Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Okul Sporları

Okul Sporları Müsabakalar, lisanslar, vs. okul sporlarıyla ilgili herşey burada

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 25-02-2014, 19:24   #1
hkn07
Yeni Üye
 
hkn07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 10
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hkn07
Question küçükler voleybol oyun kuralları???

Reklam Alanı
arkadaşlar merhaba, ilçemizde okullar arası voleybol turnuvası başlatacağız ancak oyun kuralları konusunda bi türlü mutabakat sağlayamadık. bir gurup arkadaş, küçükler voleybolunun artık değiştiğini 4 er kişilik takımlardan oluştuğunu 2002 2003 doğumlu öğrencilerin oynayabileceğini saha ölçülerinin de farklı olduğunu söylerken; diğer gurup arkadaşlar ise bildiğimiz düzende 6 şar kişiden oluşan takımlarla maçların oynanması gerektiğini 4 er kişilik takımların küçükler değil de minikler kategorisi olduğunu söylüyor. biraz araştırdım ama hep minikler adı altında oyun kurallarına rastladım açıkçası arada kaldım siz bölgelerinizde maçları nasıl yapıyorsunuz. teşekkürler
hkn07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 27-02-2014, 18:37   #2
serifenur82
Üye
 
serifenur82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oca 2010
Mesajlar: 45
Teşekkürleriniz: 2
10 Mesajına 10 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
serifenur82 is on a distinguished road
Standart

MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI
2013-2014
TEMEL İLKE VE KRİTERLER
MADDE 1- Kurul, saha düzenlemelerini, mini voleybol kategorilerini, organizasyon şeklini ve diğer hususları mini voleybolun tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amaçlı aşağıdaki temel ilke, kriter ve esaslar doğrultusunda belirler.
1.1. Mini Voleybol yaş kategorileri 11 yaşına kadar (11 yaş dahil) çocukları kapsar.(2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı ile Voleybol sezonunda 2002-2003 doğumlu öğrenciler oynayacaktır.)
1.1.1. Öncüler (7-8) yaşına kadar olan (kız- erkek) çocukların karma olarak yer alabileceği kategoridir.
1.1.2. İzciler (9-10) yaş kategorisindeki (kız – erkek ayrı , ayrı) çocukların yer alacağı kategoridir.
1.2. Şenlik Mini voleybol; yarı sahası 4,5 x 6, tam sahası 9 x 6 metre ölçülerindeki oyun alanında oynanır.
1.3. Şenlik Mini Voleybolunda file yüksekliği 2 metredir.
1.4. Şenlik mini voleybolunda top ağırlığı 90 / 140 gramdır.
1.4.1. Öncüler kategorisindeki top ağırlığı 90, izciler kategorisindeki top ağırlığı 140 gramdır.
1.5. Mini voleybolda amaç müsabık değil voleybolu seven nesiller yetiştirmektir. Bu nedenle kazanmaya ve katılan takımları derecelendirmeye yönelik turnuvalar, şampiyonalar, özel veya resmî müsabakalar düzenlenemez. Tümü şenlik niteliğinde olan mini voleybol organizasyonları aşağıdaki ilkeler doğrultusunda düzenlenir:
1.5.1. Şenlik Mini Voleybolunda kazanmak teşvik edilemez.
1.5.2. Bütün katılımcılar eşit derecede ödüllendirilir.
1.5.3. Minikleri rekabete motive edecek bireysel ödüllendirme yapılamaz.
1.5.4. Takımların bütün sporcuları oyun alanında eşit sürede yer alır. Yedeklerle değişmeli dönerli sistemden taviz verilemez.
1.6. Şenlik duygusunun oluşturulabilmesi için spor salonlarında, trafiğe kapalı sokak, cadde ve otoparklarda, park ve bahçelerde, alışveriş merkezlerinin önünde enlemesine bölünmüş uzun bir alanda aşağıda belirtilen standartları taşımak koşuluyla aynı anda yan yana birden çok oyun alanı oluşturulabilir.
1.6.1. Oyun alanının zemini burkulmalara, yaralanmalara sebep olacak şekilde çukurlu, tümsekli, çakıllı, çok sert ya da çok yumuşak olamaz.
1.6.2. Yan yana kurulacak oyun alanları için 2 metre yüksekliğinde tek file kullanılabilir, ancak oyun alanlarının ölçüleri 9 x 6 metreden az olamaz.
1.6.3. Yedek bankları her iki takımın yarı sahasının arkasında, servis alanının asgari 2 metre gerisinde kalacak şekilde konuşlandırılır.
1.7. Yarışma mini voleybol takımları 10 (on) oyuncudan oluşur. (9 ve 10 numaralı oyuncular rezerv oyunculardır.) (9 ve 10 numaralı oyuncular 2.sette istendiği takdirde takım içinde yer alabilirler. ancak; değişiklik yapıldığı takdirde, 9 ve 10 numaralı oyuncularla değişen oyuncular rezerv oyuncu statüsüne geçerler.)
1.7.1. Oyuncuların forma numaraları 1’den 8’e kadardır.(Rezerv oyuncular hariç)
1.7.2. Oyuna başlayacak ilk 4 oyuncunun forma numaraları 1’den 4’e kadar olmak zorundadır.
1.7.3. Değişme sırası bekleyen yedek oyuncular, 5’ten 8’e kadar sıralanırlar.
1.7.4. Oyunun başladığı andaki yerleşim planı itibarıyla sahaya diziliş; ilk değişecek oyuncu 1 numaralı oyuncu olacak şekilde düzenlenir. Değişmeler sahanın arka tarafında yapılacağı için 1 numaralı oyuncu servis atmaya geldiğinde oyundan çıkarak bekleme sırasının sonuna geçerken 5 numaralı oyuncu oyun alanında 1 numaralı oyuncudan boşalan yeri alır ve oyuna servis atarak başlar.
1.7.4.1. Şenlik mini voleybolunda; öncüler grubunda yer alan 7-8 yaşındaki sporcular rakipten gelen ilk topu tutarak oynayabilirler”
1.7.4.2. Her serviste saat yönünde dönmek koşuluyla oyuncu değişiklikleri hakemden izin almaksızın 2 numaralı oyuncu ile 6 numaralı oyuncunun, 3 numaralı oyuncuyla 7 numaralı oyuncunun ve 4 numaralı oyuncuyla 8 numaralı oyuncunun değişmesiyle kendiliğinden devam eder . Şenlik Mini Voleybolunda oyunun başladığı andaki yerleşim planı itibarı ile sahaya diziliş; ilk değişecek oyuncu 1 numaralı oyuncu olacak şekilde düzenlenir. Değişmeler sahanın arka tarafında yapılacağı için 1 numaralı oyuncu servis atmaya geldiğinde oyundan çıkarak bekleme sırasının sonuna geçerken 4 numaralı oyuncu oyun alanında 1 numaralı oyuncudan boşalan yeri alarak oyuna servis atarak başlar, 2 numaralı oyuncu ile 5 numaralı oyuncu, 3 numaralı oyuncu ile 6 numaralı oyuncunun değişmesiyle kendiliğinden devam eder.
Maç boyunca; servis atan oyuncunun servis vuruşundan başlayarak, topun oyun dışı olduğu ana kadar ki süreçte, her iki takım oyuncularının da kendi oyun alanında ve dönüş sırasına göre doğru pozisyonlarında bulunmaları zorunludur. Bir takımın oyun alanındaki ön veya arka oyuncusunun, takımın diğer ön veya arka oyuncularıyla pozisyon değişikliği yaparak oynamasına izin verilmez.
1.7.4.3. Oyun başlamadan önce belirlenen değişme sırasına antrenör hiçbir surette müdahale edemez; sırası gelen oyuncunun yerine bir diğerini oyuna sokamaz ve/veya kenara çıkma sırası gelen oyuncuyu oyun alanında tutamaz.
1.7.4.4. Sahada yer alacak ilk 4 oyuncu, her sette farklı olmak zorundadır. antrenör (1. sete 1-2-3-4) (2.sete 5-6-7-8 ) no’lu oyuncularla oyuna başlar. (netice setinde :1-2-3-4 veya 5-6-7-8 no’lu) oyunculardan istediği bir grupla oyuna başlamak zorundadır.
1.7.4.5. Sakatlık ve/veya hastalık hâllerinde antrenörün bunu kanıtlaması istenerek kadro değişikliğine sahada görevli sağlık elemanının onayı ile izin verilir.(sağlık elemanı olmadan yarışma başlatılamaz.)
1.7.4.6. LİBERO OYUNCU UYGULAMASINA İZİN VERİLMEZ.
1.7.4.7. Şenlik mini voleybolunda çocukların kas ve fizik yapılarının tam oluşmadığı göz önüne alınarak üstten servis atılmasına izin verilmez.
1.7.4.8. Aynı oyuncu servis atarken takım art arda üç sayı aldıysa, dördüncü servisten önce takım bir tur döner ve takım sırasından oyuna giren oyuncunun servisiyle maça devam edilir. rakip takım da aynı şekilde bir tur döner.
1.7.5. Şenlik mini voleybolunda; antrenör molası yalnızca sporcularda görülebilecek moralsizlik, cesaretini kaybetme ya da gönülsüzlük durumlarında alınabilir.
1.8. Kurul, minik sporcuların psikomotor beceri düzeyleri, kas ve fizik yapıları ve moral motivasyonlarını göz önüne alarak voleybolu sevdirip öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla mini voleybol oyunlarında oynama, sayı ve set alma kurallarını aşağıdaki esaslar doğrultusunda geliştirerek belirler.
1.8.1. Aşağıdaki durumlarda rakip takım sayı alır;
1.8.1.1. Bir takım, topun kendi oyun alanındaki zemine temas etmesine engel olamadığında,
1.8.1.2. Bir takım değişme hatası yaptığında,
1.8.1.3. Bir takımın herhangi bir oyuncusu topu iki elle tutarak durduğunda veya bu şekilde taşıdığında,
1.8.1.4. Bir takımın herhangi bir oyuncusu fileye tutunduğunda veya şeklini bozacak şiddette temas ettiğinde,
1.8.1.5.KIZLAR VE ERKEKLER ALTTAN VE ÖNDEN SERVİS ATMADIĞINDA,
1.8.1.6. Bir takımın attığı servis karşı sahaya ulaşmadığında veya karşı sahayı aşarak oyun alanının dışına düştüğünde,
1.8.1.7. Antrenör, sporcusuna kızarak ya da kızgın jest ve mimikler sergileyerek hitap ettiğinde,
1.8.1.8. Antrenör hakem kararına itiraz ettiğinde ve/veya tepki gösterdiğinde,
1.8.1.9. Bir takımın herhangi bir oyuncusu diğer takımın oyuncularını sinirlendirecek, incitecek, üzecek jest ve mimikler sergilediğinde ya da karşı takımın oyuncularına bu amaçla seslendiğinde.
1.8.1.10.Yarışma mini voleybolunda oyuncular topu tek elle veya çift elle iterek, çekerek karşı alana gönderdiğinde,
1.8.2. Oyun; şenlik mini voleybolunda toplam 60 dakikayı geçmeyecek sürede ve 10'ar dakikalık bölümler hâlinde; yarışma mini voleybolunda oyun, toplam 3 set olmak üzere, kazanılmış 2 set üzerinden oynanır.
1.8.3. Bir set; katılan takım sayısı, organizasyon süresi ve tesislerin kapasitesine göre 21 sayı üzerinden oynatılır.
1.8.4. Oyun alanında pozisyon oyuncusu ayrımı yapılamaz.
1.8.5. Öndeki iki oyuncu file önünde bloğa çıkabilir ve her türlü hareketle hücum vuruşu yapabilir.
Ancak; arka hat oyuncuları file önünde blok yapamaz ve blok teşebbüsünde bulunamaz.
Arka hat oyuncularının, oyun alanı ve serbest bölgenin herhangi bir yerinden, sıçrayarak tek el veya çift elle hücum vuruşu tamamlaması hatadır.
Ancak; bu oyuncular sıçramadan her türlü hareketle hücum vuruşu yapabilirler.
1.8.6. Mini voleybol maçlarında sertifikalı hakemlerin yanı sıra; organizasyonda doğurabileceği olumlu etki dikkate alınarak a ve genç millî takım sporcuları, millî takım antrenörleri, sporcular, kurul ve alt kurul başkanları, federasyon başkanı ve diğer medyatik kişiler de hakemlik yapabilir.
1.8.7. Yarışma mini voleybolunda bir takım topu rakibe geri göndermeden önce ( ÜÇ VURUŞ) yapmak zorundadır. karşı sahadan gelen top; direkt olarak manşet, parmak pas veya smaçla karşı alana gönderilemez.
Servis dışında rakipten gelen her topa, ön oyuncular tarafından sadece blok yapılabilir.
1.8.8. Oyun sahası ölçüleri;
Şenlik mini voleybolu: yarı sahası 4,5 x 4,5 metre, tam sahası 9 x 4,5 metre veya yarı sahası 4,5 x 6 metre, tam sahası 9 x 6 metre olarak düzenlenebilir.
Yarışma mini voleybolu: yarı sahası 6 x 6 metre, tam sahası 12 x 6 metre ölçülerde oynanır.
1.8.8.1. Yarışma mini voleybolu file yüksekliği erkekler ve kızlar için 2.05 metredir.
1.8.8.2. Top ağırlıkları;
Şenlik mini voleybolu: öncüler (7-8 yaş grubu) 90 gram
Şenlik mini voleybolu: izciler (9-10 yaş grubu) 140 gram,
Yarışma mini voleybolu: 200 gramdır.
1.8.8.3. Oyuncu sayıları;
Şenlik mini voleybolu: 3 oyunda, 3 oyun dışında olmak üzere toplam 6 oyuncu,
Yarışma mini voleybolu: 4 oyunda, 4 oyun dışında olmak üzere toplam 8 oyuncudan oluşur.
1.8.8.4. Oyun süreleri;
Şenlik mini voleybolu: 10 dakikalık sürelerle 1 günde en fazla 60 dakika,
Yarışma mini voleybolu: kazanılmış 2 set üzerinden toplam 3 set olacak şekilde; setlerde 1-1'lik eşitlik hâlinde 15 sayılık netice seti oynatılır. bir günde en fazla 2 yarışma yaptırılabilir.
1.9. Yarışma mini voleybolunda; takımların her sette 1 mola hakkı vardır.teknik mola yoktur.
1.10. Şenlik mini voleybolunda, bu talimatın 1.8.6. maddesinde önerilen sistemde hakem görevlendirilir.
1.10.1. Yarışma mini voleybolunda, Türkiye şampiyonası finallerine kadar yarışmalar iki hakemle (baş hakem, gönüllü yazı hakemi) yönetilir. gönüllü yazı hakemi bulunmadığı takdirde sertifikalı hakemler görevlendirilebilir. Türkiye şampiyonası yarı final ve finallerinde baş hakem, yardımcı hakem ve yazı hakemi görevlendirilir.
1.10.2. Yarışma mini voleybolunda, (grup, yarı final ve final yarışmalarında baş hakem, yardımcı hakem, yazı hakemi ve 2 (iki) adet çizgi hakemi görevlendirilir.) ilçe, il, grup ve yarı final yarışmalarında yazı hakemliği görevi gönüllülerce yapılır. ancak; gönüllü yazı hakemi bulunamadığı takdirde sertifikalı hakemler de görevlendirilebilir.
1.10.3. Bu talimatta yer almayan hususlarda uluslararası oyun kuralları hükümleri geçerlidir.
1.10.4. Ardı ardına yapılacak müsabakalarda iki maç arası en az 10 dakikadır. takımların filede beraberce en az 6 dakika ısınmaları sağlanır.

DİĞER HÜKÜMLER:
Talimatta yer almayan hususlar;
Madde 2- Bu talimatta yer almayan hususlarla ilgili karar; mevcut yasa, yönetmelik, çerçeve statü, ana statü ve talimatlar doğrultusunda yönetim kurulu tarafından alınır.
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRMA:
Madde 3- Bu talimatın yayınlanması ile birlikte,Voleybol Federasyonun bu konuda daha önce yayınladığı talimat ve ekleri yürürlükten kalkar.
YÜRÜRLÜK :
Madde 4- Yönetim kurulunca hazırlanan bu talimat, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Spor Genel Müdürlüğü resmî internet sitelerinde yayımlandığı 18/09/2013 tarihinde yürürlüğe girer.
YÜRÜTME:
Madde 5- Bu talimat hükümlerini Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı yürütür.








ŞENLİK MİNİ VOLEYBOLU
SAHA YERLEŞİMİ


















YARIŞMA MİNİ VOLEYBOLU
SAHA YERLEŞİMİ
serifenur82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-02-2014, 20:51   #3
hkn07
Yeni Üye
 
hkn07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 10
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hkn07
Standart

şerife hocam çok teşekkür ederim. Ancak sorumun cevabı bu değil maalesef. Benim sorduğum: küçükler kategorisi artık 6şarlı olarak oynanmıyor mu? 4 kişilik as oyuncuyla mı maçlara çıkılıyor? yani sizlerin bölgelerinizde nasıl turnuva yapılıyor?
hkn07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2014, 15:30   #4
serifenur82
Üye
 
serifenur82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oca 2010
Mesajlar: 45
Teşekkürleriniz: 2
10 Mesajına 10 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
serifenur82 is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
hkn07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şerife hocam çok teşekkür ederim. Ancak sorumun cevabı bu değil maalesef. Benim sorduğum: küçükler kategorisi artık 6şarlı olarak oynanmıyor mu? 4 kişilik as oyuncuyla mı maçlara çıkılıyor? yani sizlerin bölgelerinizde nasıl turnuva yapılıyor?
hcm 4 kısılık oynanıyor.takımınız toplan 10 kısıden olusuyor.ilk sette sahada 1-2-3-4 nolu oyuncular yer alıyor.2.sette 5-6-7-8 nolu oyuncular olmak zorunda.bu ılk kural

ikimcı kural su takım her servıs hakkı kazandıgında servıs atmaya gelen oyuncu cıkıp yerıne yedek gırıyor.o kural söyle işliyor.Sahaya diziliş servis size gelip 1 tur döndüğümüz zaman servis atmaya 1 numara gelecek şekılde dızılıyorsunuz.1 numara servıs atmaya geldımı oyundan cıkıp yerıne 5 numara gelıyor.2 numara servıse geldımı cıkıp 6 numara gırıyor 3 numara servıse geldımı cıkıp 7 numara gelıyor 4numara servıse geldımı cıkıp 8 numara giriyor.2.sette tam tersı oluyor 5-6-7-8 sahada oluyo 5 cıkıp 1 gırecek sekılde dızılıyor.yazdıklarımda vardı tam dıkkatlı okumadın herhalde.

21 de bıtıyor.
serifenur82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2014, 16:08   #5
halil.ozkn
Yeni Üye
 
halil.ozkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ağu 2009
Bulunduğu yer: Afyon
Mesajlar: 12
Teşekkürleriniz: 6
Thanked 2 Times in 1 Post
Tecrübe Puanı: 0
halil.ozkn
Standart

hocam sanırım gönderdiğim sunu size yeterli bilgiyi verecektir. son eklenen kuralda oyuncular 3 pas yapmadan topu karşı tarafa atamaz bu arada bilginize.iyi çalışmalar.
Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: ppt mini_voleybol_hakemlik_aciklamalari.ppt (354,0 KB (Kilobyte), 155x kez indirilmiştir)
halil.ozkn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
kuralları, kÜÇÜkler, oyun, voleybol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Voleybol oyun kuralları / Slayt filiz3344 Sunular ve Slaytlar 14 27-12-2016 16:20
küçükler kategorisi voleybol oyun kuralları lazım acil sezar Voleybol 2 26-02-2011 21:01
voleybol oyun kuralları yardım?? _dem61 İstek Bölümü 3 03-06-2009 23:19
Voleybol-- uluslararası resmi oyun kuralları hat64 Voleybol 4 15-03-2009 03:23
Voleybol Oyun kuralları, Hakem El İşaretler webmaster Voleybol 3 26-03-2008 12:08

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159