08-06-2008, 00:07 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
=f14B 10px" height=50>Diabet hastalarına şeker niyetine TV align=right> 10px; 5px"> =f12 0px; 0px; 5px; #ff0000; 3px">http://www.diyabet.tv/ Ülkemizde tematik kanallar hızla çoğalıyor. Bu kanallardan bir tanesi de önemli bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor. Test yayınına başlayan DiabetTV, diabet hastalarının eğitimine yönelik olarak hizmet vermeyi planlıyor. Pankreas bezinden salgılanan insülinin eksikliği ya da görevini yapamamasına bağlı olarak kandaki şekerin sürekli yükselmesi, kronik (müzmin), sinsi, geç kalınırsa dönüşümsüz, komplikasyonla seyreden, yaşam boyu sürüp, yaşam kalitesini bozan, maliyeti yüksek, süerkli eğitim ve takip gerektiren,soya çekimide bulunan bir hastalık olan diabet artık internet üzerinden yayın yapan bir kanalla enine boyuna tartışılabilecek. Türkiye’de 5 milyonun üzerinde diabetli hasta olduğu düşünüldüğünde sitenin popüler olacağı da şimdiden belli görünüyor. Diabet hastalarının ilaçla tedavisi dışında eğitilmerlerinin de önemine işaret eden kanal, test yayınlarına başladı. Ersin Ayvacı ve Mehmet Kaya Aydemir’in kurduğu www.diabet.tv kanalının danışmanlığını onun üzerinde diabet uzmanı yapıyor. İnternet üzerinden temasal yayın yapan, profesyonel bir televizyon kanalı gibi hizmet veren kanal, diabet hastalarının ve uzman hekimlerin interaktif buluşma noktası olacak. Site aynı zamanda doktorların güncel gelişmeleri daha rahat takip etmeleri ve ihtiyaç dahilinde iletişim kurabilmelerini sağlayacak bir platform niteliğine kavuşmayı amaçlıyor. İnteraktif bir kanal olan DiabetTV hastaları bilinçlendirip, aydınlatmyı, izleyicinin gerek duyduğunda kanala sorularını yöneltip cevap alabilecekleri bir kanal hüviyetinde. Peki Diabet TV’yi ilgililer nasıl takip edecek. Ücretsiz ve üye olma zorunluluğu bulunmayan bir yayın kanalı olan Diabet TV, www.diabet.tv web adresine girerek izlenebiliyor. Gün içinde 16 farklı programın hazırlanıp yayınlandığı diabet tv, 30 farklı proje ile yayın yapıyor. DiabetTV’de yayınlanan programlar TDC (Türk Diabet Cemiyeti), TUDOV (Türkiye Diabet ve Obezite Vakfı) danışmanlığı ve rehberliğinde hazırlanıyor. TV, diabet hastaları ve yakınları, hekimler, tıp öğrencileri, sağlık personeli ve diyetisyenlerden oluşan bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. > Diabetlilerde eğitim neden önemli? Halka şeker hastalığını erken tanımanın yararlarını, diabetik kişilere ise hastalıklarının arazları ve kontrol altına almanın önemi hakkında bilgiler verilir. Şeker hastalığı ne kadar erken tanınırsa o ölçüde yan etkilerden korunulur. Şeker hastalığının sıklığı her geçen gün artmaktadır. 1985’te tahmin edilen rakam 30 milyon iken, bugün en az 177 milyon diabetli bulunmaktadır. Diabet Tv, hastalığı eğitimle yenecek Diabetli hastalarda eğitim çok önemli ve internet üzerinden yayın yapacak olan bu kanal sosyal sorumluluk alanında hizmet verecek. Şeker hastalarına hastalıklarının önemini anlatmak. Belirtileri olmasa da şeker düzeylerinin yüksek olabileceğini anımsatmak. Diabetin erkenden tanınması ve tedaviye erkenden başlamak, komplikasyon riskini azaltır.Dolayısıyla hastayı etkileyebilecek fiziksel maddi ve manevi zararlar erkenden önlenmiş olacak.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
08-06-2008, 11:28 | #2 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
tşk ederim hocam...benim babamda diabetli..tüm hastalara acil şifa diliyorum...
|
10-06-2008, 15:33 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
teşekkürler hocam.
diabet, hastalarına, niyetine, Şeker |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|