Orijinalini görmek için tıklayınız : beden eğitimi sınavı
hockeydark
18-11-2007, 12:43
arkadaşlar , öğrencilere notu sadece ders içi performans ve performans ödevi olarak veriyormuşuz , ve ders içi performan ve performans ödevlerinde bunun için bir değerlendirme çizelgesi hazırlanması gerekiyormuş bu doğrumu, yani artık sözlü uygulamalı sınav yok mu, sınavlar hakında bilgisi olan var mı
Hasan Bey bu konuda çok farklı yorumler var gerçekten. paylaşımları bekliyoruz.
irfan baba
19-11-2007, 02:41
Arkadaşlar sizi bilmem ama benim kafam iyice karıştı yeni müfredatı inceledim forumlara baktım sınıf geçme yönetmeligini inceledim ulaştıgım sonuçlar
1.ders içi performans
2.performans ödevi
3.sözlü ve yazılı sınavlar
-Kimisi yönetmelik belirterek performans ödevi beden eğitimi dersinde zorunlu degil demiş !!!
-Kimisi sadece performansa göre not veriliyor demiş
-349 sayılı 28.08.2006 tarihli beden eğitimi öğretim programıda net bişey söylemiyor sadece kazanımlar ve kademeli geçişten söz etmiş.
-Sınıf geçme yönetmeliginde ders belirtmeden genel olarak en az bir performans zorunlu diyor ayrıca yazılı sınavdan bile bahsediyor zümrede karar almak şartıyla
Beden eğitiminden ölçme degerlendireyi nasıl yapacagız ?.bu konuda tam bir bilgisi olan yok mu ?
ewet bu hepimiz için büyük bi sorun. kontrol listeleri mi yoksa uygulama sınavları mı? hepimize kolay gelsin
irfan baba
21-11-2007, 00:41
Beden eğitimi dersinde 1, 2 ve 3 üncü
sınıflardaki öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, sınavlar
yapılmaksızın proje, performans ödevi, dereceli puanlama anahtaları ve
ders içi performanslarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak
değerlendirilir. 4, 5, 6, 7 ve 8’ inci sınıflardaki öğrencilerin
başarıları ve gelişimleri ise proje, performans ödevi, dereceli puanlama
anahtarları, ders içi performanslarına dayalı olarak değer-lendirilir. Öğrencilerin
ders içi performansları değerlendirilirken; öz değerlendirmeleri, akran
değerlendirmeleri ve grup değerlendirmeleri ile etkinliklere katılımları
dikkate alınır.
bu sözlü yok demek mi oluyor
<b ">[/b]
webmaster
21-11-2007, 13:47
Değerli üyelerimiz, bir çok arkadaşımız gibi bende bu konuda tereddüt içindeydim, taki bugün Beden Eğitimi Dersi Öretim Programı ve Kılavuzu kitabını okuyana kadar. Daha önceden elimde yoktu ve bunu sitede belirtmiştim. Evet kitap elime geçti ve okuduğum sizlere aynen anlatıyorum ve derslerimizde buna göre not vereceğiz.
Kitapta aynen söyle diyor: (Sayfa 43)
1.10. Beden eğitimi Dersinde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi
Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarılar sınavlar, projeler, performans ödevleri aracaılığıyla ve ders içi performanslarına bakılarak değerlendirilir.
Sınavlar:
a. Beden eğitimi dersinde sınavlar yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Yazılı sınavlar 4-8 sınıflarda zümre öğretmenler kurulu kararı doğrultusunda yapılır.
b. Yazılı sınavlar yapılacaksa, bir yarı yılda bir yazılı, bir uygulama sınavı olmak üzere iki sınava yapılır. Yazılı sınav yapılmadığı takdirde iki uygulama sınavı yapılır.
c. Beden eğitimi dersinin yarıyıl notu belirlenirken sınavlardan alınan puanlar doğrudan ortalamaya katılır.
Ders içi Performans: öğretmene bağlı
Proje ödevi:öğrenci isteğine bağlı
Performans Görevi ise kitapta en az bir tane verilmek zorundadır diye geçiyor fakat yeni gelen yazıya (yazı: Milli Eğitim Bakanlığının 08/10/2007 tarih ve 16251 emir örneğinde Performas görevleri öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardır bunun içindirki görsel sanatlar muzik beden eğitimi teknoloji tasarım derslerinde öğrenci başarısının belirlenmesi öğretim programlarında belirtilen ölçme değerlendirme etkinliklerine göre yapılır. Seçmeli beden eğitimi ve sporda ise öğrenci istediği taktirde yaparlar) göre ise, öğrenci isteğine bağlıdır. Bu yazı okul müdürlerinizde vardır, sayısını belirterek isteyebilirsiniz.
Bu durumda sınavı şöyle yapıyoruz.
- 2 uygulama sınavı, yok eğer yazılı yapacaksak 1 yazılı1 uygulama,
- Birperformans görevi,
- Bir ders içi performans,
- Öğrenci isteğe bağlı olarakta projeödevi
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kerem BALYEMEZ
www.bedenegitimi.gen.tr (http://www.bedenegitimi.gen.tr) yönetimi
irfan baba
22-11-2007, 03:36
iiyi güzel de not çizelgelrinde ve bilsa programlarında uygulama sınavı not girişi yok beden eğtimi dersi için performans görevi yazılı proje ve ders içi performans not girişi var acaba uygulamalı sınavı yazılı yerinemi yazıyoruz
irfan baba
22-11-2007, 03:47
konuyla ilgilenen arkadaşlara kerem hocanın yaptıgı açıklamanın resmi yazısı
<a href="http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf" http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf
</A>
evet yazılı yerine yazıyoruz. ancak yazılı yerine SINAVLAR der beden eğt. çizelgelerinde sayın arkadaşım.
atairran
22-11-2007, 14:02
arkadaşlar yeni çizelgelede 2 sınav 1 performans 1 tanede ders içi performans alanı var.yani 4 not veriyoruz
8-10-2007 tarihli yazıdan haberdar değiliz hocam . . Öğretim programları kitabının komisyon üyeleri sayın Pervin AVŞAR ve CenkTEMEL ilimizde seminer vermekte. bu konu hakkında bir görüş belirtilmedi. bir araştıralım hocam. bu durumda 4 değil 3 not olacak.
irfan baba
22-11-2007, 23:30
iogm.meb.gov.tr/files/mevzuat/87.xls bunun neresinde sınavlar yazıyor
okuldaki çizelgeler böyle çok da önemli degil daha önceki mesajımda verdigim linkte (en son resmi yazı) resmi yazıdaki çizelgede sınavlar bölümü var ama müdürümüzün ve burda gördügüm kadarıyla birçok kişinin bundan haberi yoktu ve bana sınav yapmayacagımı ders içi performans verecegimi söylüyorlardı ta ki bugün resmi yazıyı gösterene kadar
8/10/2007 tarihli yazı “beden eğitimi ders proramındaki ölçme ve
degerlendirme etkinliklerine göre yapılır “derken aşagıdaki yazıyı işaret ediyor. http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf (http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf)
webmaster
23-11-2007, 07:44
arkdaşlar konuyla ilgili yazıyı buldum. Bize gelen yazılarda yanlışlık olduğu anlaşıldı. Bize gelen yazıda seçmeli beden eğitimi ve spor etkinlikleri dersi denmekte, fakat bizim seçmeli beden eğitimi dersimiz yoktur. Yazının orjinalini bakanlıktan buldum ve indirdim
DUYURU: Ölçme değerlendirmede tereddüt edilen hususlar hakkında resmi yazı yayımlandı.
Konu ile ilgiliResmi yazıyaulaşmak için TIKLAYINIZ... (http://iogm.meb.gov.tr/files/olcme_degerlendirme_tereddutler_2007.pdf)
sözlü uygulama var .en az iki der yönetmelik yapacaksın,ayrıca da performan görevi oldu ödevi değil.Öğretmen gözetiminde yapılacak.
meraba arkadaşlar ben çok araştırdım şu sonuca vardım sadece ders içi performans ve de uygulama sınavı yapacağız isterlerse öğretmen arkadaşlarım performans ödevi verebilir ama o notu ders içi ne yazacaklarmış müfettişler soyledi toplantıda
Değerli üyelerimiz, bir çok arkadaşımız gibi bende bu konuda tereddüt içindeydim, taki bugün Beden Eğitimi Dersi Öretim Programı ve Kılavuzu kitabını okuyana kadar. Daha önceden elimde yoktu ve bunu sitede belirtmiştim. Evet kitap elime geçti ve okuduğum sizlere aynen anlatıyorum ve derslerimizde buna göre not vereceğiz.
Kitapta aynen söyle diyor: (Sayfa 43)
1.10. Beden eğitimi Dersinde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi
Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarılar sınavlar, projeler, performans ödevleri aracaılığıyla ve ders içi performanslarına bakılarak değerlendirilir.
Sınavlar:
a. Beden eğitimi dersinde sınavlar yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Yazılı sınavlar 4-8 sınıflarda zümre öğretmenler kurulu kararı doğrultusunda yapılır.
b. Yazılı sınavlar yapılacaksa, bir yarı yılda bir yazılı, bir uygulama sınavı olmak üzere iki sınava yapılır. Yazılı sınav yapılmadığı takdirde iki uygulama sınavı yapılır.
c. Beden eğitimi dersinin yarıyıl notu belirlenirken sınavlardan alınan puanlar doğrudan ortalamaya katılır.
Ders içi Performans: öğretmene bağlı
Proje ödevi:öğrenci isteğine bağlı
Performans Görevi ise kitapta en az bir tane verilmek zorundadır diye geçiyor fakat yeni gelen yazıya (yazı: Milli Eğitim Bakanlığının 08/10/2007 tarih ve 16251 emir örneğinde Performas görevleri öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardır bunun içindirki görsel sanatlar muzik beden eğitimi teknoloji tasarım derslerinde öğrenci başarısının belirlenmesi öğretim programlarında belirtilen ölçme değerlendirme etkinliklerine göre yapılır. Seçmeli beden eğitimi ve sporda ise öğrenci istediği taktirde yaparlar) göre ise, öğrenci isteğine bağlıdır. Bu yazı okul müdürlerinizde vardır, sayısını belirterek isteyebilirsiniz.
Bu durumda sınavı şöyle yapıyoruz.
- 2 uygulama sınavı, yok eğer yazılı yapacaksak 1 yazılı1 uygulama,
- Birperformans görevi,
- Bir ders içi performans,
- Öğrenci isteğe bağlı olarakta projeödevi
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kerem BALYEMEZ
www.bedenegitimi.gen.tr (http://www.bedenegitimi.gen.tr/) yönetimi
enjoyment333
26-11-2007, 22:57
tşkler keremciğim
turgut25
05-04-2010, 17:06
ARKADAŞLAR DİKKKAAAAT! ya sevgili arkadaşlar inan anlatamadım kimseye. gittiğim her yerde girdiğim her sitede aynı mevzu bakın arkadaşlar bizim not vermede yaşadığımız sıkıntılarda şöyle bir mevzu ki bu çok önemli göz ardı ediliyo nedir biz sınav denince aklımıza gelen sınav yazılı bakın bizim diğer bıranşlardan not konusunda hiç bir farkımız yok. e-okulda sınav yazan yere biz istersek uygulamalı istersek yazılı sınav yapar geceriz oraya cizelge falan arkadaşlar gerek yok kendiniz hazırlayın işlediğiniz konuları yazın örneğin ekzelden bi çizelge hazırlayın üst bölümüne sınıf tarih vesaire birer başlık voleybol parmak pas 20p manşet 20p işlediğin konular al sana çizelge ha yazılımı yapacaksın salonun yok kışın yazılı yap kim senden (müdür müfettiş) nasıl yaptığını sorarsa yazılıyıda koy önüne diğer yaptığın uygulama çizelgesinide ha şimdi diğer performans ders içi falan aynı diğer branşlar gibi ödev olarak kendine özgü bir oyun geliştir sahasını çiz falan bide klasik futbol sahasını yok basketbol potasını yap gibi ödevlerden kaçınalım çocuk ne kazanavcakki bundan özgün bi oyun yapsın getirsin kurallara müfredaata bu kadar bağlı kalmayın arkadaşlar ha göz ardı edin anlamında değil kışı var soğuğu var doğusu var batısı var köyü var salonu var koleji var nerde yapıyosanız oraya uygun plan sınav ödev ayarlayın ne kadar uyduğunuz değil ne kadar öğrencinin yol katettiği önemli kayseride çocuk voleybolun kuralını biliyosa ona sımacın basamaklamasını öğret bitlisin bi köyünde isen kaç kişi ile oynanır sahası nedir ellemi ayaklamı oynanırı öğret ben iki yerdede görev yaptım müfettiş müdür senin yaptıklarını beğenmeyebilir onlar gecer gider şahıstır ama öğrenci elinden gecen yılık ortalama 300 öğrenciye bişi veremezsen vebali sana müfettişin fırçasını arattırır yardımcı olabildimse ne mutlu bana ... :)
gustavyo
14-09-2010, 21:25
konu baya eskimiş
cici2277
03-11-2011, 10:04
beden eğitimi dersinde 2 sınav yapma zorunluluğu vardır hocam. ama bu sınavların en az biri uygulamalı olmak zorundadır. sene başı zümresinde aldığınız kararda 1 teorik sınav kararı alırsanız diğer sınavı uygulamalı yapmak zorundasınız. ama istemiyorsanız zümrede her dönem için 2 uygulamalı sınav kararı alabilirsiniz.
brhmbydmr50
29-03-2012, 23:06
süpppeerrrrr...
denizkaya555
30-09-2012, 11:20
saol saol saol saol
karaaslan44
14-01-2013, 20:37
teşekkürler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.