22-09-2008, 00:22 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Hedefinize Nasıl Ulaşacaksınız? Yazar: Monica Carter TagoreSiz de pek çok insan gibiyseniz, yılın başında belirlediğiniz hedefleri rafa kaldırdınız. Ama size bir önerim var: Bu hedeflerin üstündeki tozu silin ve hemen bugün bunlara ulaşmak için çalışmaya başlayın. Zihninizi bulutlandıran hayal kırıklıklarından kurtulun ve sizin için anlamı olan bir hedefle ilgili olarak yeni bir başlangıç yapın. Belli temel adımları izlerseniz, hedefinize ulaşabilirsiniz! Bu yılın başında basit bir isteğim vardı: son tarih olan 15 Nisan’a kadar vergilerimi ödemek; son günde değil, son günün ardından uzatmalarda da değil. Ama erken ödemek. Bir şirketi yönetmek, aile hayatını sürdürmek ve seyahat etmek gibi pek çok koşturma arasında bu, gerçekten güç bir işti. Ocak, Şubat, Mart derken, bu isteğin gözümden düşmesine izin verip vermeyeceğimi merak ediyordum. Ama, bunu yapamayacağımı biliyordum. Dolayısıyla, bu isteği bir hedefe çevirmek zorunda kaldım; bir plan yaratmam ve buna bir son tarih eklemem gerekiyordu. Ve bu plana göre hareket etmeliydim. Peki ya siz? Arzu ettiğiniz ama gerçek bir yapıya kavuşturamadığınız şey nedir? Genellikle umutlarımıza, hedeflerimize ve hayallerimize ulaşmada başarısız oluruz; çünkü, elimizde gerçek bir yapıyla, bunların peşinden gitmeyiz. “Onu uçurmak” isteriz. Oysa başarı, onu uçurmak değildir. Başarı, planlamaktır. Ve bu plana göre hareket etmektir. Hedefiniz ister büyük, ister küçük olsun, bu, işe yarar. Hedefinizi onu uçurmaya yönelik zayıf bir girişime dayandırmayın. Çoğu insan, başarı hakkında düşünmeye ve okumaya ciddi zaman ayırır; ama bunun için planlama yapmaya gerekli zamanı ayırmaz. Diğerleri, planlama için çok zaman harcamalarına ve daha da, daha da planlama yapmalarına rağmen, eyleme geçmede başarısız olurlar. Ve ötekiler, her zaman eylem halindedirler; daldan dala, fikirden fikire atlarlar; ama asla o kadar düşünmez ya da plan yapmazlar. Bunların hiçbiri, hedeflerinize yaklaşmak için doğru yol değildir. Aksine, bu üç öge için biraz zaman ayırmak, daha iyi bir fikir olabilir. Ne istediğinizi düşünün. Bunun için plan yapın. Ve plana uygun hareket edin. Önümüzdeki 90 günde ulaşmak istediğiniz bir hedefi düşünün. Kilo vermek mi? Bir yarış için forma girmek mi? Hobinizi bir işe dönüştürmek mi? Kitabınıza başlamak ya da kitabınızı bitirmek mi? Ulaşmak istediğiniz hedefi belirleyin ve onun hakkında daha detaylı düşünün. Bu hedefe 30, 60 ya da 90 günde ulaşılabilir mi? Yoksa, daha uzun vadeli bir çaba mı gerekir? 30-90 gün arasında ulaşılabilecek bir hedef belirleyin. Bu kısa vadeli hedefe ulaşabileceğinize dair özgüveniniz oluştuktan sonra, canlanacak ve uzun vadeli hedefiniz ya da hayalinizle ilgilenmek için hazır olacaksınız. Şimdi, bu fikirleri harekete geçirelim. Ne istediğinizi analiz edelim ve tanımlayalım. Bu hedefi neden istiyorsunuz? Bunu başarmanın sizin için anlamı nedir? Bununla birlikte yaşamınız nasıl değişecek? Sonra, bu hedefi tanımlama aşamasına geçin. Neyi başaracağınızı kendinize net olarak açıklayın. Yalnızca “İşimi büyütmek istiyorum,” demeyin. Bunun yerine, işinizi ne kadar ve hangi zaman aralığında büyüteceğinizi tanımlayın. Belki bu ay 5 yeni müşteri kazanacaksınız ya da geçen aya göre bu ay 100 birim daha fazla satış yapacaksınız. Ne yaparsanız yapın, hedefi rakamla belirtmenin bir yolunu bulun ve bir son tarih ekleyin. Şimdi, boşlukları doldurma zamanıdır. Bu hedefi nasıl yaşama geçirirsiniz? Son tarihten geriye doğru düşünün ve hedefinizi tamamlanmış bir işe dönüştürmek için yapılması gereken her şeyi gözden geçirin. Bütün detayları not edin. Ardından, listenizin üzerinden geçin ve notları bir plana dönüştürün. Eylem adımlarınızı ve her bir eyleme geçmek için son tarihleri plana dahil edin. Bu aşamada takviminizi ya da PDA cihazınızı elinizin altında bulundurmak yararlıdır; çünkü, son tarihlerinizi kolayca yazabilir ya da tuşlayabilirsiniz. Böylece, genel takviminiz hedefe ulaşma planınızı yansıtır. Son olarak, planınızla ilgili olarak harekete geçin. Bu, yazdığınız her şeyi fiilen yapmanız gerektiği anlamına gelir! Bu durum, programınızı yeniden düzenlemeniz ya da yapılacaklar listenizdeki daha az önemli işleri çıkarmanız anlamına geliyorsa, bu ayarlamaları yapmanız gerekecektir. Bu adımların her biri başarınız açısından kritiktir. Başarıya üç aşamalı yaklaşımınız şöyle birşeydir: 1. Hedefinizi analiz edin ve tanımlayın. İsteğiniz nedir? Neden bu özel şeyi başarmak istiyorsunuz? Size ne yararı olacak? İsteği tanımlamak suretiyle hedefe dönüştürün. Neyi hangi zaman aralığında başaracağınızı rakamlarla belirterek hedefinizi tanımlayın. 2. Hedefinizi planlayın. Hedefinize ulaşmak için gerekli bütün adımlar hakkında beyin fırtınası yapın. Emin değilseniz, bir miktar araştırma yapın. Hedefiniz hakkında bilgi toplamak için online arama yapın. Bu alanda başarı göstermiş ya da hedefe ulaşma konusunda insanları yönlendiren ya da eğiten biriyle konuşun. Ardından, söz konusu beyin fırtınasının üzerinden geçin ve eylemleri düzenleyip son tarihleri tespit edin. 3. Planınıza göre hareket edin. Programınızı ayarlayın, yapılacaklar listenizi yeniden düzenleyin ve hedefinize zaman tanımanızı ve ilgi göstermenizi sağlayan günlük faaliyetlerinizdeki diğer değişiklikleri yapın. Planınıza göre hareket etmek, başka alanlarda bazı fedakârlıklar yapmak anlamına gelebilir. Bu adımları izlerseniz, isteklerinizi hedeflere, hedeflerinizi başarıya dönüştürebilirsiniz. Ben yıllardır tutarlı bir şekilde bu yaklaşımın faydasını görüyorum. Söz konusu yaklaşım, işimi büyütmemi, somut ilişkiler geliştirmemi, herhangi bir davaya katkıda bulunmamı ve eğlenceli işler yapmamı sağladı. Aynı zamanda, bu yıl vergi döneminde de yardımcı oldu. Hedefime ulaştım ve vergilerimi erken ödedim. 15 Nisan ise zafer günüm oldu!
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
hedefinize, nasıl, ulaşacaksınız |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|