PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 – 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Başında Eğitimin Durumu

binali
24-09-2009, 18:52
2009 – 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Başında Eğitimin Durumu

Türkiye’de eğitim sisteminin tüm düzeylerinde okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar sorunlar
ve sıkıntılar yaşandığı bilinmektedir. Türkiye’de yıllardır kalıcı bir eğitim politikası
oluşturulamamış olması, hem yaşanan sorunların çözümünü geciktirmiş, hem de eğitim sisteminin
yeni sorunlar üretmesini beraberinde getirmiştir.

Türkiye’de eğitimin sorunları son yıllarda o kadar artmıştır ki, yaşanan sorunları artık geçici
iyileştirmelerle çözmeye çalışmak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Yıllardan bu yana
çözülmeyen ve çözülmediği oranda da gelecek yıllara çoğalarak sarkan sorunlar, eğitim sistemini
dört bir taraftan kuşatmıştır. AKP hükümeti döneminde eğitimde yaşanan yoğun ticarileştirme ve
özelleştirme uygulamaları, eğitim alanında yaşanan yoğun siyasi kadrolaşma, eğitim sistemini
içinden çıkılmaz bir girdaba doğru hızla sürüklemekte, eğitim ve bilim emekçilerinin tüm
çabalarına rağmen eğitimde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle eğitim sistemi ciddi bir çürüme
yaşamaktadır.

Türkiye’de Okullaşma Oranı Hala Düşük

Türkiye’de 2009 yılı itibariye eğitim sürecinde olması gereken nüfusun belli bir bölümü eğitim
hakkından yararlanamamaktadır. Eğitimin önde gelen sorunlarından birisi olan okullaşmadaki
eksiklikler, hala çözülmemiş olarak ortada durmaktadır. Okullaşma oranına Milli Eğitim
Bakanlığı’nın 2009 rakamları açısından bakıldığında, tablonun hiç de iç açıcı olmadığı
görülmektedir.

http://depositfiles.com/files/tl73x2qdi