Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011-2012 Beden eğitimi dökümanları hazırlanıyor
webkerem
20-07-2010, 15:09
Değerli üyelerimiz,
2011-2012 yıllık planları Ağustos aynın sonuna doğru sitemizde yayınlanacaktır. Hersene olduğu gibi bu senede tüm dökümanlar sitemizden ücretsiz olarak yayınlacaktır. Hemde üyelik girişi yapmadan indirebileceksiniz. Dökümanlarımız şuan hazırlık aşamasındadır.
Bu sene planları indirmekte zorlanan üyelerimize de bir müjdemiz var!!!
Yanlız her sene yaşadığımız sıkıntı var. Dökümanları indiremekte zorlanan arkadaşlarımız olmaktadır. Bu sene planları indirmekte zorlanan üyelerimize bir müjdemiz var, hem sitemize destek olmanız hemde indirmekte zorlanan arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla bu yıl ki tüm dökümanları CD şeklinde arzu eden üyelerimize Kargo parası + cd masrafı+siteye destek dahil= 15 TL herkese gönderilecektir.
Cd içeriği:
- Yıllık plan ve uyumlu günlük plan
- Egzersiz planı
- Spor kulübü dökümanları
- Zümre toplantısı
- Şube toplantısı
- Veli toplantısı
- ve daha istediğiniz dökümanları
Bunların hepsi:
Kargo parası + cd masrafı + siteye destek herşey dahil= 15 TL
Yukarıdaki dökümanların hepsi sitemizden ücretsiz yayınlanacaktır. Fakat indiremeyen arkadaşlar için böyle bir kolaylık düşündük. Arzu eden herkes CD şeklinde alabilir yada sitemizde ücretsiz olarak indirebilir.
İletişim için:
0505 635 63 05
www.bedenegitimi.gen.tr (http://www.bedenegitimi.gen.tr/) yönetimi
teşekkürler hocam atletizm de koşular ünitesine biraz daha ağırlık verirsen sevinirim.özellikle engelli kosular hız koşuları. ayrıca bunları ocak ayı sonuna ve şubat ayının ilk haftalarına korsanız sevinirim teşekkürler...
hocam hentbol ayrıca salonu olmayan kısıtlı imkanları olan okullara göre günlüğüne uyumlu planlar olursa sevinirim
ahdevefa
21-07-2010, 00:43
konu ile alakası yok ama bayan futbolu ile ilgili döküman vs yer verilmeli
yusufefe
21-07-2010, 02:00
etkinlikler çoğaltılırsa sevinirim,ayrıca sportif etkinlik planlarında sene boyunca iki branş öğrencileri sıkıyor branşların arttırılması mümkünmü teşekkürler
Hocam Öncelikle ilginiz ve duyarlıığınız için teşekkür ederim benim sizden istediğim yıllık ve günlülerde hava şartlarını göz önünde bulundurmanız çünkü kış ayında mesala basketbol dersi işlenemiyor bir hafta oyun kuralları ve saha bilgisini anlatıyoruz dier hafta nasıl ders işleyeceğimiz konusunda tıkanıyoruz ve öğrenciler bu durumdan bir hayli sıkılıyor üstelik önümüzdeki yıl dersler 2 saate çıkarılırsa bu sorun başımızı ağrıtacak gibi duruyor bunuda dikkate alırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler,iyi çalışmar
karakocmehmetal
21-07-2010, 15:25
Okulların durumları malum sayın hocam.Bu yüzden planlar daha cok salonsuz okullara yönelik olsa güzel olur diye düşünüyorum.Ayrıca emekleriniz için teşekkür ederim.Allah yardımcınız olsun. M. Ali
kamilcikcik
21-07-2010, 16:45
Arkadaşların dile getirdiği hava koşullarına bende katılıyorum.Ayrıca salon konusuda çok önemli.
Bu planlar hazırlanırken Branşlara özel sınıf içi etkinlik örnekleri hazırlayabilirmiyiz?
sportmeno
21-07-2010, 18:36
Bence 2 çeşit planlar oluşturulsun salonu olan okullar ve salonu olmayan okullar..
Böylece isteyen kendine en uygun olan planı indirir..
Farklı spor branşlarının da seçmeli olarak plana koyulması daha iyi olablir
mesela badminton da, hentbol da, masa tenisi de hazırlansa ve isteyen badmintonu, isteyen hentbolu, isteyen masa tenisini alsa planına.
Bir de konu anlatımında daha fazla etkinlik ve egzersiz çeşidi olsa çok faydalı olur.
Her okulun imlanları ve her beden eğitimi öğretmeninin yetenekleri, ilgi alanları farklı bu şekilde daha fazla arkadaşa hitap edilebileceğini düşünüyorum.
orhan hoca
23-07-2010, 11:11
Sevgili Kerem! Çalışmalarınız için teşekkürler. 2. dönem sınav tarihlerini biraz öne çekerseniz sınav yapacak öğrenci bulabiliriz. Ayrıca üniteleri ikişer haftalık ve dönüşümlü de yapabilirsiniz.
kerem ben ata geçen seneki planlarını kullandım ve gerçekten çok güzeldi bu sene sadece dikkat edilmesi gereken konu beden eğitimi dersi 2saat oldu yeni müfredata uygun olsun yeter arkadaşların çoğu hava koşulları demiş birazda zahmet edip kendileri düzenlesinler plan hazırlanması o kadar kolay değil ders planı (klavuz kitabımız berbat) hazırlarkende etkinlik eklenebilir isteyen istediği kadar eklesin
hockeydark
24-07-2010, 12:41
ders saati iki oldu galiba bir saati teorik olacak diye duydum yani olimpiyatlardaki branşlar spor kültürü gibi konular olacak galiba, belki buna özgü bir kitap da yapabilirler bence yapılan yıllık planlar buna göre olmalı
hocam yıllık planlar günlük planlara uyumlu olsun
abdullah42
27-07-2010, 13:31
hocam müfredat değişmedi mi?
hocam elinize sağlık gerçekten teşekür ediyorum çalışmalarınızdan dolayı..........tüm sporların alt yapısı atletizm le oluşur bu anlamda atletizme bir iki hafta daha fazla yer verebilirsiniz geçen yılki program çok iyiydi......
2010-2011 şablon eklerseniz bizde kendimize göre yapar ekleriz. teşekkürler.
Ankaragüçlü
31-07-2010, 12:02
Şimdiden ellerinize sağlık. Planları yeni öğretim müfredatımıza göre hazırlayabilirsek aramızda farklılıklar tamamen ortadan kalkar. Teşekkürler
ferhat552002
31-07-2010, 17:16
hocam bu gibi çalışmalar arkadaşlara ve bizlere çok yarar sağlıyor çok teşekkürler,salon ve kış ayları dikkate alınırsa sevinirim çünkü bu gerçekten Ülkemizin beden eğitimi konusunda büyük sorunu,,,hava şartlarından dolayı zamansız konular olarak algılanıyor ve öğretmen zor durumda kalıyor.ilginizden dolayı teş.
Sayın Hocam,
Öncelikle tüm çalışmalarınızdan dolayı çok çok teşekkürler.
Benim planlarda dikkatimi çeken konu şu oldu. Genelde planlarda konular aynı oluyor ve öğrenci sevyeleri düşünülmüyor. Bu duruma planlarda ve tüm öğretmenler olarak daha özen gösterirsek daha sağlıklı olur kanısındayım.
Saygılar, İyi çalışmalar...
hocam geçen yıl sizin planlarınız ve başka planlardan faydalanarak bir plan yaptım.sizlerden ricam atletizmde özellikle atıcılı branşlerına önem vermeniz.birde mevsim ( hava şartları ) şartlarına daha fazla önem verirseniz çok seviniriz.
ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN HOCAM.EMEĞİNİZE SAĞLIK.
abdullah1980
06-08-2010, 13:30
öncelikle çalışmalarınız için teşekkürler.planları salonu olmayanlara görede ayarlayabilirseniz harika olacak.
meral pala
06-08-2010, 13:39
arkadaşlar planları nasıl indirebiliyoruz ?
ben özel okulda çalışıyorum ve havuz olduğundan dolayı içinde yüzme dersininde olduğu bi plan lazım.geçen yıllarda kullandığım planlarda farklılık yapmak için değişik planlara ihtiyacım var.elinizde varsa paylaşırmısınız.şimdiden teşekkürler.
direk branşa yönelik çalışmaları ifade etmesinden ziyade genel anlamda okuldaki sportif çalışma aşamalarını içerse daha kapsamlı olur zaten bizler branşlara yönelik esnetebiliriz...
Tenis ve badminton branşlarınında artık yıllık planda yeri olması gerektiğini düşününüyorum...
Ayyyberk
07-08-2010, 20:51
tesekkurler
overmars
08-08-2010, 20:23
hocam ilkyardım konularını ilk haftaya alsanız ve badminton,masa tenisi veee kışın salonumuz olmadığı için teorik neler yapabiliriz bunlara bir eğilirseniz seviniriz.
hocam öncelikle tüm çalışmalarınızdan dolayı tebrik ve teşeekkür ederim.2010 2011 eğitim öğretim yılından itibaren yeni kabul edilen talim terbiye kurulunun31.12.2009 tarih ve 339 sayılı Kararı ile kabul edilen öğretim programı uygulanacak bununla ilgili bir çalışmanız var mı ?varsa ne zaman yayınlarsınız.
hocam bugüne kadar yaptığınız ve bu yıl yapacağınız çalışmalar için teşekkür ediyorum.gerçekten bize gönderdiğiniz kaynakların hepsinden çok faydalanıyorum.beden eğitimi öğretmenleri arasında beden eğitimi dersleri ile ilgili çalışmalarda maalesef bir bütünlük yok.bunun için özellikle yıllık planlarda ve spor kulüplerinde yaplıması gerekenler için daha fazla evrak olursa daha faydalanabiliriz.tekrar teşekkürler emeğiniz için
hocam bugüne kadar yaptığınız ve bu yıl yapacağınız çalışmalar için teşekkür ediyorum.gerçekten bize gönderdiğiniz kaynakların hepsinden çok faydalanıyorum.beden eğitimi öğretmenleri arasında beden eğitimi dersleri ile ilgili çalışmalarda maalesef bir bütünlük yok.bunun için özellikle yıllık planlarda ve spor kulüplerinde yaplıması gerekenler için daha fazla evrak olursa daha faydalanabiliriz.tekrar teşekkürler emeğiniz için
hocam her şey için elinize sağlık geçen yıllki programınız çok güzeldi yerleri ve zamanı çevre iklim koşulları açısından iyiydi.....
Hocam herşey için teşekkürler sizin hakkınızı ödeyemeyiz biz. planlar yapılırken salonu olan ve olmayan diye ayırabiliriz tabi salonu olmayanlar için havalar soğumaya başladığında sınıfta ders işlemek zorunda kalıyoruz bu şartlar göz önüne alınırsa seviniriz.
Sayın Kerem hocam.2010-2011 yılı beden eğitimi yıllık planları hem kağıttan hem yerden tasarruf olması hem kullanım kolaylığı açısından aylar üçer üçer tek bir sayfada yapılarak (toplam 3 sayfada) hazırlanırsa çok daha kullanışlı oluyor..çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor teşekkür ediyorum :)
planlar aynı olmasın yeter geçen sene 6/7/8 aynıydı ben kullanmamıştım planlar güzel ama tek sınıfa hitap edeiyo
kardelen8
14-08-2010, 15:07
HOCAM calısmalarınız vee ılgınız ıcınn tesekkurler ... branslara özgü sınıf içi egıtsel oyunlar hazırlayabılırsenız cokk yardımcı olursunuz... okulumda salonum yokk ve alan sorunum var cogu bransı derslerde uygulamada problem yasıyorumm .. yardımcı olursanız tesekkurlerr ...
millisporcu2
14-08-2010, 18:54
sağlık bilgisi ve beslenme eğitsel sportif oyunlar eline koluna sağlık teşekkürler.
alperrrr32
14-08-2010, 20:34
yıllık planlarda badminton konularına da yer verirseniz sevinirim
beden eğitimi dersi 2 saat olan sınıflarda planlar hazırlanırken bence şunlara dikkat edilmeli. amaç örencilerin sıkılmasını engellemek ve katılımı artırmak olmalı.
1. her hafta farklı banşlar verilmeli.( 1 ay boyunca futbol veya basketbol vb. verirseniz futbolu sevmeyen diğer öğrenciler sıkılır)
2. 2 dersin,1 dersi atletizm 1 dersi basketbol branşı vb. olmalı.daha sonraki hafta 1 ders voleybol , 1 ders basketbol vb. tabi bunu yaparken branşlar arası bağlantı mümkün olduğu kadar düşünülmeli.
diğer olması gerekenleri arkadaşlar belirtmiş.başarılar ve teşekkürler.....
inspector77
16-08-2010, 22:43
bencede salonu olan ve olmayanlar diye iki kısımlı planlar yapılsa daha iyi olur. ayrıca planlara değişiklik olarak badminton gibi değişik sporlar da konulursa iyi olur. teşekkürler...
inspector77
16-08-2010, 22:49
kerem hocam ayrıca hentbol yerine farklı bir spor dalı koyarsanız sevinirim.öğrenciler farklı spor dallarını öğrenmelidirler bence.her sene aynı konuları gösterince sıkılıyorlar. konular eğlendirici olursa daha iyi olur. ...teşekkürler....
bilgehan4
17-08-2010, 16:59
salonu olmayan okulları düşünerek volrybol,bsketbol gibi branşları yılın uygun aylarına koyarsanız çok iyi olur.ayrıca atletizm konularının daha doyurucu ve geniş olmasını temenni ederim.çünkü çocuklarımız artık koşmayı öğrensin.
kecelicem
18-08-2010, 02:34
kış aylarına salonu olmayan okullar da düşünülerek jimnastik,masa tenisi,satranç gibi sınıf ortamında uygulanabilecek konuların alınması faydalı olabilir...
teşekkürler ve kolay gelsin şimdiden...
g.gözlüm
20-08-2010, 09:55
öncelikle bu konudaki DUYARLILIĞINIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM,BENİM ÖNERİM ARKADAŞIMIZINDA DEDİĞİ GİBİ SALONU OLMAYAN OKULLARA ÖZGÜ AYRI Bİ PLANLAMANIN YAPILMASI..TEŞEKKÜR EDERİM
kadircihan1981
21-08-2010, 17:12
Bende arkadaşlara katılıyorum.salonu olmayan okullara ayrı bir plan yapılması taraftarım.Kış şartlarında teorik bilgi ve sınıf içi oyunlara yönelik planlar ve branşları çoğaltarak temel konular üzerinde durmak bence daha mantıklı ve daha ii olur.Mesela herhangi bir branşta savunma hücum çalışması yerine veya futbol konusunun haftalarını kısarak badmintonda temel vuruş konuları veyahutta atletizm konularının oyunlarla beslenerek daha eğlenceli planlar bütün beden eğitimi öğretmeni arkadaşlar için daha ii olacaktır diye düşünüyorum.
Böylece bu hafta bu havada nasıl konular işleyeceğiz sorusundan kurtulmak istiyoruz.İyi,eğlenceli ve öğrencilerin anlayabileceği ve uygulayabileceği dilden bir yıllık plan yapılması taraftarıyım.Şimdiden eğitim öğretim yılı herkese hayırlı olsun.
selimcan
22-08-2010, 03:01
öncelikle herşey için çok saolun hocam allah sizden razı olsun.arkadaşların hava koşulları için söyledikleri çok doğru aynen katılıyorum.bende mümkünse sınıf seviyelerine göre farklı, öğrencilerin ilgisini çekebilecek eğitsel oyunlara yer verilmesin rica ediyorum.şimdiden tşkler.
Yeni müfredatta ve yeni ders saatleri düzenlemesinde Güzel sanatlar liseleri için Planlarda ve uygulamada bir farklılık varmı ? Varsa : bu tür okullar içinde birer örnek hazırlamanızı rica ediyorum .Teşekkürler ,iyi çalışmalar.
Yeni müfredatta ve yeni ders saatleri düzenlemesinde Güzel sanatlar liseleri için Planlarda ve uygulamada bir farklılık varmı ? Varsa : bu tür okullar içinde birer örnek hazırlamanızı rica ediyorum .Teşekkürler ,iyi çalışmalar.
Ayrıcaben MEB den baktım meslek liselerinde beden eğitimi ders saatleri 9. sınıflarda 2 saat 10.,11.ve 12. sınıflarda 1 er saat deniliyordu .Oysa okulumdan 9 ve 10. sınıflarda 2şer saat diğerlerinde yok denildi. Doğrumu.
webkerem
23-08-2010, 10:51
Ayrıcaben MEB den baktım meslek liselerinde beden eğitimi ders saatleri 9. sınıflarda 2 saat 10.,11.ve 12. sınıflarda 1 er saat deniliyordu .Oysa okulumdan 9 ve 10. sınıflarda 2şer saat diğerlerinde yok denildi. Doğrumu.
meslek ve teknik liselerinde 9.10.11. sınıflarda 2 şer saat 12. sınıfta beden eğitimi dersi yoktur.
arkadaşlar göruşleriniz için teşekkur ederim. çok guzel fikirler ortaya çıkıyor.
hocam 9-10-11.sınıflarda meslek liselerinde 2 saat ders var ancak bu sene sadece 9 ve 10.sınıfda ders olacak çünkü uygulamaya liselerde kademli olarak geçilecek.11.sınıflara seneye konulacak ders
9.sınıflarda zorunlu 2 saate kademeli olarakta 10.sınıflarda eklenmesi kesinleştiğine göre 2 saat üzerinden planları yapabilirseniz ve oyun ,çeşitli branşlar eklenirse çok güzel olur.şimdiden emeğinize teşekkür ederim
millisporcu2
26-08-2010, 23:17
ilginiz ve alakanız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim eğlenceli oyunlarla ilgili ders işleyebilirmiyiz
demirmurat1978
27-08-2010, 12:37
Salonu olan ve olmayan okullara yönelik 2 tip plan yapılırsa sevinirim.
Salonu olmayan okullarda kış aylarında sınıf içinde yapılabilecek etkinliklerin ağırlıklı olması bizleri daha da rahatlatacaktır kanısındayım.
sayın hocam benim görüşüm yıllık planlarda daha çok spor branşından ziyade ; az sayıda spor branşına daha çok yer verilerek etkili öğrenmenin sağlanması yönünde bir adım atılmasıdır. bunuda belirlenen branşlarda daha çok etkinlik planlanarak yapılabilir. planda mesela voleybola 4 haft adeğilde 6 hafta yer verilebilir. yada bir sene de toplam minimum seviyede 4 sınav yapıyoruz. biz plana 4 branş yada bunun katları fazla olmamak kaydıyla konablir. ve bunların hepsinin sonunda ölçme değerlendirme bölümü gayette güzel olur. emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum ...
murat1642
28-08-2010, 14:06
sitede her türlü bilgiye ve dökümana sayenizde ulaşıyoruz. site yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürler...
fethiahmetsertkaya
29-08-2010, 04:34
Hocam yorumları ive stekleri okudum herkes bi şeyler istiyor tabi her okulun imkanları göz önünde bulundurunca bu gayet makul ve kabullenilebilir bir durum hal böyle olunca birden çok plan yapılması içap eder gibi :))
Bence salon imkanı olmayan ve kış şartları nedeniyle bahçede ders işleyemeyen öğretmenler için çok amaçlı salonda yapılabilecek derslere ağılık vermek lazım masa tenisi minderde yapılacak jimnastik yada uygulamalı ilk yardım gibi
Şimdiye kadar bu siten çok istifade ettim umarın bunsan sonrada böyle olur şimdiden teşekkürler iyi çalışmlar
erciyess
30-08-2010, 13:41
bıreysel sporlarada BIRAZ ONEM VERSEK IYI OLMAZ MI HOCAM
Emekleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler.Sınıf içerisinde lise öğrencilerine verilebilecek teorik bilgileri serpiştirebilirsek güzel olur
senveben
31-08-2010, 17:02
atletim konularına özellikle kısa mesafe koşuları,atmalar,atlamalar konularına yer verirseniz çok sevinirim.Allah kolaylık versin.
Değerli arkadaşım isteklerin olduğu yerde çözüm üretmek kafa yormak zor sanat hele birde yaranmak o işte imkansız gibi bir şey benim tek düşüncem liselerde farklı statüde bulunan öğrencilere uygulanacak program yani düz lise anadolu lisesi fen liseleri ticaret liseleri meslek liseleri spor liseleri bunların uygulama noktasında yaşanılan sıkıntıları. istekten ziyade sorum olacak siz bir fen lisesinde çalışıyor olsaydınız nasıl program uygulardınız öğrencilerinize?
volkanex
02-09-2010, 18:48
hocam öncelikle elinize ve emeğinize sağlık..
Yanlız hatam varsa düzeltin lütfen; ben mi göremedim yoksa planlarda düzen alıştırmaları konularına değinilmemiş mi? Bildiğiniz gibi düzen alıştırmaları beden eğitimi dersinin olmazsa olmazı.geçenlerde bir yerde düzen alıştırmalarının kaldırıldığı ile ilgili bi yazı görmüştüm.Ne kadar doğru?
fyakamoz
03-09-2010, 18:58
hocam ,yıllık planların yanında günlükleride olsa ne güzel olur.ayrıca planlarınız gerçekten güzel.bence tek eksik günlük planlar
Öncelikle 3 yıla yakın planlarınızı kullanıyorum teşekkür ederim. ancak dersi işlerken belli bir süreden sonra çocukların ilgileri dağılıyor ve çabuk sıkılıyorlar bunu da kontrol altına almak için her branşa ait farklı eğitsel ve eğlenceli oyunlara ihtiyaç duyulmaktadır. Benim bulunduğum yerde de salon olmadığı için kışın eğitsel oyunlar kitabından faydalanarak sınıfta oyunlar oynatıyorum ama öğrencilerin çabuk sıkılmayacağı daha farklı ve yeni oyunlara ihtiyaç olmaktadır.
Bir de okullara beden eğitimi dersine ait kılavuz kitabı gelmektedir. içeriğine baktığımız zaman yaratıcı güzel oyunlara yer verilmiş fakat her okulda kitaptaki araç ve gereçler bulunmamaktadır. o yüzden bu kılavuz kitaba göre ders işlemekte sıkıntı olduğu için sizin planların daha uygun ve işe yarar olduğunu gördüm. müfettişler bazı okullarda kılavuz kitabına uygun ders işnemesi gerektiğini vurgulamışlar. Genel olarak her sene genel kılavuz planlarına göre hareket etmemiz gerekiyor mu? gerekiyorsa tekrar bu yıllık plana uygun döküman çıkartmalı mıyız? Bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Adem Tırpancı
03-09-2010, 21:28
müfettişler bazı okullarda kılavuz kitabına uygun ders işnemesi gerektiğini vurgulamışlar. Genel olarak her sene genel kılavuz planlarına göre hareket etmemiz gerekiyor mu? gerekiyorsa tekrar bu yıllık plana uygun döküman çıkartmalı mıyız? Bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Hocam her sene başında okul müdürü okuldaki malzeme listesini size vermek durumunda. Siz de malzeme listesine ve çevre şartlarına göre kendi yıllık planınızı hazırlarsanız. Öğretmen kılavuz kitabında belirtilen malzemeler yoksa nasıl ders işlenebilir ki? Ya da malzeme vardı da biz mi işlemedik sorusu geliyor insanın aklına. O nedenle üzerinde fazla düşünmeye gerek yok.
sonsamuray
04-09-2010, 01:34
kerem hocam yiboda görev yapıyorum,spor salonu var ve badminton,futbol,basketbol,voleybol,hentbol,atleti zm yapabilme imkanı ve malzemesi var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar
gubate09
04-09-2010, 12:25
Okulların durumları malum sayın hocam.Bu yüzden planlar daha cok salonsuz okullara yönelik olsa güzel olur diye düşünüyorum.Ayrıca emekleriniz için teşekkür ederim.Allah yardımcınız olsun. M. Ali
öncelikle çok teşekkür ederim çalışmalarınız çok güzel bende bu fikre katılıyorummm maaleseff çoğu salonsuzz bu durum göz önüne alınarak yapılırsa seviniriz .kolayy gelsin
sonsamuray
04-09-2010, 14:05
katılıyorum hocam o zaman daha iyi olur...
hocam ,yıllık planların yanında günlükleride olsa ne güzel olur.ayrıca planlarınız gerçekten güzel.bence tek eksik günlük planlar
webkerem
04-09-2010, 18:03
arkadaşlar günlükler yapılıyor
bir kaç güne kadar yayınlayacağım. takip ediniz.
ardaegeozturk
05-09-2010, 01:28
hocam salonsuz okulların günlük planlarır yok mu
webkerem
05-09-2010, 08:53
Arkadaşlar günlük planlar hazırlanacak tüm yıllık planların günlükleri yayınlanacak. Biraz sabır daha okulların açılmasına 2 hafta var.
edakaracık
05-09-2010, 11:15
sayın hocam emekleriniz icin çok teşekkür ediyorum,9/10/11/12/ sınıfların yıllık pılanları salonlu salonsuz varsada günlükler teşekkürler.
reactivated1
05-09-2010, 15:30
elinize sağlık,
volkanex
05-09-2010, 15:53
kerem hocam gözünüzden mi kaçtı acaba.düzen alıştırmaları planlarda neden yok diye sormuştum?
saygılar...
webkerem
05-09-2010, 16:28
kerem hocam gözünüzden mi kaçtı acaba.düzen alıştırmaları planlarda neden yok diye sormuştum?
saygılar...
Pardon internete yeni kavuştum :)
hocam düzen alıştırmaları var hocam ilk iki haftaya koydum. Sıralanma, vs. gibi. Yeni müfredat konu olarak almamış ama düzen alıştırmaları bizim dersimizin bir parçası olduğu için kısada planda yer verdim.
ilk hafta:
H ‘Kuralları Öğreniyorum’: Öğrencilere Yıl boyunca beden eğitimi dersinde kullanılan kavramlar açıklanır, Beden eğitimi dersinde kullanılacak ders kıyafetleri, soyunma odalarının kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunulur; sonraki derslerde nasıl hazır olmaları gerektiği söylenir. Beden eğitimi dersinde nasıl sıra olunacağı, geniş kolda, derin kolda sıralanmaları, öğretmenin nasıl bekleneceği, genel ısınmanın nasıl yapılacağı vb. kurallar öğrencilere gösterilir.
ikinci hatfa:
H ‘Hep Birlikte Hareket Edelim’: Öğrenciler grup oluşturur ve dizilmeleri ve sıralanmaları hep birlikte yapmaya çalışırlar
edakaracık
05-09-2010, 23:28
sayın hocam emekleriniz için teşekkür ederim.9/10/11/12.salonlu ve salonsuz okullar için yıllık planlar.teşekkür ederim
Sayın yetkili öğretmenim sizden öğrenmek istediğim varol çakır öğretmenimizin planları ne zaman yayınlanır acaba teşekkürler.
tuşibasa
08-09-2010, 02:24
sayın hocam planları salonlu ve salonsuz olarak ayırmanız çok iyi olmuş emeğinize sağlık. yalnız sadece ilköğretimler mevcut liselerinki henuz yok.
bır de önerim olacak: tüm branşları ayrı ayrı versenız bız de bize uygun olanları seçip plan şablonuna yarleştirsek okulun ımkan ve iklim koşullarına göre diye düşünüyorum.
emeğinize sağlık..
sayın kerem hocam öncelikle elleerinize sağlık tüm dökümanlar için...
bence branşlara palanda yer verirken obesid yarışmalarını dikkate alsak daha iyi olacak.ilk haftalar ve bayramlarda düzen alıştırmaları,ardından yarışmalardan hangi branş eerken başlıyorsa ona göre bir sıralama yapsak 10 numa olur diye düşünüyorum...selamlar,saygılar...murat mortaş
myildirim
11-09-2010, 20:12
mesleki ve taknik eğitim merkezlerinde beden eğitimi ders saatleri nasıl olacak
myildirim
11-09-2010, 20:13
mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde beden eğitimi ders saatleri nasıl olacak
anosis2645
12-09-2010, 00:20
Hocam Öncelikle ilginiz ve duyarlıığınız için teşekkür ederim benim sizden istediğim yıllık ve günlülerde hava şartlarını göz önünde bulundurmanız çünkü kış ayında mesala basketbol dersi işlenemiyor bir hafta oyun kuralları ve saha bilgisini anlatıyoruz dier hafta nasıl ders işleyeceğimiz konusunda tıkanıyoruz ve öğrenciler bu durumdan bir hayli sıkılıyor üstelik önümüzdeki yıl dersler 2 saate çıkarılırsa bu sorun başımızı ağrıtacak gibi duruyor bunuda dikkate alırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler,iyi çalışmar
hocam 12 sınıf yıllık planları yok mu.. ve bu yılki burda olan planlara baktım takım sporları çok eksik degil mi..
birde yıllık çalışma plan ı olan varmı arkadaşlar elinde
yine bir öğretmen kılavuz kitabı hikayesi ile karşı karşıyayız sanırım. yıllık plalara örnek olarak saadece 5.sınıf örnek planı yapılış. o da yarım yamalak.bakanlık bu durumda ne yazık ki.öğretmen kılavuz kitabı gönderiyorsun ama yıllık plan örneği yok.burda emektar özverili arkadaşların çabası artık meb ötelemiş durumda.
aliogredik
14-09-2010, 18:16
Hocam öncelikle böyle bir site için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.sürekli takip ediyorum. Bu yılki planlarda salonlu ve salonsuz ayırımı yapmanız çok iyi olmuş.bende salonsuz okulda çalışıyorum ve planınızı indirdim teşekkür ediyorum. Ama bu yılki yıllık planda hentbol branşını göremedim onu belirtmek istedim. Bütün meslektaşlarımın yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum.
burakkeskindemir1973
14-09-2010, 20:55
planları indirememe sebebim ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim..
Tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Yeni öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ederim. SAYGILARIMLA...
Okullarda idareciler 11 ve 12 sınıflarda eski sistem geçerli olduğundan beden eğitimi dersleri 1 saat olarak belirlenmiş. Bu sınıflarda yıllık planları bir saate göre mi yapacağız. Bazı arkadaşlar 1+1 seçmeli bed.eğt var diyor ama biz o yönetmeliği bulamadık. Bilgisi olan yazarsa memnun olurum...
m.taşpınar
16-09-2010, 00:11
Okullarda idareciler 11 ve 12 sınıflarda eski sistem geçerli olduğundan beden eğitimi dersleri 1 saat olarak belirlenmiş. Bu sınıflarda yıllık planları bir saate göre mi yapacağız. Bazı arkadaşlar 1+1 seçmeli bed.eğt var diyor ama biz o yönetmeliği bulamadık. Bilgisi olan yazarsa memnun olurum...
narin hocam,
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YER ALAN DERSLERİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR
• Haftalık ders çizelgeleri, 2010–2011 Öğretim Yılında ortaöğretim kurumlarının 9 ve 10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.
• 2010–2011 Öğretim Yılında, 11 ve 12. sınıflarda okumakta olan öğrencilere 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen haftalık ders çizelgeleri uygulanacaktır. Ancak bu öğrencilerden sınıf tekrarına kalanlara yeni haftalık ders çizelgeleri uygulanacaktır.
Beden Eğitimi dersinde; Talim ve Terbiye Kurulunun 31.12.2009 tarih ve 339 sayılı Kararı ile kabul edilen Ortaöğretim Beden Eğitimi dersi 9, 10, 11 ve 12. sınıflar öğretim programları uygulanır.
der..
yani..9.10.sınıflar 20.07.2010 tarih ve 76 sayılı kurul kararına göre 2 ders saat,11 ve 12. sınıflar 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kurul kararı ile 1 saat ve seçmeli 1 saat olarak ders saatleri belirlenir.31.12.2009 tarih ve 339 sayılı Kararı ile e yeni müfredata göre yapılır der
aaaresss
16-09-2010, 11:21
Elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık... Herkese sağlıklı ve güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum.
Okulların durumları malum sayın hocam.Bu yüzden planlar daha cok salonsuz okullara yönelik olsa güzel olur diye düşünüyorum
Merhbalar hocam lisedeki değişikliklerden dolayı planları nasıl yapmalıyız yardımcı olabılırmısınız.sıtedekı bı cok plana baktım cok frklılıklar var.
suzan uzun
17-09-2010, 22:14
Sizlerin sayesinde elimizde zengin kaynaklar oluşuyor. Emek verip bizlerle paylaştığınız için teşekkürler
hocam planlardaki konular eğitim öğretim yılı içerisindeki yarışma takvimiyle paralellik göstermesi daha yararlı olur.
gulendamgul
19-09-2010, 12:53
Teşekkür ederiz değerli Beden eğitimi gen tr çalışanları.Türkiyedeki büyük bir açığı kapatıyorsunuz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
aksar_2525
19-09-2010, 13:56
özellıkle salon , malzeme , ve hatta benim gibi bahçe sorunu olan okullarımıza ne yazıkkı çoğunlukta.bu sorunları enaza indirecek planlar yapılırsa faydalı olacağını düşünüyorum.. çalişmalarınız için tşk. herkese kazasız sorunsuz bır yıl diliyorum
yaa her şey cok güzelde yıllık ve günlükler neden dağanıl hangi yıllığa hangi günlük her yıl aynı sıkıntı bu konuya el tarsanız sevinirim slmlar ii çalısmalar
webkerem
19-09-2010, 21:15
yaa her şey cok güzelde yıllık ve günlükler neden dağanıl hangi yıllığa hangi günlük her yıl aynı sıkıntı bu konuya el tarsanız sevinirim slmlar ii çalısmalar
Hayır hocam, yıllıkların altında günlük planına gitmek için tıklayınız seçeneği var lütfen biraz dikkatli bakalım.
webkerem
19-09-2010, 21:16
Merhbalar hocam lisedeki değişikliklerden dolayı planları nasıl yapmalıyız yardımcı olabılırmısınız.sıtedekı bı cok plana baktım cok frklılıklar var.
Meral hocamızın yaptığı yıllık planı kullanabilirsinmiz gayet güzel.
yeni yeni 9.10.11.12 sınıf beden eğitimi yıllık plan--mrl (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/yeni-yeni-9-10-11-12-sinif-beden-egitimi-yillik-plan-mrl-t10010.html) (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/images/cardinall/misc/multipage.gif 1 (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/yeni-yeni-9-10-11-12-sinif-beden-egitimi-yillik-plan-mrl-t10010.html) 2 (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/yeni-yeni-9-10-11-12-sinif-beden-egitimi-yillik-plan-mrl-t10010p2.html))
salonu olmayan okullara yönelik planlama eksikliği vardı.gerçi kendi okulumuza uyarladık ama hazır plan olursa uyarlamayn yeni öğretmenlere yardımıcı olmuş oluruz
önecelikle çok güzel çalışmalar emeğinize yüreğinize sağlık yalnız hangi yıllık plan hangi günlük planın belli değil bunu çözersek süper olur iyi çalışmalar slmlr
mehmettbayraklı
21-09-2010, 14:27
emeğinize sağlık iyiki varsınız hocam.
arkadaşlar emeğinize sağlık planları aldım. ama benim branşım beden eğitimi değil bu yıl beden derslerine gireceğim. günlük planlar konusunda yardımlaarınızı rica ediyorum. şimdiden teşekkürler
sayın hocam elinize sağlık birde hentbol eklerseniz çok daha ii olur teşekkürler
savasilgaz
22-09-2010, 22:34
Hocam emeklerinize sağlık.... Değerli spor lisesindeki meslektaşlarım planlarını yapanlar varsa paylaşırsanız sevinirim...
webkerem
22-09-2010, 22:51
sayın hocam elinize sağlık birde hentbol eklerseniz çok daha ii olur teşekkürler
Hentbollüde yapıldı bir çok plan var onları kullanınız.
mavibulut
29-09-2010, 15:53
hocam salonsuz okullara göre hazırlanmış olan yıllık planların günlüklerinide yayınlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
huntsman
29-09-2010, 21:11
öncelikle çalımalarınz için teşekkür edirim.atletizm ve hentbol konularınıda planlarımıza alırsak daha iyi olur diye düşünüyorum.iyi çalışmalar.
altan3838
01-10-2010, 22:55
hocam çalışmalarınız çok guzel ellerinize sağlık 9 10 11 ve 12 de konular aynı doğrultuda mı gidecek bu yıl geçen yıllar farklı gidiyordu bu yıl değiştii mi
mersinli33
05-10-2010, 23:05
kerem hocam merhaba askerlik ve manga arkadaşım:)
okulumda beden eğitimi öğretmeni yok ve sınıf rehber öğretmenliğini yaptığım 8. sınıfın beden derslerine gireceğim ,dökümanlarınızdan yararlanacağım izninizle .iyi çalışmalar herkese
tuşibasa
08-10-2010, 21:28
hocam lise yeni yıllıkları var da ben mi göremiyorum?!
lise yıllık planlara bakıyorum da ta ilköğretimden lise son sınıfa kadar istisnasız hep aynı konular. valla kerem hocam ben bu işten bişey anlamadım.
yardımcı olursanız sevinirim.
yıllık programın altın ""meb talim ve terbiye kurulu başkanlığı kannuna göre hava şartları uygun değilse programda değişiklik yapılabilinir"" şeklinde veya buna yakın maddesi varmış,bunu bulamıyorum,nereden bulabilirim ?????
webkerem
12-10-2010, 21:04
lise yıllık planlara bakıyorum da ta ilköğretimden lise son sınıfa kadar istisnasız hep aynı konular. valla kerem hocam ben bu işten bişey anlamadım.
yardımcı olursanız sevinirim.
Bu son yazışım arkadaşlar konular aynı değil, lütfen artık aynı diye yazmayınz. Dikkatli bakmıyoruz, Konular basamak basamak arttırılmış.
Diyelimki konular aynı!, Aynı konuları işlemeyezsiniz diye bir şey varmı? Diğer derslere bakınız bir hayat bilgisi, fen, türkçe, matematik yıllardır aynı konuları işliyoruz. Sadece basamak basamak arttıyor. Mevzuatta kazanımlara göre hareket edersiniz. Kazanımlara baktınız mı hiç?
4. sınıfın örnek bir kazanımı: Bireysel ve eşli mücadele becerileri sergiler.
5. sınıfın örnek bir kazanımı: Bireysel ve eşli mücadele becerileri sergiler.
6. sınıfın örnek bir kazanımı: Seçili spor dallarına özgü hareketleri sergiler.
7. sınıfın örnek bir kazanımı: Seçili spor dalına özgü hareketleri artan bir doğrulukta sergiler
8. sınıfın örnek bir kazanımı: Seçili spor dalına özgü hareketleri geliştirir.
Yukarıda görüldüğü gibi değerli arkadaşım aynı konuları alıp basamak basamak ilerletebilirsin. Konular aynı diyenlere öncellikle dikkatli bakmalarını daha sonra Müfradatı iyi bir okuyup anlamanızı öneriyorum.
miselli23
24-10-2010, 15:20
hocam çok plan var diyosunuzda işime yarayan bir tane dahi bulamadım.gördüğüm eksiklikler:
1-Eski yılların planlarını burada sergilemenin bir anlamı olmadığından kuru kalabalıktan başka bir işe yaramıyorlar.Arşiv başlığında toparlanması veya silinmesi gerekir.
2-Bazı planların yazılımında sorun olmalıki windows hata veriyo ve açamıyor dökümanı.
3-Bazı planlar hala 1 saatlik ders programına göre uyarlanmış
4-Hentbol yerine masatenisi veya badminton gibi raket sporları alternatifli branşlardanda farklı planlar oluşturulmalı.Lütfen dikkate alalım,ben aradığım planı bulamadım diğer sitelere bakıcam.
webkerem
24-10-2010, 15:25
hocam çok plan var diyosunuzda işime yarayan bir tane dahi bulamadım.gördüğüm eksiklikler:
1-Eski yılların planlarını burada sergilemenin bir anlamı olmadığından kuru kalabalıktan başka bir işe yaramıyorlar.Arşiv başlığında toparlanması veya silinmesi gerekir.
2-Bazı planların yazılımında sorun olmalıki windows hata veriyo ve açamıyor dökümanı.
3-Bazı planlar hala 1 saatlik ders programına göre uyarlanmış
4-Hentbol yerine masatenisi veya badminton gibi raket sporları alternatifli branşlardanda farklı planlar oluşturulmalı.Lütfen dikkate alalım,ben aradığım planı bulamadım diğer sitelere bakıcam.
Değerli üyemiz öncelikle eleştiriniz eiçin teşekkür ederiz. Yapmış olduğunuz eleştirleri cevaplamak istedim.
1- Eski yılların planlarının kalması arkadşalara örnek olması, ve googleda ,indekslenme oranın artması içindir.
2- Planlarda yazılım hatası yoktur, sizin bilgisayarınızda yazılımsal sorun vardır. Winrar programını ve microsoft office programını kullanmasını tavsiye ederim.
3- Planların hepsi yeniden oluşturuldu ve 2 saatlik derslere uyumludur.
4- Masa tenisi ve badmintondada planlar yaptık, demekki dikkatlice incelemeyip ön yargılı yaklaşmışsınız. İstediğiniz siteden plan indirebilirsiniz en doğal hakkınız.
karakocmehmetal
14-07-2011, 17:43
Değerli hocam özellikle salonu olmayan ve imkanları kısıtlı okulları da düşünerek çalışmanız dileğiyle.Teşekkür ederim.
arkadaşlara katılıyorum emeğine sağlık
webkerem
11-08-2011, 10:48
Değerli hocam özellikle salonu olmayan ve imkanları kısıtlı okulları da düşünerek çalışmanız dileğiyle.Teşekkür ederim.
arkadaşlara katılıyorum emeğine sağlık
Geçen yıl zaten bu şekilde hazırlamıştık bu senede inş. yine bu şekilde hazırlanacak. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
ATOM GÜLSEREN
16-08-2011, 12:58
:happy2::happy2:Farklı spor branşlarının da seçmeli olarak plana alınabilinse..
mesela badminton da, hentbol da, masa tenisi de hazırlansa ve isteyen badmintonu, isteyen halk oyunları, isteyen masa tenisini alsa planına.
Özellikle salonu olmayan okullarda görev yapan arkadaşlarımıza yönelik planları bulabilsek....
Bir de konu anlatımında daha fazla etkinlik ve egzersiz çeşidi olsa çok faydalı olur.
ATOM GÜLSEREN
16-08-2011, 13:02
Farklı spor branşlarının da seçmeli olarak plana
mesela badminton da, hentbol da, masa tenisi de hazırlansa ve isteyen badmintonu, isteyen halk oyunları, isteyen masa tenisini alsa planına.
Özellikle salonu olmayan okullarda görev yapan arkadaşlarımıza yönelik planları bulabilsek....
GÖKTUĞ 76
19-08-2011, 17:49
Hocam lise salonlu okullara göre bir plan yayınlarsanız çok memnun oluruz.Şimdiden teşekkürler.
demet_1985
21-08-2011, 03:50
salonsuz okullar ,salonlu ve malzemesi olan okullara göre çogunlukta malumunuz...bu yüzden salonsuz okullar ve kötü hava koşulları dikkate alınırsa memnun oluruz
sevdayolu
22-08-2011, 13:08
emegı gecen tum arkadaslara selamlar
hocam cimnastik branşınada yer verirseniz çok mutlu olucam:)
Bende arkadaşlarıma katılıyorum etkinlikler biraz daha fazla olursa iyi olur kanısındayım planlar hazırlanırken buna biraz daha yer verirseniz sevinirim iyi çalışmalar
webkerem
23-08-2011, 01:12
:happy2::happy2:Farklı spor branşlarının da seçmeli olarak plana alınabilinse..
Değerli arkadaşım görüşlerin için teşekkür ederim. Badminton, masatenisi, vb. branşalrın bulunduğu yıllık planlarımızda var, planları dikkatli incelediğinizde görebilirsiniz.
Geçen sene yıllık planlarımızı iki ayırdık salonlu okullar, salonsuz okullara göre lütfen biraz daha dikkatli inceleyelim.
emeklerinize sağlık teşekkürler.
dursun002
26-08-2011, 21:59
Hocam her sene dökümanlarınızdan fazlasıyla yararlanıyorum, ellerinize sağlık...
ceren_16
28-08-2011, 03:06
öncelikle siteniz çok faydalı bu yüzden teşekkür ederim salonsuz okullarda kışın dışarı çıkma imkanımız olmuyor kışa denk gelen aylarda sınıfiçi etkinlik ve konu anlatımlarına ağırlık verirseniz çok daha yararlı olacak
webkerem
28-08-2011, 14:27
Hocam lise salonlu okullara göre bir plan yayınlarsanız çok memnun oluruz.Şimdiden teşekkürler.
Lise planlarımız bu sene yapılıyor bizzat benim tarafımdan önünmüzdeki günlerde yayınlanaak takip ediniz...
webkerem
28-08-2011, 14:28
öncelikle siteniz çok faydalı bu yüzden teşekkür ederim salonsuz okullarda kışın dışarı çıkma imkanımız olmuyor kışa denk gelen aylarda sınıfiçi etkinlik ve konu anlatımlarına ağırlık verirseniz çok daha yararlı olacak
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Salonsuz okulların planları yapılırken kış şartları göz önünde bulunudurulmuştur. Saygılarımla.
zodyak1903
30-08-2011, 11:58
iyiki varsınız:)
mserdar26
01-09-2011, 01:22
çok güzel düşünülmüş. Diğer hocalarımın dediği gibi farklı branşlarıda koysanız iyi olur.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.