27-01-2010, 19:59 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Öğretmen batarsa ülke ne olur?
Reklam Alanı
Biliyor muydunuz? Geleceği yetiştirmekle yükümlü 700 bin öğretmen. Milli Eğitim'de kuraldır. Öğretmenler yıl ortasında emekli edilmez. Öğrenciler şaşırmasın, öğretim döneminin ortasında yeni öğretmen derdi çekmesin diye. Ama değişen Türkiye'de bu kural da değişmiş. Bir ilimizde İl Milli Eğitim Müdürü ve Valilik, öğretim yılı ortasında öğretmen emekliliğine yeşil ışık yakmış. Ama bir şartla, "Öğretmen bankaya, sağa sola borcu olduğunu ve icralık olduğunu kanıtlarsa". Karar iyi niyetle, borçlu öğretmenleri rezil olmaktan kurtarmak için alınmış. Öğretmen emekli olacak. Emeklilik tazminatını alacak ve borcunu ödeyip kurtulacak. Yoksa öğretmenin evine barkına, maaşına haciz gelecek. Mlli Eğitim Müdürü, sırf bu nedenle "Borcu olan emekli olsun bari" demiş. Demiş ama ortaya çıkan tablo vahim. Vahimden de öte, rezalet. Niye mi? Başta dedim ya, Türkiye'de 700 bin öğretmen var. Borçla uğraşanların, icralık olanların, kredi kartını ödeyemez hale gelenlerin sayısı kaç, tahmin edebilir misiniz? Çıkın çıkın, yukarı çıkın. Edemezsiniz tabii. 700 bin öğretmenin 500 bini borçlu, icralık. Yaaaaa. Öğretmenlerimizin yüzde 72'si gırtlağa kadar borçta. Batmış vaziyetteler. Sorarım size, öğretmeni batmış bir ülkenin sonu ne olur sizce?
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
batarsa, olur, ülke, öğretmen |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|