29-11-2010, 01:10 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Kendi Çıkarına Bakmak
Reklam Alanı
Yazar: Lori Snyder "Çok işime yarayan gündelik bir inancım var. Önce kendini sev, diğer her şey onun izinden gelecektir.” Lucile Ball, 1911-1989, Komedyen ve Aktris Şu sözü defalarca duymuşuzdur: “Önce kendinize özen gösterirseniz, önem verdiğiniz insanlarla daha çok ilgilenebilir ve onlar için elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.” Bu reçeteye kaçımız uyuyor? Kendi adıma, bu harika gerçeğin gün geçtikçe daha çok farkına varıyorum. Hep başkalarının ihtiyaçlarına öncelik vermekle öylesine meşguldüm ki kendi ihtiyaç ve düşüncelerimi bir kenara atardım. Bir gün oturup etraflıca düşündükten sonra bu durumun aslında kimseye faydası olmadığını anladım; çünkü, diğer insanların isteklerini karşıladıktan sonra, kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için gerekli zaman, enerji, vb. bakımından çok sınırlanıyordum. Bu durum da kendim için yapılmasına ihtiyaç duyduğum şeyin yapılmasını zorlaştırıyordu. Tahmin edebileceğiniz gibi, kendim tarafından paranın üstü az verilerek kandırılmış biri gibi hissediyordum. Üstüne üstlük, kendimi bir numaralı kişi gibi hissedemediğimden, diğer insanlar için de elimden gelenin en iyisini yapamıyordum. Bu senaryoyu tersine çevirmek ve önce kendi ihtiyaçlarınızla ilgilenmeye başlamak için ne yapabilirsiniz? 1- Her güne başlarken, kişilik özellikleriniz ve yapabildikleriniz için minnettarlık duyun. Etrafınızdaki güzellikleri takdir edin. 2- Sevdiğiniz ve sizi seven insanlar için şükredin. Hayatınıza giren herkese karşı iyi niyetli olun. Bu kişiler bir şekilde hayatınıza girerler ve bazıları bir nedenle hayatınızdan çıkarlar. Her birinden alınan ders, sizin için mükemmel bir hediyedir. 3- Her gün durup düşünmek için kendinize bir sessizlik anı yaratmaya çalışın; o günkü ihtiyaçlarınızı ve yapmak istediklerinizi düşünün. 4- Sağlığınıza dikkat edin ve hafta boyunca uygulayabileceğiniz bir sağlık programı oluşturmaya özen gösterin. Egzersiz yapın, sağlıklı beslenin, yeterince dinlenin, kendinizi iyi ve güçlü hissettiren işlerle ilgilenin. İhtiyaçlarınız konusunda cimrilik etmeyin. 5- Hedefler listenize her hafta hızlıca bakın ve bu konuda ne durumda olduğunuzu değerlendirin. Herhangi bir hedefin değişmesi gerekiyor mu? Yeniden ince ayar yapılması lazım mı? Gerekeni yapın. Bir hedefler listeniz yoksa, yazmaya başlayın. 6- Yeni şeyler öğrenin, her zaman ilginizi çekmiş olan bir konu hakkında araştırma yapın. Ayrıntılı bilgi almak istediğiniz konu hakkında iyi bir kitap okuyun. Yeni birşey keşfetmek, olgunlaşmanızı ve kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlayacaktır. Kendinizi sınırlamayın. Yeni ve ilginç birşey öğrenin ve sevdiklerinizle bu şey hakkında sohbet edin. Bu sohbet, onları da aydınlatacaktır. 7- Sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza sıkıca sarılmayı ihmal etmeyin. Kalpten gelen bir sarılış, herkeste özel ve önemli biri olduğu hissini yaratır. 8- Olumlu düşünün; olumsuz düşünceler atağa geçtiğinde, bunları olumluya çevirin. Bu sizin daha mutlu olmanızı sağlayacaktır ve sonuç olarak, başarmak istediğiniz konuda sizi çok daha üretken yapacaktır. 9- Oyun oynamaya zaman ayırın. Bu, gerçekten keyif aldığınız herhangi bir hobi ya da aktivite olabilir. Dışarı çıkın ve eğlenmenin tadına varın! 10- Birine “Hayır” demekten korkmayın. Yapmak istemediğiniz ya da yapacak zamanınızın olmadığı birşeyi yapmanız talep edilirse, açıklamanızı yapın ve “Hayır” deyin. Gerçekte “Hayır” demek isterken “Evet” derseniz, üzerinizde baskı hisseder ve soran kişiye karşı kızgınlık duyarsınız. Onlara ihtiyaçlarıyla hâlâ ilgilendiğinizi, ama belirtilen zamanda söz konusu talebi yerine getirmenizin mümkün olmadığını söyleyin. Dilerseniz, kararınızın gerekçelerini de belirtebilirsiniz. 11- Sevdiklerinizi bağrınıza basın ve onlara değer verin. Onlar hayatınızı paylaşmanız için sunulmuş bir hediyedir. Önce kendinizle ilgilenmenizin neden önemli olduğunu açıklayan listemizi okudunuz. Önce kendi ihtiyaçlarınızla ilgilenirseniz, bencilce davranmış olacağınızı düşünmeyin. Aslında, tersi doğrudur. İhtiyaçlarınız karşılanırsa, hayatınızda sizin için önemli olan insanların yanında olmak için zihinsel, tinsel ve fiziksel yönden çok daha iyi konumda olursunuz. Onlara ihtiyaçları konusunda destek vermek için de çok daha mutlu bir ruh haliniz olur. Bu koca dünyada hayatlarımızda özel insanların olduğunu ve ihtiyaç, istek, hayal kırıklığı ve başarılarımızı paylaşmak için birbirimizin yanında olmak istediğimizi bilmek güzeldir. Önce kendinizle ilgilendiğinizde, sevdiğiniz herkese daha çok faydanızın dokunacağını unutmayın.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bakmak, Çıkarına, kendi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|