31-05-2014, 11:22 | #1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı 2014
Reklam Alanı
2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinden en az birinden 200.000 (orta öğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha fazla puan almış olanlar başvurabilir. Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu programlara başvurabilir. SINAV KILAVUZU VE PARKURU İÇİN TIKLAYINIZ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesine 2014-2015 öğretim yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır. BÖLÜMLER KONTENJANLAR AÇIKLAMA Antrenörlük Eğitimi Bölümü 40 (20 bayan, 20 erkek) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 40 (20 bayan, 20 erkek) Başvuru Tarih ve Yeri : Ön kayıtlar, adayın kendisi tarafından 30 Haziran-4 Temmuz Ağustos 2014 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi İkieylül Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi ESKİŞEHİR’de mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinden en az birinden 200.000 (orta öğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha fazla puan almış olanlar başvurabilir. Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu programlara başvurabilir. 1- Başvuru dilekçesi (Dilekçe formu, başvuru anında verilir). 2- Adayların ön kayıt işlemleri aday tarafından bizzat yapılacaktır. Ön kayıt sırasında adaylardan parmak izi alınacak ve sınava giriş esnasında parmak izleri tekrar alınarak kontrol edilecektir. 3- Adaylar sınav kılavuzunda belirtilen sınav kurallarına uymak zorundadır. Adayların ön kayıt sırasında kendilerine bildirilen sınav saatlerinden en az iki saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gereklidir. 4- Adayların kendilerine bildirilen saatlerdeki, sınavlarda teknik sorunlar nedeniyle gecikme yaşanması halinde Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı sınav takvimi içerisinde değişik bir saat belirlemeye yetkilidir. 5- 2014 YGS Sonuç Belgesi , ÖSYM’den Fakültel tarafından alınacaktır. 6- T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı örneği (Fakülte Dekanlığı tarafından onaylanacaktır.) 7- Adayların “Spor Bilimleri Fakültesi sınavlarına girmesinde ve öğrenim görmesinde sakınca yoktur” ibareli hastaneden alacakları heyet raporunun aslını getirmeleri zorunludur. 8- Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar. 9- 2013-ÖSYS’de, YGS ,LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural açıköğretimin kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretim kontenjansız programlarına 2013-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır. 10- Adayların ağırlıklı orta öğretim başarı puanları Yüksekokulumuz tarafından ÖSYM'den Temmuz ayında temin edilecektir (Ağırlıklı orta öğretim başarı puanı diploma notu değildir). 11- Posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 12- Başvurular sırasında adaya fotoğraflı giriş belgesi verilecektir. Adaylar sınav giriş belgesi, kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) ve göğüs numarasını sınavlar boyunca yanlarında taşımak ve istenildiğinde göstermek zorundadır. Belgeleri eksik olan adaylar sınava alınmayacaklardır. Yetenek Sınavı Tarih ve Uygulaması : - Uygulama sınavı 7-8-9-10-11-12-13 Temmuz 2014 tarihlerinde ve tüm bölümler için ortak yapılacaktır. - Adayların girecekleri bölümlerin tercih sıralamasını yapmaları gerekmektedir. - Yetenek sınavına girecek adaylar sınav evraklarını ön kayıt sırasında almak zorundadır. Sınav Giriş Belgesini ibraz etmeyen adaylar sınava alınmaz. Adaylar sınav kılavuzunda yazılı olan yetenek sınavı şartlarını kabul etmiş sayılır. - Yerleştirme puanı eşit olan adayların sıralamasında YGS sınav puanının yüksekliği esas alınacaktır. - Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne bayan öğrenci aday kontenjanlarının açık kalması ve yedek bayan öğrenci bulunmaması durumunda boş kalan kontenjanlara erkek öğrenci adayları yerleştirme puan sıralamasına göre kayıt hakkı kazanacaktır. - Antrenörlük Eğitimi bölümüne branşlara yönelik bayan kontenjanlarının açık kalması ve yedek bayan öğrenci bulunmaması durumunda boş kalan kontenjanlara erkek öğrenci adayları yerleştirme puan sıralamasına göre kayıt hakkı kazanacaktır. - Kesin Kayıt Tarih ve Uygulaması : • Asil Adayların Kesin Kayıtları :11 Ağustos - 15 Ağustos 2014 • Yedek Adayların Kesin Kayıtları : I.Yedek Liste 18 Ağustos 2014 II.Yedek Liste 25 Ağustos 2014 III.Yedek Liste 29 Ağustos 2014 Yedek Adayların kesin kayıtları belirtilen tarihlerde mesai saatleri (8.30-18.00) içerisinde yapılacaktır.Yedek adaylarla ilgili ilanlar http://sbfsinav.anadolu.edu.tr web sitemizde aynı zamanda Fakültemiz duyuru panosunda yapılacaktır. Bu nedenle yedek adayların kesin kayıtlarını belirtilen belgeler ile birlikte belirtilen tarihlerde mesai saatleri içerisinde (8.30- 18.00) şahsen yaptırmaları gerekmektedir.Sonuçlar hakkında adaylara Spor Bilimleri Fakültemiz idaresi tarafından posta veya telefon ile haber verilmeyecektir. Bilgi için 0.222.3213550 (10 hat)/6704-6702 nolu telefonlara başvurulabilir. * Antrenörlük Eğitimi Bölümüne öğrenci alımında branş kontenjanı uygulanacaktır. Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih etmiş öğrencilerin seçtikleri branşlara yerleştirilme işlemi, yetenek sınavında almış oldukları toplam en yüksek puan sıralamasına göre yapılacaktır. Branşlara göre dağılım; Atletizmde en fazla 6 erkek 4 kız, Badmintonda en fazla 4 erkek 4 kız, Basketbolda en fazla 6 erkek 4 kız, Cimnastikte (Artistik ve Ritmik toplam) en fazla 4 erkek 4 kız, Futbolda en fazla 7 erkek 4 kız, Hentbolda en fazla 6 erkek 4 kız, Masa Tenisinde en fazla 4 erkek 4 kız, Tenisde en fazla 4 erkek 4 kız, Voleybolda en fazla 6 erkek 4 kız, Yüzmede en fazla 6 erkek 4 kız olmak üzere toplam 40 öğrenciden oluşacaktır. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
2014, anadolu, besyo, eskişehir, sınavı, yetenek, üniversitesi, özel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|