07-12-2009, 00:34 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
NECATİ TOPAY TİCARET MESLEK LİSESİ TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ III. SINIF I. DÖNEM I. YAZILI SINAV SORULARI /> 1- Karayolları trafik kanununa göre, trafik konusunda yetkili ve görevli olan kuruluşlardan 5 tanesini yazınız. 2- Milli Eğitim Bakanlığının trafik alanındaki görev yetkilerini yazınız 3- Aralıklı yanıp sönen kırmızı ışığın anlamını yazınız. 4- Gece yürüyüşlerinde alınması gereken önlemleri yazınız. 5- Sorumlu olduğu Karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yapmak ayrıca bu işaretlerin standartlarını belirlemek ……………………. görev ve yetkilerindendir. 6- Aşağıdaki listeye göre trafiğin düzenlenmesi için uymamız gereken öncelik sırasını yazınız. Işıklı trafik işaretleri, Yol çizgileri, Trafik polisi ve jandarma, Trafik işaret levhaları. 1………………………. 2………………………. 3………………………. 4………………………. AŞAĞIDAKİ İFADELERİ ‘DOĞRU – YANLIŞ OLARAK İŞARETLEYİNİZ ( )Trafik ve ilk yardım dersi, öğrencilerin temel trafik bilgilerini öğrenmeleri bilinçli yaya, yolcu ve sürücü olmaları için okutulmamaktadır. ( ) Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun kara yolu üzerine yapılmış olan kısmına ŞERİT denir. ( ) İki veya daha fazla kara yolunun kesişmesi ve birleşmesiyle oluşan ortak alanlara BANKET denir. ( ) Geçiş hakkı: Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre yolu kullanma sırasındaki öncelik hakkıdır. ( ) Yaya figürlü yeşil ışık yolun araçlara açık olduğu anlamını taşır ( ) Her iki tarafında Banket bulunan yollarda yayalar gidiş yönlerine göre sol bankette yürümek zorundadırlar. ( ) B sınıfı ehliyet alan bir sürücünün traktör kullanma yetkisi vardır. ( ) Motosiklet kullanabilmek için A1 sınıfı sürücü belgesi gereklidir Soru puanlaması: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Sorular 10 puan Hakan ERAVCI Doğru – Yanlış soruları 5 er puandır Beden Eğitimi Öğretmeni |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dersi, dönem, sorruları, sınav, trafik, yazılı, İlkyardım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|