PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden Eğitimi Derslerinin ilk 2 saat olamayacağına dair herhangi birşey var mı?

astvet
19-09-2009, 09:15
Ben 100 öğrencilik bir İlköğretim Okulundayım . Öğretmen arkadaşlar ve gelen müfettişler Beden Eğitimi dersinin sabah ilk saatlerde olmasına karşılar. çocukların yorulduğunu ve dersi anlayamadıklarını düşünüyorlar. İlk saatlere Türkçe Matematik, Fen vb. derslerin koyulmasını istiyorlar.Bu konuda sizlerde sorun yaşıyormusunuz. Beden Eğitimi Derslerinin ilk saatlerde olamayacağına dair veya ilk saatlerde olmasına dair bir literatür var mı? bana yardımcı olursanız sevinirim.

yusuf45
19-09-2009, 14:06
hayır istenirse konabilir arkadaşım.böyle bir yönetmelik yok.ama ben şahsen ilk saat olan beden eğitimi derslerinden öğrencilerimden verim alamıyorum. terli terli diğer derslere giriyorlar sağlıksız ayrıca.. son saatler daha uygun hele taşımalı eğitim varsa.

maydemir
10-10-2009, 17:12
öyle birşey yok sayın arkadaşım.ama müfettişlerin söyledikleri bilimsel veri.ilk saaatlerde zihin daha açık olduğundan mat,fen gibi dersler tercih edilir.idare karar verir hangi ders ne zaman diye..

Gurki55
14-10-2009, 14:06
Öyle bir şey var arkadaşım nasıl yok. İlk saatlerde Fen matematik bunun gibi dersler konmak zorunda. Yönetmelik yeni çıktı. Bizim okul uyguluyor.

sahip
05-12-2009, 02:35
şu yönetmeliği öğreninde bakalım arkadaşım ben öyle bi şey duymadım Gurki55 kandırmışlar seni inanma her söylenene kanıtını iste dostum.

gustavyo
05-12-2009, 20:49
Ya ne farkeder ki derslerin ilk saat olması veya olmaması aslında sabah sporu iyidir güne daha zinde başlanır. ktü'de bir öğretim üyesinin yazısını okumuştum spor yapan insanlarında kan daha fazla pompaladığı için beyin daha iyi çalışıyormuş bilmem ne kadar doğru ama araştırıp bilmek gerekir.

hllhoca
06-12-2009, 01:23
bu konunun tartışmaya açılması bana tuhaf geldi. böyle bir şey olabilir mi yaaa. varsa böyle bir iddiası olan o yöndeki yönetmeliği burada yayınlasın da görelim :))

sncb
28-06-2010, 12:36
Matematik öğretmeni arkadaş diretmişti dersinin sabah çok faydalı olduğu konusunda,diğer matematik öğretmeni arkadaşımda şöyle demişti;Buna katılmıyorum bu çocuklar 8 saat dersten sonra dershaneye gidip matematik, fizik dersi görüyorlar.nasıl orada dersi anlıyorlarsa burada da anlayabilirler öğrenciyi düşündükleri bahane böyle bir yönetmelik yok

besyo gaziantep
04-07-2010, 08:48
dersleri son saatlere koyarsanız daha iyi olur ben öyle yapıyorum

besyo gaziantep
04-07-2010, 08:51
derslerin son saatlerde olmasıyla öğrenciler rahatlıkla stres atabilir, bir sonraki derse yetişme kaygısı yaşamazlar ve en önemlisi enerjilerini rahatlıkla harcarlar

besyo gaziantep
04-07-2010, 08:53
bu durum hem müfettişlere hemde diğer öğretmenlere uyar ve uyuyorda

abdullah çakırer
07-07-2010, 03:50
beni derslerim hep 2. saat başlıyor böylesi benim içinde daha iyi oluyor en azından kahvemi içip kendime geliyorum

bedenci-23
23-08-2010, 15:13
Öyle bir şey var arkadaşım nasıl yok. İlk saatlerde Fen matematik bunun gibi dersler konmak zorunda. Yönetmelik yeni çıktı. Bizim okul uyguluyor.

:)))))))))))))))))))))

millisporcu2
26-08-2010, 23:12
sncb arkadaşıma tamamen katılıyorum

ayhan 61
27-08-2010, 00:31
arkadaşlar aslında sabah ilk saat yapılan dersler daha güzel olabilir.ama bunu sağlayacak materyallerin veya imkanların olması şartıyla uygun olacağını düşünüyorum.çünkü beden eğitimi bir zevk işidir.

webceren
12-09-2010, 01:28
sabah ilk 2 saate beden eğitimi dersi konulmaması ile ilgili sadece bir yorum yapıldı .Araştırdım yönetmelik yönrge ve genelge mevcut değil

yılmazdumral
16-04-2011, 07:58
Arkadaşlar 30 saat derse giren bir öğretmenin elbette ilk saatlerde dersi olacaktır zaten neyi tartışıyorsunuz anlamadım.Ayrıca japonlar günün ilk saatlerine spor yaptırıyorlar diye bizim bakanlığımız da bir ara sabah sporu yaptırıyordu amaç verimliliği arttırmaktı.
kesinlikle le öyle bir yönetmelik dayanağı yoktur.

goksoydogan
09-10-2011, 12:56
Öyle bir karar yok, fakat müfettişin ve öğretmen arkadaşların söylediği doğru ve birçok beden eğitimi öğretmeninin de isteği bu yöndedir bence. Kışıns sabah ilk saat ve ikili öğretimlerde öğleden sonra son saatler hem soğuk hem de akşam karanlık olur.