05-07-2017, 16:22 | #1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Batman Üniversitesi BESYO Özel Yetenek Sınavı 2017
Reklam Alanı
4.1. Başvuru Tarihi: 14-18 Ağustos 2017 ( Hafta içi saat 09.00-12.00/13.30-17.00) Adaylar belirtilen tarihlerde istenilen belgeler ile sınav kayıt bürosuna başvurularını şahsen yapmak zorundadırlar. Posta yoluyla yapılacak başvuruları geçersiz sayılacaktır. 4.2. Başvuru merkezi: Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Giriş Katı başvuru bürosu. Batı Raman kampüsü/BATMAN. 4.3. Sınav evrak ücreti: Her Program İçin 50 TL Başvuru Ücreti Alınacaktır. Beden Eğitimi Öğretmenliği: 50 TL Spor Yöneticiliği Birinci Öğretim: 50 TL Spor Yöneticiliği İkinci Öğretim: 50 TL Antrenörlük Eğitimi Birinci Öğretim: 50 TL Örnek: Beden eğitimi öğretmenliği + Spor yöneticiliği Normal öğretim + Spor yöneticiliği II. öğretime başvuran adayın; 50+50+50=150 TL ücret ödemesi gerekmektedir. 4.4. Sınavların Başlama Tarihi: 21-25 Ağustos 2017 Saat: 09. 00 Özel Yetenek Sınav Yeri: Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Batı Raman Kampüsü Spor Salonu / BATMAN (Yeni kampüs) Başvuru İçin Gerekli Şartlar 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2. Lise ya da dengi okuldan mezun olmak. 3. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu ile çıkarılmamış olmak. 4. Spor eğitimine mani olabilecek bedensel veya konuşma engellerinden biri veya birkaçı bulunanlardan sınava başvuranlar kazansalar dahi sınavları iptal edilir. 5. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölümlerine başvuruda bulunabilmek için; tüm lise mezunları 2017 yılı YGS sınavında puan türlerinin herhangi birinden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için en az 200 puan, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi bölümleri için en az 190 puan almış olmak, spor liseleri ile liselerin spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar ve Milli sporcular için en az birinden 150 puan almış olmak şartı aranır. 6. Adaylar sporcu özgeçmişine ait belge sunarken en az 3 adet müsabaka cetveli ibraz etmek zorundadır. (Müsabaka cetvelleri; 2015-2016 ve 2017 yıllarını kapsayacaktır). 2.5. Başvuru İçin Gerekli Belgeler 1- Adayın 2017 yılına ait YGS sonuç belgesi 2- Lise diploması aslı ve 1 adet fotokopisi (Diplomaları henüz hazırlanmamış olanlar, okullarından AOBP (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) ve mezun olduklarını belirten mezuniyet belgesi getireceklerdir. 3- Sınava girmeden önce herhangi bir Yükseköğretim Kurumuna kayıtlı ise bunu belgelemesi. 4- Sağlık Raporu “Sağlık Kuruluşlarından “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarına Katılmasında Sağlık Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren rapor). 5- 4 adet son 1 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (4,5 X 6 ebadında, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun, renkli). 6- T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanı veya pasaportun aslı ve bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi. 7- Milli sporcuların, milli sporcu olduklarını gösteren belgenin (ilgili Federasyon veya Spor Genel Müdürlüğünce onaylı) A, B, C sınıfı Milli Sporcu Belgesinin aslı ya da noter tasdikli sureti (K.K.T.C. ve yabancı uyruklu adayların millilik belgeleri geçerli değildir). 8- Adayların sporcu özgeçmişini belgeledikleri spor branşlarına ait belgelerin aslı ya da noter tasdikli sureti (Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Federasyonlar ). NOT : 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde Spor Yöneticiliği bölümüne koordinasyon koordinasyon sınavına katılma zorunluluğu olmadan yapılan öğrenci alımı, ÖSYM den gelen yazı ile iptal edilmiştir. Herhangi bir bölüme yerleşmek isteyen öğrenci koordinasyon sınavına katılmak zorundadır. Kılavuzu indirmek için tıklayınız. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
2017, batman, besyo, sınavı, yetenek, üniversitesi, özel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|