01-10-2011, 21:48 | #1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
İlkyardım nedir?
Reklam Alanı
Ò A) İLK YARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla, ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denir. İLK YARDIM UYGULAMASINDA KESİNLİK İLAÇ KULLANDIRILMAZ Ò B) İLK YARDIMDA AMAÇ NEDİR? 1.Yaşamı koruma ve sürdürülmesini sağlama 2.Durumun kötüleşmesini engelleme 3.İyileşmesini kolaylaştırma Ò C) İLKYARDIMCININ ÖZELLİKLERİ VE SORUMLULUKLARI NEDİR? 1.Sakin ve telaşsız olmalı. 2.Hastayı sakinleştirmeli. 3.Çevreyi değerlendirip süren bir tehlike olup olmadığını belirlemeli. 4.Kendi can güvenliğini tehlikeye atmamalı. 5.Çevredeki kişileri,sağlık kuruluşları,itfaiye ve güvenliğe haber vermeleri için organize etmeli. 6.Hastanın durumunu değerlendirerek uygun ilk yardıma başlamalı. 7.Hastanın sağlık kuruluşuna bir an önce ulaşmasını sağlamalı. Ò İLK YARDIMCININ TEMEL GÖREVLERİ v KORUMAK v BİLDİRMEK v KURTARMAK Ò İLK YARDIMCININ TEMEL GÖREVLERİ Ø KORUMAK ü Amaç= olay yerinde güvenli bir çevre oluşmaktır. ü DİKKAT!!! Önce kendi Güvenliğin ü Sonra Olay yeri güvenliği devamı ekteki dosyada Gön: Sinan EKİCİ |
webkerem adlı üyenin yazısını beğenenler: |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
nedir, İlkyardım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|