01-12-2009, 19:41 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Günümüze kadar ülkemizde uygulanan öğretim programlarında davranışçı yaklaşım temel alınmıştır. Öğretim programlarında yer alan öğrenme kuramlarından davranışçı yaklaşım ve yapılandırmacı yaklaşım öğrenmeyi farklı biçimlerde anlatmaktadırlar. Felsefi hareket noktaları dikkate alındığında, davranışçı yaklaşım ‘modern model’, yapılandırmacılık ve ise ‘postmodern model’ (modernlik sonrası) olarak kavramsallaştırılmaktadır. Modern modelde öğretim, özde nesnel olduğu kabul edilen bilgi yapılarına ve bu yapıların aktarımına dayanırken, öznelci bir perspektif sunan postmodern modelde çocukları önceden tanımlanmış roller ve bilgilerle kalıplamaktan kaçınma, onların bilgilerini kendilerinin yapılandırmalarına iznin verme önem taşımaktadır. Ülkemizde son yıllarda, değişen koşullara uyum sağlamak amacıyla eğitim alanında yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Toplam kalite yönetimi yaklaşımının okullarda uygulanmaya başlamasının yanında ilköğretimde yapılandırmacı öğretim yaklaşımı gündeme gelmiştir. Yapılandırmacı öğretim yaklaşımı ile hazırlanan programlar 2005–2006 öğretim yılından itibaren ülke genelinde uygulamaya konulmuştur.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. Konu binali tarafından (23-02-2012 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, derslerİnİn, eĞİtİmİ, enstİtÜlerİnde, köy, programi, yenİ, ÖĞretİm |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|