08-10-2014, 18:20 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 3
3 Mesajına 4 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
yardımmm...
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
14-10-2014, 01:57 | #2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
İKİNCİ BÖLÜM
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlarının İşleyişi Ders yılı süresi ve haftalık ders programı MADDE 5 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında ders yılı süresinin 180 iş gününden az olmaması esastır. a) Ders yılı, yarıyıl ve yaz tatilinin başlama ve bitiş tarihleri, Bakanlıkça her yıl düzenlenen çalışma takviminde belirtilir. Bu tarihler göz önünde bulundurularak hazırlanan il çalışma takvimi, il millî eğitim müdürlüklerinin önerisi ve valilik onayı ile yürürlüğe girer. b) Ders yılı süresi, derslerin başladığı günden kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günler ile öğrencilerin törenlere katıldıkları resmî tatil günleri sayılarak hesaplanır. Resmî tatil günleri ile her ne sebeple olursa olsun okulun açık bulunmadığı günler göz önünde bulundurulmaz. Normal öğretim yapılan okullarda sabah ve öğleden sonrası yarımşar gün, ikili öğretim yapılan okullarda bu süreler tam gün sayılır. (2) Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hâllerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak dengeli olarak dağılımı yapılır ve ilgililere imza karşılığı duyurulur. Değerli hocam yönetmelikte de belirtildiği üzere ders dağılımı öğretmenin mazereti dikkate alınarak ve dengeli bir şekilde yapılır. Sana farklı ona farklı olmaz. Ders saatleri yakın olan branş öğretmenleri arasında mümkün olduğunca eşit davranmaya çalışır. Bulunduğun okul müdürlüğünü adaletsizlik ile ilgili bir yazı yaz cevap bekle sonuç olumsuzsa il veya ilçe müdürlüğüne yaz muhtemelen il veya ilçe topu okul müdürlüğüne atacaktır. Eğer hala aynı sıkıntı devam ediyorsa yönetmeliğin ilgili maddesi ile ilgili BİMER'e şikayette bulunabilirsin. Kesinlikle sonuç alırsın. Ama dediğim gibi ortada bir adaletsizlik varsa. örneğin 28 saat dersi olan bir öğretmen ben illa da 4 gün geleceğim bir günüm boş olsun diyorsa sınırları zorluyor demektir. Saygılar... http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20140726-4.htm
Etiketler |
yardımmm |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|