24-01-2009, 00:34 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
hocam peki pilates kilo verdiriyor mu? ya da doğum sonrası oluşan ların sarkmalarını sıkılaştırıyor mu..ne kadar sürede? |
Reklam Alanı |
24-01-2009, 00:46 | #2 |
Üye
HAYIR
Plates zayıflatan bir spor değildir güçlendiren ve dayanıklılığı arttıran bir spordur. Pilates yapan insan zayıflamaz ama daralır. YANİ: Pilates yapmadan önce 65 kilo oldunuzu düşünelim 1 ay sonra kıyafetlerinizin size geniş olduğunu görürsünüz fakat tartıya çıktığınızda hala aynı kilodasınızdır . Pilates vücudu toplar düzenler Pilates egzersizlerinin amacı; karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açabilir. Pilates’te kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır. Her 10 kişiden i, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorununun etkisi altında kalıyor. Omurganın düzgün kullanılmadığı, vücut dengesinin bozuk olduğu oturuş şekilleri, duruş bozuklukları, yanlış oturuş pozisyonlarında uzun süre kalınması ve tekrarlanan hareketler; kaslarda gerilme, yorgunluk ve stres giderek ağrılı kas spazmlarına yol açıyor. Sonucunda kişilerde sırt ve boyun ağrıları şikayetleri ortaya çıkıyor. Siz en iyisi bir spor salonundan yardım alın zaten hiçbir sporu tek başına verimli bir şekilde yapamazsınız Allah korusun sakatlıklar oluşur. Umarım yeteri kadar aydınlatabilmişimdir.
24-01-2009, 01:06 | #3 | |
Yeni Üye
Alıntı:
teşekkür ederim..çok aydınlandım tabiki..diyet ve yürüyüşle birlikte yapılırsa kilo verdirir ama değil mi? peki doğum sonrası oluşan karın yağı ve sarkması için pilatesi öneriyor musunuz? karın kaslarının sıkılaşması adına...benim evde yürüyüş bandım var..hergün 1 saat yürüyorum..özellikle karnımın sıkılaşması için egzersize de ihtiyacım oldugunu düşünüyorum..sadece koşu bandı yeterli mi yoksa? |
|
24-01-2009, 01:19 | #4 |
Üye
Diyet ve düzenli sporla hertürlü sorununuzdan kurtulabilirsiniz bir spor salonuna üye olursanız sizin için daha iyi olur ama eğer buna imkan yoksa ;yürüyüş çok önemli tabiki , bol su için, akşam 7 yada 8 den sonra asla bir şey yiyip içmeyin , ip atlayın , pilates yapın tabiki spor ve diyetle desteklenilirse iyi bir sonuç alırsınız fakat pilates tek başına yada cd alıp evde yapacağınız bir spor değil kesinlikle ve kesinlikle bir eğitmen kontrolünde yapmalısınız . Çünkü birçok sakatlığa iyi geldiği gibi bilinçsiz yapılırsa kalıcı sakatlıklar oluşabilir. Eğer kifoz(kamburlık), lordoz , boyun ve bel fıtığı yada skolyoz gibi bir rahatsızlığınız varsa pilates için özel ders almanız sizin yararınıza grup dersi alırsanızda eğitmeninize egerki bu saydığım rahatsızlıktan biri varsa mutlaka belirtin.
başka bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım
24-01-2009, 01:32 | #5 | |
Yeni Üye
Alıntı:
|
|
24-01-2009, 01:47 | #6 |
Üye
Evde egzersizinizi yapın tabiki. Aerobik yada pilates öneririm daha çok aerobikçünkü anladığıma göre tek derdiniz sarkan karnınız pilates belki sizin beklediğiniz sonucu veremeyebilir.
Yürüme bandında yürüdükten sonra yürüyüşe ek olarak egzersiz yaparsanız daha verimli olur. Tempolu yürüyüş etkili zayıflama metodlarından biridir fakat egzersizlerle desteklenmesi gerekmektedir.
07-03-2009, 01:06 | #7 |
Guest
|
mersi....
|
07-03-2009, 01:14 | #8 | |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Alıntı:
Etiketler |