06-05-2009, 00:26 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
=sayfabaslik Burdur, Mesleki Eğitimi Avrupa'dan Projelerle Geliştirecek 10px; 10px" Ortaöğretim Kurumları Sınavı (Oks)'de İki Yıl Üst Üste Birincilik Elde Eden ve Birçok İlin Eğitimini Kendilerine Model Olarak Aldığı Burdur, Avrupa Ülkelerini Kendine Model Seçti. 10px" width=250> borderColor=#999999 border=1> Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS)'de iki yıl üst üste birincilik elde eden ve birçok ilin eğitimini kendilerine model olarak aldığı Burdur, Avrupa ülkelerini kendine model seçti. Mesleki eğitimde ileri düzeydeki İskoçya ve İrlanda'daki inceleme gezisinden dönen Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, "Oralardaki eğitim seviyesine <NOBR>ulaşmak<OBR> için eşgüdüm içersinde projelerle çalışacağız." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa ülkelerindeki modüler ve mesleki eğitimin ileri düzeyde uyguladığı ülkelerinden İskoçya ve İrlanda'ya düzenlediği inceleme gezisinden dönen Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, izlenimlerini aktardı. Yiğit, ziyaret sayesinde bu ülkelerde verilen eğitim ile Türkiye'deki sistemi karşılaştırılma imkanı bulduklarını kaydetti. Türkiye'deki endüstri, <NOBR>ticaret<OBR>, tarım ve kız meslek liselilerini yakından ilgilendiren ziyarette bu iki ülkenin insan kaynaklarına yönelik mesleki eğitimlerde çok mesafe almış olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Yiğit, 16 yaş ve sonrasında öğretmen yönlendirmelerine göre meslek edinmenin sistemli bir şekilde uygulandığını söyledi. Bu ülkelerin mesleki eğitim dönemlerinin 16-18 yaş arasında yapıldığını ve bu yaştan sonra kaynakçılık, sıvacılık, elektrikçilik, servis elemanlığı, <NOBR>çocuk<OBR> bakımı ile benzeri alanlarda uzmanlığa gidildiğini kaydeden Yiğit, eleman açığı olan şirketlerin vasıfsız ve daha düşük ücretli kişileri çalıştırmak yerine vasıflı, diplomalı ve yüksek ücretli kişileri tercih ettikleri vurguladı. Yiğit, bu ülkelerde orta öğretimde iki yıldan sonra mesleğe yönlendirildiğine işaret ederek "Oralarda iki yıldan sonra okumak istenirse kariyer basamaklarına da devam edilebiliyor." dedi. Toplumsal bilincin oluşturulmasıyla birlikte Türkiye'de de gençlerin meslek eğitimine yönlendirilmesinin önemine değinen Burdur Milli Eğitim Müdürü Yiğit, şunları söyledi: "Biz Burdur'da mesleki eğitimin 2 yıldır altyapısını oluşturuyoruz. Mesleki eğitimde de liderliğe soyunmak için çalışmalar ve <NOBR>yeni<OBR> projeler üreteceğiz. Oralardaki eğitime ulaşmak için eşgüdüm içerisinde ve projelerle çalışacağız" dedi.
Etiketler |
avrupa'dan, burdur, eğitimi, geliştirecek, mesleki, projelerle |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|