PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden eğitimi kılavuz kitabı olan var mı?

webmaster
20-07-2007, 10:58
Arkadaşlar Beden eğitimi öğretmen kılavuz kitapları dağıtılmış. Çoğuokulda var ama bizim okula henüz gelmedi. Kılavuz kitabı olanlar yıllık ve günlükplan hazırlamak zorunda değil arkadaşlar. Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

selçuk
20-07-2007, 21:31
evet hocam kdz ereğlide biz aldık yalnız spor etkinlikleri de bazı yerlerde dağıtılmış biz alamadık ben nasıl yardımcı olabilirim

webmaster
20-07-2007, 22:10
Spor etkinliklerini aldıkda beden egitimini alamadık. Klavuz kitabını merak ettimde için de yıllık planlar ve günlük planlar var mı diye soracaktım hani varsa eğer bundan sonra günlük ve yıllıklarla uğraşmayalım diye.

yalnizkalp33
28-07-2007, 17:34
mrb arkadasım kılavuz kıtap dedıklerı mebın sayfasında yayınlanan örnegın ta kendısı hıc bısı yok.yanı planlardan kurtulamadık.plan örneklerı var sadece hazırlanmıs bir plan yok.öğretmen kılavuz kıtabı demıyor zaten öğretim programı kılavuzu diyor.BEn aldım ama cok uzuldum.

damla1212
11-08-2007, 03:45
benim elime ulaşmadı yanlız biz yine yıllık günlük plan hazırlamaya devammı edicez yani :((

burakgoral
22-08-2007, 14:53
kılavuz kitabın asıl yayınlanma amacı türkiye genelinde planlarda birliği sağlamak sayın öğretmenlerim. Sakın aklınıza günlük veya yıllık planların kaldırılacağı gibi bir fikir gelmesin :) Takıldığınız konularda yardım amacını güdüyor. örnek planların ilgili yenlerini değiştirerek aynı şablonları bilgisayarda oluşturacağız yada birilerinin oluşturmasını bekleyip onlara teşekkür edeceğiz bolca :))

EMEL82
01-09-2007, 01:51
arkadaşlar öncelikle merhabalar!! Karabük Yenicedeyim, Beden Eğitimi kılavuz kitabı geçen sene mayıs ayında elime ulaştı. Baştan sona inceledim. Müfettişlerimizle de görüştüm. Kesinlikle bizleri yıllık ve günlük plan yapmaktan kurtarmıyor. Sadece yenilenen müfredata uygun çalışma örnekleri ve yıllık planlarımızı ne şekilde yapacağımız nelere dikkat etmemiz gerektiği hususuna değinilmiş. Çok güzel yönlendiriyor ancak bilgisizliğimden olsa gerek yıllık plana çeviremedim! Spor Etkinlikleri kılavuz kitabı hakkında bilgisi olan var mı? o da bunun gibi mi?

webmaster
01-09-2007, 11:50
Evet hocam aynısı, yine plan yapacağız anlaşılan. 10 eylülde yayınlayacağız Allah kısmet ederse sizlerdende destek bekliyoruz.

damla1212
02-09-2007, 01:44
geçen sen haziran döneminde spor etkinlikleri dersi öğretim programlı isimli kitap geldi yanlız kılavuz kitabı diil..ki sadec örnek yıllık plan ve bir kaç tanede günlük plan örneği var..

kusva
04-09-2007, 12:30
kitap varda işe yaradıgı yok..bı karkadasımızda soledı zaten nette kolaylıkla bulunuyo kıtabın aynısı..hem sosyal etkınlıkler kıtabı hemde ders kıtabı elımizde mevcud...ama yenı sıstem hakkında sunu demeden gecemıcem..ha "AYNI DEĞİRMENIN SUYU" ha " AYNI SUYUN DEĞİRMENİ" değişen ne sizce........elimızdekı ımkanlar aynı..öğrenci aynı,okul aynı,cevre aynı..onemlı olan kalıteyı artırmak için öğretmene tam destek vermenız gerekır durmadan ne dıye proğramı değiştirıp dururlar anlamam..ben yıne bıldıgımı yapmaktan geri durmucam bu sartlarda...siz ne düşünüyosunuz arkadaslar yanlısmıyım??!!planda bahane programda...hepsı oyun gibi geliyooo... doğruya meslegımız OYUN dan ibaret:))

swipp
12-09-2007, 20:48
Arkadaşlar şuan okullada olan program kitapları.Klavuz kitaplarla alakası yok.Sadece program kitabı detaylı hazırlanmış o kadar.Plana devamm...

damla1212
12-09-2007, 22:19
bugün öğretmenler kurulu toplantısı yaptık okulda..ve öğretmen klavuz kitaplarımız gelicekmi gelmicekmi diye sordum.idarecimiz hayır hocam milli eğitim bakanlığında hazırlanmamış hala siz plana devam edin denildi..ve bende milli eğitimden ayrıca koordinatör beden eğitimi öğretmenine sordum hala yapım aşamasında plana devam dedi...ilginize.. :(((((((
spora önem vermeyen bişiler bide bize klavuz kitabımı hazırlıcaklar..hazırlasalardı önemli görselerdi sporu beden eğitimini çoooktan hazırlarlardı...

Ahmet Köseoğlu
13-09-2007, 12:21
arkadaşlar merhaba, spor etk. klavuzu geldi ama sadece bize yol gösterme amaçlıymış... ama beden eğitiminin klavuzu gelmedi...

winner84
13-09-2007, 17:29
benim bulunduğum ilçeye de gelmedi ama ben bir başka şehirdeki beden eğitimi öğretmeni arkadaşımdan alıp inceledim ve planlara devam ediyorum maalesef kılavuz da çok fazla bir işe yaramıyor

lesya
21-09-2007, 17:38
arkadaşlar mrhb ben şırnakta görev yapıyorum geçen yıl formatör beden eğitimi kursunda günlük planların artık simgelerle yapılacağı söylendi
bu konuda bir bilgisi olan varsa aydınlatsın

Ahmet Köseoğlu
21-09-2007, 19:21
lesyahocam siz yine de hem yıllık hem de günlüklerinizi yapın, çünkü bazı müfettişler sorun çıkarabiliyor, hem bu sitedeki yıllık ve günlükler çok ideal...başarılar...

mcivgin
23-09-2007, 01:22
arkadaşlar ben daha geçen hafta elime ulaştı inceledim ve çok beğendim her bizlere kalmış kendi kalıplarınızı felsefenizi ortaya koyun yeter li olur oyun formatları eğitsel oyunlar hep yaratıcılığa bağlı hepinize 2007 2008 in hayırlı olamsını dilerim saygılarımla

sule
23-09-2007, 03:27
bende inceledim hem spor etkinliklerini hem de beden eğitimini ama arkadaşlarında söylediği gibi sadece yenilenen program hakkında bilgi vermek amaçlı hazırlanmış o kadar.yani plan yapmaya devam edeceğiz.sadece takıldığımız noktalarda kılavuz kitaplardan yaralanabiliriz.

Ahmet Köseoğlu
28-09-2007, 01:21
hocam bence klavuz kitabı gelmezse daha iyi olur:) çünkü çok gereksiz buldum... ve yeni sistemi hiç mi hiç sevmedim yaa... çok gıcık... umarım alışırız....

selkad
28-09-2007, 01:30
daha hala ulasmadi

kirazmet
28-09-2007, 03:01
bana gelmedi zaten buyeni proğramdan bişey anlamadım eski program amaçları gerçekleştirme adına daha güzel birde sınıf defterine etkinliğimi yoksa kazanımımı yazacagım anlayamadım

Ahmet Köseoğlu
28-09-2007, 04:37
çok haklısınız hocam, valla ben de ne yazacağımı şaşırdım...:)

OZKANSANTAY
28-09-2007, 13:05
] [:x] ben artık günlük plan yapmıyorum saçmlık sadece kısa notlar tutuyorum 4okul tek ben hadi plan yap

alpagon
28-09-2007, 19:18
Benim okuluma bugün üzerinde Beden Eğitimi öğretim programı ve klavuzu yazan kitap geldi, günlük plan yapmaktankurtulacakmıyız acaba.İçerisinde her sınıf için 5-6 şar tane günlük plan var ama bütün yıl boyunca işlenecek konuların günlükleri yok maalesef böyle oluncada günlük plan yapmaya devam etcez galiba.Ya bütün yıl boyunca günlüklerin olduğu klavuz kitabını niye yapamamışlar anlamadım dört gözle beklediğimiz kitap daha çok öğretim programını anlatmaya yönelik hazırlanmış ama diğer bütün branşların buna müzik de dahil bütün yıl boyunca günlükler yapılarak hazırlanmış sadece bizde böyle hazırlanmış görünce hüsrana uğradım.Arkadaşlar içinizde müfettişlere bu kitabı gösteren ve günlüklerin yapılmayacağını duyan varmı.

winner84
28-09-2007, 19:52
alpagon hocam kitabın üstünde zaten beden eğitimi dersi öğretim programı klavuz kitabı yazıyor yani öğretmen kılavuz kitabı değil öğretim programını tanıtan kılavuz kitap o yüzden plan yapmaya devam edicez maalesef

Ahmet Köseoğlu
28-09-2007, 23:48
hocam kopyala -yapıştır yapın, zaten doğru dürüst baktıkları da yok...2 yıl önce ben günlükleri elimle yazdım bir aferin bile demedi bana,canım sıkıldı ve bundan sonra ben de hazıra konacam dedim kendi kendime.... en güzeli de duymuş..:)

bircan
29-09-2007, 02:29
ya arkadaşlar ben bu siteden hiç plan indiremedim.nasıl indirecem bilmiyorum biri bana yardımcı olabilirmi?halen yıllık planlarım yok...

Ahmet Köseoğlu
29-09-2007, 02:48
hocam hangi planı istiyorsan, o linke tıklıyosun...

mehmet981
29-09-2007, 18:08
slm spor etkinliğini aldım diğer derslerin kılavuz kitaplarıyla alakası yok bakmasanızda olur

30-09-2007, 14:50
hocam bu sene bizim okulada gelmedi bende hiçbir yere gitmedi sanıyordum

sportwear
30-09-2007, 15:01
arkadaşlar istanbulda birçok arkadaşımıza gelmiş kılavuz kitap ama okul idaresi tarafından istettik ama yine sonuç alamadık günlük plan hazırlama gerek kalmıyor bu sayede

mclaren
30-09-2007, 18:39
kılavuz kitap diye dağıttıkları MEB in sayfasında pdf formatında var arkadaşlar...

çiğdem
30-09-2007, 20:34
BANA GEÇEN YIL GELDİ ARKADAŞLAR HEMDE İKİŞER ADET ..BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ETKİNLİKLERİ ..

aseckin
30-09-2007, 23:35
müfettişlerin yeni müfredatı anladığı mı var arkadaşlar derse geldi gelir gideri kontrol etti o kadar göstermelik kalın dosyan varsa tamam yeni müfredatı uygulayıpta memnun olan lütfen bana da anlatsın kılavuz kitap hikaye önemli olan 40 dak bu programı nasıl uygulayacağımız ben hala uygulamaya başlamadım

yalcinkara
02-10-2007, 20:42
Merhaba
Hocam biz bir tanesini bulamıyoruz sizde ikişer tane
valla anlıyamadım
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif

sportwear
04-10-2007, 17:04
arkadaşlar bütün okullara gönderilmiş kılavuz kitap mutlaka okul yönetimi bir yerlere koymuştur siz en iyisi yöneticilerden isteyin kitapları

sportwear
04-10-2007, 17:05
ha bu arada okulda bulunan normkadro sayısınca gönderiliyormuş kitap milli eğitimden şube müdürünün söylediği bu

winner84
04-10-2007, 17:40
kılavuz kitap olsada günlük plan yapmaya devam edicez arkadaşlar çünkü gelen kitap öğretmen kılavuz kitabı değil program kılavuz kitabı yani yeni öğretim programını tanıtan kitap...

osii
11-10-2007, 12:28
benimde okulda öğretim kılavuzu vardı ama hiç bir şey açık değil. daha yeni müfettişler geldi ve plan yapacağımı söylediler hadi hayırlısı

selçuk
11-10-2007, 14:30
plan yapılacak arkadaşlar yıllık olsun sportif etkinliklerin yıllıkları olsun günlük planlar olsun hepsi yapılacak zaten birde sınıfınız varsa rehberlik günlük planı bile yapacaksınız kolay gelsin arkadaşlar :)

enjoyment333
13-10-2007, 18:01
Arkadaşlar benim elimdede beden eğitimi kalavuz kitabı var spor etkinliği gelmedi ama şunu untmamak gerek kılavuz kitapları bakanlığın sayfasından indirebilrisiniz ama elinizde olması size paln yapmama hazırlamama şansı varmiyor olsada günlük ve yıllıklar yapılacak yine ve kılavuz kitap taslak kabul edilerek..

saygılarımla

karakaya07
21-11-2007, 17:16
arkadaşlar haklısınız yaa.derdimiz gerçekten büyük.beden eğitimine bizden başka önem veren yok.hatta bizim içimizde bile önem vermeyen çok

stilparadoks
30-11-2007, 23:25
bu işi tam bir rezaletikomediye çevirdiler. dönem biter seminer verirler, bazı okullara klavuz kitaplar gider bazılarına gitmez. onlarca plan inceledim hiç biri öbürünü tutmuyor.artık dayanamayıp internetten birini indirdim ama ne yazıkki gördümki uygulama olanağı nerdeyse yok.
3-4 yıl da böyle geçer gibi. yine bizim yaratıcılığımıza iş düşüyor. yıllarca planlarımı çevre şartlarına göre kendim yaptım. trafik derslerine girdiğim için klavuz kitaplarına göre dersi işliyorum ve çok beğendim açıkçası.neden bizler içinde benzer iş yükünü (stres yükünü) azaltacak klavuz kitap hazırlamıyorlar. anakarada bunca uzman var bunca özel oda bölüm var. ve beden eğitimi öğretmenlerinin sıkıntılarıda ortada. halende bakan körlerrr. tüm arkadaşlara sevgilerr

hat64
30-11-2007, 23:38
bence abartmamak gerek. davranışlar kalkıp kazanım oldu. kazanımlara yine bildiğiniz davranışı koyuyorsunuz. yeterki, kazanımın açılımının ne olduğunu bilmek gerek.

özlem58
28-03-2008, 02:28
kılavuz kitapları inceleyip planlarımıza devam edelim tamam ama müfettişler ne istediğini bilmiyolar ki. önce onların incelemesi gerekiyo sanırım..

Ahmet Köseoğlu
28-03-2008, 11:44
Valla çok haklısınız Özcem hocam, Bu hafta içinde müfettişler geldiler bize, beni teftiş eden müfettiş hiçbir evrak sormadı, 2 büyük evrak dolu dosya hazırlamıştım ama hiçbir şeye bakmadı, sevinsem mi üzülsem mi anlayamadım....:))