18-11-2007, 12:43 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
18-11-2007, 13:26 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Hasan Bey bu konuda çok farklı yorumler var gerçekten. paylaşımları bekliyoruz.
|
19-11-2007, 02:41 | #3 |
Yeni Üye
Arkadaşlar sizi bilmem ama benim kafam iyice karıştı yeni müfredatı inceledim forumlara baktım sınıf geçme yönetmeligini inceledim ulaştıgım sonuçlar
1.ders içi performans 2.performans ödevi 3.sözlü ve yazılı sınavlar -Kimisi yönetmelik belirterek performans ödevi beden eğitimi dersinde zorunlu degil demiş !!! -Kimisi sadece performansa göre not veriliyor demiş -349 sayılı 28.08.2006 tarihli beden eğitimi öğretim programıda net bişey söylemiyor sadece kazanımlar ve kademeli geçişten söz etmiş. -Sınıf geçme yönetmeliginde ders belirtmeden genel olarak en az bir performans zorunlu diyor ayrıca yazılı sınavdan bile bahsediyor zümrede karar almak şartıyla Beden eğitiminden ölçme degerlendireyi nasıl yapacagız ?.bu konuda tam bir bilgisi olan yok mu ? |
19-11-2007, 02:54 | #4 |
Yeni Üye
ewet bu hepimiz için büyük bi sorun. kontrol listeleri mi yoksa uygulama sınavları mı? hepimize kolay gelsin
|
21-11-2007, 00:41 | #5 |
Yeni Üye
Beden eğitimi dersinde 1, 2 ve 3 üncü sınıflardaki öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, sınavlar yapılmaksızın proje, performans ödevi, dereceli puanlama anahtaları ve ders içi performanslarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak değerlendirilir. 4, 5, 6, 7 ve 8’ inci sınıflardaki öğrencilerin başarıları ve gelişimleri ise proje, performans ödevi, dereceli puanlama anahtarları, ders içi performanslarına dayalı olarak değer-lendirilir. Öğrencilerin ders içi performansları değerlendirilirken; öz değerlendirmeleri, akran değerlendirmeleri ve grup değerlendirmeleri ile etkinliklere katılımları dikkate alınır. bu sözlü yok demek mi oluyor <b ">[/b] |
21-11-2007, 13:47 | #6 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Değerli üyelerimiz, bir çok arkadaşımız gibi bende bu konuda tereddüt içindeydim, taki bugün Beden Eğitimi Dersi Öretim Programı ve Kılavuzu kitabını okuyana kadar. Daha önceden elimde yoktu ve bunu sitede belirtmiştim. Evet kitap elime geçti ve okuduğum sizlere aynen anlatıyorum ve derslerimizde buna göre not vereceğiz. Kitapta aynen söyle diyor: (Sayfa 43) 1.10. Beden eğitimi Dersinde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarılar sınavlar, projeler, performans ödevleri aracaılığıyla ve ders içi performanslarına bakılarak değerlendirilir. Sınavlar: a. Beden eğitimi dersinde sınavlar yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Yazılı sınavlar 4-8 sınıflarda zümre öğretmenler kurulu kararı doğrultusunda yapılır. b. Yazılı sınavlar yapılacaksa, bir yarı yılda bir yazılı, bir uygulama sınavı olmak üzere iki sınava yapılır. Yazılı sınav yapılmadığı takdirde iki uygulama sınavı yapılır. c. Beden eğitimi dersinin yarıyıl notu belirlenirken sınavlardan alınan puanlar doğrudan ortalamaya katılır. Ders içi Performans: öğretmene bağlı Proje ödevi:öğrenci isteğine bağlı Performans Görevi ise kitapta en az bir tane verilmek zorundadır diye geçiyor fakat yeni gelen yazıya (yazı: Milli Eğitim Bakanlığının 08/10/2007 tarih ve 16251 emir örneğinde Performas görevleri öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardır bunun içindirki görsel sanatlar muzik beden eğitimi teknoloji tasarım derslerinde öğrenci başarısının belirlenmesi öğretim programlarında belirtilen ölçme değerlendirme etkinliklerine göre yapılır. Seçmeli beden eğitimi ve sporda ise öğrenci istediği taktirde yaparlar) göre ise, öğrenci isteğine bağlıdır. Bu yazı okul müdürlerinizde vardır, sayısını belirterek isteyebilirsiniz. Bu durumda sınavı şöyle yapıyoruz. - 2 uygulama sınavı, yok eğer yazılı yapacaksak 1 yazılı1 uygulama, - Birperformans görevi, - Bir ders içi performans, - Öğrenci isteğe bağlı olarakta projeödevi Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kerem BALYEMEZ www.bedenegitimi.gen.tr yönetimi |
webmaster adlı üyenin yazısını beğenenler: | TuncaySonmez (15-01-2013) |
22-11-2007, 03:36 | #7 |
Yeni Üye
iiyi güzel de not çizelgelrinde ve bilsa programlarında uygulama sınavı not girişi yok beden eğtimi dersi için performans görevi yazılı proje ve ders içi performans not girişi var acaba uygulamalı sınavı yazılı yerinemi yazıyoruz
|
22-11-2007, 03:47 | #8 |
Yeni Üye
konuyla ilgilenen arkadaşlara kerem hocanın yaptıgı açıklamanın resmi yazısı
<a href="http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf" http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf </A> |
22-11-2007, 03:55 | #9 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
evet yazılı yerine yazıyoruz. ancak yazılı yerine SINAVLAR der beden eğt. çizelgelerinde sayın arkadaşım.
|
22-11-2007, 14:02 | #10 |
Yeni Üye
arkadaşlar yeni çizelgelede 2 sınav 1 performans 1 tanede ders içi performans alanı var.yani 4 not veriyoruz
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, eğitimi, sınavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|