|
07-04-2011, 00:09 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Sporda yetenek seçimi ve ülkemizdeki durum
Reklam Alanı
Dr. Hasan KASAP M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Avrupa konseyi spor gelişim komitesi bedensel ve ruhsal yönden araştırmaların hareketlerin art arda sık tekrarından doğan ihtisasa yönelik bir antrenman şeklinin (6- 12) yaş grubundaki çocuklarda zararlı olduğunun kanıtlandığı belirtmektedir. Çocuk ihtiyacı olan spor yapmakta serbest bırakılmalıdır denilmekte ve tek dalda ihtisas yerine birden fazla dalda çalışmayı tavsiye etmektedir. Bu konuda HAHN erginlerde ki aşırıya kaçış çocuklarda hoşgörü ile karşılanmamalıdır. Zamanından önce ihtisaslaşma pek çok çocuğun doğasına karşıdır demektedir. Ayrıca ilerleme kaydetmek kazanmaktan çok daha önemlidir. Sözü de erken yönlendirme ve yükleme ile ilgili en önemli görüşü oluşturmaktadır.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. Konu binali tarafından (07-04-2011 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
durum, seçimi, seÇİmİ, sporda, yetenek, ülkemizdeki, Ülkemİzdekİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|