04-08-2008, 17:46 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
=haber_detay_tarih> Bayanlarda Türk güreşine ilk şampiyonlukları getiren milli sporcular Emriye Musta ve Simge Yılmaz, tarih yazmanın gururunu yaşıyor. Şampiyonada Simge Yılmaz'dan önce mindere çıkarak güreşte bayanlarda ilk altın madalyayı Türkiye'ye kazandıran 55 kilo güreşçisi Emriye Musta, Türk güreşinde bir ilki gerçekleştirdiği için büyük sevinç yaşadığını söyledi. =haber_detay_yazi> Musta yaptığı açıklamada, şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bir ilki gerçekleştirmek çok önemli. Bunu gerçekleştirdiğim için büyük sevinç yaşıyorum" dedi. Aldığı altın madalyanın bütün takımın olduğunu ifade eden genç güreşçi, "Altın madalyaları takım ruhuyla kazandık. Birbirimize verdiğimiz destekle bu başarıları elde ettik. Takımdaki arkadaşların kazandığı veya kaybettiği maçlar bizi etkiliyor. Türkiye'de, kendi ülkemde, altın madalya alarak tarih yazdığım için ayrıca mutluluk yaşıyorum" diye konuştu. Emriye Musta, Türk güreşinde bayanlarda bir ilki gerçekleştirmenin kendisi için gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Bu başarıyla moral bulduk. Takım ruhuyla başarıyı yakalıyoruz. Ben bu seneden sonra büyükler kategorisine geçiyorum. Başarılarımızı olimpiyat oyunlarına taşımak istiyoruz. Olimpiyat oyunlarına katılmam halinde başarı için elimden geleni yapacağım" dedi. Dünya Gençler Şampiyonası'nda aldıkları başarının nedenini de altyapıya verilen öneme bağlayan Musta, "8 senelik bir güreş geçmişim var. Buralara gelmek kolay değil. Başarı kolay kazanılmıyor. Sabır ve çalışma azmi ile buralara geldik. Eksiklerimizi tamamladığımızda neleri yapabileceğimizi gösterdik. Eksiklerimizi gidermeye de başladık. Bize verilecek destekle başarılarımız daha da artar. Bazı arkadaşların doğru dürüst kulübü yok. Benim düzenli bir gelirim bulunmuyor. Erkeklere verilen destek bize de verilmeli" diyerek sözlerini tamamladı. SİMGE YILMAZ: "EMRİYE İLE KARDEŞ KADAR YAKINIZ" Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Emriye Musta'dan sonra yaptığı maçla altın madalyaya uzanan ve bu nedenle bir ilki gerçekleştirme fırsatını kaçıran 72 kilo güreşçisi Simge Yılmaz ise bunu fazla önemsemediğini çünkü takım arkadaşıyla kardeş kadar yakın olduklarını söyledi. Altın madalya aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Simge Yılmaz, "Neler hissettiğimi anlatamam. Bu başarıda bana destek veren aileme ve antrenörlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bunu gerçekleştirdim" derken, Emriye Musta'nın kendisinden önce altın madalya alarak tarihe geçmesi konusunda ise "Emriye Musta ile kardeş kadar yakınız. O'nun yazdığı tarih benim tarihimdir" diye konuştu. Yılmaz, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bayan güreşçiler olarak bulunmadıklarını hatırlatarak, ''Ama 2012 Olimpiyat Oyunları'nda bayan güreşinde Türkiye'ye madalya gelecek'' dedi. Bayan güreşçiler olarak başarılarını her geçen zaman arttırdıklarını kaydeden Simge Yılmaz, "Gençlerde Avrupa 3.'sü olduk. Dünya Gençler Şampiyonası'nda ise 3 final yaptık. Her sporcu kadar sıkıntılarımız var, ama yavaş yavaş bunlar gideriliyor. Elde ettiğimiz başarı herkesin başarısıdır" diye konuştu. Kaynak: AA 04.08.2008 11:26:00
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bayan, gururu, güreşte, millilerin, tarih, yazan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|