Orijinalini görmek için tıklayınız : 1. Saatlik Beden Eğitimi dersinde ne yapılabilir?
webmaster
22-05-2007, 13:46
Saatlik Beden Eğitimi dersinde ne yapılabilir?
Arkadaşlar;
hem yeni müfredatı uygulamamızı istiyorlar, hemde beden eğitimi dersini bir saate düşürüyorlar. Peki bu bir saat içinde yeni müfredata göre neler yapılabilir? Görüşlerinizi bekliyorum.Edited by: webmaster
evrak dolduruyorum.varya yeni mufredata göre derecelı puanlama gözlem formları.......http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif
mehmet_civ
09-06-2007, 15:02
hocam o evrakların hepsini doldurmak zaten baya zaman alıyor.Ayrıca bu evrakların yükünün altında nasıl kalkılacak.Ben önemli problemlerden biri bu.
Ayrıca değerlendirme öçeklerinin hepsinin yeterli ve uygun olduğuda tartışılır.
eski program ben ce daha iyiydi,eski programda herş çok net.örneğin basketbolda turnike yapma..
öğrencinin yapacağı davranışa kadar indirgenmiş.Ama yeni programda seçili spor branşına özgü hareketler yapar ...buraya basketbolla ilgili herşey girer...
Diğer bir konu ise herkezin sıkıntısı 1 saat...özellikler bizim dersimiz için çok önemli....bence bir saat olacağına beden eğitimi dersi hiç olmasın daha iyi..ne öğretmen ne öğrenci dersten birşey anlamıyor...
teşekkürler...
yeni talim terbiye kurulu ders saatlerini değiştirdi inceleyiniz
arkadaşlar 4. ve 5. sınıflarda beden eğitimi 2 saate çıktı.6 zaten 1 saat 7. sınflar1 saate indi ve birde seçmeli beden eğitimi dersi getirildi. herkese hayırlı uğurlu olur inşallah.
Ahmet Köseoğlu
11-06-2007, 01:39
herkese selamlar. Arkadaşlar bence sesimizi bir şekilde duyurmamız gerekiyor hem de acilen!!!!! çünkü bizi bitirmeye çalışıyor gibi bir durumları var... sen kalk 2 saatlik dersi 1 saate indir ve yeni müfredata göre hazırlamamızı iste!!!??? olurmu öyle şey,bu bence çok saçma... hep birlikte buna şiddetle tepki göstermeliyiz... dersimizi seçmeli hale getirip bizi uyutuyorlar... buna kanmamalıyızçünkü seçileceği de kesin değil ki!!! Lütfen bu çağrıma dikkat edin... sevgilerimlehttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_images/post_button_smiley.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_images/post_button_smiley.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_images/post_button_smiley.gif
winner84
11-06-2007, 18:43
Göreve yeni başlayan bir beden eğitimi öğretmeni olarak eğitim sistemimizin ve beden eğitimi dersimizin bu hallere gelmesine çok üzülüyorum daha bugün sınıf öğretmeni olan bir arkadaşımla konuştum ki4. ve 5. sınıfta eğer beden eğitimi dersi 2 saat olduysa seçmeli spor etkinliği dersini seçtirmeyiz haftada 4 saat beden eğitimiyapılmaz dedi eminim bir çok okulda da bu böyle olacaktır çok yazık...
Ahmet Köseoğlu
11-06-2007, 21:45
ewet sevgili öğretmen arkadaşım bu durum aynen benim okulda da var.... yapacak bir şeyimiz de olmuyor maalesef... insanlar, yani ( eğitimciler,öğretmenler dahil) beden eğitimi dersinin boş bir ders olduğunu düşünüyorlarsa yapacak hiç bir şeyimiz kalmıyor... sevgilerimle
webmaster
11-06-2007, 22:03
Evet arkadaşlar aynı sorunbende de vardı ama birazkanunları iyi bilirsek bu dersleri almamız en doğal hakkımız. Haftalık ders programı 2.3.4. maddesinde diyorki (aynen aşağıda yazılı)
2. Okutulacak seçmeli dersler, öğretim yılı başında okulun ve çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları ile velilerin görüşleri de dikkate alınarak “Seçmeli Dersler” bölümünden öğretmenler kurulunca belirlenir.
3. Herhangi bir seçmeli dersin seçilebilmesi için o dersin bir önceki yılda seçilmiş olması şartı aranmaz.
4. Okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak seçmeli ders çeşidini Bakanlık onayı ile artırabilirler. Bu durumda, hazırlanacak programın/programların Bakanlıkça onaylanması gerekir.
Bu durumda okulun şartları birinci sırada yer alıyor. okulun şartları ele alındığında eğer bilgisayar öğretmeni yok ise öğretmeni olan seçmeli derslerseçilir. yani eğer sizde başka seçmeli ders öğretmeni yok ise bu bizim endoğal hakkımız. Varsayalım ki bilgisayar öğretmenide var bu seferde malesef müdürün isteğine kalmış bir durumdur. Müdür adaletli bir şekilde dağıtırsa bir sorun olmaz. İsterizki beden eğitimi dersleri eskisi gibi 2 saat olsun. İnşallah öyle olur.
bir derssaatinde dersi nasıl işleyeceğiz.çocuklar diğer derse nasıl hazırlanacak.konular nasıl yetişecek?pes yani.pes
ben bu konuda sadece ALLAH diyorum.
Artık insanlarda ne hak ne de hukuk var. bazılarının kendi çıkarları uğruna yapmaya çalıştıkları bu uygulamalar kaç cana mal oluyor biliyorlar mı acaba? Benim sınıf arkadaşım bu psikoloji altında canına kıydı. Hesap bu dünyada verilmeyecek. ama Mevlam da bu dünyada çalışmamızı her türlü emretmiş. Yazıklar olsun ekmeğimizle oynayanlara, yazıklar olsun bu canlara kıyanlara ve yazıklar olsun oturduğu yerde şu duruma göz yumanlara...
karnı tok olan kodamanlar ne alar insan halini...
inanın bu haksızlıklara o kadar doluyum ki. hastaneler de doktorlar, mevki sahipleri hep böyle. böyle olmak zorunda mı ya neden oynamak neden el uzatmak ekmeğe... daha söylenecek çok şey var da ben susayım.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
Ahmet Köseoğlu
12-06-2007, 23:25
merhabalar, ben bugün bu konuyu bizim müdürle konuştum, ama maalesef seçmeli olan spor etkinlikleri dersimizin yerine bilişim teknolojileri seçilecekmiş, bundan dolayı benim haftada sadece 10 saatim kalıyor. yani anlayacağımız işimiz allaha kalmıştır... umarım bu sıkıntıyı diğer arkadaşlar yaşamaz.... herkese sevgilerhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_images/post_button_smiley.gif
mehmet_civ
13-06-2007, 01:41
arkadaşlar bis aatlik beden eğitimi dersinde anca oyun oynanır başkada bişey olmaz...biz yinede elimizden geleni yapacağız.Bakanlığın ne yaptığı belli değil.Ders saatleriyle sürekli oynuyor.Ama bu gidişle daha çok oynayacağa benzer.Çünkü bu yeni çizelgede beraberinde yeni problemler getirecek,getirdide.Biz beden eğitimciler için yine iyi olmadıHerkesinde bildiği üzere spor etkinliklerini hiç bir okul idarese seçmeyecek.Bence yeni programla gelen en iyi ders spor etkinlikleriydi.Bu yeni çizelgeyle onuda engellediler.Dediğim gibi arkadaşlar bu çizelgeler daha çok değişir bu gidişle...Siz canınızı sıkmayın...allah tayin bekleyen arkadaşlarımıza yardım etsin...selamlar.
yildirim23
18-06-2007, 17:08
bu kadar basitce derslerin saatiyle oynamak ve sonra iki saate çıkardık demek ne kadar adil.ben böyle bir şey görmedim.umarım bu hataları en kısa sürede düzeltirler.çalışan ve görev bekleyen arkadaşlar ne yapacağını şaşırdı.öğrenciler zaten perişan.yani spor yılında spora darbe vurmak.spor olmayan bir yerde her türlü kötülüğe yönelme olur.
spor etkinliklerini koyup müdürlerin insiyatifine bırakmak zaten olmayacak dua ya amin demek gibi olur.okul çevre şartı diyiyorlar ama bunlarda spora sekte vururyor.
sporu bize değil müdür yardımcılarına takım elbiseli bile bıraktılar.al topu oyna mantığını bize söylüyorlar.ne kadar kolay dersiniz var diyorlar.yani bizi bizden ve öğrencileri hayattan kopardılar.
Bilinçli olup bu mücadelemizi ve sesimizi duyurmalıyız.
ahcem.kul
18-06-2007, 21:24
Allahınızı severseniz hangi beden eğitimi öğretmeni seçmeli derse girebiliyor.
Sene başında seçmeli olarak spor etkinliği seçtirdim (zorda olsa) ama maalesef dersime müdür ve yardımcısı girdi ben sadece seçtirdiğim dersle kaldım. Öğrencilerimde seçilen branştan hiç ders işlemedi.
ha şu oldu alın beden eğitimi öğretmeninden bir top oynayın. benim işim var olayı ....
hesmeray
19-06-2007, 15:21
1-öğrencinin derse hazırlanması 10 dk (öğrenciyi tenefüste eşofman giymesi için zorlayamayız ya zaten hakkımız yok çünkü dersten çıkmıştır ve dinlenmesi gerekir. ders zili çalınca da sınıfta kız-erkek sıra ile esofmanlarını değişir. her okuluda spor salonu yok bunu hesaba katan var mı?)
2-ders zilinin çalması ve derse giriş 10 dk (ders zili çalınca zaten ortalıkda daha tek tük öğrenci vardır 5-10 dakikaya hepsi toplanır.)
3-yoklama ve öğrencilerin genel durumunu sorma 10 dk (yoklama alınır ve genel bir sağlık durumu taraması yapılır sonra esas meseleye yani derse geçilir...????????)
4-uygulama olarak dersi anlatma ve gösterme????? dk (dersin girişi gelişmesi sonucu uygulaması teker teker bütün öğrencilere uygulatılması gerekir. dersten sonra bir de eğitsel oyun var ya hadi onu geçelim bu seferlik...)
5-Öğrencinin diğer ders için hazırlanması 10 dk (Diğer derslere eşofmanla girmeyecek ne de olsa. )
NOT: PEKİ DERS NE OLDU...
Ahmet Köseoğlu
19-06-2007, 15:56
Maalesef yandı bitti kül olduhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley5.gif
winner84
19-06-2007, 19:11
kesinlikle katılıyorum ayrıca 2 saat seçmeli spor etkinlikleri derslerini hiç verimli bulmuyorum 2. kademe öğrencileri zaten oks sınavı nedeniyle seçmiyorlar 1. kademedeki öğrencilerimizde beden eğitimi ders düzenini kavramadan (çünkü maalesef sınıf öğretmenleri giriyor beden eğitimi dersine ve doğru düzgün işlemiyorlar hatta hiç işlemiyorlar) spor eğitimi vermeye çalışıyoruz evet spora erken başlamak önemli ama tüm sınıfın bir branşı sevmesi yada o branşta yetenekli veya ilgili olması gibi bi durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum oyüzden daha önce olduğu gibi beden eğitimi ders saatimiz yine 2 ders saati olmalıdır
winner84
19-06-2007, 19:14
seçmeli spor etkinlikleri dersinin verimli olabilmesi için öğrenciler kendi istedikleri, ilgi duydukları spor branşını seçmeli ve onun eğitimini almalıdırlar ama tabi bu da her branş için ayrı bir eğitimci gerektirir ki bu da maalesef uygulanabilir görünmüyo en azından şu an için durum böyle... Beden eğitimi ders saatimiz 2 ders saati olmalıdır
enjoyment333
25-08-2007, 18:46
Evet biz beden eğitimi öğretmenlerinin en çok muzdarip olduğu konulardan biri bu ders saatinin yetmemesi aslında bu sadece biz beden eğitimi öğretmeni arkadaşların sorunu değil bu ülkemizin vatanımızın problemi sporcu bir geleceğin temellerini atılmaya başladığı körpecik vücutlara temel teknikleri sporcu kişilik oluşturmaya çalıştığımız beden eğitimi derslerinde söylermisiniz 1-2 derste neler verilebiliri ne kadar verim alınabilir sonra sokaklarda ülkemizi dünya şampiyonalarında olimpiyatlarda temsil eden sporcular yok deniliyor ama kusura bakmayın sporculuk haftalık 80 dk olacak bir şey değil onun için beden eğitimi dersine gereken önemi verelim... hem Türk sporu gelişsin hemde hemde gençlerimiz kötü alışkanlıklarından kurtaralım....
Saygılarımla......
SESİMİZE KULAK VERDİLER 4 VE 5. SINIFLARDA İKİ SAATE ÇIKTI, ŞİMDİ SIRA 6 VE 7.SINNIFLARDA
afatsum41
09-09-2007, 23:59
Herkese merhaba ,40 dakikalık beden eğitimi dersinde olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmemizi isteyen zihniyetten ne bekleyebilirsiniz ki ?Yeni müfradatı hazırlayanlardan başka kimsenin anlamadığı (hoş onlarında anlayarak hazırladıklarından şüpheliyim ya neyse) anlamak için ayrıca bir ihtisas yapılması gerektiği ve yine boşa geçen yıllarımız.Bu kafayla daha çok olimpiyat şampiyonları çıkartırız,bekleyelim görelim.
ayhanogretmen
10-09-2007, 01:31
Ahmet öğretmenim memleket nerasi?
Ahmet Köseoğlu
10-09-2007, 02:22
Hatay -Antakya dan ama kayseri de görev yapıyorum... sewgilerimle...
Salonu olan çok güzel bir okulda bile seçmeli ders olarak spor etkinliği seçtirilmiyorsa salonsuz arkadaşların vay haline!
Ders saatleri 2 saat arkadaşlar ama bu proje ödevler anketler biz yaparız çünkü özel okuldayım.ama devlet okulundaki beden eğitimi öğretmeni o kadar kağıdı nereden temin edecek bunu merak ediyorum.yolu iyi görmek lazım.Konuları ne kadar zamanda anlatacagız anketlerle ders geçeçek...
öğretmenim
11-09-2007, 00:34
sevgili hocam inanınki hiç bir şey yapamayız.çünkü yeni program kırtasiye gerektiren bir program.eminim bakanlık ne yaptığını bile farketmiyor.Beden eğitimi ders saati 2 yetmez çıkaracaz dediler 1 saate düşürdüler.biz 2 ye razıydıkki.üç onların olsun :(.
bu yeni programı yapan iki tane ünv hocası bize seminere geldi.dedkleri şu Avrupada böyle.yani avrupalı olduk.aştık arkadaşlar.onlarla aynı standarttayız ya.
bu işten ne zaman dönerler bilinmez
tkurtoglu
11-09-2007, 12:09
Yeni program pilot okullar ve özel okullar için biçilmiş kaftan. Öğrenci zil çalınca hemen soyunma odasına gidip üzerini değiştiriyor ve salona geçiyor. Öğrencileri düzene sokmak için zaman harcamıyoruz, yoklamada yapmıyoruz çünkü öğrenci sayısı o kadar az ki hepsini birebir tanıyoruz zaten yoklamaya gerek yok. Direk derse başlıyoruz öğrenci anlatılanı veya yapılmak isteneni anlıyor ( Yani leb demeden leblebiyi anlayan cinsten) ve yapıyor. AAAA dersin bitmesine daha yarım saat var ne yapsam ki siz kendi kendinize çalışın arkadaşlar (Eşli çalışma yapıyoruz ya) ben kenarda oturup bir çay içeceğim.
Ben bile ne söylediğimi anlamadım!!!!!!
Siz anladınız mı?
winner84
11-09-2007, 13:09
meslekte 2.senem olacak bu yıl ve ben küçük bir ilin dahada küçük bir ilçesinde tek beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum bırakın spor salonunu yada yeni öğretim programının gerektirdiği kırtasiye gereksinimlerini eski programa göre ders işleyebileceğim malzemelerim materyallerim yok zar zor bulup buluşturup yada farklı materyalleri kullanarak ders işlemeye çalışıyorum öğrenci sayım çok kalabalık değil belki ama yeni programda hem maddi hemde manevi açıdan onlarda bende çok zorlanıyoruz
işimiz zor ama bu ders saatını artırmakta bizim elimizde elimizden gelenin en ıyısını yapmaya calısalım.
HEPİMİZE ALLAH KOLAYLIK VERSİN
40 dk içersinde yeni müfredata göre bir bedeb egitimi dersi işleyebilen biri varsa ben diplomamı yırtıcam ve ögretmenligi bırakıcam bu kadar iddalıyım
damla1212
12-09-2007, 01:11
bu hükümet gerçekten ilginç..yaptıkları manasız...başta sözleşmeli öğretmen alır sonra sözleşmelileri kadroluya alıcaz müjde müjde diye ortaya çıkar..ek ders yönetmeliğinin yorumunu olumsuz bi şekilde değiştirir sonrada yeni bi yönetmelik çıkar ortaya sanki çok iyi yapmışlar gibi..beden eğitimi ders saatini 1 e indirir sonra bakarız bi açıklama daha 4 5 lerde 2 saat olmuş..bunun mantığı nedir???önce yık sonra da mantıksız şeyler yap.. boş boş şeylerle uğraşılıyor..madem olumlu şeyler yapıyosun neden yıkıyosun..madem yıktın niye ilginç değişiklikler yaparak kurmaya çalışıyosun kendince...nedir bu mantığını çözen varsa lütfen bana da anlatsın...
tkurtoglu
12-09-2007, 10:32
Biz bu sitede sadece Beden Eğitimi dersleri açısındanYeni eğitim proğramına bakıyoruz ama Program genel olarak hoş ama boş bir program.
Uygulanabilse gerçekten ülkemiz açısından bir devrim olabilir ama uygulanabilmesi için altyapıya sahip değiliz. Program eskiye göre güzel ama uygulayamadıktan sonra neye yarar dememiz lazım. (Güzel olsun benim olsun demiyorsak tabii!!!!!)
Zaman içinde şartlar olgunlaşacak ve biz bu programa alışıp, programdanmemnun olacagız derken biri gelip sil baştan yapacak.
Ülkemin hali bu yazık!!!!
eğer çay ve sigara içmeyi seviyorsanız 1 saatlik derse bunu yapabiliriz
gülsek mi ağlasak mı? ikisini birden yapıncada deli derler...
özür diliyorum arkadaşlar ama bu konu hakikaten çok asap bozucu
damla1212
12-09-2007, 22:26
bu senede spor etkinliği dersi seçilmedi..bizde idareciler seçiyorda ...öğrencilerin seçmesi gerekir ama öğrenciler onun seçmeli ders olduğunu kendilerinin özgür iradeleriyle seçilmesi gerektiğini dahi bilmiyolar...öğrencilere bırakılsa ki idarede adı gibi biliyor çocukların %90 ı spor etkinliğini seçicek...bende geçen sene idareme söylediğimi tekrar söyledim..benden 1 saatlik derstte bişey yapmamı beklemeyin...ama ben ne verirsem de bu da benim başarımdır dedim...soyunma odamız yok 70 75 kişilik sınıflar...siz düşünün artık...idarecilerin yaptıkları ise nerde boş bizim okuldauygulanabilirliği olmayan seçmeli ders var gidip onu seçiyorlar...ancak idare ediyorlar birbirlerini bide sevdikleri öğretmenleri....sporu düşünen çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıcak çocukların kendilerini değerli hissedicek etkinliklere izin vermiyorlar...çünkü onların derdi başka...sevdikleri kişiye 30 saat gerisiyle de ilgilenmiyolar...çocukları düşünen yok
tabiki o bir saatlik bedne eğitimi dersinde ancak sırtay sokulup yoklama alınır ardından da belki birazcık koşturulur ve streching ve bittii :=) başka bişey yetiştirebilen varsa helal olsun.
mmalkoc61
13-09-2007, 00:58
arkadaşlar evet beden eğitimi dersi 4 ve 5. sınıflarda 2 saate çıktı ama seçmeli ders olan sportif etkinlik dersini seçemez hale geldik . SEÇİLSE dahi bu dersi müdür ve müdür yardımcıları alıyolar , derse girmemelerine rağmen . Arkadaşlar okullarda Beden Eğitimi ve Spor dersini boş bir ders oluyor idareciler ama bunun böyle olmadığını onlara göstermemiz lazım .. Tabiki çalışarak...
Ahmet Köseoğlu
13-09-2007, 03:06
sevgili arkadaşlar, ben başta da yazmıştım; sanki bizi bitirmeye çalışoyorlar yapılanları anlamak mümkün değil:(( Bu ders saatlerindeki değişiklikleri yapanlar aptal değildir heralde??? ve bu bir saat içerisinde hiç bir şey yapamayacağımızı gayet iyi biliyorlar ama gelin görün ki Din Kültürü dersinin saatleri de yükselebiliyor... bilmem anlatabildim mi??? sevgilerimle...
gerksiz evrak i?leri bir ço?u,etkinlik örenkerine bakty?ymyzda müfredatta de?i?ik geliyor.seçmeli spora ne gerek var yap ?unu zorunlu 4,5 ler oldu ama di?erleri.Yani bu sanat kültür dersleri yok edilmeye çaly?ylyyor.adah durn syra nelere gelecek...
Toplumlara hak edildikleri ?ekilde yönetilirlermi? ,buna göre susumayalaym bunu sürekli dile getirelim.oyun ça?ynda çocu?un beden e?itimi derine ve disiplin kavramyna ihtiyacay var.ergenlik vs.kendini ispata bu anca sporla olur.ama ne oluyor çocuklarymyz kendilerini farkly yollarla kanytlamaya çaly?yyor ve olmadyk i?ler yapyyorlar.
meslekta?larymyza ve bizmle ilgilenen herkese saygylarymla.
memocan6027
28-09-2007, 00:44
1 saat beden eğitimi dersinde yoklama ve selamlama yapıyorum o kadar
memocan6027
28-09-2007, 00:45
hatay cığım bizi kimse bitiremez kafana takma eşofmanla okula geliyosunuz diye bizden gıcık oluyolar sevgiler komili
Ahmet Köseoğlu
28-09-2007, 01:00
aslanım benim tahmin ettim seni aslında... memetçim görüşürüz
sportmen76
04-10-2007, 22:48
Malesef aynı sorun benim görev yaptığım okulda da var.
maalesef bişey yapılamıyo tabi.ama bizim okulun idaresi çocukların haftada birgün okula eşofmanla gelmeleri konusunda esnek .yani en azından çocukların giyinme soyunma derdi yok.1.2.3. sınıfların spor etkinliğine giren var mı?
Fiziki şartlar değişmediği sürece, müfredat değişse ne olur. 1 ders saati yetersiz. herkes bildiğini okur gene.
Merhaba arkadaşlar
hala anlayamadık galiba zaten beden eğitimi ders saati 1 saate düştüğü için spor etkinlikleri dersi bize sus payı verildi adam bize okul müdürleri beden eğitimi dersini seçmesin demiyoki zaten. seçtirebilirseniz beden eğitimi 2. kademe öğrencilerine üç saat dersi işleyin dio bu durumda bizede şikayet edicek açık kapı kalmıyo smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif
smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif smileys/smiley32.gif
Merhaba hocam
dereceli puanlama gözlem formunun bir örneğini alabilirmiyim teşekkür ederim
ayben_acar
12-10-2007, 11:42
arkadaşlar ben beş yıldır istanbulda çalışıyorum keşke her beden eğitimi öğretmeni de sizler gibi duyarlı samimi ve dürüst olsa burda neler görüyoruz neler hiç beden eğitimi dersi yapmayıpta ağaç gölgesinde saklanan idailistlikten uzak baneneci geçinen bir sürü beden eğitimi öğretmeni var ben bu tarz konulardan çok şkayetçiyim onlardan dolayıda bizlerde aynı kefeye konuluyoruz.asıl üzerinde udrulması gereken bir diyer konu bu......
1 saat beden eğitimi dersinde çocuklar eşofmanlarını giyer ve çıkarırlar.
elde var 0http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif
enjoyment333
13-10-2007, 23:50
evet okudum ve hepimizn proplemi aynı vakit yetmiyor verim alamıyoruz ve bu ülkenin gelecekte ihtiyac duyacağı sporculara gereken temel atamıyoruz ama gelecekte kabak yine bizim başımıza patlar sporcular yetişmeyince
1 saatlik derste ne olabilirki verim alınmıyo tabiki anlatana kadar ders bitiyor.2 saat olmalı öğrencilerde keyif alsın.http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley5.gif
Ahmet hocam siz değerlendirmeleri nasıl yapıyorsunuz? nota nasıl çeviriyoruz?
ARKADAŞLAR GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BEDEN EĞİTİMİ DERSİ 3 SAAT İKEN BİZDE 1 SAAT ZATEN DERSİN 20 DAKİKASI YOKLAMA VE ISINMA İLE GEÇİYOR GERİ KALAN 20 DAKİKADA NE YAPILABİLİR BU YÜZDEN BİR ARAYA GELİP TEPKİMİZİ BELİRTMELİYİZ...
arkadaşlar tek sorun 1 saat olması değil bence programının içine ettiler. konu yok acayip saçma etkinlikler insan ne yaptıracağını şaşırıyor.eski program belki biraz ağırdı ama netti. ne olduğu belliydi. bu programda derse girdiğim müddetçe kendimi çok mutsuz hissedeceğim AHMET KAYA (SİVAS/KANGAL ATATÜRK İÖO)
ahmet hocam programı zaten uygulama olanağınız yok gibi bişey. zaten müfettişlerde gelse bunu bizlerden isteyemezler haklarıda yok. onun için okulun ve çevrenin imkanları dahilinde ders işlemek zorundayız bunu yine 1 saat içerisinde yapmak biraz zor. heleki 80-100 kişilik sınıflarda ders işleyen öğretmen arkdaşlar varsa olanaksız. yoklama almak 20 dk sürüyor. İLHAN SARI (SİVAS/ZARA REŞİT AKİF PAŞA İ.O)
bedenci-23
21-11-2007, 02:18
ewet sevgili öğretmen arkadaşım bu durum aynen benim okulda da var.... yapacak bir şeyimiz de olmuyor maalesef... insanlar, yani ( eğitimciler,öğretmenler dahil) beden eğitimi dersinin boş bir ders olduğunu düşünüyorlarsa yapacak hiç bir şeyimiz kalmıyor... sevgilerimle
Arkadaşlar insanların ve hatta eğitimcilerin de beden eğitimine boş birders olarak bakmalarında neyazıkki en büyük pay beden eğitimi öğretmenlerinin kimse gocunmasın ben kendi çapimda uğraşiyorum biz üzerimize düşen görevi layikiyle yaparsak kimse bize boş gözlerle bakmaaaaaaazhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley19.gif
arkadaşlar ben hala eski mufredatı takip ediyorum.hala anlamıs deilim cunku.
enjoyment333
30-11-2007, 00:15
sayın avşar51hocamaslında anlaşılmayacak birşey yok elinizde yeni müfredat kitabı varsa ve birde elinize yeni müfredata uygun yılık ve günlükler bulursanız çok kolay bu arada eski programı uygulamanız müfettişlre yönünden sıkıntı yaratabilir
saygılarımla
Ahmet Köseoğlu
30-11-2007, 00:18
Valla hocam bence çooooooooook haklısınız , ama ; müfettişler sorun yaratabilir..
o yüzden yeni müfredatı uygularsanız bence daha iyi olur
Zaten sitede de her istediğiniz var...
selamlar
soulultraslan
12-12-2007, 13:55
1- öğrenciler eşofmanlarını giyerler
2- selamlama ve yoklama yapılır
3- öğrenciler önlüklerini giyinebilmeleri için soyunma odasına gönderilir.
DERS BİTTİ!!!
melek_23
24-12-2007, 23:50
AGLANACAK HALİMİZE ACI ACI GÜLENLERDEN BİRİDE BENİM.
ARKADAŞLAR GREV BİZEDE ŞART BELKİ BU KANUNU ÇIKARTANLAR SPORUN NE DENLİ YAŞAM BOYU SÜREÇTE ETKİLİ OLDUGUNU BİLMESELERDE BİZLER BİLENLER OLARAK SESİMİZİ ÇIKARTIP BURDAYIZ DEMENİN VAKTI GEÇTİ BİLE AMA ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR ARTIK BU ÜLKEDE AMAN BE BEDEN EGİTİMİ DERSİİŞTE BOŞ SÖZLERİNİN ÖNUNE GEÇIP BRANŞIMIZIN NE DENLİ ÖNEMLİ VE ZOR OLDUGUNU BUNU ANLAYAMIYAN HERKESE GÖSTERELİM LÜTFEN.
Ben 1 saatlik dersde ancak selamlama ve yoklamayapıyorum zaten bunları yapana kadar ders bitiyor 10 dk kala zaten öğrenci kıyafetlerini değişmesi gerekiyor zamanmı kalıyor başka birşey yaptırmak için
Beden eğitimi dersini zaten angarya ders olarak görüyorlar yakında sanırım beden eğitimi dersi diye bir ders kalmayacakhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley6.gif
derbey79
05-01-2008, 01:26
İyce beden eğitiminin cılkı çıktı amacından saptı.Beden Eğitimi adı üstünde bedensel bir faaliyet.Ama yok etkinlik yok anket derken çocuklara eziyete dönüştü.Nerde o eski beden eğitimciler.Anlattıklarımı ben anlamıyorum çocuklara ne diyeyim. smileys/smiley19.gif Bir saatte çocuk doya doya oyun bile oynayamıyo.Öğrenmek şöyle dursun.
Ahmet Köseoğlu
05-01-2008, 02:58
Valla ben de bir türlü sevmedim ve sevemeyeceğim bu yeni sistemi....
alevatam
07-01-2008, 00:56
ahmet hocam ben eylülde göreve başladım ama hala anlamadığım eski ve yeni müfredatın tartışılması eskiyle yeninin arasında ne fark varkı?beni aydınlatırsanız sevinirim.
Ahmet Köseoğlu
07-01-2008, 01:35
Valla ne diyeyim Alev hocam, eski sistemle çalışan arkadaşlar daha iyi bilir. Eski sistemde herşey daha basitti. şimdi ise bayaa karışık geldi bana, ve yeni müfredat tam teşekküllü okullara göre hazırlanmış. bu yüzden pek ısınamadım.
aslında daha çok şey var ama, boşverin, kafanızı karıştırmak istemiyorum...
unforgivenbad
06-02-2008, 00:09
yoklama yap,selamlama,hangi konunun işlenmesi gerektiğini söle ve dersi bitirmek için selamlama yap,geriye 1 dk falan kalır o bir dk da talim terbiye kuruluna ve MEB saygı duruşu yaptır ve dersi bitir.
treemonkeysmart
06-02-2008, 21:20
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley19.gifilginç ve şaşırdım halinize....evrak,anket,dosya,proje,performans,akr an degerlendirme,vs... vs...davranş notları,e_okul notları eeee herkes eline bi tane notebook alacak nöbet klübesi gibi bi yerden elinde megafon yada kulaklıklı micrafon oglum şöyle yap kızım böyle yap bak davranışların zayıf akranlarınla iyi geçin bi saniye senin davranışlarını hiç begenmiyorum sana eksi verdim senin performansını begenmedim dur şu anketi dolduralımdurun dosyalar dokunmayın kızım nerede senin projen oglum performans görevinde sana rehberlik yapmam lazım ama bekle şimdi davranış notlarını girmeliyim..... .....http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley3.gif ya arkadaşlar bi atasözü var ''cami ne kadar güzel ve büyükte olsa imam bildiğini okuyabilir'' diye uyandırırım sizi bakanlıga bu ewrak yükünün derse ve zamana ve çoçuk ruhuna uygun olmadıgına dair görüş ve yazılarınızın rapor edildiği var mı?her zümre il ve ilçe kararlar alıp dersin nasıl işlenmesi hakkında bi rapor hazırlayıp bakanlıga sunmadıkça bu saçmalama eweleme gevelemelerimiz devam edecek ve burada ve bir araya geldikçe aglayıp duracaksınız.....çünki ben yakında deli raporu alıp ayrılacagım aranızdan böyle giderse..bol excel li ,ewraklı günler..ümit yaşar elçin
furkan01
07-02-2008, 12:16
avrupada ders saatinin ençok olduğu derslerden biride beden eğitimi bizse 1 saat
treemonkeysmart
08-02-2008, 17:02
ya burası Türkiye ve açlıktan banka borçlarından kilitlenmiş yaşamların çoçuklarına 1 saat fazla bile kanaatimce.bu kafayla zaten daha da az a iner teneffüsler de top oynatırız çoçuklara belki o da.....nasipse..belki de arkadaşlar artık size ihtiyaç kalmadı net ten spor yapılacak hizmetlerinizden dolayı teşekkürler deyip kapıya da koyabilirler biz.vehim ve vesvese en büyük düşman yarın bu gün den daha güzel olacak arkadaşlar size teminat veriyorum ama biraz teknolojiye bilime ilgili olabilelim.zamanın gerisinde kalmayalım.hergün ve gün de 1saat burada buluşup tartışalım.işimiz ne???
Kendinizi kandırmayınız şimdi çok daha iyi oldu tek saatte yeterli ders işleyen için oda yeterli .Bunun yanında odasında bilgisayar başında oturanlar için üzücü zaten ders saatlerinde öğrencileri başıboş bıraknlar yüzünden değil mi?????http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley3.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif
muratozturk038
15-02-2008, 13:49
kayseride hangi okul hocam bende kayserideyşmde
Beden eğitimini kim ne yapacak ingilizcemizanadil ya onu 4 saat yaptılar bizede 1 saatte ögrenciye sporu sevdir diyolar Allah meslektaşlarıma yardım etsin
arkadaşlar 1 saat beden eğitiminde ders işleyebilen varmı gerçekten? ciddi ciddi yazarsanız sevinirim. ben yoklama alana kadar 10-15 dk geçiyor, konu anlatmaya kalkıştığım zaman kargaşa çıkıyo çünkü hafta boyunca bu dersi bekliyo çocuklar oyun oynayacaz diye, dolayısıyla ben ders işlemeye kalkışsam bile çocukların alıcıları bana kapalı oluyo gözleri futbol sahasında yada o ders başka sınıfların dersi varsa ve oyun oynuyolarsa bütün dikkatler diğer öğrencilerin üzerinde oluyo, son 5 dk giyinmeye gidiyolar. bazen işlemesem de bırakayım oyun oynasınlar diyorum bu defa da idarecilerin gözleri üzerimde oluyo ne yapacağımı şaşırdım. siz ne yapıyosunuz arkadaşlar?
bodypedagogue
09-04-2008, 03:16
Hocam eski ile yeni müfredat arasında sentez yapıyorum.treemonkeysmart (http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/member_profile.asp?PF=16478&FID=10) arkadasımız halimizi özetlemiş. Bu müfredatı hazırlayan sayın hocalarımızın hangi okullara göre bu müfredatı yaptığını anlayamadım. Benim öğrencilerimin bazıları karda çorapsız lastik ayakkabi giyiyor. Ben bu çocuklarla gurur duyarak ders işliyorum. Fakat yeni müfredatı bu cocuklara uygulamak baya zor iş.
zeliha8343
11-05-2008, 20:55
arkadaşlar maalesef bende atandığıma bir yandan sevinirken diğer yandan içine düştüğüm durumu yeni farkediyorum.dediğiniz gibi ders saatlerinin bire düşmesi hiç bir amaca ulaştırmıyor bizi.ama bu durum duydugum kadarıyla seneye eski sistemine dönecek ve 2 saat olacak.umarım bu doğru çıkar.okulumuzda 28 saatlik beden eğitimi dersine 2 beden eğitimi öğretmeni giriyoruz ve müdür yardımcılar saymıyorum bu haksızlılık nereye kadar dewam edecek .....
bedenci-23
24-06-2008, 01:47
Hocam dersimize buşekilde bakılmasında enbüyük rol beden eğitimi öğretmenlerinin biz kendi branşımıza saygı duymassak diğer insanlardan saygı duymasını beklemek....
Kusura bakmayın ama eğer yapacak birşey bulamıyorsanız bence hiç durmadan istifanızı verin. Sizinle meslektaş olduğum için çok üzgünüm kırdıysam özürdilerim. Görev yaptığınız okulda insanlar beden eğitimi dersine boş ders diye bakıyolarsa düşünmeniz gerekir bence sorumlusu kim öğrenciler mi idaremi veliler mi ? Bunun cevabını bulamadan yapacak birşey bulamassınız.Eğitim bir süreçtir uzun birsüreç insanların bu düşüncelerini değiştirmek için beden eğitimi öğretmeni gibi beden eğitimi öğretmeni olmak gerekir işimizi layıkıyla yaparsak herşey okadar farklı olurki ...
Ahmet Köseoğlu
24-06-2008, 21:25
sevgili mehmet öğretmenim, öncelikle sizi tanımıyorum ve siz de beni tanımıyorsunuz!!! ne demek istediğimi önce anlayın sonra cevap verin, ben eleştiriye her zaman açığım, tabii ki kendimizi de eleştireceğiz ve en doğru sonuca ulaşmaya çalışmalıyız, ama DELİKANLI gibi!!!
ben gelin biz beden eğitimcilerbir birlik olalım diyorum-kenetlenmeliyiz diyorum-yapılması gereken bir şey varsa yapalım diyorum ama maalesef ki siz ve sizin sizin gibi düşünen arkadaşlarımız olduğu sürece hakikaten bir yere varamayacağız, çünkü sadece LAF kalabalığı ediyorsunuz, ve birlikte hareket etmemiz gerekirken siz yolumuza taş koyacak yorumlar atıyorsunuz..... ve görüyorum ki siz heralde SORUN bulma peşindesiniz!!!! ama biz SORUN değil - ÇÖZÜM bulmak için çabalıyoruz-çalışıyoruz!!! bilmem anlatabildim mi???
''İnsan kendisinin yaptığını başkasının da yaptığını düşünürmüş!!!'' misali sanırım siz kendinizde bir eksiklik hissediyorsunuz, Ayrıca emin olun ki ben işimi ÇOK LAYIK bir şekilde yapıyorum ve çok da huzurluyum,,, yeter ki siz ve sizin gibi art niyetli meslektaşlarımız olmasın... ve hakikaten sizin de bu mesleği yağtığınızı düşünerek ben de çok üzülüyorum size.....
sayın bedenci-23..... ben avukat falan değilim.. kimsenin savunuculuğunu yapma gibi bir niyetim de yok. Ancak siz mj. ınızla ahmet hocamın mj.ını yanlış yorumladığınızı ve haksız bir eleştiriye neden olduğunuzu gördüğüm için müdahale etme ihtiyacı duydum.
Forumları tekrar okuyup yorumunuzu buna göre yapmanızı rica edeceğim. eğer kasıtlı , yıpratıcı bir düşüncede değilseniz. saygılarımla.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.