06-05-2009, 00:22 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
=sayfabaslik Iğdır'da Derslik Sorunu Yeni Okullarla Giderilmeye Çalışılıyor 10px; 10px" Iğdır'da, Birisi 24 Derslikli Lise Diğeri İse 24 Derslikli İlköğretim Okulu Olmak Üzere İki Eğitim Yuvasının Temelleri Düzenlenen Törenle Atıldı. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Yıl İçerisinde Iğdır'da Derslik İhtiyacını Bitirmek İstediklerini Söyledi. 05.05.2009 10px" width=250> borderColor=#999999 border=1> > id=Autonumber7 borderColor=#111111 width="95%"> > <UL MARGIN-LEFT: 20px; LINE-HEIGHT: 200%" =square> >[/list] id=Autonumber2 borderColor=#e6e6e6 width=200 align=right =#f8f8f8> > id=google_ads_div_SonDakika_Haber_ici_250x250> width=480>Iğdır'da, birisi 24 derslikli lise diğeri ise 24 derslikli ilköğretim okulu olmak üzere iki eğitim yuvasının temelleri düzenlenen törenle atıldı. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, yıl içerisinde Iğdır'da derslik ihtiyacını bitirmek istediklerini söyledi. İlk temel atma töreni, iki yıl önce geçici bir binada eğitime başlayan 125. Yıl Lisesi için yapıldı. Topçular Mahallesi Panayır Sokak'ta temeli atılan 24 derslikli 125. Yıl Lisesi 2011 yılında hizmete girecek. Bin 260 metrekare alan üzerinde 3 kattan oluşacak lise 2 milyon 400 bin TL'ye mal olacak. Bağlar Mahallesi'nde ise 24 derslikli ilköğretim okulunun temeline ilk harcı Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ve öğrenciler birlikte döktü. Buradaki törende konuşan Vali Karahisarlı, amaçlarının Iğdır'da sınıflardaki öğrenci ortalamalarını standartlara uygun hale getirmek olduğunu belirtti. Karahisarlı, şöyle konuştu: "Bu sene Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yatırımlarla altyapı ve bina bakımından hiçbir eksiğimiz kalmayacaktır. Uzun yıllar bina ihtiyacımız kalmasın istiyoruz. Daha sonra ise binaların güzelleştirilmesiyle ilgileneceğiz. Binaların badanası, boyası, tadilatı ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla uğraşmak istiyoruz." dedi. Temel atma töreninde Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileriyle tek tek ilgilenen Vali Karahisarlı ve Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, öğrencilere lokum ve pasta ikramında bulunarak bir süre sohbet etti. Öğrencilere teknoloji robotları olmamalarını tavsiye eden Vali Karahisarlı, "Sanal ortamda arkadaşlıklar kurup tanımadığınız insanlarla vakit öldüreceğinize, kendi çevrenizdeki arkadaşlarınızla ilişkileriniz geliştirin." diye konuştu. Temel atma törenine Vali Saim Saffet Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Defterdar Yaşar Kısa ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etiketler |
Çalışılıyor, derslik, giderilmeye, iğdır'da, okullarla, sorunu, yeni |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|