PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden Eğitimi dersinin Spor, Kültür ve Sanat dersi olarak değiştirilmesi doğru mu?

webkerem
11-11-2010, 21:57
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak beden eğitimi derslerinin kaldırılacağını ve yerine getirilecek derslere ilişkin bilgi verdi. Sahalardaki şiddeti olaylarını önleyecek düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak açıkladı: "Beden dersi yerine haftada 5 saat ve bir günün yarısını kapsıyacak şekilde ayarlanan spor, kültür ve sanat dersi konulacak.

Faruk Nafiz Özak Plan bütçe komisyonu çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özak haftada 45 dakika beden eğitiminin çocuklar için yeterli olmadığını söyledi. Özak, “Sınavlar, SBS, dersler nedeniyle çocuklar mutsuz. Haftada 45 dakikalık spor onlara yetmiyor. Bunu yerine beden eğitimi dersinin kaldırılarak haftada yarım gün kültür sanat ve beden eğitimi dersi yapılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık” dedi.

Ancak Özak bunun uygulanması konusunun Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yetkisinde olduğunu belirtti. Özak yarım günlük uygulamayla ilgili Başbakan’ın da yer alacağı bir toplantıda konunu kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

NTV

suecesi
12-11-2010, 14:10
bu durumda beden eğitimi öğretmenleri ne yapacak?

ufukkocoglu78
12-11-2010, 17:16
beden eğitimi dersleri lafta kalkar. anlık akıllarla, plansız bir şekilde bizim ülkemizde her şey. umarım buda onlardan biri olmaz. elin adamı her hangi bir banştan bir dal seçiyor ve o dersi veremeyen okulu bitiremiyor. ne kaynak var ne adam akıllı ortam ne de zihniyet. Allah sonumuzu hayır ede.

ege0307
13-11-2010, 14:21
Okullara güvenlik görevlisi lazımmış sayın öğretmen arkadaşlarım beden eğitimi dersini kaldırıp bizlere bekçi olmamız için teklif sunacaklar hadi bakalım kolay gelsin....

serka
13-11-2010, 15:25
bu konunun içeriği ile ilgili şu an bilgimiz yok

erdogan
14-11-2010, 23:02
Beden eğitimi dersi ile ilgili herkez bilip bilmeden neden uğraşıyor anlamış değilim.

M.BİLAL
15-11-2010, 01:24
Egzersİz ÖzgÜrlÜk gİbİ Şeyler haaaaaa bİr de derece alinca da Çekemeyen guruplar olunca beden eĞİtİmcİler fazla oluyor .......Çekemİyorlar İŞte....................... Alah hayreyleye

n.sarper
15-11-2010, 23:43
Alt yapının yetersiz olduğu okullarda nasıl olacak bu avrupada bildiğimiz kadarıyla her branşın öğretmeni var çocuklar değişimli olarak voleybol bir grup futbola bir grup basketbola bir grup vs. olarak dönusumlu giriyorlar hepsinin öğretmeni ayrı ama bizde uygulanmaya çalısılan bence beden egitimi öğretmenlerini etkinsizleştirmek dışarıdan 15 gunluk kursla antrenör olanları derslere sokmak .

runaway
17-11-2010, 14:46
Bizim ülke de hiçbir alt yapı imkanları düzenlenmeden tepeden inme başka ülkelerin eğitim politiklarını basma kalıp uygulamak adet haline geldi artık; bizim eğitimimiz deneme yanılmalarla harcanıyor; o döneme denk gelen öğrenciler de hep sıkıntısını ilerde çekiyor. Birde dersin adı spor kültür ve sanat dersi adı olarak değiştirilince sadece bu derse beden eğtm öğrt.mi girebilecek yoksa diğer öğrtmlere de bu dersi verebilicekler mi? Öyle bir durumda okul idarelerine ve diğer öğrtm gün doğar; zaten beden eğtm dersinde herkesin gözü neyse anlamadım; herkesin derdi bu ders oldu, diğer derslerde öğrenciler filozof oldu ya; bu ders gereksiz görülmeye başlandı. ROBOT GİBİ İNSANLAR YETİŞTİRİLİYOR. öyle öğreciler gördün ki liseye gelmiş daha sağını solunu bilmiyor gösteremiyor. Bilgisayar disketinden farkı yok öğrencilerin çoğunluğunun. Düşünemeyen bir fikir ortaya koyamayan sadece verileni ezberleyen o da sınavlarda çıkacaksa ezberler çıkamayacaksa gereksiz bilgidir...Unutmamak gerekiyor ki o disketi kullanmak için insan beyni gerekli... İlerde tüm insanlar da psikolojik ve bünyesel sağlık problemlerinin önüne geçilemeyecektir. sonrada başlayacaklar önce sağlık gelir laflarına uygulamada ise gereksiz ders derler.Bir insanın sağlığı olmadan hangi işte başarılı olabilir soruyorum sizlere... Velhasıl bir işi tepeden inme getirmeden önce gerekli altyapısını topluma uygunluğunu hazırlayıp sonra uygulanmalıdır. Deneme yanılma yoluyla sağlıklı bir eğitim yapılamaz.... İNSANDA (öğrenciler ve öğretmenler de) BUNDA DENEK OLAMAZ...

maviyeşil
17-11-2010, 22:47
benim anlamadıgım beden egıtıme spora anaokulda baslanması gerekırken zaten 4.sınıfta baslıyor simdide sanatla falan tek catı altında bırlestırerek beden egııtımı bolulmumu yıne dıger bolumlerde bırbırının altında kalıcal amacları ne daha kapsamlı acıklasalar daha ıyı olucak..

detenatör
18-11-2010, 17:11
Ya arkadaŞ bİz ne zaman kurtulacaz yeterlİ altyapi oluŞturmadan onun bunun eĞİtİm sİstemİnİ alip tepeden İnme Şekİlde kendİmİze uygulamaya ÇaliŞmaktan. EĞİtİm sİstemİmİz deneme tahtasindan beter oldu. HergÜn bİrŞey Çikiyor ama hİÇbİrİnİn sonu yok havada asili kaliyor. HerŞeyden Önce bÖlgesel eĞİtİm dİye bİrŞey var bunu uygula. Yanİ ankara'nin İstanbul'un gÖbeĞİnde en Üst dÜzey İmkanlarla okuyan ÖĞrencİyle Şirnak'in daĞ kÖyÜnde okumaya ÇaliŞan ÖĞrencİnİn arasinda kİ uÇurumu yoketmeye yÖnelİk bİrŞeyler dÜŞÜn ve hayata geÇİr. Önce gereklİ fİzİbİlİte ÇaliŞmasini hazirla pİlot bÖlgeler oluŞtur ne yapacaksan Önce buralarda yap bak baŞarili oluyor mu? Oluyorsa kademelİ olarak genele yay. Yok olmuyorsa birak peŞİnİ mİlyonlarca İnsani kepaze etme. Ben beden eĞİtİmİ ÖĞretmenİyİm ve İlk yillarimda Çok İdealİsttİm ama bundan eser birakmadilar. Zaten artik bu adamlarin yenİlİklerİnİ takİp etmİyorum ÇÜnkÜ bİlİyorum kİ sonu yİne fis. Adamin topu yok, bahÇesİ yok, ders İŞleyemİyor. Bunlari dÜŞÜnmÜyor da yok efendİm sanat kÜltÜr bİlmem ne. Ya aha buraya yaziyorum bunlarin yapacaĞi bu sİstemde hİÇbİrİmİze bİrŞey kazandirmayacak. Aslinda yazacak Çok Şeyİm var da neyse

mek
19-11-2010, 19:25
sporu anladımda kültür ve sanat kısmı ne olacak?

n.sarper
19-11-2010, 23:32
alt yapının olmadığı yani kısaca kapalı spor salonunun olmadığı okullarda olmaz işin kolayına kaçıp yangından mal kaçırır gibi kararlar alıyorlar.ilk önce alt yapı sağlam olacak biz kışın bir sınıfa tıkışıyorken yok yağmur yağdı içeri yok çok sıcak içeri yok çok rüzgarlı içeri . Bir içeri bir dışarı kollaştırırken nasıl olacak.Alt yapı tamam olsun sonuna kadar destekleyelim.

wellyy
20-11-2010, 03:31
öncelikle herkeze selamlar şu soruyu sormadan geçemiycem 'beden eğitimi öğretmenlerinin gördüğü muamele nedir????neden yani bize bu gözle bakılıyo bu nasıl değişebilir?? 'beden eğitimi öğretmenlerinin durumu beni oldukça rahatsız etti bende öğretmenlik 2 sınıf öğrencisiyim coğrafya öğretmenliğini kazanmıştım sporun içinde büyüdüğüm, spor yapmaktan ve öğretmekten büyük bi mutluluk duyduğum için beden eğitimini tercih ettim bunun yüzünden ailemle problemler bile yaşadım ee şimdi işin tam anlamıyla içinde olunca içime bi kuşkuda düşmedi değil 3 sene önce hayatımı etkileyecek bir karar aldım bu geçen süre içinde karamsarlığa kapılmadım desm yalan olur bakalım gelecek ne gösterecek inşallah verdiğim karar doğrudur allah hepimizin yardımcısı olsun .....

detenatör
20-11-2010, 10:16
sevgili dostum dilerim doğru bir karar vermişsindir ama şimdilik tartışılır. senin bu sorduğun soruyu soran çok kişi gördüm ama akla mantığa yatar düzgün bir cevaba rastlayamadım. binlerce spor akademisi mezunu var ama çok büyük kısmı da işsiz umarım sende o arkadaşlardan olmazsın. ve son olarak da unutma ki Türkiye'de spordan para kazanmak çok zor iştir. hoçakal

wellyy
21-11-2010, 03:38
vallaha durum ve vaziyet buyuk bi ihtimalle cok yanlış bi karar verdiğimi gösteriyo bu saatten sonra yapacak hiç bişey yok verdiğim kararın getirdiği sorumlulukları sırtlamam lağzım hayır bu durumdan aileminde haberi yok ben yanlış bi seçim yaptım desm kavga kıyamet zten yeni yeni duruldular elimdeen geldiği kadar çabalıyorum havuzda eğitmenlik yapıyorum havuza gelenler bi tafra şartlar kısıtlı bizim üstümüzdeki hocaların durumu ortada 'havuzdaki' aradığımı blamıyorum;( okuldaki diğer öğrencilerin beden eğitimi öğrencilerine bakışları ayrı bi konu , en iyi durumda 'inşallah' bi yere atanırsak ordaki durumları atanan hocalarımızdan ve böyle forumlardan okuyoruz işte cok karamsar bi tablo çıkıyo karşıma yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali durumlar cok sıkıntılı ama gene kendimce bi çıkar yolu olmalı bu durumun diyerek düşünüyoru ve şu kanıya vardım dışardaki insanları düşüncelerine hiç ama hiç kulak asma otuuuurrrrrr adam gibi kpss ne çalış elinde sonunda atamanı yaptır bu aşamada da x bi yerde çalışmayıda düşünmüyorum tamamıyle kpss ye odaklanmayı düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyosunuz yardımcı olursanız sevinirm şimdiden cok teşekkürler bide siz atama yaptınızmı?????

dokuzeylul.92
21-11-2010, 11:55
Buna ne bütçe, ne tesis, nede öğretmen bulunabilir. Düşünün çocuk yüzme, aletli cimnastik, tenis gibi alanı ve uzmanlığı az bir branş tercih etse?... Hepsini bir yere kadar veririz ama istekliler elit sporcu ise ne olacak. İller arası öğrenci veya öğretmen transfer mi edeceğiz. Yine okullarda öğrencinin istediği değil okulun istediği olacak.

kbilay77
21-11-2010, 12:03
Geçmiş olsun Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'de açıklama yaptı.Koçluk sistemi geliyor ve antrenörleride kendileri gönderiyor.
haberin linki aşağıda herşey var birtek Beden Eğitimi Öğretmenlerinin durumu ve konumu belli değil.

http://www.aksam.com.tr/2010/11/21/haber/guncel/17955/_badi_ekrem_den__kocum_benim_e.html

cavdaroglu
21-11-2010, 15:06
Amaç farklı öncelikle ortaöğretim tekrar yapılandırılacak 4+3+3 yapılacak daha sonra spor ve kültür dersi gelecek böylelikle imamhatiplerde beden eğitimine cıkmayan kız öğrencilerin önü açılacak onlara kültür dersi verilecek 45 dk yetmiyor yarım gün olmalı tam bir safsatadan öteye geçmeyecek ders saati artar diye boşuna bekleyin

wellyy
21-11-2010, 19:33
bence bu karar cok saçma zaten bizim işimizde o değilmi yetenekleri bulup gerekli bağlantıları sağlamak ve cocukları oralara ulaştırmak değilmi bu ne şimdi öğretmenler ne yapcak ozaman bu nasıl bi sistem ya kaç bin tane öğretmen var bi o kadarıda atama bekliyo işin çılkı iyicene çıktı yani sonumuz hayrola.....!!!!!!

halocan6161
22-11-2010, 08:28
arkadaşlar kokrkmayın hiç bir halt olmazz. alp yapı kaç tane okulumuzda var. aynen eskisi gibi devam eder. kaç okulumuzda spor salonu ve yeterli alet var.beden eğitimi dersini ve öğretmeni sınıfa sokmamaya çalışıyorlarsa seçim zamanıda arkadaşlar bunu hatırlatır galiba...

dolunay42
22-11-2010, 10:19
yahu aklı olan insana gülerler böyle düşünse,bu söylenenler akıl karı değil,bir sistemden bahsetmek gerekirken kalkıp uygulamanın değiştirilmesi ...gündelik bir iş mi yaptığınızı sanıyorsunuz sayın devlet erkanları...

gokbayrak1903
22-11-2010, 16:07
Valla onu bilmemde bu iş bizim hayrımıza görünmüyor.Ben bir halt edeceklerinide sanmıyorum ama edeceklersede bir dur demek lazım...

fundabesyo
22-11-2010, 20:01
artık bıraksınlar bizlerle uğraşmayı.zorla ders saatlerimizi 2 saate çıkardılar.bir sene olmadan başka bir uygulamadan bahsediyorlar.bu nasıl iş ya...deneme tahtası eğitim...

serdarkiraz
24-11-2010, 14:34
sayın bakanım ''şimdiye kadarki beden eğitimi derslerinden verim alınamamıştır'' dedi, ''özellikle yüzme ye ağırlık verilmesi gerektiğini, Türkiye de bilmem kac ilde havuz olmadıgı nı '' da söyledi, arkadas benım okulumda nerdeyse bahce yok, bırak havuzu spor salonunun yüzünü göremiyor bir beden eğitimci nasıl bir fayda beklıyordu acaba beden eğitimi dersinden. beden eğitimi öğretmeni okulda jandarma, takımların antrenörü, yetmezmiş gibi spor klubü yöneticisi yaptılar, daha ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum ki, bahce kirlenir BEDENCİ bi mıntıka yaptır, törene git, muhasebicilik yap 1 lira eksik sawunma wer, ders işle,maca git, idman yaptır....... takımını götür Türkiye 3. sü yap, okula gel sporcun matematıkden kalsın-okulu bıraksın sonra ''hocam cocuklar spor yapıyor derslerden geri kalıyor ne yapıcaz???'''' offf anlat anlat bitmezzz... türkiyede beden eğitimi öğretmeni yok zaten, kadrolu güvenlikci-antrenör-psikolok-temizlikci-muhasebeci memuru var...

sporcudilek
24-11-2010, 20:01
YUNUS AKGÜL

Gençlik ve Spor Genel Müdürü

(Görev Dönemi: 02.12.2008 - )

08 Ağustos 1965’te Kastamonu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayarak, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünden mezun oldu.

Öğrenim hayatına devam ederken birçok gazete ve haber dergisinde foto muhabiri, muhabir, editör ve bölüm şefi olarak görev yaptı. Gazetecilik yaptığı dönemde bir gazetenin Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

İşte bu şahıs bizim branşımızla ilgili olarak düzenleme yapmak isityor.Amacı başarısız bir şekilde yönettikleri gsm'yi meb alanına sokup fayalanmak.Kendi boşta antrenörlerine iş alanı açmak.Bizler 4 yıllık eğitimini öğretmen formasyonu olarak bitirmiş beden eğitimi öğretmenleriyiz.Biz koçdeğiliz.Öğretmeniz bunu kendime hakaret sayarım.Ben öğretmenim bana koç demeye kimsenin hakkı yok.Bence gençlik spor genel müdürlüğü ilçelerde spor kursları açsın,antrenör arkadaşlar bizim yönlendirdiğimiz yetenekli öğrencileri gsm altyapı organizasyonunda yetiştirsin.Ama işin yüzü başka.Milli marşı,andımızı kaldırmak.Beden eğitimi ile spor arasındaki farkı bilmeyen bir adam tarafından eleştirilmek ağırımıza gidiyor.Biz beden eğitimi öğretmenleri özür bekliyoruz.Biz antrenör değiliz antrenörlerde beden eğitimi öğretmeni değil.Meb Bakanı kendi dışında düzenleme yapıp basına sunan bu şahıslara neden tepki vermiyor şaşkınlıkla izliyoruz.

yralan5
25-11-2010, 20:28
saçmalamasınlar, sporun doğasına aykırı; bir günde akşama kadar spor yapmak nedir hangi çocuk bu enerj yapısına ve dayanıklılığa sahip. ha ,çocuğu spordan bıktırmak istiyorlarsa mantık doğru...

elvanerp
25-11-2010, 22:15
Bizi, Bekçilik olmazsa çöpçülük yaptırarak bahçe temizliğinden sorumlu devlet memurları olarak okullarda çalıştırırlar...

zemnil
26-11-2010, 19:15
Değerli arkadaşlar sistemimizde ne yazık ki herşey göstermelik olmuş. Bakın belki tepki toplayacak birşey söyleyeceğim ama gerçekler bunlar. Okulda her açıdan sorunlu bir öğrenciyi başka bir öğretmen arkdaşımız alıp halı saha maçına götürüyorsa orada samimiyetten bahsedemeyiz öğrenciye devamlı ceza verilsin diyenlerden değilim ama bir standartı yakalamamız için bürokrasiyle uğraşmak yerine daha akılcı ve doğru yöntemleri samimiyetle inanarak uygulamamız lazım. yoksa çok ciddi problemli ve çıkarcı insanlar yetiştireceğiz.

dursun002
26-11-2010, 22:09
Toplam 130 öğrencisi olan bir okuldayım. II.Kademe öğrenci sayısı 45. Öğrenciler branş seçecekler ve 10 kişiyi dolduramazsam bana ihtiyaç kalmayacak yeni sistemde. Tabiki bu 10 kişi toplamda değil sadece bir sınıfta bu da imkansız görünüyor. Gerçekten bizleri bekçi olarak kullanacak olabilirler. Özel güvenlige verilecek paradan bu sayede kurtulmuş olurlar. Merakla gelişmeleri bekliyorum..

ozlicem
27-11-2010, 12:05
öncelikle birilerinin beden eğitimi ile sporun aynı şey olmadığını bakanımıza birisi anlatmalı.nasıl olurda böyle bir sistemi altyapısı olmadan biz yaptık oldu mantığıyla yapacaklar anlamıyorum.
herkes bu konuda aklına geleni söylüyor ama işin emekçisi olan öğretmenleere danışan yok.başarılı olma şansı olmayan kof bir proje..

f3rit35
28-11-2010, 04:50
ben buna evet dedim çünkü okullarda yapmak istemeyen öğrenciler bi şekilde zaten bu dersten kaçıyor yapmak isteyenler ise hiç kaçırmıyor. bu kültür sanat ve beden eğitimi dersinin saat sayısı artması olumlu bir gelişme. beden eğitimi toplumun geleceği için önemli olmasına rağmen isteksiz yapılmasından yana değilim bunun seçmeli ders gibi isteyen kültür ve sanat etkinliği isteyenin de beden eğitimi dersi yapacak şekilde düzenleneceğini düşünüyorum. zaten mevcut olan GSGM nün KANUN olarak görevi toplumdaki herkezi spor yapmaya teşvik etmektir. teşvik işini yapamıyorlar bari bi şekilde spor yapmak isteyenlere daha fazla zaman sağlamış olurlar.

yusufefe
28-11-2010, 20:37
mutlaka gsgm birilerine bu işten çıkar sağlayarak beden eğitimi öğretmenlerini maşa olarak kullanacaklardır. biz bu güne kadar bu işleri layıkıyla gönüllülük esas alarak gayetde güzel yapıyorduk.ne olduda tüm müsabakaları biz yapalım dediler ? senelerdir salonlarda yan gelip yatanlar bu işten kesin nemalanacak!ayrıca kimse fazla sevinip hayal kurmasın beden eğitimi ders saati artacak diye!2 senedir 2000 doğumlu çocuklara emek veriyorum ve netice 1999 doğumlular katılabiliyor sadece küçükler futbola, terfilerin çoğunda hata var.bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete!oyum hayır tabiki de...

bedenci-23
29-11-2010, 00:50
Sonumuz öyle görünüyor:))

nören
29-11-2010, 14:09
keşke hiç okumasaydım bu devlete iyilik yaramaz,zaten kpss'nin de suyu çıktı

parlak_cocuk
29-11-2010, 15:53
niye mi en güzel dersler b ile başlar
Boş ders
Bilgisayar
Beden
:) :bangin::smil42a4db9c0ea7f::rungun::yes::g:

underfreedie
29-11-2010, 22:12
sayın su ecesi: beden eğitimi dersinin isminin değiştirilmesi durumunda ne yapabiliriz yazmışsın . spor sanat değildir. soruyorum kros sanat mıdır? bu durumda bize şarkı söylemek düşüyor :)

prepare
30-11-2010, 18:30
valla çok güzel:)

prepare
30-11-2010, 18:40
Rungun Bangin :) :) Smile

prepare
30-11-2010, 18:42
:Rungun: :bangin: :wallbash: :):):):) :D :D :smile:

prepare
30-11-2010, 18:43
:rungun: hayhnayahyaya

ceysel6161
30-11-2010, 23:20
aslında bu gelecek olan sistem çok doğru bir eğitim yaklaşımı fakat buradaki en önemli sorun gerekli alt yapının ve eğitimin alınmamış olması. yapılmaı gereken en önemli değişim alt yapı olmalı belki bir gün bunu yaparlar.....

hakan1970
01-12-2010, 00:44
salon YOK malzeme YOK öğretmen YOK yok oğlu yok sadece 15 milyon öğrenci var

sevil003
01-12-2010, 12:14
altyapı olmadan olmaz ama ant egtmi için super bi haber:)

ilkertuncay
03-12-2010, 19:56
ders saatlerinin 45 değil 40 dk. olduğundan haberleri var mı acaba her çıkan 45 dk ders saati diyor.:bangin:

aspen
04-12-2010, 19:16
Vallahİ bravo

serhat.urek
06-12-2010, 15:39
Bu durumda Milli Eğitimin eşitlik kuralı çiğnenmiş oluyor. Öğrencilerden okul gibi bir eğitim ortamında performans sarfedeceği etkinlikler beklenemez. Eğitim ortamında ancak hobi için ve sağlıklı yaşam bilinci için etkinlik yapılabilir. Spor liseleri gibi İlköğretim 6-7-8. sınıflarda da Spor Bölümü ve Güzel Sanatlar bölümü açılarak öğrenciler erken yaşta branşlaşıp ülke sporumuzun altyapılarını oluşturabilir. 500 Mevcutlu bir okulun tümünü Milli sporcu yetiştirmek pahasına kumara alet edemeyiz. Yeni sistem kumar bile değil göz göre göre öğrenciler arasında ayırımdır. Yetenekli öğrenciler el üstünde tutulup diğer öğrenciler bir kenara itilmemeli. Mevcut derslerde bir öğrencimiz yapılacak olan çalışmaya yatkın değilse bile ona şans tanıyoruz. Ancak getirilmesi düşünülen sistemde bedensel devinimler konusunda pek etkili olamayan öğrenciler kaderlerine terk edilip arkadaşlarıyla aynı anda oyun oynama zevkini tadamayacak.

sporcu331
07-12-2010, 09:43
bir çok beden eğitimi öğretmeni bekçi gibi davranırsa bu dersi kaldırırlar...
haa kimse aç kalmaktan korkmasın yeni açılacak olan dersede bizler gireceğiz. panik yok yani.

teomanhoca
07-12-2010, 11:37
Kİmse dersİmİzle uĞraŞmasin herkes kendİ İŞİnİ yapsin.

ozkanince
11-12-2010, 13:03
sevgili arkadaşlar . bence tam açıklama yapılmadı içerik açıklansın herşey açıga kavuşur. am bir de şu yönden bakın artık idarenin seçle ders sorunu kalmayacak. her ögrenci bu faaliyetlere katılacak. zaten bizler 45 dk ders de ne yapabiliyoruz. hem bizi ve öğrencileri not yükünden kurtarmış olacaklar. bizler yarım gün olan faaliyetlerde daha fazla öğrencilerle ilgilenmiş olmayacakmıyız. istediklerimizi fazlasıyla yapamayacakmıyız.k ama tabi dersde topu verip oynatan bazı arkadaşlarımız bundan zarar görebilir. ek derse gelince zaten herkes bizim le bunun için ugraşmıyormu. rehberlik öğretmenleri gibi bizlerde full ek ders alacagız. faaaliyet adı altında hem daha fazla zevk alacagız bence. diger branş daki öğretmenlerde bize artık kıl olmayacak.bizlerde artık okullarda eskisi gibi eserler bırabılırız. bence. saygılarımla

gokbayrak1903
11-12-2010, 13:22
Bu işi MEB çatısı altında yapmak isterlerse hiç sorun olmaz ama iş GSGMye devredilerek gercekleştirilecekse ben buna hayır derim.Antrenör arkadaslar kusura bakmasın sizin yeriniz okul değil hem okulda sporcu yetiştirilmez bunu bir anlamak lazım.Çocuğun ilgi alanı yeteneği belirlenir ve ona göre yönlendirme yapılır.Sizde biliyorsunuzki bu koçluk projesini kaldıracak bir altyapı ülkemizde yok.Hakkımızdan hayırlısı ....

buzadam026
15-12-2010, 00:56
adamların niyeti bal gibi açık o kadar öğretmen var hangisi bizim gibi sokaklara döküldü hakkını aramak için bu arada müsabaka günleri ücret ödenmicekmiş bizlere gibi bir şeyler duyuyoz doğrumu...bize baş kaldıranın kellesini alırız mı deniyor nedir....bizi tanımamışlar:))))

megoloman
15-12-2010, 21:58
HAYIR diyoruz çünkü:kültür sanatla anlatılmak istenen aslında resim beden müzik dersleri bir paket yapılarak haftada 5 saate çıkarılacağı söyleniyor zaten şu anda bu derslerin haftalık ders programındaki ders saati sayısı 5 saat bed.eğit.2 müzik 1 resim 2 toplamda 5 eder BU DERSLERİN PAKET EDİLMİŞ HALİ (SPOR KÜLTÜR SANAT OLUYOR) BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE PROFESYÖNELCE BİR ÇALIŞMA YAPILACAKSA İLKÖĞRETİM 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN İTİBAREN BAŞLANMALIDIR. KARAR VERİLDİ: İŞ BU OLAYIN ÖZÜ PROFESYÖNELLEŞMEK DEĞİL ELLERİNDE PATLAYAN ANTRENÖRLERE YER AÇMAKTIR. YANİ KOÇLUK SİSTEMİNE GEÇİYORUZ DENİLMEKLE ELLERİNDEKİ KOÇLARI ORTAYA SALACAKLAR İŞ PROFESYÖNELLİK OLSAYDI ÖNCE FİZİKİ ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİNDEN BAŞLANILABİLİR. ARKADA GELEN ARKADAŞLARIMIZADA YER AÇİLMIŞ OLURDU BARAKALARDAN MEZUN VEREN ANTRENÖRLÜK BÖLÜMLERİYLE NEREYE KADAR GİDEBİLİRİZ PROFESYÖNELLEŞEBİLİRİZ ODA TARTIŞMA KONUSU

isabella
18-12-2010, 16:13
4 sınıfta başlamasıı daha iiiyiidirr .çunkuu 1 sınıflar daha kendii formalarınıı zorr giyerkenn beden eqitimii dersindee nasıll bedenn egitimi esofmanınıı giycekk bundan dolayı 4 sınıff daha iii

Derya arman
22-12-2010, 06:01
Herkese Merhaba,
Öncelikle kendi mesleğimi icra edecek b-fit şubem olduğu için çok şanslı olduğumu belirtmek istiyorum.Bir Besyo mezunu olarak uzun süre eğitim sektöründe çalışmak istedim ama kpss sınavınan dolayı yapamadım.Ensonunda kararımı verip kendi işimi kurdum çok mutluyum.

türkel_musti
22-12-2010, 12:21
böyle saçmalık olmaz ya aklı esen bişiler yapıo bizde sessiz kalıyoruz tabi sesimizi duyuralım arkadaşlar

vrestling
24-12-2010, 09:51
Öğrencilerin antisosyal yetiştiği doğru ancak doğru uygulamalarla bu giderilebilir.SOSYALLEŞMEKTEN KASIT NE ONU DA BİLMEK LAZIM.Haftada yarım gün iyi ancak hangi tesiste?Kültür sanat ile bi arada nasıl olacak? BUNLARI AÇIKLARLARSA BİZLERDE NE YAPACAĞIMIZI BİLELİM.

halocan6161
24-12-2010, 10:26
Arkadaşlar bunların yapmak istedikleri tek şey beden eğitimi öğretmenlerini basifize etmek.. spor kültür sanat dersi diyolar.. kanımca okullarda müzik resim gibi dersleri kaldırıp bu ders adı altında toplayacaklar. müzik,resim öğretmenleride ders verecek gibi geliyor bana. hangi okullarda salon var hala yapılan okullarda bile salon yok. zemin katlara veya çatıya salon yapamıyoruz. avrupada adamlar çatıya stad yapıyor. egzersizlere nasıl herkes sahip çıktığı gibi neredeyse hademeler bile egzersiz alacak hale geldi, hayırlıısı bakalım....

windman34
29-12-2010, 00:15
ya arkadaş herkes bilip bilmeden anlamadan yorum yazmasın daha neyin ne olacağını nasıl olacağını bilmiyoruz ki bazı at gözlüğü takan arkadaşlar saçma sapan yorum yazıp insanların aklını karıştırmasın işin rengi belli olsun ondan sonra yorum yazalım

beden eğitiyorum
31-12-2010, 12:01
neymiş efendim beden eğitimi dersleri askeri eğitim gibi geçiyomuş.hani bi söz vardır bizde bekara karı boşamak kolaydır diye.yahu beden eğitimi dersleri hakkında bu yorumu yapanlar acaba beden eğitiminin aynı zamanda disiplinden yoksun olamayacağını bilmiyomu acaba.zaten çocuklar dısarda olduğu için derste olduklarının farkında olmuyolar bi de disiplin olmazsa düzen tertip olmazsa ne olur bizim ve derslerimizin hali?öğrenci milleti değil mi? acır sak acınacak hale düşeriz.ben kültür sanata değil de daha çok bu lafa takıldım.

aspen
31-12-2010, 14:57
BİZ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN OKULDAKİ GÖREVLERİ

İlgisiz idarecilerle uğraş, antreman yaptırmak için tek tek öğrencileri ara daha sonra antreman yeri için görevlilerlerin kaprisini çek,tabi antreman yapabileceğin bir tesis varsa,çocukları maça götür emniyet kuvvetleri ile sağlık ekiplerinin görevini üstlen bazende hakemliği üstlen,çocuklar başarısız oldu mu birde üstü kapalı fırça ye idarecinden, branşın olan dersten egzersiz adı altında komik bi ücret al ama 10 tane takım çıkar ve hepsinde de şampiyon ol. Sonra yetmezmiş gibi spocuları spora motive etmeye çalış ama klüpler kendi yurttaşı yerini milyon dolarları yabancılara peşkeş çeksin. o paraların sokağa atıldığını gördükçe birde çıldır zira senin bütçen maksimum 3000 öğrenci olsa 3000*3=9000 lira ki bu parada sadece spora harcanmıyor. Dahası bu ortamda gsgm nin işini yap olimpiyatlara sporcu hazırla... çünkü başarısızlığın yegane sorumlusu ol. Okulda ki asli görevi ve RESMİ TÖRENLERİ der unutmayalım tabi. birde kendi özel hayatına vakit ayır çoluğun çocuğun eşin seni arasın dursun akşamları. Fatih TERİM KAÇ MİLYON AVRO alsın sen 1400 tl ye bunları yap. HADİ BEDEN EĞİTİMİ DERSİ BENCE KALDIRILSIN.

halocan6161
02-01-2011, 23:35
arkadaşlar bence spor kültür ve sanat dersi deyip beden eğitimi içine resim müzik gibi dersleride katacaklar. bakın göreceksiniz. dersimiz azalacak. öğrencilere seçme şansı verirlerse serbest bırakırlarsa olur ama hepsini seçtirecekler olan yine bize olacak.

patenci_vedat
06-02-2011, 16:56
ben spor yöneticiliği okuyorum sizce bölümüm önü açıkmıdır nasıl bi meslek size göre

skirisci
09-02-2011, 01:29
bizler bu işi boşa yapıyoruz yada bunlar bu işleri bilmiyorlar

yılmazdumral
20-02-2011, 08:36
Çocuklarımızı her hangi bir alanda iyi yetiştirmek başarılı olmalarını sağlamak için erken yaşta yani altı yedi yaşında başlaması uygundur.Sporda da bu böyledir.Biz zaten branş öğretmenlerine 4.sınıftan sonra ders veriyoruz.Zaten alt yapı tesis yetersizliği varken.. Çocukların başarılı olmalarını sağlayacak erken yaşta eğitimi veremiyoruz.Branşlara ayıramıyoruz,tabi çocukların yaşı geçiyor ve başarı çok kabiliyetleri olanlar hariç ,gelmiyor.
bu yüzden branş öğretmenleri daha küçük sınıflarada girmeli,Branşlaşma sağlanmalı(Basketbol,Voleybol,Yüzme,Cimnastik..vs)

yılmazdumral
20-02-2011, 08:53
oçem Beden Eğitimi

Oçem de görev yapan Beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarım. Sizlerle iletişime geçmek ve özlük haklarımızın durumu hakkında konuşmak istiyorum.
Beden eğitimi dersi 4 saatten 3 saate düşürüldü, bir saatini din dersi yaptılar.
Oçemlerde eğitsel kol/rehberlik dersi yok.birde oçemlerde yaş grupları olması gerekirken 3-6yaş, 7-11 yaş, 12-15 , İlköğretimdeki gibi 1-8 sınıflardan bahsedip 4. sınıf ile 8.sınıflara derslere girmemiz yanlış diye düşünüyorum.Oistik çocuklar için beden eğitimi çok önemli bir ders olduğunu ve 1.sınıflara dahi branş öğretmeninin girmesi gerektiğini düşünüyorum.Bununla ilgili yeni düzenlemeler yapılması için gerekli çalışmalar yapmak üzere iletişime geçelim. Mevcut durumu değerlendirelim. saygılar. yilmazdomain@hotmail.com

besyo6767
25-02-2011, 01:09
spor salonlarının bulunmadığı bunu da gectim spor malzemesinin bulunmadığı okullarda mı yapılacak bu aktiviteler bir beden eğitimi öğretmeni olarak utanç duyuyorum spor parası adı altında toplamak zorunda olduğumuz aidattan...bizden güvenlik görevlisi disiplin elçisi olmamız bekleniyor elimize bir de jop versinler tam olsun ihtiyacımız olan dersin adının değişmesi değil gerekli imkanların sağlanması...

adanalı_001
02-03-2011, 00:03
bence neyin ne olduğu tam belli değil.iyice açıklansaydı herkes de ne olduğunu anlardı.yapılan açıklama çok yetersiz.ama şuan ki sistemde de çok sıkıntılar var.nasıl olacak bilmiyorum ama inş. en iyisi olur.ama dersimizi kimse umursamıyor ve çoğu eğitimci ve yönetici buna dahil.

muhittin321
02-03-2011, 18:41
:nono:bencede arkadaslar bilip bilmeden yorum yazmayalım

36199
07-03-2011, 15:11
saçma bir iş bırkere avrupaya bak beden eğitimi dersi kaç saat

suleli
07-03-2011, 19:11
19 mayıs hay hay oyununu izle

fayk
16-03-2011, 17:04
İmam HATİP Liselerinde grv yapan öğretmen arkadaşlar Beden eğitimi dersi ile neden bu kadar uğraşıldığını çok iyi bilirler ....

mehmettbayraklı
18-03-2011, 09:52
DeĞİŞen bİrŞey olmaz. Ha kel hasan ha hasan kel .

h_bora
19-03-2011, 14:11
Müstehaktır BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE MÜSTEHAKTIR...Geçen sene liselerde ders 1 saate düştüğünde kaç kişi eyleme katıldı?Kaç kişi sportif turnuvalara katılmadı...Burda forumda enaz 15bin kşi toplanacağız dedik 2bin kişi bile yokduk Ankarada...Tamam olsun Turnuvalara katılmayalım dedik Namus sözü verdik ama Namussuz çokmuş ki hersene olan katılım gecen seede oldu...1sene Dişimizi sıksaydık şuan 2+2 olacakdık..Neyse arkadaşlar bize müstehaktır SESSİZ kalıp müdürden millieğitimden korktugumuz sürece bize hakdır...

darbesizmatkap
04-04-2011, 01:25
yanlış bir karar olur

ahmet_35
11-04-2011, 14:05
bence beden eğitimi dersi kalkıp yerine spor dersleri gelmesi çok doğru.Çünkü spor dersi gelirse çok daha sevilir spor dersleri.

şiremirçavuş
24-04-2011, 14:25
ilk kısa mesafeli koşu nerede koşulmuştur

beratbaser58
02-05-2011, 18:23
hocam terİmlerİ kirmizi renkte yazabİlİr mİsİnİz ?

menteş
17-05-2011, 17:40
ya arkadaslr busene besyo ya grmekistyorumpuanıne240yetermıbana yardım etcekbi arkads

mycandan
30-03-2016, 21:21
girebileceğin okulun puanlaması ve sporcuşuğun önemli birazda puan :)

ECEMŞEN
30-03-2016, 23:09
BANA beden eğitimi dersi İLE spor dersleri ARASINDAKI FARKI SOYLERMISINIZ...