Orijinalini görmek için tıklayınız : Akdeniz Üniversitesi - Rekreasyon Bölümü
metehannn
05-08-2008, 12:12
2 senedir bu bölüm yetenek sınavı yapmadan, Ea-1 öss puanı ile öğrenci alıyor. Peki meslek liselerine öncelik mi var acaba? Düz liseler 0,8 le çarpılmış puanı ile tercih yapamıyorlar mı? Bilgisi olan varsa lütfen yardım edebilir mi?
reyda165
17-08-2008, 01:20
benim bu sene tercıhlerım arasındaydı fakat yerlesemedım nasıl yerlesemedım onuda anlamıs deyılım bılen duyan bırı varsa lutfen bılgılendırsın
metehannn
17-08-2008, 12:14
Eğer spor meslek lisesi mezunu değilsen ea-1 puanının 0,3 ile çarpılmış puanıyla tercih yapabiliyordun. Tabi puanının da tutması yetmiyor. Meslek liselerinden boş kontenjan kalırsa girebilme şansın oluyordu.
draeragons
20-08-2008, 19:57
arkadaş ben tercih ettim kazandm 281 . 771 ea1 puanı ile spor lisesi mezunuyum ...bizim bölümden mezün olanlar 0.8*0.24 ile çarpılıp toplanıyo ve haliyle bizim puan ve tecrübe sizin önünüze geçiyo
ok
reyda165
21-08-2008, 14:23
allhaım yaa nekadar sacma bı sıstem ne yane ben sırf spor lısesıne gıtmedım dıye gırme sansım cokmu az yanıı arkadaslar ben gazı unıversıtesı rektoruyle konustum spor lısesı mezunu olmayanlarında ea1 puanlarınn 0.8 ıle carpılmıs halı alınıyormus
metehannn
21-08-2008, 15:23
öyle olsaydı ben girerdim.ea-1 puanım 286..üstelik ilk tercihimdi.
0,3 le çarpıldığı için giremedim.
reyda165
21-08-2008, 16:39
evt bnmde anlamadıgım sey buu benmde yuksektı puanm ama olmadı nese artık mulaktlı olanlarda pek zor deyılmıs bıde onu denıycem
draeragons
21-08-2008, 21:39
arkadaşlar kususra bakmayında biz bu işi 9 yaşından beri yapğıyoruz belli bir sivimiz tecrübenmiz var biz bu spor lisesinede mülakatla alındık yani biz bu okullar için yetiştirildik...siz olsanız normal bir lişe de okuyan öğrenciyimi alırsınız yoksa bunu meslek edinmiş tecrübeli ve puanı yüksek öğrenciyimi alırsnız soruyorum sizee...
biraz mantıklı olun ve cevap yazın yani sırf bu okul güzel bu bölüm güzel eğlenceli veya kolay veya düşük puanlı diye tercih etmeyin bir çoğunuz bunun için yapıorsunuz tercihinizi...
biz ise başka bir bölğüme gidemeyeceğiömiz için bunu tercih ediyoruz artık bu bizim mesleğimiz olmuş...
metehannn
22-08-2008, 00:05
evet haklısın arkadaşım ama herkesi de spor ile alakasız sanma. Bir tek okuluna giden spor yapıyor diye bişey olamaz di mi?
reyda165
22-08-2008, 00:39
ben olsam yokunde yapmıs oldugu gıbı her ıkı oğrencıyıde alırım cunku bırı lısesını okumus bellı bı tecrube edınmıstır dıgerı o zamnlarda bole bı olaydan haberı olmadıgı ıcın gerıden gelıyodur ve ayrıca ben bu bolumu gercekten ıkı sene once duydum ve tam benlık bı bolum olduguna ınandım yane yok puanı dusuk yok bılmem ne olayları benı hıc ılgılendırmıyor. bu sekıl öğrenımlerı tam anlamıyla ınsanlara duyurmayı basaramıyanlar utansın
reyda165
22-08-2008, 01:42
kesınlıkle zaten anlatmak ıstedıgımde o mesela ben spor lısesını okumadım ama bı cok spor etkınlıklerde yer aldım .. ona kızıyorum ıste nese artık eklerde ısalh bos alan vardırda orayada benı alırlar:)
bedenci_86
25-08-2008, 13:10
Ben Akdeniz Üniversitesi BESYO öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim. Burda herhangi bir torpil dönmüyor. Zaten bizim üniverste rekreasyon bölümünde olduğu gibi öğretmenlik, yöneticilik ve antrenörlük bölümlerine de öss'si ve AOÖBP'nı yüksek öğrencilere öncelik tanıyor. Rekreasyon bölümü 1 yıllık yabancı dil ağırlıklı hazırlık olmak üzere +4 yıl eğitim veriyor.
Amacı da Antalya turizm merkezi olduğu için burdaki otellerin istediği doğrultuda etkin kişiler yetiştirmektir.
arkadaşlar bende rekreasyon bölümünü kazandım bu yıl başka kazanan varmı?
draeragons
02-09-2008, 00:05
seker bende kazandım 3. asil ama ben herhangi bir bilgiye sahip değilim sen birşeyler biliyorsan söylermisin banada
?
reyda165
03-09-2008, 13:38
slm şeker acaba sende spor lisesi mezunumusun
evf bende spor lisesi mezunuym 2. asilim bende
reyda165
03-09-2008, 15:25
2. asil ne demek?
merve kose
11-10-2008, 16:16
arkadaşlar tablo-4 te yer alan bi bölümü ea öğrencisi olduğumuz sürece 0.3le carpamazlar! yada acıklama olarak bunu vermeleri gerekiyo.. tablo 6 da sadece meslek okullarının 08 le carpılmıs halinin alınıcağını söylüyo ama normal okulların 03 le carpılıcağını söylemiyo.. bu durumda ÖĞRENCİLER YİNE ENAYİ YERİNE KONULUYO!!! BEN BUGUN OKUDUM DAHA BU SAYFAYI VE BU KDR İNSANIN YANILABİLCEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM EK KONTENJANLARDAN İLK SIRADA YAZDIM BU BÖLÜMÜ 276 YLA EĞER BU SEFERDE 267 LİK İNSANLA KAPATTIĞINI GÖRÜRSEM SONUNA KDR HAKKIMI ARICAM. evet spor öğrencilerinin en doğal hakkı oraya fazla puanla girmek okdr yıl emek edip o aşamaya geliyolar. ama onlar içnde tablo 5 die bişey vardı ozaman bu bölümü tablo 4 e almıcaklardı!
gerçi yeni okul açıldı diyip 50 kişiye kazandınız diye haber verip sonrada okul 2 sene önce kapatıldı gözümüzden kaçmış diyen bi ssistemden böyle bişeyi yapmaması beklenemezdi ! bunlara denicek bişey yok tek yapılması gereken hakkımızı aramak .. ben ilk kontenjanlarda akdeniz üniversitesini aradım ve diğer öğrencilerle aynı koşullarda girebileceğimiz o yüzden tablo 4 te olduğunu söylediler eğer böyle bişey varsa bu ülkede kimsenin hiçbişeyden haberi yok herkes bildiğini okuyo olan bizim hayatlara oluyo uf neyse tam anlamıyla bilgisi olan birisi acıklayabilirse sevinirim
adaletsizliklerin hepsi e-a mezunlarınamı çatar benim puanım 292 ek kontenjandan yazdım ama gelmeyecek bence gelde ösym yi yakma...
sessizkiz
15-10-2008, 14:17
asil ne demek anlamadım
ayrıca rekreasyon bölümünü kimler tercih edebiliyo onuda anlamadım
anladığım tek bişey var ea1den yaptık ve 0,8 ile çarpılan puandan yaptık
çünkü tablo4 te yer alıyor ve tablo4te yer alan tüm bölümler 0,8 ile çarpılan bölümlerdir eğer bu bölüm 0,3 ile çarpılmış olsaydı o zaman tablo 4te yer almazdı ama önce spor lisesinden mezun olanlarımı alırlar bilemicem
bizde spor liseleri yok malesef gidemedik ve gidemedik diye bu bölümü okuayamayacakmıyız? yani ülkemizin birçok yerinde imkan yok diye biz istediğimiz bölüme gidemicekmiyiz
nasıl bir haksızlıktır bu ya
bu insanların tercihleri kimler onları açıklasalardı bari boşu boşuna tercih sıramızı götürmezdik en azından
bir umudum vardı oda yok oldu çok güzel ya başka bişey demiyorum
ben hakkı arıyacağım kardseşim benim gibi düşünen banaulaşsın msn nesmotru@hotmail.com
selam arkadaşlar ben 4 yıldır rekreasyon bölümü okuyorum aydında adnan menderes üniversitesi. rekreasyon bölümüne her bölümden kişiler girebiliyo bizim okul için sölüyorum ama geneldede öledir ve spor bölümü mezunlarına ek puan veriliyo.çok fazla bi puan değil ama az çok etkisi var artı özel yetenek sınavlarına giriosunuz yine.rekreasyon bölümünü okuyup formasyon alarak ilgili yerlerde öğretmende olabiliyosunuz.şunuda söliyeyim çok güzel bir bölüm inan birçok bölümden daha eğlenceli ve daha güzel bir bölüm. herhangi bir sorunuz olursa bana özel msj gönderebilirsiniz...
tulay_es
26-11-2008, 23:48
ya arkadaşlar nie öle diyosunuz bn spor lisesinde okuyorum 4 yıl eğitimini alıyorum oraya öncelik olarak bnm girmem en doğal hakkım inşllah öncelik tanırlar
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley5.gif
tulay_es
26-11-2008, 23:51
spor lisesinden mezun olan arkadaş sen meslek lisesi olarak mı mezun oldun cvp yazarmısın
draeragons
29-11-2008, 11:06
hayır
arkadaşlar mülakatta nelersoruluo bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?
Ben Akdeniz Ünivrstesi Rekreasyon bölümü hakkında bir soru soracaktım.. Spor bölümlerine öncelik tanındığını ver sadece ea-1 puanından alındıgı gözüküyor tercih klavuzunda Bende bir düz lise spor bolumu cıkıslı olarak, gecen seneki okul puanım 76ydı bu bölümün 267 taban puanıyla aldıgı gosteriliyor bu puanı aldıgımda, spor bolumu mezunu olmamıda goz onunde bulundurarak bu univrsteye girme ihtimalim nedir ve parkur istenmedigini biliyorum peki herhangi bir sözlu mulakat yapıyor mu?
peki bişe soracağım bu bölüm çok mu zor öğrenilmesi çalışılması geçmesi çok mu zor ve hangi yabancı dilden sorumluyuz ilk sene yardımcı olursanız sevinirim ?????
ARKADAŞLAR BENİMDE BİLDİĞİM AKDENİZ ÜNV SADECE EA HAM PUANINDA ALIYOR SPOR CIKIŞLIYSAN VEYA DEĞİLSEN HA ÖNCELİK TANIYOR AMA DEİDĞİM GİBİ BENİM BİLİDĞİM SADECE EA HAM PUANINDAN ALIYORLAR BU KONU HAKINDA KESİN BİLGİM YOK AMA ARAŞTIRMIŞTIM Bİ DEFASINDA SADECE EA HAM PUANINDAN ALINIYOR
ya benim soruma cevap verecek insan yok mu ??
aybalacix
15-07-2009, 22:43
arkadaşlar ben düz lise mezunuyum sayısal çıkışlıyım ea1 den 0,3 le çarpılmış puanım 270,... ben bu bölüme girer miyim giremez miyim okuyan biri varsa bi cvp yazsın lütfen. hangi puanıyla girmiş bu bölüme ne yapmış? ea1 ham puanla alınıyosa, 267 ham puanın okul puanı eklenmiş hali ne demek farkında olan var mı? rekreasyon seçmek fantazi olur... bence yani... az kaldı tercihlere hayal kurmayalım boşuna bi yardımcı olun :S
hakan_ugurhan
04-09-2009, 18:38
bende bu yıl kazandım
puanım 0.3 le çarpıldı
305 puanım vardı ama okula giriş puanım 263 yazıyodu
başka bu yıl kazanıp da hazırlık okuyacak arkadaşlar varsa yazabilir mi lütfen
aynı zamanda antalyalıyım
hakan_ugurhan
04-09-2009, 18:41
peki bişe soracağım bu bölüm çok mu zor öğrenilmesi çalışılması geçmesi çok mu zor ve hangi yabancı dilden sorumluyuz ilk sene yardımcı olursanız sevinirim ?????
kardeşim bende bu yıl kazandım ve istege baglı olarak hazırlık okuyosun
dersler zor mu bilmiyorum ama çok eglenceli gibi görünüyo
bi de okulun sitesinde yazmıyo ama saglık raporu istiyolar
heyet raporu olacak
hakan_ugurhan
04-09-2009, 18:45
arkadaşlar ben düz lise mezunuyum sayısal çıkışlıyım ea1 den 0,3 le çarpılmış puanım 270,... ben bu bölüme girer miyim giremez miyim okuyan biri varsa bi cvp yazsın lütfen. hangi puanıyla girmiş bu bölüme ne yapmış? ea1 ham puanla alınıyosa, 267 ham puanın okul puanı eklenmiş hali ne demek farkında olan var mı? rekreasyon seçmek fantazi olur... bence yani... az kaldı tercihlere hayal kurmayalım boşuna bi yardımcı olun :S
kardeşim bende ea çıkışlıyım
ea1 puanım 0.3 le çarpılınca 263 oldu
ve okula girdim
kaydımı yaptırdım dün
sen çok rağbet olmazsa girersin okula
tulay es
04-09-2009, 23:19
mrb spor çıkşlıym bnde yeni kayıt oldumm hazırlık okucmmmbaşka warmı hazırlık okuckk olann
tulay es
05-09-2009, 10:04
ilk sene hazırlık okuyanlar sırf ingilizce görück başka bişey yok ilk sene spor da yok ingilizceden sorumluyuz geçmeside pk kolay değilll
hakan_ugurhan
05-09-2009, 23:17
bende hazırlık okuyacam ama ne dersler hakkında ne de derslerin nerde olacağı hakkında hiçbir bilgi vermediler
bilgisi olan varsa biraz bilgi verebilir mi
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.