26-07-2010, 14:29 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Cirit atma
Reklam Alanı
CİRİT ATMA Bacağın Hareketi: Cirit atmada kalça ve diz ekstansörleri ile planter fleksörlerin büyük gücüne gereksinim duyulur.Bunun hem destek hareketi, hem de bacak ekstansiyonu için gereklidir. Gövdenin Hareketi: Hazırlık aşamasında , gövde kavsine ve gövdenin öne doğru kırbaçlama hareketine kadarki fırlatma eylemini sürdürebilmek için, gövdenin rotatorları ve karın kasları özellikle güçlü olmalıdır.Hareketin son aşamasında kalça fleksörleri ( rectus femoris, iliopsoas ve tensor fasciae latae kasları ) büyük rol oynar. Kolun Hareketi: Öne doğru kırbaçlama hareketi, başlıca kolun depresörleri ( pectoralis major ve latissimus dorsi kasları ) ve kolun ekstansörleri ( triceps brachii kası ) aracılığıyla gerçekleştirilir. Karın kasları, kalça fleksörleri ve fırlatma kolu kaslarının birlikte çalıştırıldığı egzersizler: Supinasyon pozisyonunda iken bir deniz topunu tavana doğru fırlatma ( kalça ve sırt antrenman sehpasında düz biçimde uzanmışken, omu< ve kollar bir uçtan sarkar.Bir yardımcı da bacakları sabitler. )
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
atma, cirit |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|