PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beden Eğitimi dersi neden 1 saate düştü?

dark_leobar
12-02-2008, 01:44
arkadaşlar beden eğitimi gelecek seneden itibaren 8. sınıflarda eklenerek 1 saate düşüyor, peki neden? benim aklıma bazı şeyler geliyor sizlerle paylaşmak ve sizlerinde düşüncesini öğrenmek istedim.

BM' in beden eğitimi yılı ilan ettiğin yıldan beri kademeli olarak beden eğitimi dersleri 1 saate düşürülmeye başladı.

çok ilginç ki müfradatta değişti. farkettiyseniz düzün alıştırması işleyemiyoruz. hazır oyunları oynatıyoruz ki bazı formlar falan bana çok saçma geliyor.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK yeni Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra beden eğitimin ne kadar önemli olduğunu sürekli dile getirmiş ve okullarda beden eğitimi dersini 3 saat olarak işlenmesini sağlamıştır.

1- beden eğitimiyle kazanılan disiplin yok ediliyo.

2- sporcu toplumdan git gide uzaklaştırılıyoruz.

3- okul ve dershanede enerji ve stresle dolan öğrenci nasıl rahatlayacak ve enerjisini boşaltacak.

4- diğer bazı derslerin sayısı arterken neden beden eğitimi???

5- teknoloji ve tasarım dersi neden 2 saat.

6 - bu benim tahminim; bulunduğum yerde ilköğretimde tek beden eğitimi öğretmeni benim, 1 tanede lisede öğretmen var.ilçede 5 ilköğretim 3 lise var. ders saati 1' e indiği için ben 3 okula gitmeye başladım. amaç az öğretmenle çok okulu doldurmak ve açık yok demek mi?

ayrıca beni burda 23 nisan tören komutanı ve 19 mayısta teknik komitede görevli ve çalışma gurubuna aldılar doğal olarak.şimdi hem 3 okulun 23 nisanı ve 19 mayıs, bu bayramlarda hakemlik de cabası. biaz amele olduk gibime geliyor.

sizlerinde yorumlarını bekliyorum.

enjoyment333
14-02-2008, 16:00
biraz değil fazlabıyla ameleyiz hocam yüreğine sağlık

serkandemir
14-02-2008, 18:02
hocam çok doğru söylüyorsunuz,size sonuna kadar katılıyorum,öğrencilerin bütün disiplinleri bizden soruluyor,bütün sosyal etkinlikler bizden soruluyor,neredeyse bütün bayramlar bizden soruluyor,birde ben sözleşmeli öğretmenim geleceğimde belirsiz,bu durumdan çok rahatsızım,konuları ise deftere yeni plana göre yazıyorum,dersi daha çok eski sisteme göre işlemeye devam,yani düzen alıştırmalarına devam ediyorum.

webmaster
14-02-2008, 19:08
Bir de beden eğitimi dersi önemsiz ders diyerek adam yerine koymazlar. bizden fazlası istenir, sürekli dışarıda bizlere nöbet verirler, takım çıkarmamızı isterler, dışarıdan gelen serserileri okula sokmamamızı isterler, sürekli sosyal etkinlik isterler...

Ahmet Köseoğlu
14-02-2008, 21:04
Sevgili Barış Hocam,,, çok güzel yazmışsın.... Aslında yazacak o kadar çok şey var ki daha...............
Ben sadece iki kelime söylemek istiyorum; bunu bu hele getirenlere LANET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!

bartuby
14-02-2008, 22:46
evet hocam çok haklısınız.beden eğitimi dersinin önemini kavrayabilen kaç kişi var ki

hat64
14-02-2008, 23:54
Spor yapmayanlar idareci olursa olacağı bu tabiiki! İdarecisi spordan gelenlerde hiç sorun varmı? spor adamın içine işleyen bir hastalık. Hayatında sporu sevmeyen yada uzak tutulmuş insanların önünde takla atsak gene de sporun yararını anlatamayız. Gene de bizlere iş düşüyor arkadaşlar, bu kişileri de katacağız yanımıza götüreceğiz maçlarımıza. Ufak ufak da olsa sahaların tozunu üstlerine tozutmak zorundayız..
Yoksa uzaktan davulun sesi tabi ki hoş ve kolay gelir, ver topu oynasın çocuklar. Ne acı ki, idareci beden eğt. öğretmenleri de aynı şeyi yapmıyormu? 6 saat için eşofmanını giyip dersine çıkan idareci bed.eğt. öğrt. meni varsa helal olsun. ellerinden öperim. Öncelikle biz derslerimize ciddi bir şekilde sahip çıkmalıyız. Yoksa ..Kırklareli'den Barış ...arkadaşımızdan aldığım sorular sonsuza dek uzayacak.

1- beden eğitimiyle kazanılan disiplin yok ediliyor,

2- sporcu toplumdan git gide uzaklaştırılıyoruz.

3- okul ve dershanede enerji ve stresle dolan öğrenci nasıl rahatlayacak ve enerjisini boşaltacak.

hard steel
15-02-2008, 00:54
eminim ki çok yakın bir zamanda yine 2 saate çıkacak arkadaşalr..hiç kuşkunuz olmasın...http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif

hat64
15-02-2008, 01:38
haaa, bu arada buradan bir uyarım olacak bazı arkadaşlarıma yada kardeşlerime. Sınıf öğretmenleri beden eğitimi derslerine girerken bayanlar el çantalarını mühim ziynet eşyaları içindeymiş gibi omuzlarına asıp bahçede çocukların arasında dolanırlardı yaa.! kendilerini eleştirir ve çok kızardım. İnanın geçenlerde kadrolu bir kardeşimi de aynı şekilde ders alanında gördüm ve utandım inanın.Bel veya, çapraz asılançanta da değil , resmen uzun saplı bayan çantası!!!!!
lütfen arkadaşlar, kendimize çeki düzen verelim ve sonrada ders saatlerimiz bitti diye haklı yeremücadele edenmeslektaşlarımızın arkasına sığınıp timsah gözyaşları dökmeyinnnnnnn.!!!!!!

yiğit efe
15-02-2008, 01:54
Hatice hocam en son yazdığınıza katılıyorum sonuna kadar.İlk önce biz kendimizi düzeltmeliyiz daha sonra eleştirmeye hakkımız olsun.Bu mesleği vede branşımızı yüceltecek olanda aşağılatacak olanda bizleriz.Saygılar.

dark_leobar
15-02-2008, 02:01
tabiki bu konularda çok haklısınız ama ya kendini bilen insanın zaten bunları yapması beklenemez. o arkadaşın yaptığı kendi mesleğine hakarettir zaten. bu işi severek yapan insanlar zaten kendilerine arkadan laf söyletmez ki ben orada ıkul müdürüne de kızarım uyarmadığı için.

dark_leobar
15-02-2008, 02:04
ya ben belki övünmüş gibi olcak ama cep telefonunu bile öğretmenler odasına bırakıyorum derste çalarda öğrencilere mahçup olurum diye. insanlar neden bunu düşünmüyo çok garip.

hat64
15-02-2008, 02:45
Bravo Barış öğretmenim, en doğrusunu yapıyorsunuz, sağlık açısından da üzerimizde telefonu taşımamamız gerek . Siz de duyarlı ve mesleğiyle, kendisine saygılı bir arkadaşsınız demekki. sağolun.

m.taşpınar
15-02-2008, 11:24
o zaman lütfen arkadaşlar bizlerden idareci olalım.....
yönetici olduktan sonra kadedme kademe yükselip biryerlere gelelim
ne dersiniz

webmaster
15-02-2008, 14:11
Hocam en doğrusu oda idareci olmakta büyük bir sıkıntı yaa http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley9.gif

berkbatum
16-02-2008, 16:35

berkbatum
16-02-2008, 16:41
Yazdıklarınıza ben de diğer arkadaşlar gibi katılıyorum hocam. Beden eğitimi dersindeki yara sanki gitigide büyüyor gibi geliyor bana. Günlük ders planlarımın hazırlanmasında bu siteden yeni tanışmama rağmen çok faydalandım. Emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Beden eğitimi ders saatleri 2 saatken iyiydi. Göreve başladığım yıldan bu yana çok değil ama 5-6 farklı okulda görev yaptım.Yine oradaki okullarda birçok öğretmen ve idareci arkadaşla tanıştım. Çevremdeki insanları da katarsak genellikle "Bizim bedenci derste bizle çay içer, Bizim bedencide ben hiç görmedim, bizim bedenci hiç yapmaz, bizim bedenci şöyle, bizim bedenci böyle" v.b. daha nice sözler işittim, hala da işitiyorum, hatta bildiklerim var. "Görünen köy kılavuz istemez. Anası iştir kişinin lafa bakılmaz" demiş atalarımız. 2 ders saatinin 1 saati bile öğretmenle aktif geçirilmediği görülüyorsa,sınıf defterine yazdığımız ile yaptıklarımız tutmuyorsa 2 ders bize çok görülmeye başlarya da bu düşünce yaygınlaşırdüşüncesindeyim. Sizler gibi bende bu olanlara çok üzülüyorum ama,yanılıyor da olabirim beden eğitiminin 1 saate düşmesine birazda kendisine bedenci dedirtenler neden oldu kanaatindeyim.

akrep35
16-02-2008, 17:31
arkadaşlar ben beden eğitimi öğretmeni olupda zamanını dersle değilde oturarak geçirecek öğretmen olmıyacağını düşünüyorum. Bunun yanında ders saatlerini 1 saate düşürenlerinde eğitimci olduğuna inanmıyorum.yıllarca fakültelerimizde eğitimin 3 amacı olduğu anlatılır BİLİŞSEL, DUYUŞSAL,PSİKOMOTOR diye.İşte bu proğramları hazırlayanların ya bundan haberi yok yada bunlar yıllarca fakültelerde ve kpsss kurslarındaboş yere anlatılıyor.Yani lafın kısası öğretmenle dersle onla bunla alakalı birşey değil bu uygulanan politikalarla ilgili.

sonsamuray
16-02-2008, 22:13
çocukların kendilerini ifade edebilecekleri,yeteneklerini ve eğilimlerini göstereceği,sosyal birey sınıfına girmelerini sağlayan onları dürüst,fiziki yeterliliğe sahip,çevik ve başarılı bireyler olmaları için gerekli olan beden eğitimi dersi maalesef gereksiz ve angarya birçok ders yüzünden yok olup gitmekte veanlamını yitirmektedir.ne yazık ki birçok ülke meselesindeki sorunlar gibibeden eğitimi dersini düzenleyenlerde azınlıkta olan düşüncelerin büyük kitlelere hakimiyetinin getirdiği sıkıntılardır.
sadece şu dönemde okuyan öğrencilerei inceleyelim.kendine güveni eksik,bencil,ve takım ruhu gelişmemiş,sağlıklı ve orantılı bedeni gelişmemiş asabi ve yeteneklerini aksettiremeyen birer toplu elemanları olmaktadır.

KİNDİNAR-61
17-02-2008, 00:12
SAYIN HOCAM,BEN TRABZONLUYUM.ADIM DA HARUN.MSJINIZI OKUDUM VE ÇOK BEĞENDİM,HENÜZ 2 YILLIK ÖĞRETMENİM,BU İKİ YILDA BENİ, ÇOK SEVDİĞİM BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDEN SOĞUTMAYI BAŞARANLARI TEBRİK EDİYORUM.BENİM GİBİ NİCELERİ VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÜST KADEMELERDE İŞİ BİLMEYEN YA DA BU İŞİN ÖNEMİNİ GÖSTERMELİK OLARAK VURGULAYAN KİŞİLER OLDUĞU SÜRECE BİZ SIKINTI ÇEKMEYE DEVAM EDERİZ.BENİM ASIL ÜZÜLDÜĞÜM ATANMAYI BEKLEYEN ARKADAŞLARIMIZA YAZIK OLUYO.SERS SAATLERİNİN ARTIP KADRO BOŞLUĞU OLUŞACAK YERDE TAM TERSİNİ YAPIYORLAR.ALLAH ONLARA YARDIM EDER İNŞALLAH.ŞÖYLE Bİ PROTESTO YAPSAK VAR YA BEDEN EĞİTİMİ CAMİASI OLARAK, BELKİ SONUÇ ALABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BÖYLE Bİ HAREKETLENMEYE KATILMAYA HER ZAMAN HAZIRIM...

ALLAH HEPİMİZE YARDIM EDER İNŞALLAH...

hsyntrn
18-02-2008, 19:17
bende sözleşmeli çalışanlarda biriyim 4 okula gidiyorum merkezdeki okullar 19 mayısı liseler kutlamasına ragmen köylerde biz ilköğretimler kutlamakta ve ben 4 okulunda 19 mayıs kız ve erkek gruplarını,tören takımlarını ve cimnastik ekiplerini çalıştırmak zorunda kalacagım,bu dört okulda üç gün nöbet tutuyorum tam bir amelelik yani benim korkum yakında bize siz okulda yatın kalkın diyecekler....sağlıcakla kalın,Allah kolaylık versin...

atılçam
18-02-2008, 21:17
arkadaşlar meraba böylesine düşüncede olan insanlar bide kalkmışlar olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmayı düşünüyolar ev sahibi olmak için bazı branşlarda dünyada söz sahibi olmak gerekir spor sadece futbol değil beden eğitimi dersi yeterli olmayan bir ülkede birde ders azaltırlarsa vay halimize bu uygulamalarla ne olimpiyat oyunlarına ev sahipligi yapabiliriz nede sporda başarılı oluruz

hagi20200
24-02-2008, 19:08
Ne yazık ki diğer derslerin önemi artarken bizim branşımızın hem ders saati azalıyor hem de önemi. Bizde bu konuda beden eğitimci camiası olarak yetersiz kalıyoruz. Olimpiyat düzenlemeye aday oluyoruz çocukların spor yapma hakkını elinden alıyoruz. Girmeye çalıştığımız Avrupa Birliğinde dahi brakın Beden eğitimini adaölar yüzmeyi bile ayrı ders saati olarak okutulyor. Biz ise bütün konuları hatta konu değil oyunları ( ARTIK ) bile kör topal bi müfredatın içine sıkıştırıp 40 dk. de anlatmaya çalışıyoruz.İçler acısı. VAY ANAM VAY.....

volkan turan
24-02-2008, 23:18
Bütün arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum. Olaya duyarlı yaklaşdıkları için,bu sorunlar sürekli olarak konuşulacak taki birlikte iş yapmayı beraber hareket etmeyi öğrenene kadar bu problemler 3, 5 kişinin sorunu olmaktan çıkıp bizim meselemizdir dedimiz an aslında yolu yarıladığımız andır.herkezi ben değil biz olmaya davetle...

Ahmet Köseoğlu
26-03-2008, 19:22
Arkadaşlar eminim ki, güm gelecek ve Beden Eğitimi ders saatleri daha da yükselecektir, çünkü bu saçma sapan sistemle pek bir yere varacağımızı sanmıyorum, Bunu elbet görecek birileri olacaktır...
Şöyle spordan anlayan bir Bakan'ımız, sporu seven devlet büyüklerimiz hiç mi olmayacak??? umarım göreceklerdir bu yanlışlarını.......

abdurrahim
05-09-2008, 22:07
BEN BİR BEDEN EGİTİMİ ÖGRETMENİ DEGİLİM ARKADASLAR AMA BEDEN EGİTİMİ BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUM.VE BİR ÖGRETMENİM AMA NE ÖGRETMENİ OLDUGUM BELLİ DEGİL İSTER TEKNELOJİ TASARIM İSTER RESİM İSTER MÜZİK İSTER DİN KÜLTÜRÜ DEYİN. NE KADAR DERS VARSA OKULDA GİRMEK ZORUNDAYIM.ÇÜNKÜ DERSİM MAASIMI DOLDURMAYA YETMİYOR.BEDEN EGİTİMİ DERSİM YETMİYOR BAZILARINIZ 3 OKULA BİRDEN GİDİYORMUŞ OKUDUGUMA GÖRE BENİM BU ŞANSIMDA YOK.O YÜZDEN NE KADAR KALAN DERS VARSA BENİM.VE BEN BİR BEDEN EGİTİMİ ÖGRETMENİ DEGİLİM BİR ÖGRETMEN OLMAMA RAĞMEN...

volkiank
06-09-2008, 21:38
hocam hepinize katılıyorum,hepimiz bu konuda hemfikiriz,40 dk lık beden egitimi dersi öğrencinin en sevdiği ders olmaktan çıkıp alelacele derse girip bir çırpıda biten,enerjisini atamayan,doyuma ulaşılamayan bir ders halini alarak öğrenciler için sıradanlaşmaktadır.
Bunun uzun vadeli sonuçları olimpıyat gibiönemli organizasyonlarda ortaya çıkmıştır,bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkenin başarı sıralamasında en altlarda olması başka yoruma gerek bırakmıyor,ama yakın zamanda gerekli tedbirlerin alınıp bunun da beden eğitimi ders saatlerininyükseltileceğine etki edeceğini temenni ediyorum

cantona77
06-09-2008, 22:21
ben beden eğtimi ders saatinin artırılacağına inanmıyorum. 1 saate düşüren zihniyet başımızda olduğu sürece bizim ders saatimizin artmasını beklemek biraz hayalcilik olur. Ama kızmıyorum çünkü bu zihniyeti başımıza getiren bizleriz onun için hiç dövünmeyelim. Kim ders saatlerimizn artması için olumlu birşey yaptı? Hangimiz ak partili yöneticilere mail bombardımını tuttuk, hangimiz spor yazarlarını arayarak konuştuk veya mail attık, kim başbakana mekup attı, sorunları dile getirdi, yahudinin içimize attığı bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetine bürünerek elimizi kıpırdatmıyoruz. Onun için arkadaşlar hiç dövünmeyelim. Şapkamızı önümüze alıp düşünelim nerde yanlışlık yaptık diye. Saygılarımla...

malkoç
06-09-2008, 22:45
herkesin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. öncelikle sabır daha sonrada başarılar dilerim.
malesef derslerimiz budandı. aynı branştan olmayan arkadaşlarımız bile beden eğitimi derslerinin öğrenciler üzerindeki etkisini ve yararlılığından bahsederken, okul idarelerinin tutumu seçmeli derslerin seçiminde liselere giriş sınavı veya seviye belirleme sınavının sonucuna olumlu katkı sağlanabileceği düşüncesyle sınıf öğretmenlerinin girebileceği derslerden seçiliyor.
en çokta 6, 7, yada 8 lerden birinde zorunlu olarak okutulan medya okur-yazarlı dersi beni rahatsız ediyor.
her ne kadar satranç seçildiğinde biz de pay alıyor olsakta, ben şahsen kendi öz dersimiz olan spor etkinliğinin seçilmesinden yanayım. türkiyenin en büyük bankalarından birinin bile satrançla ilişkilendirilmiş reklamları tv lerde dönerken, milli eğitim bakanlığıyla gençlik spor bakanlığının birbirini yalanlayan demeçleride2008 pekinolimpiyat oyunları fiyaskosunda gözler önüne serildi.

11 yıllık beden eğitimi öğretmeniyim ve düzen alıştırması olmadan ders olmaz diyenlerdenim.
umarım SBS sınavı 4 ve 5 sınıflarda da olmaz. yoksa orada da %50 budama yaşarız.

saygılarımla
malkoç yıldırım
kütahya şehitler ilköğretim okul (azot i.ö.o) ben bunu daha çok seviyorum

azyuksek
30-11-2008, 15:15
sevgili hocalarım engelli çocukların spor eğitimi gibi bir müfredatttan bende hoşlanmadığım gibi düzen alıştırmalarını ilk günden beri daha çoşkulu işliyorum.herkese selam olsun.

ZIRDELİ
01-12-2008, 01:58
arkadaşlar görüyorum ki,hepimiz şikayetçiyiz. Kendimizi sorguluyoruz neden ders saati düşüyor diye, eğitim politikalarındaki sürekli değişiklikler zaten malum olmakla birlikte ben biz beden eğitimcilerde de çok hata görüyorum.Şikayetler bitmiyo,biz okulun jandarmasıyız,biz okulun temizlikçisiyiz, biz okulun disiplin amiriyiz, disiplin bizden soruluyor,dersimiz önemsiz görülüyor, hep bize bahçe nöbeti veriliyor,biz amele gibi çalıştırılıyoruz gibi sözler duydukça meslektaşlarıma bir kez daha kızıyorum.Kardeşim GÖREVİN BELLİ SEN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİSİN BAŞKA BİŞEY YAPMA DERSİNİ DOĞRU DÜZGÜN İŞLE.dersini doğru düzgün işlemeyip başka işlerde kendini kullandıran meslektaşlarım yüzünden beden eğitimi öğretmeninin görevi, o işlermiş gibi görünüyor.KULLANDIRTMA KARDEŞİM KENDİNİ..SEN GÖREVİNİN NE OLDUĞUNU TAM BİLİP UYGULARSAN KİMSE DE SANA BİŞEY DİYEMEZ.Hepimiz üniversite mezunuyuz, kendimizi niye ezdirelim ki. Açıkçası ben kendi çalıştığım okulda asla kendimi okulun jandarması, bahçe temizlikçisi, serseri kovucusu, disiplin amiri, her törenin baş aktörü olarak görmedim. Ama dersimi elimden gelenin en iyi şekliyle işlemeye ve okulumu takım olarak düzgün bir şekilde temsil etmeye çalıştım, idarem 3 senedir benden bu saydıklarınızın hiç birini beklemediği gibi 3 senedir çalışmalrımdan dolayı bana teşekkür belgesini layık gördü. KUSURA BAKMAYIN AMA SAYIN MESLEKTAŞLARIM LÜTFEN BAŞKALARINA ŞİKAYET ETMEYİ BIRAKINDA ŞU DERSİNİZİ DOĞRU DÜZGÜN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP İŞLEYİN, ÇOĞU MESLEKTAŞIMIZ MALESEF BIRAKIN 3 DERS SAATİNİ 1 SERS SAATİNİ BİLE DOLDURAMIYOR..işte öyleleri yüzünden üzülerek söylüyorum bugün böyleyiz :((

müjdatyıldızhan
03-12-2008, 18:43
KUSURA BAKMAYIN AMA SAYIN MESLEKTAŞLARIM LÜTFEN BAŞKALARINA ŞİKAYET
ETMEYİ BIRAKINDA ŞU DERSİNİZİ DOĞRU DÜZGÜN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP
İŞLEYİN, ÇOĞU MESLEKTAŞIMIZ MALESEF BIRAKIN 3 DERS SAATİNİ 1 SERS
SAATİNİ BİLE DOLDURAMIYOR..işte öyleleri yüzünden üzülerek söylüyorum
bugün böyleyiz :((

evet kesinlikle isim vermeden söyliyecek olursam benim tanıdığım bir hoca vardı derse gelir yoklama alır serbessiniz der gider öyretmenler odasında çay içer öyrenciler ne yaparsa yapsın...

yapılan bu öğretim görevliliği vicdan işidir herkez yapamaz....