webmaster
17-09-2009, 02:07
MEB, yeni düzenlemeyle Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinin ağırlığını da artırdı. Beden Eğitimi, Resim ve Müzik dersleri tüm liselerde "Seçmeli zorunlu ders" oldu.
Eski düzenlemede Beden Eğitimi dersi sadece lise 1. sınıfta zorunlu olarak haftada 2 saat okutuluyordu. Resim ve Müzik dersleri ise seçmeliydi.
Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini “Zorunlu” olarak seçip haftada 2 saat okuyacaklar. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek.
Düzenleme, bu eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.
şeklinde yer alan çizelge Talim ve Terbiye Kurulunun sitesinde yayımlanmıştır.
Bu durumda 9.sınıfta hangi ders seçildiyse 10,11,12. sınıflarda da o ders görülecek..
Eski düzenlemede Beden Eğitimi dersi sadece lise 1. sınıfta zorunlu olarak haftada 2 saat okutuluyordu. Resim ve Müzik dersleri ise seçmeliydi.
Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini “Zorunlu” olarak seçip haftada 2 saat okuyacaklar. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek.
Düzenleme, bu eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.
şeklinde yer alan çizelge Talim ve Terbiye Kurulunun sitesinde yayımlanmıştır.
Bu durumda 9.sınıfta hangi ders seçildiyse 10,11,12. sınıflarda da o ders görülecek..