03-04-2012, 21:58 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Dr. Hikmet kandeydi 100. Madalyanın peşinde
Reklam Alanı
İstanbul'da 1932 yılında dünyaya gelen Kandeydi babasının memur olması nedeniyle eğitim hayatında birçok şehrimizde geçirdi. Spor hayatına ise Sivas ortaokulunda adım attı. Sırasıyla Ankara Demirspor- Fenerbahçe-İzmir'in Karantina-Altay kulüplerinde yarıştı. 58 kez milli formayı giyerek ülkemizi başarı ile temsil etmiştir. Eğitim hayatını Gazi Terbiyede tamamlayarak 1961-1971 yılları arası İzmir Özel Türk Lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yaptı. Üç yıl Almanya da eğitim alarak Ankara-Manisa-Ege üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.1978 yılında emekli olan Kandeydi işinden emekli oldu, ama spordan emekli olmadı olamadı. Atletizm-Voleybol-Basketbol federasyonlarında görev aldı. Atletizmde birçok milli sporcunun antrenörlüğünü yaptı. Yaşına bağlı olarak sağlık sorunlarına aldırmayan Kandeydi 2002 yılında kalp ritminde bozukluk tespit edildi. Ancak tüm uyarılara rağmen çalışmalarına devam eden Kandeydi "Spor beşikten-mezara kadar yapılır, yaş sınırı yoktur. Spor sayesinde dünyayı gezdim sağlığımı da buna rağmen koruduğuma inanıyorum. Dönüş biletimi versinler cehenneme kadar giderim. Macera dolu yaşam geçirdim. Herkese tavsiye ederim" diyerek İzmir'den ayrıldı. Günde 4 saatini antrenmanda geçiren hocaların hocasına biz de ajans olarak sağlıklı, başarılı bir sonuç almasını dileriz. Türk Spor Ajansı/Nursel GÜLAY İzmir
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. Konu binali tarafından (03-04-2012 Saat 22:42 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
100, hikmet, kandeydi, madalyanın, peşinde |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Reklam Alanı |