli ölçme araçlarından ( doğru-yanlıştürü,kısa cevaplı,çoktan seçmeli,kontrol listesi,dereceleme tipi gözlem formları,yapılandırılmış oyun formları,öğrenci ürün dosyası vb.) yararlanmalıdır.

Burdan ne gibi bir sonuç çıkarmalıyız arkadaşlar

Adem Tırpancı
26-09-2013, 21:10
Herhangi bir sonuç çıkarmanıza gerek yok hocam. Çünkü ekteki 06/12/2007 tarih ve 010679 sayılı mütalaa halen geçerliliğini korumaktadır.

bezan
26-09-2013, 21:14
teşekkürler hocam

hiçbirşey
26-09-2013, 21:15
ben planda uygulama ve değerlendirme ye yer verdim ama sınav notu yerine 2 ders ve etkinliklere katılım ve 1 performans puanı vermeyi uygun gördüm zümrede de belirttik.. haklısınız belirsizlik var malesef

gustavyo
26-09-2013, 21:41
ben planda uygulama ve değerlendirme ye yer verdim ama sınav notu yerine 2 ders ve etkinliklere katılım ve 1 performans puanı vermeyi uygun gördüm zümrede de belirttik.. haklısınız belirsizlik var malesef

Hocam e-okula girdiğiniz zaman sınav butonu size kapalıysa sınav notu vermenize gerek yoktur ancak şu anda hala sınav butonları aktiftir ve değişiklik olmadığı sürece kesinlikle sınav yapmak zorundasınız. Zaten e-okulda örneğin görsel sanatlar dersi için sınav yerine proje ve ürün dosyası değerlendirme var(sınav diye bir şey yok) eğer aynı durum bizim dersimiz için de geçerli olursa e-okuldaki aktif değerlendirme butonlarına göre ölçme ve değerlendirme yapmalıyız ki zaten bir değişiklik varsa bu e-okuldaki değerlendirme kısmına yansıyacaktır.

hiçbirşey
26-09-2013, 21:57
geçen yıl açıktı ve girdim müfettiş çok sorun çıkardı o yüzden açık olsa bile girmeyi düşünmüyorum zaten konuyu ilçedeki hocalarımla görüştüm onlar da öyle yapıyor. yani bi sorun olacağını düşünmüyorum bu şehirde tabi siz de haklısınız.