PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden Eğitimi Dersinde Not Verme Konusun Açıklama!

webmaster
17-01-2008, 16:05
Değerli beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımızdan alınan dönütler sonucunda e-okul ve öğrenci başarısının belirlenmesinde sıkıntılar yaşandığı tespit edilmiştir.

Arkadaşlarımızın öncelikle ek’te bulunan “Mütalaa” yazısını dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Mütalaa uyarınca beden eğitimi derslerinde öğrenci başarısı şöyledir:

Sınav + Sınav + P.B.Y.Ç.’ın Ortalaması : “Öğrencinin Dönem Puanı”

Örneğin : 1. Sınav Puanı (90) + 2. Sınav Puanı (80) + P.B.Y.Ç. Ortalamas ı (70) : 80 puan

Ø Sınav: Beden eğitimi derslerinde kullanılan anlamı uygulama sınavıdır. Öğretmen arkadaşlarımız isterlerse uygulama sınavlarından birini zümre öğretmenler kurulunda karar alarak yazılı sınav olarak gerçekleştirebilirler.

Ø P.B.Y.Ç. : Performans belirlemeye yönelik çalışmaları ifade eder. Bu başlık iki alt başlık içermektedir.
a) Ders ve Etkinliklere Katılım: Öğrencilerin derslere hazırlıklı gelmeleri ile ders ve etkinliklerde sergilemiş oldukları performansları vb. için aldıkları puanı ifade eder.
b) Performans Görevi

Ek:
Mütalaa indirmek için tıklayınız... (http://www.bedenegitimi.gen.tr/upload/w1l3d4/paspas/olcme_ve_degerlendirme_beden_egitimi_webkerem_meb. rar)

Cenk TEMEL
İ.Ö.G.M.

ayben_acar
17-01-2008, 22:09
arkadaşım ben 6 yıllık öğretmenim spor kulübüyle ilgili eğitim fakültesinde hiç bir şey vermediler çok fazla birşey bildiğimi sanmıyorum bura sayesinde oldukça geniş bilgiye sahip oluyorum arkadaşları bu konuda kutluyorum doğru ve yararlı bilgiler sunuyorlar ayrıca beden eğitimi dersi spor etkinliği başlı başına dert olan bizlere yük olan spor kulübü ile ilgi seminerler düzenleseler de bizde böle saçma sapan sorular sormasak ne iyi olur

yusuf45
09-02-2008, 00:25
bir ara 5 senelik öğretmenleri seminere çağırdılar.spor kulübü ile ilgili bilgivermişlerdi.gelir-gider defteri-tahmini bütçe defteri-yoğaltım defteri-maç sonuçları defteri-fatura dosyası-lisanslı sporcuların dosyaları- demirbaş malzeme defterlerini tutman gerekiyor.daha detaylı açıklama istersen bizim zamanımızda sarı ( sonradan beyaz oldu) kitaçık vardı ondan bulabilirsensana faydalı olur arkadaşım.

bedcom
07-04-2008, 17:34
Emeğinize Sağlık, Teşekkürler Hocam...

ayben_acar
07-04-2008, 20:03
arkadaşlar şu 23 nisan ve 19 mayıs için halk eğitimden eğitmenler mili eğitim çalıştırsa da bizde derslerimizden geri kalmasak olmazmı

ege0307
08-04-2008, 18:43
Buradan anladığım kadarı ile tüm notlar toplanıp ortalama alınıyor sorun yalnız ben e okula notları girdiğimde ders içi performans ve performans görevini ayrı toplayıp ikiye bülüyor yani uygulamalardan 90 +90 alan bir öğrenci performans görevini getirmez ise 90 ikiye bölünüyor ve ortalama 45 oluyor sorun varmı acaba....yani ders içi performans 2 not 90+90=90 birde eski anlamda performans ödevi var bu ödevi getirmemiş ise öğrenci 0 alıyor sonuç olarak e okul bu 90/2=45 çıkarıyor ortalamayı bir yanlışlık yoktur umarım bunda....

sevecenmustak
28-04-2008, 23:01
EGE YE CEVAP
HAYIR Bİ YANLIŞLIK YOK

inegol25
27-07-2008, 00:04
arkadaslar yeni sisteme göre öğrenciyi değerlendirmek biraz karısık ama birbirimizle böyle siteler aracılıgıyla yardımlasırsak atlatacagız.
sene basında hazırladıgım ruplikleri hepinizle paylasmaya calısacagım saglıcakla kalın

18-11-2008, 01:09
SelamHAT arkadaşım iyi niyetli fakat senin çok iyi bildiğin ve sence herkesin bu konuyu çok iyi biliyor dediğin konuyu herkes bilmeye bilir.Zaten herkes her konuyu veya herşeyi biliyor olsaydı bu gibi sitelere gerek kalmazdı.Evet bu konu da soru soran kardeşlerime hakaret etme lüksünü kimse kendisinde görmemeli.ve bence düşünceye ve bu sorulara cevap veren kardeşlerime lütfen saygı selam ve muhabbet ile.....

önde®
24-12-2008, 21:21
hesaplamalı exel tablosu vardı.b.e dersi için modifiye edip koydum.
ortalamaları kendi alıyor.laptop ta durur not defteri hesabı.bütün sınıfları alt alta
yazabilirisniz veya her sınıf için yeni bir tane kopyalarsınız.Hani bizim bir lisans doldurma programımız vardı ya.onun gibi.
(per.bel.yön.çlş. ortalama)+1.sınav+2.sınav=toplam/3 =>1.dönem notu
eğer proje varsa proje notu da sınav gibi toplanacak 4'e bölünecek şeklinde hazırladım tabloyu.yanlışlık varsa düzeltiriz de :) görünümü şöyle
benim logo hariç tabi.
http://img118.imageshack.us/img118/8207/notva8.th.jpg (http://img118.imageshack.us/my.php?image=notva8.jpg)

buradan indirebilirisniz.Ha bir de ortalama alan exel hücrelerine ve alt sütunlarına birşey yazmayın çünkü fonksiyonu bozuluyor.O hücreleri kırmızı ile doldurdum.yine de acemiyseniz indirdiğinizin kopyası üzerinden çalışmanızı tavsiye ederim.
http://www.dosya.tc/b.e._not_cizelgesi_hesaplama_1.xls.html

webmaster
27-12-2008, 15:03
teşekkürler hocam

baksen61
27-12-2008, 22:17
sayın hocam ....
ben büyük demirbaşları (masa tenisi,minder v.b ) şeyleri okul demirbaşına kaydettirdim.gerisi umrumda değil valla ne yaparlarsa yapsınlar.

handecik
27-12-2008, 22:24
2tane ders içi katılım ile 1tane performans görevi versek yazılı bölümüne bir not yazmasak olurmu acaba???cevap yazarsanız sevinirim.

webmaster
27-12-2008, 22:38
Hocam öncelikle yazılı bölümü yok, sadece sınav bölümü var (Bu bölüm hem yazılı, hemde uygulama sınavı yerine geçmektedir). Bunu da vermek zorundasınız. Vermek zorunda olduğunuz notlar şu şekildedir.

1- En az 2 sınav notu
2- en az 1 performans görevi
3- En az 1 Ders ve etkinliklere katılım notu

Bu durumda en az vereceğimiz not sayısı 4 tür.

bedcom
17-01-2009, 01:27
Program için ayrıca teşekkürler...

ZIRDELİ
18-01-2009, 00:41
i.k.y.nin 35. maddesinde ders saati sayısı 3 ve 3 ten az olan derler için iki 4 ve daha fazla olan derler için en az üç sınav yapılacağı belirtilmiştir.Yine iky nin aynı maddesinde öğrencilere en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verileceği belirtiliyor.Buna en az 1 performans görevi notu daha eklemek gerekiyor.Bir de proje notu verildiyse 4-5-6-7-8. sınıflarda ders saati sayısı 3 ve daha az olan dersler için 2 yazılı,en za 1 derse katılım puanı,en az 1 performans görevi notu ve eğer teslim alındıysa 1 proje notu verilmesi gerekir.ders saati sayısı 4 ve daha fazla olan dersler için se 3 yazılı en za 1 derse katılım puanı,en az 1 performans görevi notu ve eğer teslim alındıysa 1 proje notu verilmesi gerekir.

Dilis
20-01-2011, 23:55
Meraba arkadaşlar beden eğitimi notlarını eokulda nasıl veriyosunuz.ben 2 tane derse katılım ve birde performans notu olarak verdim ama okul idaresi bana yazılı sınav notu vermemide istedi ve tarih girerek 2 tanede yazılı sınav notu girdim. sizinler nasıl giriyosunuz beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

webkerem
21-01-2011, 14:28
Meraba arkadaşlar beden eğitimi notlarını eokulda nasıl veriyosunuz.ben 2 tane derse katılım ve birde performans notu olarak verdim ama okul idaresi bana yazılı sınav notu vermemide istedi ve tarih girerek 2 tanede yazılı sınav notu girdim. sizinler nasıl giriyosunuz beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayın hocam beden eğitimi dersinde yukarıda da belirttiğimn gibi 2 adet sınav notu, 1 adet ders içi etkinlik katılım notu, 1 adet performans görevi notu verebilirsiniz.

millisporcu2
24-01-2011, 23:13
teşekkür ederim arkadaşım ama dosyayı bulamadım bir bakarmısınız

webkerem
25-01-2011, 21:20
teşekkür ederim arkadaşım ama dosyayı bulamadım bir bakarmısınız

Tekrar deneyiniz. dosyada bir sıkıntı göremiyorum

millisporcu2
29-01-2011, 01:45
hesaplamalı exel tablosu vardı.b.e dersi için modifiye edip koydum.
ortalamaları kendi alıyor.laptop ta durur not defteri hesabı.bütün sınıfları alt alta
yazabilirisniz veya her sınıf için yeni bir tane kopyalarsınız.Hani bizim bir lisans doldurma programımız vardı ya.onun gibi.
(per.bel.yön.çlş. ortalama)+1.sınav+2.sınav=toplam/3 =>1.dönem notu
eğer proje varsa proje notu da sınav gibi toplanacak 4'e bölünecek şeklinde hazırladım tabloyu.yanlışlık varsa düzeltiriz de :) görünümü şöyle
benim logo hariç tabi.
http://img118.imageshack.us/img118/8207/notva8.th.jpg (http://img118.imageshack.us/my.php?image=notva8.jpg)

buradan indirebilirisniz.Ha bir de ortalama alan exel hücrelerine ve alt sütunlarına birşey yazmayın çünkü fonksiyonu bozuluyor.O hücreleri kırmızı ile doldurdum.yine de acemiyseniz indirdiğinizin kopyası üzerinden çalışmanızı tavsiye ederim.
http://www.dosya.tc/b.e._not_cizelge...ama_1.xls.html (http://www.dosya.tc/b.e._not_cizelgesi_hesaplama_1.xls.html) dosyayı bulamıyorum

millisporcu2
08-05-2011, 18:52
dosyayı bulamadık sayın hocam teşekkürler