PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden eğitimi öğretmenlerine müjde...

overmars
20-03-2010, 11:42
GSGM temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da toplanan Haftalık Ders Programını Değerlendirme Çalıştayı’nda beden eğitimi dersinin haftada dört saate yükseltilmesi kabul edildi.

GSGM BASIN- Bir süre önce yapılan düzenlemeyle beden eğitimi derslerinin bazı sınıflarda haftada bir saate indirilmesine karşı yükselen tepkiler sonuç verdi. Konunun kamuoyuna mal olması için beden eğitimi öğretmenleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmış ve sorunun acil olarak çözülmesini talep etmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül defalarca yaptığı açıklamalarda, beden eğitimi ders saatinin düşürülmesinin gerek performans sporunu gerekse gelecek kuşakların sağlıklarını menfi yönde etkileyeceğini ifade etmişti.

Beden Eğitimi derslerinin ilköğretim okullarında isminin ve muhtevasının değiştirilerek daha önemli bir hale getirileceğini bazı basın yayın organlarına verdiği demeçlerde ifade eden Akgül, hazırlamış oldukları olimpik sporcu projesinde beden eğitimi öğretmenlerinin önemli bir yer tuttuğunu söylemişti.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE HAFTADA 8 SAAT

Başkent Öğretmenevi’de 15-16 Mart tarihleri arasında çeşitli kurum ve kuruluşları temsilen yüzlerce bürokratın katılımıyla gündemindeki konuları masaya yatıran ‘’İlk ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri Değerlendirme Çalıştayı’’ önemli kararlar aldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü temsilen katılan heyetin başkanlığını yapan Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, dünyada sporda büyük başarı kazanan ülkelerden ABD, Rusya, İngiltere, Kore, Ukrayna ve İsveç gibi ülkelerde beden eğitiminin haftada 8 saat yapıldığını belirterek, ‘’Bütün gelişmiş ülkelerde beden eğitimi müfredatın yüzde 10’nuna tekabül eder. Bizde mevcut durum yüzde 3,5’dir. Bu rakamlarla dünya ortalamasını bile altındayız’’ dedi.

‘’GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINDI’’
Çalıştayda dile getirdikleri görüşlerin dikkate alınmasından dolayı memnun olduğunu ve çok yakında bu konuda olumlu adımların atılacağını kaydeden Demirci, ‘’Çalıştayda beden eğitimi dersinin ilköğretimin bütün sınıflarında dört saat zorunlu olması, ortaöğretim ve dengi okullarda ise haftada iki saati zorunlu iki saati seçmeli olmasını önerdik. Yapılan detaylı incelemeler sonunda önerimiz kısmen kabul edildi. İlköğretim, ortaöğretim ve dengi okullarda iki saati zorunlu, iki saati seçmeli olması kabul gördü. Bilindiği gibi beden eğitimi kategorisine giren satranç daha önce bir saat seçmeli ders olarak müfredata girmişti’’ diye konuştu.

ÇOCUKLARA SPOR KÜLTÜRÜ
Toplantıda ayrıca beden eğitimi dersinin adının ‘’Beden Eğitimi ve Spor’’ olarak değiştirilmesini teklif ettiklerine dikkat çeken Demirci şöyle konuştu: ‘’Bu değişiklikle çocuklara teorik olarak da bir spor kültürü vermeyi amaçlıyoruz. Okul öncesi sporu sevdirme, bir seyir zevki kazandırma özellikle olimpik branşlar hakkında bilgi sahibi yapma temel hedeflerimiz. Çünkü Türk toplumu maalesef sporu futbol hariç seyretmiyor. Kaliteli, bilinçli seyirci sayısının olimpiyatlara ev sahipliğinde dikkate alınan donelerden biri olduğu unutmamalı’’ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, çalıştayta alınan kararların uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kuruluna sunulacağını ve karara bağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak : http://www.gsgm.gov.tr/

Adem Tırpancı
20-03-2010, 14:12
Önce alt yapı sorunlarını halletsinler, ondan sonra ders saatleri artırılsın. Avrupa ile kıyaslamak şu an için hata. Adamların yüzme havuzlarına kadar herşeyleri dört dörtlük. Bizim için de kapalı spor salonları lüks şimdilik.

overmars
20-03-2010, 14:27
Aynen katılıyorum yazdıklarının hepsine Hocam .

gökiz57
24-03-2010, 11:40
bencede önce tesisleri yapsınlar bile diyemiyorum; bizim derslerde kullanabileceğimiz topumuz bile yokken ders saatimiz4'e çıkmış ne önemi var????

champıon
29-03-2010, 08:54
talim terbiyede kabul görmeden ve resmen yayınlanmadan inanmak dogru olmaz.daha öncede buna benzer gelişmeler oldu ama sadece lafta kaldı.ilk ve ortaögretimde beden egitimi zorunlu 2 saat olmalıdır,4 saat şuan için gereksizdir,sebebi ise altyapı,tesis,malzeme sorunlarıdır.ayrıca üniversite sınavındada beden egitiminden 5-6 soru sorulmalıdır,ögrencilerin ve velilerin dersimize verdikleri önemin artması açısından yararlı olacaktır.

webceren
29-03-2010, 13:37
tebligler dergisinde yayınlanmadıktan sonra herşey sadce hayal.bizler rüya görmeye devam edelim. bunlar sadece yapılan bir röportajdan ibarettir. 2saat olmasına karar verilmiş fakat daha tebligler dergisinde yayınlanmamış. bekleyelim ve görelim .

KARAD(İ)
30-03-2010, 10:17
Işallahhhhh

millisporcu2
04-04-2010, 19:11
bizzat canlı canlı avrupada ben hepsini en ince ayrıntısına kadar gördüm öyle büyük avrupa ülkelerini geçtim romanya bulgaristan hırvat .... 3 -5 milyonluk ülkeler aşmışlar arkadaşlar altyapı üst yapı ....yanında spor bir kültürdür yaşam biçimidir ve ço çok çok ciddi bir iştir...
saygılarımla.

olmez_cengiz
09-04-2010, 09:22
okuldaki beden egitimi dersiyle milli sporcu yetişmez.beden eğitimi öğretmeninin ilk görevi olimpik düzeyde spora teşviktir.yada bizzat çalıştırmaktır.tabi bunun içinde branşbilgimiz yeterli olmalı.ve bunun yanında ders dışı aktiviteler...çünkü amaç buysa ne 2 saat ne 4 saat yatmez.yani iş biraz bizde bityo avrupayla biz kıyaslanamayız doğru.onlar bize yetişemez kesinlikle.bizden ileride olmalarının sebebi fedakarlıkta bitiyo.biz az çalışmayla çok iş beklersek daha devletten çok şey bekleriz.tabi amaç milli sporcu yetiştirmekse.ama yok ben spor yaptırıym yeter diyorsak ki bu beden eğitiminn en son hedefidir,o zaman haklısınız saygı değer hocalarım...
cengiz ölmez
beden egt.öğrt.milli sporcu

adem_61
03-06-2010, 16:28
Ders saatlerinin artırılacağı koca bir yalan,okullara norm güncellemesi yapmaları için talimat verildi ve eski ders saatlerine göre yapıyorlar.
Ders saatlerini arttırsınlar sonra norm güncellemesini yapsınlar bakalım.hepimizi oyalıyolar.

adem_61
21-06-2010, 16:49
Temmuzdaki il içi tayine yerleştirsinler ellerini öpelim.Tayinler belli olacak doğudan kurtulmak için istemediği halde batıda bir köy okuluna tayin istiycek öğretmen ve 3 yıl tayin istiyemeyecek.sen ondan sonra ders saaini artır.
Hem şu seçmeli saçmalığı nerden çıktı.Paşa paşa zorunlu olacak beden eğitimi dersi.bazı sınıflarda zorunlu bazılarında seçmeli ne bu ya kafamı yapıyolar.adam gibi yapacaksalar yapsınlar umutlandırmasınlar milleti.ingilizcenin 3 saat olduğu yerde beden eğitimininde 3 saat olması çok doğaldır.hangi çocuk ilköğretimi yada liseyi bitirdiğinde patır patır ingilizce konuşuoki.ama bizlerin yetiştirdiği çocuklar aslanlar gibi voleybol-masa tenisi,hentbol,..... oynayabiliyor.seçmeli bizi aldatmaktan başka bişey değildir.

Akhisarlı
06-07-2010, 02:21
4 saat fazla. Çünkü tesis problemimiz var. 2 saat yeterli.

webceren
15-07-2010, 19:11
2 saat ders yeterli fazlada abartıya gerek yok diye düşünüyorum.

hulyayasar
19-07-2010, 21:13
lisein iki saat yeterli ama daha azı olmuyorler iç

sgyattara
22-07-2010, 19:26
arkadaşlar 4-5 .sınıflarda 2 saat zorunlu beden eğitimi dersi var. 2 saatte seçmeli var mı? 4 saat serbest zaman dersinde beden eğitimi seçilebilir mi?

webceren
23-07-2010, 22:52
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?ID=7966

liselerde beden eğitimi dersi 2 saate çıkartıldı.hepimizin gözü aydın.

ali bayraktar
23-07-2011, 13:16
arkadaşlar her şey güzel olacak... sporsuz hayat olmayacaklarını yakında anlayacaklar. ;)

ysfsmsk
13-08-2011, 02:13
ne kadar doğru

aspen
13-08-2011, 17:05
daha bugün 2020 için BAŞBAKAN ve SPOR BAKANI açıklama yaptı. hedef her okula çok amaçlı spor salonu yapılacakmış. eğer 2020 alamazsak 2024 yani 13 yıl sonra...ben 6 yıllık öğretmenim 19. yılımda tesis görecem....saygılar

hockeydark
21-08-2011, 16:38
inşlah bakalım

setra_65
22-08-2011, 08:48
beden eğitimi

millisporcu2
06-09-2011, 20:16
spor hayattır bir yaşam biçimidir .....saygılar

Ahmet Köseoğlu
08-09-2011, 11:10
Umarım doğrudur ama maalesef ki Ders sayısının artabileceğini zannetmiyorum, yine her zamanki gibi bir oyalama taktiğidir bu!!!
Eğer uygulanırsa, ülkemizin geleceği için sportif anlamda müthiş bir hamle olur,,,,,

okany6
13-09-2011, 18:02
LÜTFEN OKUYUN
Geçen yıl kızlar senin odanda soyunup giyinsin beden eğitimi odası değilmi dediler malzeme odası ve soyunma odası arsındaki diyen idareyle çalış.. bu gün odamı elimden aldılar neymiş veli görüşme odası olarak kullanacaklarmış tamam dedim, bodrum katta ampülle aydınlanan soğuk rutubetli odayı gösterdiler, bahçem küçük bi sınıfı sığdırısın ama dril olarak hareket ettiremezsin eskiden büyükmuş otopark olarak kullanılan yıkamaya verilmiş ne gerek var bahçeye neyse, okulun boyanmasına 15 bin ödenmiş, malzemeyi kendim alırım ekstra zaman ayırıp okulun basketbol takımını çalıştır egzersiz harici, potalar iki metre alakasız çizgiler alakasız iki kuruş verin şu emek boşa gitmesin (3. kademe antrenörüm 4 sene önceden bu yıllarım atanma derdiyle geçti) veremezler para yok gereksiz veya müdür ve yardımcıları başarı bekliyorlarmış bide üstüne.. okul civarında kahvehane olmaz ya kanunlar var hemen karşıda ardamızda 4 metre var yanlış okumadınız km değil.. nerdemi: istanbul.. siz olsaydınız ne yapardınız..

aspen
14-09-2011, 09:15
sayın hocam karşılaşılan problemler hemen hemen aynı.senden birde
olimpiyatlar için sporcu beklerler...

geceinmeden
20-04-2012, 12:51
herkes beden eğitimi dersinin 2 ders yapılmasına karşıyken 3 bir tarafa 4 ders nasıl yapacaklar merek ediyorum. önce okulların ve beden eğitimi öğretmenlerinin ihtiyaçlarını ve 2 ders işleyecek yeterli saha ve koşullur sağlayın.....

buzadam026
27-04-2012, 09:45
iyi güzelde arkadaşlar da dün bana tebliğ edilen yazıda gsgm tarafından düzenlenen okullar arası müsabakalar süresince ödenen ek ders ücretlerinin geri ödenmesi isteniyor bu konu hakkında bilginiz vardır sanırım