05-01-2017, 15:13 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 3
3 Mesajına 4 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Besyo sınavı
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
06-01-2017, 12:10 | #2 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Geçtiğimiz haftalarda ÖYSM den yapılan açıklama ile Öğretmenlik programlarının LYS ile alınacağı açıklamasının ardından Beden Eğitimi Bölümü nün hangi puan türü ile alınacağı merak konusu olmuştur. ÖSYS başvuru kılavuzu yayımlandı ve özel yetenek sınavlarının da durumu belli. Özel yetenek sınavı gerektiren programlar 2017-YGS ye girmiş ve 2017-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olmak gereklidir.
İşte 7 madde: 7. ÖZEL YETENEK SINAVI İLE SEÇME YÖNTEMİ Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarınca yapılmaktadır. Özel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılır. Sınav ve değerlendirme işlemleri ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yürütülür. Özel yetenek sınavı gerektiren programlar Tablo 5 te yer almaktadır. Tablo 5 te yer alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için 2017-YGS ye girmiş ve 2017-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olmak gereklidir. Buprogramlardan her birine, puan türünde sınırlandırma yapılmadan ve en az kaç puan almış olan adayların başvurabileceklerine başvuru öncesinde sınavı yapacak ilgili yükseköğretim kurumunca karar verilerek, bu karar basın-yayın organlarıyla adaylara duyurulacaktır. Bu tablodaki yükseköğretim programları için özel yetenek sınavları Yükseköğretim Kurulunun belirlediği ilke ve kurallar doğrultusunda, bu programların bağlı olduğu yükseköğretim kurumları tarafından yapılacaktır. Başvuru şartları ilgili kurumlar tarafından başvuru için internet sayfalarında verilecek duyurularda yer alacaktır. Tablo 5 Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına Göre Öğrenci Alan Programlar: Aksesuar Tasarımı Animasyon Antrenörlük Antrenörlük Eğitimi Arp Bale Bale Dansçılığı Bando Şefliği Baskı Sanatları Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bileşik Sanatlar Cam Caz Çalgı Eğitimi Çalgı Yapım Çini Çizgi Film (Animasyon) Çizgi Film ve Animasyon Dans Drama ve Oyunculuk Dramatik Yazarlık Dramatik Yazarlık-Dramaturji Dramaturji-Dramatik Yazarlık Duysal (Ses) Sanatları Tasarımı Egzersiz ve Spor Bilimleri El Sanatları El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Eski Çini Onarımları Etnomüzikoloji ve Folklor Fagot Flüt Fotoğraf Fotoğraf ve Video Geleneksel Çalgılar Geleneksel Türk El Sanatları Geleneksel Türk Halk Müziği Geleneksel Türk Müziği Geleneksel Türk Müzikleri Geleneksel Türk Sanatları Genel Müzikoloji Gitar Görsel Sanatlar Grafik Grafik Resimleme ve Baskı Grafik Tasarım Grafik Tasarımı Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Halı Kilim ve Eski Türk Kumaşları Hava Trafik Kontrol Heykel Keman Klarnet Klasik Bale Kompozisyon Kompozisyon (Bestecilik) Kompozisyon ve Müzik Teorisi Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Kontrabas Kontrobas Korno Koro Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Moda Giyim Tasarımı Moda Tasarımı Moda ve Tekstil Tasarımı Modern Dans Mutfak Sanatları ve Yönetimi Müzik Müzik (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar ve Vurma Çalgılar, Şan, Teori-Kompozisyon) Müzik Bilimleri Müzik Öğretmenliği Müzik Teknolojileri Müzik Teknolojisi Müzik Teorisi Müzik Toplulukları Müzikoloji Nefesli Çalgılar ve Vurma Çalgılar Obua Opera Opera ve Konser Şarkıcılığı Opera, Koro ve Popüler Müzik Şarkıcılığı Osmanlı Dönemi Karşılaştırmalı Müzik Oyunculuk Performans Piyano Piyano, Arp, Gitar Piyano-Arp-Gitar Plastik Sanatlar Plastik Sanatlar (Resim, Heykel ve Seramik) Rekreasyon Resim Resim İş Öğretmenliği Resim-Baskı Resim-İş Öğretmenliği Sahne Dekorları ve Kostümü Sahne Sanatları Sahne Tasarımı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Saksafon Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Seramik Seramik ve Cam Seramik ve Cam Tasarımı Seramik-Cam Ses Eğitimi Spor Bilimleri Spor Yöneticiliği Şan Takı Teknolojisi ve Tasarımı Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Tekstil Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Tekstil Tasarımı Tekstil ve Moda Tasarımı Temel Bilimler Tezhip Tezhip (Süsleme) Tiyatro Tiyatro (Oyunculuk) Trombon Trompet Tuba Türk Din Musikisi Türk Halk Müziği Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi Türk Halk Müziği Ses Eğitimi Türk Halk Oyunları Türk Musikisi Türk Müziği Türk Müziği Temel Bilimler Türk Sanat Müziği Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi Türk Sanat Müziği Temel Bilimler Üfleme ve Vurma Çalgılar Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Viyola Viyolonsel Vurmalı Çalgılar Yaylı Çalgılar Yaylı Çalgılar Yapımı Engelliler Entegre Yüksekokulu Grafik Sanatları (Lisans) Seramik Sanatları (Lisans) Batı Avrupa Açıköğretim Programları Dış Ticaret (Açıköğretim) (Önlisans) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Açıköğretim) (Lisans) İktisat (Açıköğretim) (Lisans) İlahiyat (Açıköğretim) (Önlisans) İşletme (Açıköğretim) (Lisans) Kamu Yönetimi (Açıköğretim) (Lisans) Sağlık Yönetimi (Açıköğretim) (Lisans) Sosyoloji (Açıköğretim) (Lisans) Türk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim) (Lisans) Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim) (Lisans) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Açıköğretim) (Lisans) Bedenegitimi.gen.tr / Özel Haber |
webkerem adlı üyenin yazısını beğenenler: | zara (09-01-2017) |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
besyo, sınavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|