09-06-2008, 00:53 | #1 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
="articleLongTitleBig2">Sevgili arkadaşlarım, Okulumuzun çıkarmış olduğu dergi için yazdığım yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum... ="articleAuthor"> height=16> ="articleSummary"> <I mso-bidi-font-style: TÜRKİYE’DEBEDENEĞİTİMİveSPOR [/I] <I mso-bidi-font-style: [/I] <I mso-bidi-font-style: Ülkemizde son yıllarda değişen ve gelişen Spor anlayışı, Güzel Türkiyemizin dünyaya daha iyi tanıtılmasına vesile olmaktadır. İşte bu düşünceyle yola çıkacak olursak, biz Eğitimciler olarak Ülkemizdeki spor anlayışını daha geniş bir kitleye yaymayı ve sesimizi spor ile daha da gür bir şekilde duyurmayı hedeflemeliyiz.[/I] <I mso-bidi-font-style: Bunu başarabilmemiz için; öncelikle Beden Eğitimi ve Sporun tanımını ve önemini iyi bilmemiz gerekmektedir. Özellikle Milli Eğitim okullarında Beden Eğitimi derslerinin daha etkili bir şekilde kullanılarak buradan yetişebilecek nitelikli sporcuların tespit edilmesi açısından bir hayli önem arz etmektedir. [/I] <I mso-bidi-font-style: Ama maalesef ülkemizdeki en büyük sıkıntı, Sporun önemini hala kavrayamamış olmaktır!!! Çünkü Türkiye’de Spor denince akla Futboldan başka hiç bir şey gelmiyor, sanki başka bir branş yokmuş gibi! Hâlbuki diğer branşlara da gereken ilgiyi gösterirsek 75–80 milyon nüfuslu bir ülke olarak elde edemeyeceğimiz ya da kıramayacağımız hiçbir rekor kalmaz diye düşünüyorum ve bu başarıları elde etmenin en güzel yolunun, Alt Yapıdan yani Milli eğitim okullarından geçtiğini düşünüyorum. [/I] <I mso-bidi-font-style: Güzel ülkemizde o kadar yetenekli sporcular var ki, bu sporcuların keşfedilmeden yok olmasını bir türlü hazmedemiyorum ve bu yabancı hayranlığına bir türlü anlam veremiyorum. Türkiye’nin geçmiş yıllarda futbolda elde ettiği dünya 3.lüğü, Galatasaray’ın elde ettiği UEFA KUPASI ve SÜPER KUPA şampiyonlukları; basketbolda ve Atletizmde Avrupadaki başarılarımız hep Türk Halkının yetiştirdiği sporcular değil miydi? diye bir soru çıkıyor ortaya!!!. Özellikle de hem halkımızın hem de devlet büyüklerimizin bu başarılarımızı göz önünde bulundurarak, alt yapıya gereken ilgiyi göstermelerini temenni ediyorum…[/I] <I mso-bidi-font-style: Şu an için en büyük amacım; bulunduğum okulda sportif anlamda yetenekli öğrencilerin tespitini yaparak, gereken alt yapı eğitimini en güzel şekilde vermeye çalışmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için de, bulunduğum ilçe içerisinde ve il içinde yapılan spor karşılaşmalarına katılarak öğrencilerimin gereken tecrübeyi kazanmalarını ve kendilerine olan güvenlerini arttırmayı sağlamaktır. Çünkü kendine güveni olan bir sporcunun elde edemeyeceği hiç bir başarı yoktur. Ulu önderimiz Atatürk’ün dediği gibi; Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenin; başarı, "başaracağım" diye başlayanın ve "başardım" diyebilenindir. İşte bu inançla yetiştirdiğimiz öğrenciler, sportif anlamda her türlü zorluğun üstesinden geleceklerdir.[/I] <I mso-bidi-font-style: Biz de, Yeşilkent İlköğretim Okulunun Öğretmenleri olarak; Sosyal etkinlikler ve Sportif başarılar anlamında okulumuzu daha iyi yerlere getirebilmek için elimizde olan imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz…[/I] <I mso-bidi-font-style: Sevgilerimle…..........[/I] <I mso-bidi-font-style: [/I] <I mso-bidi-font-style: [/I] <I mso-bidi-font-style: Ahmet KÖSEOĞLU [/I] <I mso-bidi-font-style: Yeşilkent İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni[/I]
09-06-2008, 17:51 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Ayağında top sektirip eli de kalem tutan değerli arkadaşım, Ahmet hocam, size nasıl hak vermeyelim ki? alt yapı diyoruz, alt yapı diyoruz, ancak bu alt yapıyı antrene edecek, orta ve üst seviyeye getirecek çalışma sistemini kuramazsak daha çoookk yazar çizeriz!!!! siz de öyle canalıcı bir konuyu kaleme almışsınız ki, tam da spor politikası olarak uygulanması gereken bir sistem yaratmışsınız. İşte dünyanın uyguladığı sistem. ana okulundan seçip kademe kademe yukarılara çıkarılması gereken bir sistem olmalı.
Üzgünüm ki, sbs. nedeniyle, işimiz zor. Çocuklar üniversitelerini bitirip , mesleklerini ellerine alıp askere gidince spor yapacaklar bu gidişle. Yazınız ve anlamlı içeriği için ellerinizden sıkar, selamlarımı sunarım.
09-06-2008, 18:04 | #3 |
Girişken Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Ahmet hocam yazdıklarınıza katılmamak elde değil. altyapı sporda çok önemli. ama hatice hocamın da belirttiği gibi artık önümüzde birde sbs engelivar. aileler zaten çocuklarına ders konusunda baskı yapıyordu şimdi bu baskı daha da artacak . bu sefer sporla uğraşan öğrenci sayısı azalacak ki bu çok kötü bir durum. inşallah biz yanılırız, inşallah aileler de çocuklarını spora yönlendirir ve hem bedensel hemde zihinsel anlamda gelişmiş çocuklar yetişir.inşallah... |
09-06-2008, 18:57 | #4 |
Üye
malesef ki beden eğitimi dersi okullarda hep ikici plana atılıyor. her öğrenci türkçe,metematik ,fen de başarılı olacak diye birşey sözkonsu değil.kaldı ki sporif faaliyetlerde başarılı olan öğrenciler dersler de de daha aktif oluyorlar bence.benim sınıfımda birkaç tane böyle öğrenci var.sene başında derslere ilgisi az olan bir öğrencim,ilçe genelindeki yarışmalara katılıp derece aldıktan sonra derslerin de de bir aktiflik hmen kendini gösterdi....yeni nesillerimizin bedensel,zihinsel yönden daha çok gelişmesini istiyorsak çocuklarımıza spor kültrünü aşılamalıyız..bir sınıf öğretmeni olarak görşüm bu yöndedir.. sayın Ahmet hocam yazınız için tşk eder saygılarımı sunarım |
09-06-2008, 21:13 | #5 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
emeğine sağlık hocam tşkler
11-06-2008, 11:21 | #6 |
Moderator
sevgili arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum ve gerçekten çok doğru ve önemli konulara temas etmişsiniz,
Türkiye'de spor adına bundan sonra pek fazla bir gelişmenin olması çoook zor görünüyor maalesef ki, Çünkü çocukların psikolojisi bozulacak neredeyse, Bu nasıl sistemdir anlayamadım gitti, oyun çağındaki çocuğun beynini köreltecek bu sistem, sınavlar illallah dedirtecek belli bir süre sonra, çocukları; spordan,sosyal aktivitelerden, sosyallikten soğuttular... son zamanlarda antrenmanlara gelmez oldular,( neymiş ders çalışacaklar, gerçi haklılar) kışın zaten doğru dürüst bir şey yapamıyoruz kardan - kıştan.... neyse yaaa, anlatmam gereken o kadar şey var kiiiii!!!!!!! Özetle; Altyapı altyapı diyoruz amaaaa; bu gidiş devam ederse, ülkemizde yetişen sporcu sayısı artık HİÇ olacak....
20-08-2008, 21:30 | #7 |
Moderator
sevgili meslektaşlarım, daha önce yazmış olduğum bu yazıya göz gezdirdim ve Pekin Olimpiyatlarındaki başarısızlıklarımızlabirlikte ne kadar doğru bir teşhis olduğunu anladım, ve umuyorum ki bu durumu görmesi gereken büyüklerimiz, gerekenleri yapacaklardır...
13-01-2016, 23:45 | #8 |
Yeni Üye
hocam sıze katılıyorum devlettinde artık sbs sınavlarında ek puan vermesı daha cok lısanslı öğrenci sayısı artırcaktır.
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, eĞİtİmİ, köşe, spor, tÜrkİye'de, yazisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|