PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apak'ın altın çalışmaları!

hat64
27-03-2009, 01:19
WIDTH: 670px; MARGIN-BOTTOM: 10px"

WIDTH: 650px; HEIGHT: 10px">
>

WIDTH: 10px" >
WIDTH: 650px; HEIGHT: 280px" http://www.htspor.com/2009/02/25/resim/130576.jpg
id=ctl00_icerik_HaberBaslik ="HaberBaslik">Apak'ın altın çalışmaları!
id=ctl00_icerik_HaberOzet ="HaberOzet">Pekin'de istediği performansı sergileyemeyen Eşref Apak iddialı çalışıyor...
WIDTH: 10px" >

HEIGHT: 240px"
id=ctl00_icerik_HaberText ="HaberText">

Milli Atlet Eşref Apak 2005 yılında İspanya'nın Almeria kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda, çekiç atmada 77,88 metre ile altın madalya kazandığını anımsatarak, bu oyunlarda da aynı başarıyı yakalamak için yoğun çalışma programı uyguladığını söyledi.

Apak, Milli Takım kampı için geldiğini Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının sorunsuz şekilde devam ettiğini ifade ederek, kentteki kamp eğitim merkezinin uluslararası standartlarda olduğunu söyledi.

Adana'da antrenman için çok iyi şartların bulunduğunu, bunun da çalışmalarına olumlu yansıdığını vurgulayan Apak, kamptaki çalışmalarının katılacağı şampiyonalarda kendisine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Apak, Avrupa Milletler Kupası, Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını belirterek, bu müsabakalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek madalyalar ile dönmek istediğini kaydetti.

Apak, önceki Akdeniz Oyunları'nda erkekler çekiç atmada 77,88 metre ile altın madalya kazandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bu müsabakaya çok iyi hazırlanmıştım ve Türkiye'ye altın madalya ile döndüm. Aynı başarıyı bu yıl İtalya'nın Pescara kentinde yapılacak 16. Akdeniz Oyunları'nda da sürdürerek ülkemin kazanacağı toplam altın madalya sayısına katkı sağlamak istiyorum. Akdeniz oyunlarında tekrar birinci olmak için elimden geleni yapacağım. Çalışmalarımı bu doğrultuda sürdürüyorum.''

Apak, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda çekiç atmada üçüncü olduğunu anımsatarak, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ise yaşadığı çeşitli olumsuzluklar dolayısıyla istediği performansı sergileyemediğini söyledi.

Yaşadığı olumsuzlukları unuttuğunu vurgulayan Apak, şunları kaydetti:

''Pekin'de istediğim performansı sergileyemedim ama 2012 Londra Olimpiyatları'nda derece elde etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Londra'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Artık yeni bir sayfa açtık. Bu sezon yeni antrenörüm Oğuz Kalkan ile düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışıyorum. Hiçbir sıkıntım yok, antrenörümle çok iyi anlaşıyorum. Onunla beraber güzel başarılara imza atmak istiyorum. Her sporcunun hedefi Olimpiyatlara yarışmak ve şampiyon olmaktır. Ben de bunu başarabilmek için elimden geleni yapacağım.''

-''MADALYA BEKLİYORUZ''

Eşref Apak'ın antrenörü Oğuz Kalkan ise Eşref'in çok özel ve başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, onun bu özelliklerine katkı sağlayabilmek için çalıştıklarını ifade etti.

Kalkan, Eşref'ten ilk olarak tekniğini daha da geliştirerek bu yıl İtalya'da yapılacak Akdeniz Oyunları'nda tekrar şampiyon olarak madalya almasını beklediklerini kaydetti.

Akdeniz Oyunları'nın ardından ağustos ayında Almanya'nın Berlin kentinde yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacaklarını vurgulayan Kalkan, ''Apak'ın bu şampiyonada ilk 3'e girmesini bekliyoruz. Olimpiyatlar öncesinde rakipleriyle arasındaki o psikolojik savaşın başlaması gerekli. Ondan sonra Eşref'i daha üst seviyeye taşıyacağız'' dedi.