09-03-2010, 23:13 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
beden eğitimi öğretmeninin hakemlik yapmak gibi bir görevi varmıdır?
Reklam Alanı
Konu achills tarafından (09-03-2010 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
09-03-2010, 23:44 | #2 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Valla sevgili öğretmenim aynı durum geçen sene bizim de başımıza geldi, direndik, hakemlik yapmadık ama gözlemcilik yaptırdılar.....
Not: ( Okul maçları değildi, ilçe bazında düzenlenen bir futbol turnuvasıydı) Ama, Okullarası müsabaka ise, ilçedeki Beden Eğt Öğretmenleri görevlendirilir.
09-03-2010, 23:45 | #3 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 603
190 Mesajına 344 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Hocam hakemlik lisansınız yoksa bence hiç bulaşmayın. Lisansınız olsa bile bağlı bulunduğunuz ilin il hakem kurulunun onayı olmadan da görev almamanız gerekir. Yok illa hakemlik yapacaksınız diye diretirlerse müsabaka esnasında meydana gelebilecek yaralanmalar, kavgalar vb. olaylar için güvenlik görevlileri ve sağlık ekibi isteyin. Her ne kadar ilçe mem için kolay görünse de sorumluluk gerektiren bir konu. Allah korusun bir öğrenci müsabaka esnasında kalp krizi geçirip hayatını kaybetse (ki günümüzde de rastlar olduk) olacakları düşünemiyorum bile. Olması gereken şey ilçe mem'in il hakem kurulundan yazıyla hakem görevlendirmesi istemesi. Bu da maddi yönden ilçe mem'e sıkıntı tabi.
|
10-03-2010, 00:01 | #4 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
sevgili hocalarım öncelikle görüşleriniz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim. yalnız bu durum artık öyle bir hale gelmişki, nerde bu tür işler var, ha tamam beden eğitimi öğretmeni var onlar yapar, görüşünü savunuyorlar hep. yıl içinde bütün okullara yazı gönderdiler, hakemlik yapmak isteyen öğretmen varmı diye. bütün sınıf ve branş öğretmenleri dahil. bir tane bile istek gelmedi beni görevlendirin diye. bu baskı neden bize yani. turnuva ise turnuva tamam. takımlarımız hazır, çalışmalarımızı fazlasıyla yapıyoruz ama benim görevim olmayan bişeyi yani ben öyle düşünüyorum bana neden zorla yaptırma düşüncesine sahiplerki. dediğiniz gibi bu işi meslek edinen arkadaşlarımız var, bu işten ekmek yiyen kardeşlerimiz var. eğer bir işe kalkışılıyorsa mem tarafından bunun sağlık ekibi, güvenliği, tesisi, hakemi vb. ne varsa sağlamaları bizimde çocuklarımızı götürüp sporu, başarıyı veya başarısızlığı sevinçle beraber üzüntüyle başa çıkabilmelerini sağlamamız gerkiyor diye düşünüyorum. tekrar teşekkür ederim. iyi akşamlar...
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, bir, eğitimi, gibi, görevi, hakemlik, varmıdır, yapmak, Öğretmeninin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|