07-04-2007, 12:14 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
= v ns = :schemas-microsoft-com:vml" /></V:STROKE></V:PATH></V:SHAPE></V:TEXT></V:SHAPE></V:TEXT></V:SHAPE></V:STROKE></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:ULAS></V:PATH> = o ns = /><O:LOCK v:ext="edit" aspectratio="t"></O:LOCK></V:SHAPE></V:></V:SHAPE> 1. Psikolojik Danışmanın kendini danışanın yerine koyma çabası Psikolojik Danışma Hizmetlerinde önemli bir beceridir. Bu beceride esas olan danışmanın danışanın görüş açısına girmesi ve danışman dünyasını algılayabilmesidir? A) Saygı B) Koşulsuz Kabul C) Empati D) Somutluk E) Yüzleştirme 2. Psikolojik Danışmanın, aşağıdaki cümlelerden hangisini kullanması danışanına karşı saygı tekniğiyle becerisini kullandığını gösteren bir ifadedir. A) Sana öyle geliyordur, hem sen daha küçüksün. B) Sen şaşırdın mı? Böyle söylenmez ki. C) Sen de pek fazla konuşmuyorsun. D) Anlattıkların çok önemli, bunların nereden kaynaklandığını birlikte bulalım. E) Ailede sana hiç söz düşmüyor, sen kendini hiç anlatamıyorsun. 3. Psikolojik Danışmanın kullanacağı cümlelerden hangisi saydamlık tekniğine aykırıdır? A) Beni neden bu kadar merak ediyorsun, bu konu senin sorunun. B) Merak ediyorsun tabi ki seninle paylaşabilirim. C) Hımm, benim ne düşündüğümü soruyorsun. D) Ben senin yerinde olsam arkadaşımla konuşurdum. E) Ben bu konuyu Ahmet’le de konuştum. 4. Empati için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? A) Empati, başkasını taklit etme değildir. B) Empati, rol yapma değildir. C) Empati, başkasının yaptığını aynen yapmak değildir. D) Empati, sempatik davranmak değildir. E) Empati, başkasının düşünce ve hareketlerinin farkında olmak değildir. 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde duyguların yansıtılması söz konusudur? A) Anladığıma göre siz onunla kavga ettiniz. B) Onun sizi sevmediğini hissettiniz. C) Onun size katıldığını düşünüyorsunuz. D) Bu akşam köye gitmeyi düşünüyorsunuz. E) Onunla görüşmek istediğinizi söylediniz. 6. Psikolojik Danışmanın, danışanına aşağıdaki cümlelerden hangisini kullanması ilişkinin şimdi ve buradalığı tekniğini ifade edici bir cümledir? A) İnsanlar beni düş kırıklığına uğratıyor. B) Seni şu an sıkıntılı görüyorum, sıkıntılı olman üzerinde durabiliriz. C) Zaman zaman benim hakkımda neler düşündüğümüzü merak ediyorum. D) Keşke ben de sizin gibi düşünseydim. E) Ben insanlara asla güvenemem. 7. Psikolojik Danışmada “Kendini Açma” becerisi daha çok hangi amaçla kullanılır? A) Danışmanın rahatlaması amacıyla B) İyi bir arkadaşlık kurmak amacıyla C) Danışmanın kendisini danışana tanıtması amacıyla D) Danışmanın kendisini anlatması amacıyla E) Kullanılması gereken bir teknik olması amacıyla 8. Psikolojik Danışmanın “Yüzleştirme” tekniğine başvurmasının amaçları arasında hangisi düşünülemez? A) Danışanı önemsediği mesajını vermek amacıyla B) Danışana saygısını ifade etmek amacıyla C) Danışana yardımcı olmak amacıyla D) Danışanın kendisini daha iyi tanımasının sağlamak amacıyla E) Danışanı suçlamak ve itham etmek amacıyla R PAGE-BREAK-BEFORE: always; mso-break-: section-break" clear=all> 9. Psikolojik Danışma Hizmetiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlış bir anlayıştır? A) Psikolojik Danışma ile mülakat eş anlamlı değildir. B) Psikolojik Danışma ikaz ederek davranışları değiştirmek değildir. C) Psikolojik Danışma sürecinin esası, danışanın davranışlarının değiştirilmesi değildir. D) Psikolojik Danışma ikna ederek inanç ve davranışları etkilemek değildir. E) Psikolojik Danışma sorunları çözücü sihirli bir güç değildir. 10. Psikolojik Danışma ile ilgili olarak hangisi doğru değildir? A) Psikolojik Danışma yüz yüze kurulan bir ilişkidir. B) Psikolojik Danışmada esas araç danışman ile danışan arasında kurulan sözlü iletişimdir. C) Psikolojik Danışma, bir bilgi verme işidir. D) Psikolojik Danışmada, bireyin karar verme becerisinin geliştirilmesi önemlidir. E) Psikolojik Danışmada danışan ile danışman arasında terapatik bir ilişki vardır. 11. Danışandan Hız Alan Yaklaşıma göre danışman ile danışan arasında kurulan psikolojik ilişkinin esası hangi ilişkilere dayanmaktadır? A) İnsanın bütünlük olarak ele alındığı ilişkiye dayanmaktadır. B) Kişiler arası iyi ve insancıl ilişkilere dayanmaktadır. C) İnsanın hür olduğunu kabul eden ilişkilere dayanmaktadır. D) Uyarıcı-davranım ilişkisine dayanmaktadır. E) İlişkiler bilinçaltına itilmiş duygulara dayanmaktadır. 12. “İnsan davranışları, insanın sahip olduğu benlik kavramı ile yakından ilgilidir. Bu anlayışa göre bireyin kendisini şöyle ya da böyle algılaması onun davranışlarını geniş ölçüde etkiler.” Bu görüşler hangi Psikolojik Danışma yaklaşımını ifade etmektedir? A) Hümanist Yaklaşım B) Varoluşçu Yaklaşım C) Davranışçı Yaklaşım D) Gestalt Yaklaşım E) Eklentik Yaklaşım 13. Psikoanalitik Yaklaşıma göre insan davranışları hangi süreçlerle bağlantılıdır? A) İnsan davranışları id ve ego arasındaki ilişkilerle bağlantılıdır. B) İnsan davranışları bilinç süreçleriyle bağlantılıdır. C) İnsan davranışları duygusal süreçlerle bağlantılıdır. D) İnsan davranışları bilinçaltı süreçlerle bağlantılıdır. E) İnsan davranışları benlik tasarımı ilişkileriyle bağlantılıdır. 14. “Bireyi tanımak için onun içgörüşüne de bakmak gerekir.” diyen Psikolojik Danışma yaklaşımı hangisidir? A) Akılcı – Duygusal Yaklaşım B) Freudcu Yaklaşım C) Fenomenolojik Yaklaşım D) Bilişsel Yaklaşım E) İnsancıl Yaklaşım <SPAN FONT-SIZE: 9pt; FONT-FAMILY: 'Arial','sans-serif'; mso-bidi |
Reklam Alanı |
16-02-2008, 23:19 | #2 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
bu soruların cevaplarınıda yayınlarmısınız
|
16-11-2008, 21:37 | #3 |
Yeni Üye
bu soruların cevapları nerde arkadaslar??? |
05-02-2009, 16:02 | #4 |
Yeni Üye
yaw hani cevap?kopyala yapıştır yapmışsın ama cevabı unutmuşsun [img]smileys/smiley32.gif[/img]
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
rehberlik, test |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|