![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
![]() Reklam Alanı
NELER DEĞİŞTİ? -Yapılan değişiklikleri genel hatları ile değerlendirecek olursak; Değişiklikler Ortaöğretim Kurumları (liseleri) kapsıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9. Sınıf ve Hazırlık sınıflarında geçerli olacak. Yani kademeli geçiş söz konusu. Biyoloji dersi 3 saat olan sınıflarda 2 saate düşürüldü Felsefe dersi sadece 10 sınıfta zorunlu iken 10 ve 11. Sınıfta zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri 1 saat iken 2 saate çıkarıldı. 1 saat olan Görsel Sanatlar/Müzik Dersi 2 saate çıkarıldı. 9. Sınıflarda Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersleri birleştirildi. Sosyal Bilimler Lisesinde Beden Eğitimi dersi / Görsel Sanatlar ve Müzik Dersi 2 şer saate çıkarıldı. Anadolu İmam Hatip Liselerinde ise 9. Sınıflarda Beden Eğitimi dersi / Görsel Sanatlar ve Müzik Dersi 2 şer saate çıkarıldı. 10.11. ve 12. Sınıflarda ise birçok spor dersi seçmeli ders olarak eklendi. Yeni seçmeli dersler eklendi. Haziran ayı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Talim ve Terbiye Kurulu kararına aşağıda yer verilmiştir. Tebliğler Dergisini indirmek için tıklayınız... |
![]() |
![]() |
webkerem adlı üyenin yazısını beğenenler: | aso59 (14-06-2017) |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Üye
Teşekkürleriniz: 10
8 Mesajına 12 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
liselerde değişimler hep olumsuz trafik dersi 12.sınıflarda zorunluydu ama 12.sınıflardan trafik dersi kaldırıldı bu değişim beden eğitimi öğretmenlerini olumsuz etkilemiştir,ayrıca mesleki teknık liselerde 12.sınıflarda beden eğitimi dersi hala yok buda ayrı bir olumsuzluktur,12.sınıflarda okuyan öğrenciler neden beden eğitimi dersi almıyor bunun mantıklı bir izahı mümkün değildir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
2017, Çizelgesi, değişti, ders, haftalık, liselerde |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
haftalık ders saati | emsel | İstek Bölümü | 1 | 26-09-2011 18:36 |
Aylık Karşılığı Okutulacak Ders Çizelgesi Değişti | webmaster | Eğitim Haberleri | 6 | 22-02-2010 23:01 |
Ders ve Ek Ders Saatleri Esaslarında Neler Değişti? | webceren | Eğitim Haberleri | 0 | 27-01-2009 02:43 |
Liselerde ödül yönetmeliği değişti | Cem | Eğitim Haberleri | 0 | 07-09-2007 13:38 |
Haftalık Ders Çizelgesi ve Ders Programları | webmaster | Eğitim Haberleri | 0 | 23-08-2007 12:05 |
Reklam Alanı |