Orijinalini görmek için tıklayınız : 9.10.11.12 Sınıflar 2011-2012 Beden Eğitimi yıllık planları - Salonsuz okullara göre
webkerem
02-09-2011, 19:33
9.10.11.12 Sınıflar 2011-2012 Beden Eğitimi yıllık planları - Salonsuz okullara göre
Değerli arkadaşlar salonsuz okullara göre hazırlanan yıllık planlar kış şartları göz önüne alınarak hazırlandı. Günlük planlarıda hazırlanıyoru. Tamamiyle bana aittir. Yorumlarınızı bekliyorum.
Plan Konuları:
- Atatürk ve Spor
- Kuralları öğreniyorum
- Atletizmin dalları
- Basketbol
- Futbol
- Voleybol
- Hentbol
- cimnastik
- İlk yardım
- spor sakatlıkları
- Beslenme
- Spor Tarihi
- Spor Ahlakı ve Fair-play
- Serbest Zaman
- Güncel spor
- Sağlığımı koruyorum
Bu yıllık planın günlük planı için linke tıklayınız... (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/2011-2012-beden-egitimi-9-10-11-12-siniflar-gunluk-planlari-salonsuz-okullara-gore-t10786.html)
Yıllık planı indirmek için tıklayınız.... (http://www.bedenegitimi.gen.tr/upload/2011-2012/salonsuz_okullar_lise_webkerem.rar)
Bizlerden desteğinizi esirgeyemeyiniz.
Tek tek uğraşmak istemiyorum bir eğitim sezonu için gereken tüm dosyaları Cd şeklinde yada mail adresime istiyorum diyorsanız tıklayınız... (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/announcement.php?f=12)
hocamm ellerinize sağlık mükemmelbirplan çokbeğendim tam salonsuz okullara göre tşk ederim ...
umuter1858
07-09-2011, 14:12
hocam elinize sağlık çok teşekkür ederim
Sayın hocam,emeğine ve gönlüne sağlık.
blomdahl
08-09-2011, 02:04
çok teşekkürler değerli meslektaşım.bence çok iyi bir plan.
simayatakan
08-09-2011, 09:46
teşekkürler
tunaisafiliz
11-09-2011, 13:53
elinize ve emeğinize sağlık hocam
besyocular
11-09-2011, 18:45
tesekkürler.................
derli toplu çok güzel bir plan olmuş elinize sağlık.
saganak_99
13-09-2011, 15:54
tesekkur ederım elınıze saglık
ahmet1976
13-09-2011, 16:44
teşekkürler.çok uyumlu bir plan.ellerinize sağlık...
serdar_han
14-09-2011, 14:45
hocam elinize sağlık teşekkürler.
yilmaz02
14-09-2011, 23:27
sayın hocam planları inceledim çok güzel olmuş ellerinize sağlık.bir tavsiye 1.döneme futbol basketbol voleybol hentbol branşlarından 2 tanesini ekleseydiniz (fikrimce) daha güzel olurdu.futbol var yanına bir branş daha eklenseydi keşke çünkü kış eskisi gibi erken gelmiyor ve bütün yoğunluk ikinci döneme binmiş gibi gözüküyor saygılarımla.
Çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık. Teşekkürler...
demirsoy29
16-09-2011, 09:38
takdıre sayen
elinize sağlık çok teşekkürler
adil turan
16-09-2011, 19:09
teşekkür ederim eline sağlık çok güzel olmuş
kerem hocam sağolun iyiki varsınız.
besyo_1903
17-09-2011, 22:55
teşekkürler iyi ki varsınız
metinözge
18-09-2011, 17:20
teşekkürler hocam
onkolik07
18-09-2011, 23:13
Evet arkadaşa katılıyorum.net derli toplu bir plan.ellerine sağlık hocam.
umuter1858
19-09-2011, 01:01
hocam bir dönemde 3 sınav olması gerekiyor mu böyle bi şart var mı .plan için teşekkür ederim elinize sağlık
sayın hocam elinize sağlık
webkerem
19-09-2011, 11:36
hocam bir dönemde 3 sınav olması gerekiyor mu böyle bi şart var mı .plan için teşekkür ederim elinize sağlık
Bir dönemde en az 2 sınav olması gerekiyor. 1 performans ödevi birde derse etkin katılım notu
HALDUN ATALIK
19-09-2011, 17:24
Arkadaşlar salonsuz okullara göre yıllık plan örneğini açamıyorum.
Acaba benmi yanlış yapıyorum yoksa bir sorunmu var
webkerem
19-09-2011, 18:27
Arkadaşlar salonsuz okullara göre yıllık plan örneğini açamıyorum.
Acaba benmi yanlış yapıyorum yoksa bir sorunmu var
Hocam bilgisayarınızda winrar programı olmayab,iliri aşağıdaki linkten indiriniz. çalışacaktır.
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=winrar&lid=1740
hocam,eline sağlık,güzel bir plan
leemveelnt
21-09-2011, 19:20
Üstadım ben de lisede en az üç sınav yapılması gerektiğini biliyorum.
leemveelnt
21-09-2011, 19:25
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM (ÖLÇME DEĞERLENDİRME)
f) Görsel Sanatlar(16), Müzik, Beden Eğitimi dersleri ile uygulamalı nitelikteki diğer derslerin sınavları, her dönemde üç defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak veya bunlardan yalnızca biriyle yapılabilir. Sınavların şekli, sayısı ile uygulamalı sınavların süresi, zümre öğretmenler kurulunda belirlenir.
adil turan
22-09-2011, 10:19
eline sağlık çok güzel olmuş
gamali_61
22-09-2011, 10:23
hocam elinize emeğinize sağlık.teşekkür ederizzz
Hocam Elinize Sağlık. Teşekkürler
yilmaz02
22-09-2011, 23:16
sayın hocam tekrardan incelediğimde 2 ölçme ve değerlendirme var liselerde her dönem en az 3 sınav olması gerekiyor sadece beden eğitimi değil müzik görsel sanatlar ve diğer uygulamalı sınav yapan derslerde dahil.
webkerem
22-09-2011, 23:34
Değerli arkadaşlar ders geçme yönetmeliğinde her dönemde üç defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak vermek zorundayız ama öğretim programında ise bu sınavların nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Size şöyle anlatayım.
Müfredat programını biraz dikkatli inceleseydik bu sorular gelmezdi diye düşünüyorum. Yıllık planda iki tane ölçme ve değerlendirme yerleştirdim. Geri kalanları ise sözlü notu (derse etkin katılım ve performans görevini ) olarak siz vereceksiniz. Yani derse etkin katılım ve performans görevini uygun bir zamanda vereceksiniz yıllık plandada açıklamlar bölümünde belirttim. (biraz dikkatli inceleyelim)
böylelikle en az 3 not vermiş oluyorsunuz. aşağıda müfredat programın ölçme ve değerlendirme ile ilgili bölümü bulunmaktadır. Ne demek istediğim orada daha iyi anlatmaktadır. Sözlü notu kısmına iyi bakınız.
Çalışmalarınızda başaılar dilerim.
7.1. Ölçme ve Değerlendirme Araç ve Yöntemleri
Yazılı Sınav: Beden eğitimi dersinde gerekli görüldüğü takdirde teorik bilgileri ölçmek için yazılı sınav da yapılabilir (MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde ).
Uygulamalı Sınavlar:
Beden eğitimi dersinde öğrenciler; öğrenme–öğretme sürecinde öğretmen tarafından hazırlanan, öğrencilere öğretim yılı başında belirtilen ve tanıtımı yapılan ölçütlerle değerlendirilirler. Bir dönem itibarıyla birden fazla alt öğrenme alanına yönelik becerilerin, ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda verilen notların ortalaması alınır (MEB Orta
Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde ) (EK:1).
Sözlü Sınavlar:
A-Ders ve Etkinliklere Katılım: Beden eğitimi dersinde, öğrencilerin ders içi etkinlikleri değerlendirilirken; sınıf içi etkinliklere katılımları, derse hazırlıklı gelip gelmedikleri, derse olan ilgi ve istekleri, grup içinde iş birliği ile çalışmaları dikkate alınarak yıl içerisinde bir ders saati ayırmaksızın takip ve değerlendirme yapmak için değişik çizelgeler hazırlanabilir. (MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde) (EK:2).
B- Performans Görevi:
Uygulama aşamasında, ders içinde verilen herhangi bir etkinliğin, öğrenci tarafından yeni bir bilgi ile yapılandırılması istenir. Dolayısıyla, ortaya çıkacak olan ürünün tek bir cevabı da olmayacaktır. Etkinliği tanımlamanın değişik yolları bulunmaktadır. Bu nedenle öğretmenin herhangi bir etkinlikle ilgili öğrencilerden isteyeceği yaratıcılığın ölçütleri açık ve anlaşılır olmalıdır. Böylece değerlendirme süresinde öğrencilerden, kendilerinden ne beklendiğini bilerek çalışmalarını ortaya koymaları istenir.
h.serdar
24-09-2011, 00:04
Teşekürler, emeğinize sağlık.
planlar harika hocam gerçekten emeğinizin değeri paha biçilemez teşekkürler
hocam plan çok güzel ama sınav sayıları eksik, her dönemde 3 olması gerekiyor
webkerem
25-09-2011, 22:28
hocam plan çok güzel ama sınav sayıları eksik, her dönemde 3 olması gerekiyor
Hocam eksik değil yukarıda açıkladım lütfen dikkatli okuyunuz
ertukutahya
27-09-2011, 11:28
HOCAM ELİNE SAĞLIK ALLAH razı olsun
planı ben indiremedim nden inmiyor acaba
webkerem
27-09-2011, 17:46
planı ben indiremedim nden inmiyor acaba
bir sıkıntı yok hocam linkte. bilgisayarınızda winrar programı varmı acaba?
kerem hocam planlar hakkında çok fazla söylenecek söz yok gerçekten güzel olmuş; fakat sınıf bazında planların konu dizilimi farklı olması gerekmiyor mu?
örneğin ekim ayının ilk haftası 9. sınıflarda futbolda paslarken, 12. sınıflarda aynı konu olur mu? bu konuda bir sorun çıkar mı? planınızı inceleyen başka bir arkadaşım farketti bunu.
webkerem
29-09-2011, 22:30
kerem hocam planlar hakkında çok fazla söylenecek söz yok gerçekten güzel olmuş; fakat sınıf bazında planların konu dizilimi farklı olması gerekmiyor mu?
örneğin ekim ayının ilk haftası 9. sınıflarda futbolda paslarken, 12. sınıflarda aynı konu olur mu? bu konuda bir sorun çıkar mı? planınızı inceleyen başka bir arkadaşım farketti bunu.
Herhangi bir sıkıntı olmaz. Müfredat programında aynı konuyu işleyemezsin demiyorki size bağlı bu durum. Önemli olan öğrencilerin kazanımları kazanmasıdır.
Sayın admınım bı cok paylasımlarınızdan faydalanıyoruz emegınıze yuregınıze saglık ama bu planlarda ders konusu kısmı gecen yıl yapılan degısıklıkle orta ogretım mufradatında bı cok degısıklık yapıldı bılıyorsunuz ve plandakı der konusu kısmı felan olmayacak yenı planlarda .
webkerem
30-09-2011, 16:31
Sayın admınım bı cok paylasımlarınızdan faydalanıyoruz emegınıze yuregınıze saglık ama bu planlarda ders konusu kısmı gecen yıl yapılan degısıklıkle orta ogretım mufradatında bı cok degısıklık yapıldı bılıyorsunuz ve plandakı der konusu kısmı felan olmayacak yenı planlarda .
Sayın hocam müfredat programında verilen örnek bir yıllık plandır ve sanırsam o planda konu yada etkinlik yazan kısım unutulmuştur bence. Kazanım kısımları yazdığımızda yıllık plan anlaşılır bir plan olmaktadan çıkar.
A.2.1. Seçili spor dalına özgü ısınma
hareketlerini alışkanlık hâline getirir.
Yukarıdaki kazanımı yıllık plana yazdığımızda konu olmazsa yıllık plana bakan bir öğretmen bu hafta ne işleyeceğini nasıl bilecek sizce? Ancak günlük planına bakarak belirler. O yüzden elimize bir şablon verilmiş bu şablonda oynama yapamazsın yada bunun aynısı olacak denmemektedir. Nitekim diğer branşların müfredatları ve yıllık planları incelendiğinde bizim bu konuda eksiğimizi göreceksiniz.
Burada önemli olan öğrencilerin istenilen kazanımlara ulaşmasıdır.
sayın hocam planlarda bır yanlıslık var galiba
sayın hocam msn adresınızı verırmısınız ekleyebılırmıyım yıllık planlar hakkında konusmak ıcın
webkerem
01-10-2011, 21:44
webkerem@hotmail.com
muratbesyo_60
02-10-2011, 17:53
tskler hocam cok ii olmus
demet_1985
10-10-2011, 15:52
HOCAM BU PLANDA her donemde 2 uygulamalı sınaw war fakat bize lisede en az 3 uygulamalı sınaw yapcaksınız dediler ben de ekim ayı içerisine kendim ekledim 3.sınavı
elveda21
24-10-2011, 15:01
Öncelikle emeğine sağlık. Yalnız hocam konular sanki aynı gibime geldi Yanlışlık olmasın 9 ve 10 sınfları inceledim... Öyle gözüküyor...
webkerem
24-10-2011, 21:36
Öncelikle emeğine sağlık. Yalnız hocam konular sanki aynı gibime geldi Yanlışlık olmasın 9 ve 10 sınfları inceledim... Öyle gözüküyor...
Hocam konular aynı zaten hocam her hangi bir sıkıntı olmaz önemli olan kazanımlardır.
hocam ben anadolu lisesinde öğretmenim.lisede ölçme değerlendirme 3 tane dedi müdürüm.ama planda 2tane gözüküyo.yardımcı olur musunuz?bu palnı onaylattım müdüre ama 3 not dedi ne yapayım.ercişteyim zaten 3 hafta sınav haftası yapacağım.teşekkürler
webkerem
15-01-2012, 12:43
Hocam aşağıdaki yazdıklarımı okuyunuz...
Değerli arkadaşlar ders geçme yönetmeliğinde her dönemde üç defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak vermek zorundayız ama öğretim programında ise bu sınavların nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Size şöyle anlatayım.
Müfredat programını biraz dikkatli inceleseydik bu sorular gelmezdi diye düşünüyorum. Yıllık planda iki tane ölçme ve değerlendirme yerleştirdim. Geri kalanları ise sözlü notu (derse etkin katılım ve performans görevini ) olarak siz vereceksiniz. Yani derse etkin katılım ve performans görevini uygun bir zamanda vereceksiniz yıllık plandada açıklamalar bölümünde belirttim. (biraz dikkatli inceleyelim)
böylelikle en az 3 not vermiş oluyorsunuz. aşağıda müfredat programın ölçme ve değerlendirme ile ilgili bölümü bulunmaktadır. Ne demek istediğim orada daha iyi anlatmaktadır. Sözlü notu kısmına iyi bakınız.
Çalışmalarınızda başaılar dilerim.
7.1. Ölçme ve Değerlendirme Araç ve Yöntemleri
Yazılı Sınav: Beden eğitimi dersinde gerekli görüldüğü takdirde teorik bilgileri ölçmek için yazılı sınav da yapılabilir (MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde ).
Uygulamalı Sınavlar:
Beden eğitimi dersinde öğrenciler; öğrenme–öğretme sürecinde öğretmen tarafından hazırlanan, öğrencilere öğretim yılı başında belirtilen ve tanıtımı yapılan ölçütlerle değerlendirilirler. Bir dönem itibarıyla birden fazla alt öğrenme alanına yönelik becerilerin, ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda verilen notların ortalaması alınır (MEB Orta
Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde ) (EK:1).
Sözlü Sınavlar:
A-Ders ve Etkinliklere Katılım: Beden eğitimi dersinde, öğrencilerin ders içi etkinlikleri değerlendirilirken; sınıf içi etkinliklere katılımları, derse hazırlıklı gelip gelmedikleri, derse olan ilgi ve istekleri, grup içinde iş birliği ile çalışmaları dikkate alınarak yıl içerisinde bir ders saati ayırmaksızın takip ve değerlendirme yapmak için değişik çizelgeler hazırlanabilir. (MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği ilgili madde) (EK:2).
B- Performans Görevi:
Uygulama aşamasında, ders içinde verilen herhangi bir etkinliğin, öğrenci tarafından yeni bir bilgi ile yapılandırılması istenir. Dolayısıyla, ortaya çıkacak olan ürünün tek bir cevabı da olmayacaktır. Etkinliği tanımlamanın değişik yolları bulunmaktadır. Bu nedenle öğretmenin herhangi bir etkinlikle ilgili öğrencilerden isteyeceği yaratıcılığın ölçütleri açık ve anlaşılır olmalıdır. Böylece değerlendirme süresinde öğrencilerden, kendilerinden ne beklendiğini bilerek çalışmalarını ortaya koymaları istenir.
champıon
11-09-2012, 19:05
Sevgili kerem hocam yanlışsam düzeltin lütfen,konuların aynı olması önemli degil önemli olan kazanımlardır demişsiniz,aynı konuyu ögrenen bir ögrencinin kazanımları nasıl farklı olacak ben pek anlıyamadım,basketbolda top sürmede birebir plana göre aynı basamaktan gidersek kazanım nasıl aynı olabilir?9.sınıfla 12.sınıfın aynı plana göre ders görmesi biraz tuhafıma gitti,aralarında fiziki ve zihinsel farklılıklar olan sınıfların farklı konuları görmesi gerekmezmi?basitten zora dogru yada parçadan bütüne dogru yaklaşımından bahsediyorum,çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum teşekkür ediyorum.
webkerem
12-09-2012, 03:15
Sayın hocam anlaşılan sadece yıllık planlara bakmış geçmişsiniz. Kazanımlara baksaydınız konuların aynı olmasının öneminin olmadığını anlardınız. Örnek olarak veririsem:
9. sınıfın 1. kazanımı
A.1.1. Genel ısınmanın ve soğumanın gerekliliğini bilir.
10. sınıfın 1. kazanımı
A.1.1. Genel ısınmanın ve soğumanın temel ilkelerini uygular.
11. sınıfın 1. kazanımı
A.1.1. Genel ısınma ve soğuma hareketlerini alışkanlık hâline getirir.
12. sınıfın 1. kazanımı
A.1.1. Genel ısınma ve soğuma hareketlerini alışkanlık hâline getirir.
buyrun; bu kazanım şunu anlatmaktadır: 9. sınıfta fark ettireceksiniz, 10. sınıfta uygulattıracaksınız, 11. ve 12. sınıfta ise alışkanlık haline getireceksiniz.
Bu da sizin göreviniz. Konular aynı olabilir ama etkinlinleri yaş gruplarına göre daha eğlenceli yapabilirsiniz.
Saygılarımla
setmefree
22-09-2012, 14:53
S.A öncelikle ellinize kollunuza yüreginize sağlık.çok güzel bir plan olmuş.benim dikkatimi ceken 1 dönemde 2 ölçme ve değerlendirme var nedeni sorabilirmiyim
sportmeno
23-09-2012, 12:23
S.A öncelikle ellinize kollunuza yüreginize sağlık.çok güzel bir plan olmuş.benim dikkatimi ceken 1 dönemde 2 ölçme ve değerlendirme var nedeni sorabilirmiyim
Anlaşılan herşeyi hazır bir halde bulmaya çok alışmışız.. Bu planları uzun zamandır kullanıyorm hatta bakanlık müfettişleride geldi inceledi kaçtane sınav yapıyorsunuz dediğinde zümremde belirttiğim gibi 2 uygulamalı sınav bir sözlü notu kullanıyorum dedim.. bu kadar basit ha siz orada 3 ölçme görmek istiyorsanız uygun bir haftanın konusunu ve kazanımlarını silin sınav olarak yazın ama soru sormadan önce diğer açıklamalarıda okuyun çünkü iki satır üstte hocam anlatmış nedeni..
bu arada zaten bakanın açıklamasına göre yakın bir zamanda artık resim/müzik/beden eğitimi gibi yetenek derslerinde sınavları ve notları kaldıracaklarmış....
Planları hazırlayan arkadaşlarımın ellerine sağlık :)
bu arada dergiyede abone olacaz bu kadar emek boşa gitmesin :))
ZEKERİYA
05-03-2013, 10:30
teşekkürler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.